DE GANZENVEER

Association sans but lucratif


Dénomination : DE GANZENVEER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.630.333

Publication

14/09/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

TITEL I  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: De Ganzenveer VZW, verder  de vereniging genaamd.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd in de Ganzenstraat 15, te 8000 Brugge. De bevoegdheid voor een zetelwijziging komt alleen toe aan de algemene vergadering. Een zetelwijzing veronderstelt immers een statutenwijziging en daar is de algemene vergadering uitsluitend voor bevoegd.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel:

a) de positieve uitstraling van de stedelijke school voor buitengewoon lager onderwijs  De

Ganzenveer te bevorderen.

allen van Belgische nationaliteit, overeengekomen dat er onder hen en alle personen die er later lid zullen van worden een vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de standregelen als volgt hebben vastgesteld:

Onderwerp akte::

De Ganzenveer VZW Ganzenstraat 15

8000 Brugge

Ondernemingsnummer:

OPRICHTINGSAKTE

Op elf september tweeduizend en twaalf zijn de ondergetekenden:

Heidi Desimpelaere, onderwijzeres, Loirestraat 11, 8820 Torhout

Sofie Gyselinck, onderwijzeres, Oossekouter 58, 9850 Nevele

Jürgen De Maertelaere, onderwijzer, Karel van Manderstraat 63, 8310 Sint-Kruis

Rita Danneels, directeur, Astridlaan 17, 8310 Assebroek

Tijs Clicteur, onderwijzer,  t Leitje 45, 8310 Assebroek

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Ganzenveer VZW

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

*12304715*

Luik B

Zetel : Ganzenstraat 15

8000 Brugge (Brugge) België

0848630333

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

12-09-2012

IDEM ALS LUIK A

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

b) aan de organisaties van de school mee te helpen.

c) activiteiten organiseren voor het verwerven van financiële middelen om de schoolwerking te ondersteunen in samenwerking met alle personeelsleden.

d) het sociaal contact tussen alle betrokkenen te bevorderen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan slechts worden ontbonden door een

besluit van de algemene vergadering, die handelt volgens de in de wet voorgeschreven procedure.

TITEL II  Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6

De raad van bestuur kan een jaarlijkse bijdrage voor lidmaatschap bepalen. Dit bedrag mag niet hoger of gelijk zijn aan ¬ 0,01. De financiële verplichtingen van ieder lid zijn beperkt tot de vereffening van de jaarlijkse bijdrage als lidgeld. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet zoals wettelijk bepaald bestaan uit minimum drie effectieve leden. Meer effectieve leden kunnen worden opgenomen tot de algemene ledenvergadering. Hiervoor moet ondergenoemde procedure gevolgd worden.

a) De kandidaat effectieve leden moeten actieve personeelsleden van de school zijn.

b) De aanvraag tot lidmaatschap moet schriftelijk gebeuren, via het daarvoor voorziene document.

c) Deze kandidatuurstelling dient te worden ingediend bij de voorzitter of secretaris van de raad van bestuur.

d) De raad van bestuur zal unaniem beslissen over de aanvaarding van de kandidaat effectieve leden.

De term  lid in de statuten verwijst naar de effectieve leden. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Naast de effectieve leden kan de raad van bestuur toegetreden leden aanvaarden. Deze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en genieten louter van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden opgenomen in een specifiek reglement.

Artikel 7

Het lidmaatschap moet jaarlijks hernieuwd worden. De niet-betaling van de door de raad van bestuur vastgestelde lidmaatschapsbijdrage binnen de door de raad van bestuur bepaalde termijn, houdt automatisch het ontslag van het lid. Effectieve leden kunnen ten allen tijde zelf ontslag nemen. Verzoeken om ontslag als lid dienen uitsluitend, per schrijven aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, adres en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker ontslag wil nemen. De duur van het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Artikel 8

Ieder lid dat door zijn gedrag de naam en faam van de vereniging in het gedrang brengt, kan

uitgesloten worden.

Artikel 9

De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur. De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Indien de algemene vergadering slechts uit drie leden bestaat, dan mag de raad van bestuur per uitzondering bestaan uit twee bestuurders. Vanaf het ogenblik dat de algemene vergadering echter vier leden telt, moeten er drie bestuurders in de raad van bestuur zijn. Het aantal leden van de algemene vergadering moet altijd groter zijn dan het aantal leden van de raad van bestuur. De leden van de raad van bestuur moeten personeelsleden van de Ganzenveer zijn.

TITEL III  Raad van bestuur

Artikel 10

De raad van bestuur wordt bij geheime zitting verkozen door de algemene vergadering. De termijn van elk verkozen bestuurslid bedraagt 4 jaar en is hernieuwbaar. Vóór het verstrijken van de termijn moeten nieuwe verkiezingen worden gehouden door de algemene vergadering. Alle bestuursleden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

zijn hierbij ontslagnemend en nieuwe kandidaturen kunnen worden ingediend bij de ontslagnemende voorzitter van de raad van bestuur. Ontslagnemende bestuursleden kunnen ook opnieuw een kandidatuur indienen.

De bestuursleden van de raad van bestuur zijn door de algemene vergadering afzetbaar. Uit hoofde van zijn/haar verantwoordelijkheid binnen de school is de directeur automatisch lid van de raad van bestuur. Het verlies van de hoedanigheid van personeelslid van de Ganzenveer leidt tot een automatisch ontslag als bestuurder.

Artikel 11

De bestuursfuncties van voorzitter, secretaris en penningmeester mogen niet door de directeur worden uitgeoefend. De bestuursfuncties worden binnen de raad van bestuur verdeeld worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12

De raad van bestuur mag alle verbintenissen aangaan die nodig zijn om het maatschappelijk doel te realiseren. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen. Het mandaat van de leden eindigt van rechtswege bij het overlijden of het vrijwillig ontslag of wanneer de betrokkene geen personeelslid meer is. De leden van de raad van bestuur vervullen hun taak onbezoldigd.

Wanneer een bestuurslid vrijwillig ontslag neemt dient deze een schrijven te richten aan de raad van bestuur. Dit schrijven wordt afgegeven aan de voorzitter of secretaris van de raad van bestuur. De raad van bestuur bezorgt het ontslagnemend lid een bewijs van ontvangst.

Artikel 13

De raad van bestuur vergadert na samenroeping door de voorzitter of op vraag van minstens drie leden van de raad van bestuur. De secretaris maakt notulen op van de vergaderingen van de raad van bestuur. Deze notulen worden op de maatschappelijke zetel bewaard en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 14

De raad van bestuur beslist als een college. Dit houdt in dat de meerderheid van de bestuursleden

aanwezig moet zijn, en daarvan een gewone meerderheid moet akkoord gaan.

Artikel 15

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter, de secretaris of de penningmeester, die alleen kunnen optreden.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of door afzetting door de raad van bestuur.

Artikel 16

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Artikel 17

De algemene vergadering vergadert minstens één maal per jaar. De leden worden hiervoor schriftelijk (per brief of per e-mail) uitgenodigd door de raad van bestuur. De uitnodiging dient minstens 8 dagen op voorhand te worden verstuurd. De agenda van de algemene vergadering wordt op de uitnodiging vermeld.

TITEL IV  Algemene vergadering

Artikel 18

Elk effectief lid, aanwezig op de algemene vergadering, heeft recht op één stem. Het recht om zich te laten vertegenwoordigen kan niet worden uitgesloten. Echter wordt het geven van een gevolmachtigde stem per effectief lid beperkt tot één.

Artikel 19

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a) de wijziging van de statuten

b) de benoeming en de afzetting van de bestuurders

c) de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

e) de goedkeuring van de begroting en van de rekening

f) de ontbinding van de vereniging

g) de uitsluiting van een lid

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

i) alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

De bevoegdheden die niet specifiek aan de algemene vergadering worden toegekend, komen automatisch toe aan de raad van bestuur.

De wijze waarop de algemene vergadering beslist, gebeurt via een stemming waarbij een gewone meerderheid van stemmen voldoende is, behoudens in de gevallen waar de wet een strengere meerderheid heeft voorzien.

De notulen van de algemene vergadering worden opgemaakt en bijgehouden. De notulen kunnen op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 21

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging of stichting met belangeloos doel, op aanduiding van de algemene vergadering.

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Aldus opgemaakt op 11 september 2012

TITEL V  Begroting en rekeningen

TITEL VI  Ontbinding en vereffening

Te Brugge

Heidi Desimpelaere, onderwijzeres

Sofie Gyselinck, onderwijzeres

Jürgen De Maertelaere, onderwijzer

Rita Danneels, directeur

Tijs Clicteur,onderwijzer

Akte raad van bestuur De Ganzenveer VZW.

Hieronder vindt u de lijst met aangestelde bestuursleden van de raad van bestuur van De Ganzenveer VZW.

De samenstelling van de raad van bestuur vanaf 11/09/2012

Heidi Desimpelaere

Loirestraat 11

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

8820 Torhout voorzitter

Sofie Gyselinck Oossekouter 58 9850 Nevele secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Jürgen De Maertelaere Karel van Manderstraat 63 8310 Sint-Kruis penningmeester Rita Danneels Astridlaan 17 8310 Assebroek bestuurder

Tijs Clicteur

 t Leitje 45

8310 Assebroek

bestuurder

Coordonnées
DE GANZENVEER

Adresse
GANZENSTRAAT 15 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande