DE KRUIDENMOZAIEK

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DE KRUIDENMOZAIEK
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 463.728.294

Publication

10/06/2014
ÿþ Motl Word 11.1

Í f ç = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

AGNfTEUR

0 2 -06-

G{SCH ST,

W141,1111.1

u

A

111

BE

EI r .-..



20'4 NEERGELEGD

1 b MEI 2041

van KOOPHANDEL

Arlâtilank Gent, afd. KOgrellië



Ondernemingsnr : 0463.728194

Benaming

(voluit) : DE KRUIDENMOZAIEK

(verkort) :

Rechtsvorm : NV

Zetel : 8800 ROESELARE, Aardbeienstraat 5

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Ontslag I Benoeming bestuurders en gedelegeerde bestuurders; Zetelverplaatsing

Op 13 maart 2014 is de bijzondere algemene vergadering van NV De Kruidenmozaïek bijeengekomen en werd met unanimiteit van stemmen beslist tot:

1) aanvaarding van het ontslag van volgende bestuurder per 12 maart 2014:

- de heer José SAMYN, woonachtig te 8800 Roeselare, Aardbeienstraat 5.

2) benoeming van volgende bestuurders met ingang dd. 13 maart 2014:

- NV DENTIMMO, met maatschappelijke zetel te 8800 Oekene, leperseweg 144 en met

ondernemingsnummer (RPR Kortrijk) 0476.345.026, met vast vertegenwoordiger Frank Havegeer;

- de heer Frank Havegeer, woonachtig te 8800 Oekene, leperseweg 144;

- mevrouw Carine Teetaert, woonachtig te 8800 Oekene, leperseweg 144;

- mevrouw Charlotte Havegeer, woonachtig te 8800 Oekene, leperseweg 144;

- de heer Frederick Massez, woonachtig te 8800 Rumbeke, Regenboogstraat 9.

Alle bestuurders hebben hun mandaat aanvaard.

De mandaten van de bestuurders lopen tot de jaarvergadering van 2019 en zijn onbezoldigd, behoudens

andersluidende belissing van de algemene vergadering.

3) Mevrouw Magda Staelens blijft bestuurder voor de resterende duurtijd van haar mandaat, tot de

jaarvergadering van 2015.

Haar mandaat is onbezoldigd.

Onmiddellijk daaropvolgend is de raad van bestuur bijeengekomen die met unanimiteit van stemmen heeft beslist tot:

1) aanvaarding van het ontslag van mevrouw Magda STAELENS, woonachtig te 8800 Roeselare, Aardbeienstraat 5 als gedelegeerd bestuurder en dit per 12 maart 2014

2) benoeming van mevrouw Charlotte HAVEGEER, woonachtig te 8800 Oekene, leperseweg 144, als gedelegeerd bestuurder met ingang per 13 maart 2014, en dit voor de duurtijd van haar mandaat als bestuurder.

3) benoeming van de heer Frank HAVEGEER, woonachtig te 8800 Oekene, leperseweg 144, als voorzitter van de raad van bestuur.

4) verplaatsing van de maatschappelijke zetel van de vennootschap van 8800 Roeselare, Aardbeienstraat 5 naar 8800 Oekene, leperseweg 144.

Gedelegeerd Bestuurder

Charlotte Havegeer

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

09/07/2014
ÿþOndernemingsnr : 0463.728.294

!I Benaming (voluit) : DE KRU1DENMOZAIEK

1111111,111g8111111

mod 11.1

,..z.)1\ th.:L(...



-07- 2014 NEERGELEGD

I Z 111141 2014

1 STAATS-BLAI: Rechtbank van KOOPHANDEL

Gdrrikajd. KORTRIJK



MON1

02

BELG1SC

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor behour aan hi Belg is Staatsb

(verkort)

Rechtsvorm: naamloze vennootschap

Zetel: leperseweg 144

8800 Roeselare / Oekene

Onderwerp akte :NV: doeluitbreiding vaststelling conversie maatschappelijk kapitaal in euro  kapitaalverhoging herformulering statutaire bepalingen  aanneming nieuwe statuten

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Kathleen Van den Eynde, notaris te Roeselare (standplaats Rumbeke), op 11 juni 2014, houdend de huitengelivone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "DE KRUIDENMOZAIEle, waarvan de maatschappelijke zetel ! gevestigd is in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen te 8800 Roeselare/Oekene, lepersevveg 144, ! dat volgende besluiten genomen werden met algemeenheid van stemmen:

Eerste besluit

! De vergadering neemt kennis van het vereiste verslag van het bestuursorgaan, inhoudend een omstandige verantwoording van de geplande doeluitbreiding en van de staat van activa en passiva die niet meer dan drie maand voordien werd opgemaakt.

De vergadering aanvaardt het verslag van het bestuursorgaan en sluit zich aan bij de hierin vervatte:! verantwoording.

De vergadering besluit dienvolgens het doel van de vennootschap uit te breiden door toevoeging in fine van de eerste alinea van artikel 3 der statuten van de in het eerste agendapunt voorgestelde bepalingen.

Tweede besluit

De vergadering besluit om artikel 1 van de statuten aan te passen aan de aard van de vennootschap door vervanging van de bestaande tekst van de eerste alinea ervan als volgt: "De vennootschap is een; handelsvennootschap onder de rechtsvorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "De KRUIDENMOZAIEK".

De vergadering besluit verder om aan zelfde artikel 1 een tweede alinea toe te voegen waarvan de tekst 1uid0 zoais voorgesteld onder het eerste agendapunt.

Derde besluit

De vergadering stelt vast dat:

enerzijds, de zetel van de vennootschap bij beslissing van het bestuursorgaan de dato 13 maart 2014, me: ingang van zelfde datum verplaatst werd van de Aardbeienstraat 5 te 8800 Roeselare naar het huidige:: adres, zoals bekendgemaakt ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 10 juni daarna onder nummer': 20140610/114220;

anderzijds, artikel 453 van het Wetboek van vennootschappen slechts eist dat de zetel van de vennootschap wordt opgegeven in de vennootschapsakte van de vennootschap. De vermelding van de zetel in de statuten zelf (het normatief gedeelte van de akte) is bijgevolg niet nodig.

Aldus besluit de vergadering tot schrapping van de eerste alinea van artikel 2 der statuten.

Vierde besluit

De vergadering stelt vast dat ten gevolge van de invoering van de euro het maatschappelijk kapitaal van de: vennootschap ad twee miljoen vijfhonderd duizend Belgische frank (2.500.000,- BEF) sedert 01 januari 2002: dient gelezen te worden ais eenenzestig duizend negenhonderd drieënzeventig euro achtendertig cent (¬ : 61.973,38).

Vijfde besluit

De vergadering besluit het kapitaal te verhogen met een bedrag van zesentwintig euro tweeënzestig cent (¬ :: 26,62) om het te brengen van eenenzestig duizend negenhonderd drieënzeventig euro achtendertig cent (¬ :' 61.973,38) op tweeënzestig duizend euro (¬ 62.000,00) door incorporatie van beschikbare reserves ten belope van het overeenkomstig bedrag, zonder creatie van nieuwe aandelen.

Zesde besluit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De vergadering stelt vast dat de voorgaande kapitaalverhoging effectief verwezenlijkt is, zodat het kapitaal van de vennootschap thans tweeënzestig duizend euro (E 62.000,00) bedraagt, vertegenwoordigd door tweeduizend vijfhonderd (2.500) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen en beslist vervolgens, gelet op het te nemen besluit tot herformulering der statuten, tot de pro forma aanpassing van artikel 5 der statuten.

Zevende besluit

Het bestuursorgaan toont aan en de vergadering stelt vast dat elle aandelen, sedert de oprichting van de vennootschap, ingeschreven werden in het register van aandelen op naam, ten bewijze waarvan zij aan ondergetekende notaris een kopie overhandigt van zelfde aandelenregister, met verzoek deze kopie in haar dossier te bewaren.

Dienvolgens besluit de vergadering met eenparigheid om de bestaande tekst van het huidige artikel 10 der statuten te vervangen door de hierna volgende tekst:

"a) De aandelen zijn op naam, dan wel gedematerialiseerd.

b) De aandelen zijn thans op naam en worden ingeschreven in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven. De aandelen zijn voorzien van een volgnummer. De overdracht van aandelen op naam wordt overgeschreven in het register van aandelen van de vennootschap.

c) ledere aandeelhouder kan evenwel de omzetting vragen van zijn effecten in gedematerialiseercle effecten. Het gedematerialiseerd effect wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een erkende rekeninghouder of bij een vereffeningsinstelling.

d) De vorm van de overige effecten wordt bepaald bij de uitgifte ervan. Op de vennootschapszetel wordt voor elke categorie effecten een register bijgehouden. Elke titularis van effecten kan kennisnemen van het register met betrekking tot zijn effecten."

Achtste besluit

De vergadering besluit de statutaire bepalingen inhoudend bevoegdheden van de raad van bestuur inzake 'toegestaan kapitaal' af te schaffen, en dit wegens het verstrijken van de termijn ervan.

Negende besluit

De vergadering besluit de modaliteiten betreffende: zetel van de vennootschap; uitoefening van voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld en bij uitgifte van converteerbare obligaties en warrants; aflossing van het kapitaal; ondeelbaarheid, volstorting en uitgifte van effecten; bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van de raad van bestuur, het directie- en auditcomité; bevoegdhêid commissaris(sen); benoeming en bezoldiging van bestuurders en commissaris(sen); externe vertegenwoordigingsbevoegdheid; bijeenkomst, werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering; winstverdeling; ontbinding, vereffening en omzetting te (her)formuleren en dit zoals bepaald in het hierna volgende besluit.

Tiende besluit

De vergadering beslist tot de aanneming van een volledige nieuwe tekst van de statuten met behoud van de kenmerken van de vennootschap en onder meer rekening gehouden met:

- de genomen besluiten en hun gevolgen;

- de thans vigerende wetgeving, zijnde de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, ingevoerd door de wet van 07 mei 1999 houdende het Wetboek van vennootschappen, zoals laatst gewijzigd door de Wet van 19 maart 2012 tot wijziging van het Wetboek van vennootschappen wat de vereffeningsprocedure betreft.

Deze tekst zal tevens gelden als coördinatie van de statuten.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van de vennootschap voortaan zullen luiden als volgt:







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel statuten:

Artikel 1  Aard, rechtsvorm en naam

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de rechtsvorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "DE KRU1DENMOZA1EIC.

Artikel 2 Zetel

Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, mag de zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, overgebracht worden. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

De vennootschap mag ook, bij enkele beslissing van de raad van bestuur, bijkomende administratieve en bedrijfszetels, alsmede kantoren, filialen, bijhuizen, stapelhuizen en agentschappen oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel: de aan- en verkoop, de vertegenwoordiging, de consignatie en de commissiehandel van alle artikelen in verband met kruiden, natuur- en dieetvoeding, zowel in 't groot als in het namelijk:

- kruiden in al zijn vormen, specerijen; - natuur-, dieet- en sportvoeding;

- voedingssupplementen, vitaminen, mineralen, tincturen, etherische oliën;

- zuivelproducten, wijnen en geestriike dranken, confiserie, gedroogde vruchten, koffie en theeën;

- geschenkartikelen en kunstnijverheid, boeken, droogbloemen, kaarsen, rietwerken, borstels;

- kruidencosmetica, parfumerie, badparels en badzouten;

- gesteenten en fossielen;





Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



- drogisterijartikelen, onderhoudsproducten, zepen;

- voetverzorgingsmiddelen, schoeisel, gezondheidstextiel;

- apparatuur en benodigdheden voor de gezondheidszorg, massageartikelen;

- zaden en pootgoed;

- het online verkopen via internet van elle goederen;

- onlinemarketingcommunicatie.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag alle industriële, handels- en financiële, roerende en onroerende verrichtingen stellen die zich rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doel aansluiten of de uitbreiding ervan bevorderen. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op aile plaatsen zowel in België als in het buitenland, op alle manieren en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt schijnen.

Zij kan onder andere, zich door middel van associatie, inbreng, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële of andere tussenkomst interesseren in aile bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant zou zijn, of die voor haar een bron van afzetgebied zouden kunnen zijn.

Artikel 4 Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd. De artikelen 39,5' en 43 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden op de voorwaarden die bij de wet zijn bepaald voor een statutenwijziging.

Artikel 5..- Kapitaal

Het geheel geplaatst maatschappetijk kapitaal van de vennootschap bedraagt tweeënzestig duizend euro 62.000,00) en is verdeeld in tweeduizend vijfhonderd (2.500) gelijke aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale waarde die ieder een gelijk deel in het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6- Volstorting

Net kapitaal is volledig geplaatst en volgestort.

Kapitaalsaflossina

De algemene vergadering, beraadslagend met eenvoudige meerderheid van stemmen en zonder bijzonder aaneezigheidsquorum, kan, buiten het geval van een eigenlijke kapitaalvermindering, beslissen dat het kapitaal zal worden afgelost door terugbetaling aan de door het lot aan te wijzen aandelen, die het kapitaal vertegenwoordigen, met dat deel van de winst, dat volgens de wet en de statuten voor uitkering vatbaar is. De aflossing geschiedt door terugbetaling a pari aan door het lot aan te wijzen aandelen, teneinde de gelijkheid van de aandeelhouders te eerbiedigen.

De afgeloste aandelen worden vervangen door bewijzen van deelgerechtigdheid. De rechten verbonden aan de bewijzen van deelgerechtigdheid zijn dezelfde als deze toegekend aan niet-afgeloste aandelen met uitzondering van het recht op terugbetaling van de inbreng en met uitzondering van het recht op uitkering van een eerste dividend op de niet afgeloste aandelen ad één/honderdste van de kapitaalwaarde.

Artikel 7- Uitgifte van effecten

De vennootschap kan aandelen, winstbewijzen, obligaties, warrants en andere effecten uitgeven.

Artikel 8 - Vorm van de aandelen en andere effecten

a) De aandelen zijn op naam, dan wel gedematerialiseerd.

b) De aandelen zijn thans op naam en worden ingeschreven in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven. De aandelen zijn voorzien van een volgnummer. De overdracht van aandelen op naam wordt overgeschreven in het register van aandelen van de vennootschap.

c) ledere aandeelhouder kan evenwel de omzetting vragen van zijn effecten in gedematerialiseerde effecten. Het gedematerialiseerd effect wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een erkende rekeninghouder of bij een vereffeningsinstelling.

d) De vorm van de overige effecten wordt bepaald bij de uitgifte ervan. Op de vennootschapszetel wordt voor elke categorie effecten een register bijgehouden. Elke titularis van effecten kan kennisnemen van het register met betrekking tot zijn effecten.

Artikel 11 - Samenstelling raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen.

Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door elle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn aandeelhouders I vennoten, zaakvoerders / bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. De bestuurders zijn herbenoembaar.

ln de gevallen waarin een beëindigd mandaat ertoe zou leiden dat het aantal bestuurders zakt onder het wettelijk minimum vereiste aantal bestuurders, zal de bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz, van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staats blad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

verstreken, in functie blijven tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvorgende algemene vergadering geplaatst.

De algemene vergadering mag aan de bestuurders vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

Artikel 15- Bevoegdheden raad van bestuur

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel.

Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Conversie van aandelen

Ingeval van conversie van reeds uitgegeven aandelen met stemrecht in aandelen zonder stemrecht, heeft de raad van bestuur de bevoegdheid om het maximum aantal te converteren aandelen te bepalen en de conversievoorwaarden vast te stellen.

Artikel 16 - Opdrachten

Directiecomité

Het is de raad van bestuur toegestaan zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité zonder dat deze opdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet bestuurder zijn.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn aandeelhouders / vennoten, zaakvoerders / bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegerlwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De overdraagbare bestuursbevoegdheid kan door een beslissing van de raad van bestuur worden beperkt. Deze beperkingen en eventuele taakverdeling die de leden van het directiecomité zijn overeengekomen, kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet indien zij worden bekendgemaakt.

Auditcomité

De raad van bestuur kan in zijn midden, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, een auditcomité oprichten, dat belast wordt met het permanent toezicht over de afgewerkte dossiers van de commissaris. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het auditcomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het auditcomité worden bepaald door de raad van bestuur.

In die hoedanigheid kan het auditcomité onder meer afwijkingen toestaan aan de commissaris, zoals bedoeld in het Wetboek van vennootschappen.

De raad van bestuur kan eveneens zelf optreden als auditcomité in de zin van het Wetboek van vennootschappen, en is dan onder meer belast met het permanente toezicht op de afgewerkte dossiers van de commissaris.

In die hoedanigheid kan de raad van bestuur, optredend als auditcomité, onder meer afwijkingen toestaan aan de commissaris, zoals bedoeld in het Wetboek van vennootschappen.

Adviserende comités

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere gedelegeerd bestuurders, die elk afzonderlijk mogen optreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bezoldiging en bevoegdheid.

Bijzondere oodrachten

De raad van bestuur is gemachtigd bijzondere gemachtigden en/of bestuurders te gelasten met bijzondere opdrachten, en hen daartoe vergoedingen toe te kennen, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

Artikel 17- Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid

Onverminderd de bepalingen met betrekking tot de uitvoering van de opdrachten zoals voorzien onder voorgaand artikel, wordt de vennootschap in en buiten rechte slechts rechtsgeldig vertegenwoordigd en verbonden door haar raad van bestuur, handeiend bij meerderheid van haar leden, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de voltallige raad van bestuur moeten leveren. Binnen het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien, zoals voorzien in voorgaand artikel, worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde gedelegeerd bestuurder(s), die elk afzonderlijk mogen optreden. De organen die overeenkomstig het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

Artikel 18- Controle

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders voor een termijn van drie jaar.

Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervalt.

De bezoldiging van de commissarissen wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

Artikel 19- Bijeenkomst - Bijeen roeping

De jaarvergadering komt van rechtswege elk jaar samen op de derde zaterdag van de maand mei om veertien uur dertig, op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen. Voor zover wettelijk toegelaten kunnen de algemene vergaderingen eveneens worden gehouden bij middel van tele- of videoconferentie.

Bijeenroeping

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda en zij worden gedaan overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De agenda moet de te behandelen onderwerpen bevatten.

Toezenden van stukken

Samen met de oproepingsbrief, wordt aan de houders van aandelen op naam, aan de bestuurders en aan de commissarissen een afschrift toegezonden van de stukken, die hen krdchtens de wet moeten worden ter beschikking gesteld.

Er wordt ook onverwijld een afschrift gezonden aan degenen die, uiterlijk zeven dagen voor de algemene vergadering, hebben voldaan aan de formaliteiten, door de statuten voorgeschreven om tot de vergadering te worden toegelaten. De personen die deze formaliteiten na dit tijdstip hebben vervuld, krijgen een afschrift van deze stukken op de algemene vergadering.

Iedere aandeelhouder, obligatiehouder, warranthouder of houder van een certificaat dat met medewerking van de vennootschap werd uitgegeven, kan, tegen overlegging van zijn effect, vanaf vijftien dagen voor de algemene vergadering ter zetel van de vennootschap kosteloos een afschrift van deze stukken verkrijgen. Schriftelijke besluitvorming

De aandeelhouders kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. Artikel 20 Vertegenwoordiging op de vergadering - Stemrecht

Iedere aandeelhouder mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een bijzonder gemachtigde, die evenwel zelf aandeelhouder dient te zijn. De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of vertegenwoordiger.

Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen, worden het stemrecht en de stemkracht geregeld als volgt: wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven zij elk recht op één stem. Zijn zij niet van gelijke waarde of is hun waarde niet uitgedrukt, dan geven zij elk van rechtswege recht op een aantal stemmen naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat ze vertegenwoordigen, met dien verstande dat het aandeel dat het laagste bedrag vertegenwoordigt, voor één stem wordt aangerekend; gedeelten van stemmen worden verwaarloosd. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

Artikel 21 Toelating tot de algemene vergadering

Om tot een algemene vergadering toegelaten te worden, moeten de aandeelhouders, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, zich minstens vijf voile werkdagen voor de datum van de vergadering laten inschrijven op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid.

Een aanwezigheidstijst vermeldende de identiteit van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, wordt door ieder aandeelhouder of gemachtigde, bij zijn intrede ondertekend.

Artikel 24 Boekjaar

1-let boekjaar begint op 01 januari van ieder jaar en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

Artikel 25- Winstbesteding

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds, de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en nadat overgegaan is tot kapitaalaflossing, de uitkering van een eerste dividend voor niet afgeloste aandelen ad één/honderdste van de kapitaalwaarde. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Interim-dividend

De raad van bestuur ken, op eigen verantwoordelijkheid, een interim-dividend op het resultaat van het boekjaar uitkeren en de datum van de betaalbaarstelling bepalen.

Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies of vermeerderd niet de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves die volgens een wettelijke of statutaire bepaling gevormd zijn of moeten worden gevormd.

De raad van bestuur bepaalt het bedrag van het interim-dividend in functie van vorig lid op zicht van een staat van activa en passive van de vennootschap, opgemaakt binnen de twee maanden vórír de beslissing. Deze staat wordt nagezien door de commissaris zo er één benoemd werd die een verificatieverslag opmaakt dat aan zijn jaarverslag wordt gehecht.

Tot uitkering mag niet eerder worden besloten dan zes maanden na de afsluiting van het voorgaande boekjaar en nadat de jaarrekening over dat boekjaar is goedgekeurd.

Na een eerste interim-dividend mag niet tot een nieuwe uitkering worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste interim-dividend.

Aandeelhouders die in strijd met deze bepalingen een interim-dividend hebben ontvangen, moeten dit terugbetalen indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitbetaling strijdig was met de voorschriften of daarvan gezien de omstandigheden niet onwetend kon zijn.

Artikel 26- Ontbinding - Vereffening

Engeval van ontbinding van de vennootschap, cm welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde bestuurders, tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt. De vereffenaar(s) zal/zullen evenwel pas in functie treden nadat zijn/hun aanstelling door de voorzitter van de bevoegde rechtbank is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van* deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

In de gevallen bepaald door het Wetboek van vennootschappen kan de vereenvoudigde vereffeningsprocedure gevolgd worden waarbij de vennootschap wordt ontbonden en de vereffening wordt gesloten in dezelfde akte. Alsdan dient geen vereffenaar benoemd te worden.

Artikel 27- Omzetting

De omzetting van de vennootschap in een vennootschap van een andere rechtsvorm mag verwezenlijkt worden mits naleving van de wettelijke voorschriften en vormvereisten.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge



Elfde en laatste besluit

De vergadering geeft:

- opdracht en volmacht aan de raad van bestuur tot uitvoering van de genomen besluiten;

- volmacht aan de ondergetekende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel van het uittreksel van onderhavig proces-verbaal, alsmede van de gecoördineerde tekst der statuten;

- bijzondere volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een naamloze vennootschap 'TITECA ACCOUNTANCY' met maatschappelijke zetel te 8800 Roeselare, F-leirweg 198, RPR Kortrijk, ondememings- en BIW-nummer BE 0882.371.584, vertegenwoordigd door de door haar aangewezen persoon, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van aile noodzakelijke formaliteiten bij om het even welke administratieve diensten en overheden (waaronder de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondernemingsloketten en desgevallend de diensten van de B.T.W.) te verzekeren naar aanleiding van onderhavige statutenwijziging.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL.

afgeleverd om te dienen vcor bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De ondergetekende, Notaris Kathleen Van den Eynde.

Tegelijk hiermee neergelegd:

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie proces-verbaal der buitengewone algemene vergadering;

- verslag van het bestuursorgaan omtrent de geplande doeluitbreiding (art. 559 Wb. Venn.) met bijgevoegde staat van activa en passiva per 31/03/2014;

- gecoördineerde statuten.











Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

07/11/2013 : KO143929
03/10/2011 : KO143929
01/09/2010 : KO143929
01/10/2009 : KO143929
25/02/2009 : KO143929
28/08/2008 : KO143929
30/08/2007 : KO143929
11/07/2006 : KO143929
30/08/2005 : KO143929
06/10/2004 : KO143929
04/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 16.05.2015, NGL 28.07.2015 15364-0068-015
25/11/2003 : KO143929
26/10/2001 : KO143929
25/07/1998 : KO143929
05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 21.05.2016, NGL 26.08.2016 16499-0227-016

Coordonnées
DE KRUIDENMOZAIEK

Adresse
IEPERSEWEG 144 8800 OEKENE

Code postal : 8800
Localité : Oekene
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande