DE RODE POORT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DE RODE POORT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 440.125.820

Publication

01/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 03.05.2014, NGL 26.06.2014 14218-0180-011
04/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 04.05.2013, NGL 30.05.2013 13138-0461-011
30/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 05.05.2012, NGL 26.07.2012 12340-0166-010
17/01/2012
ÿþMal 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neer) -" I ter griffie van de akte

MONITEUR PELu`

otRecT Onr

c~~~%ELEGD

in11~~iuum~~u1n~ui!1

" 12014 2

2012

2 9. 12, 2011

r.'Griffié .---- .

Ondernemingsnr : 0440.125.820

Benaming

(voluit) : DE RODE POORT

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 8554 Zwevegem (Sint-Denijs), Streyestraat 24

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING-AANPASSING STATUTEN AAN NIEUWE WETGEVING

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Stan Devos, notaris te Zwevegem, op 21 december 2011, ter registratie, dat is bijeengekomen:

De buitengewone algemene vergadering van "DE RODE POORT , Naamloze Vennootschap, met zetel te 8554 Zwevegem (Sint-Denijs), Streyestraat 24, RechtsPersonenRegister Kortrijk nummer 0440.125.820.

Opgericht blijkens akte verleden voor notaris Georges Bultereys te Avelgem op 31 januari 1990, bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 1 maart 1990 onder nummer 293, statuten sindsdien ongewijzigd.

Volgende aandeelhouder(s) die, naar zij verklaren, eigenaar zijn van volgend aantal aandelen, zijn aanwezig; of geldig vertegenwoordigd:

- De heer MULLIE Luc Marie (soms Maria) Hubert Raphaël, geboren te Leuven, op 28 oktober 1955 echtgenoot van mevrouw Vantieghem Lieve, hierna genoemd, wonende te 8554 Zwevegem (Sint-Denijs), Streyestraat 24, eigenaar van zevenduizend tweehonderd dertig (7.230) aandelen

-Mevrouw VANTIEGHEM Lieve Maria Elvier Amata, geboren te Kortrijk, op 30 augustus 1957, echtgenote

van de heer MULLIE Luc, voornoemd, wonende te Zwevegem (Sint-Denijs), Streyestraat 24,

Eigenaar van veertig (40) aandelen

-Mevrouw MULLIE Anne-Sophie Marie, geboren te Kortrijk op 5 september 1981, ongehuwd, wonende te 8554 Zwevegem (Sint-Denijs), Streyestraat, 24

Eigenaar van drieduizend zeshonderd vijftien (3.615) aandelen

-De heer MULLIE Michaël Marie Marc Thérèse, geboren te Kortrijk op 28 april 1984, ongehuwd, wonende te; 8554 Zwevegem (Sint-Denijs), Streyestraat 24,

Eigenaar van drieduizend zeshonderd vijftien (3.615) aandelen

Samen vertegenwoordigd alle aandelen zijnde veertienduizend vijfhonderd aandelen in de vennootschap. Dit uiteengezet, neemt de vergadering volgende besluiten :

EERSTE BESLUIT

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de aandelen aan toonder om te zetten in. aandelen op naam. Te dien einde zullen alle aandeelhouders worden ingeschreven in het aandelenregister dat. op de zetel van de vennootschap zal worden gehouden, na afgifte aan en vernietiging door de raad van bestuur: van alle aandelen aan toonder. Bijgevolg zijn te rekenen vanaf heden de titels aan toonder, zonder waarde, en' zal de inschrijving in gezegd register gelden als bewijs van eigendom.

TWEEDE BESLUIT

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om over te gaan tot herbenoeming van de heer MULLIE Luc en mevrouw VANTIEGHEM Lieve, beiden voornoemd, als bestuurders van de vennootschap voor een periode van maximum zes jaar, die hun mandaat aanvaarden.

De vergadering stelt vast dat de vennootschap. thans meer dan twee aandeelhouders telt en beslist met eenparigheid van stemmen om tot benoeming over te gaan van mevrouw MULLIE Anne-Sophie, voornoemd,. als bestuurder van de vennootschap voor een periode van maximum zes jaar, die haar mandaat aanvaardt.

De raad van bestuur beslist met eenparigheid van stemmen tot herbenoeming als Voorzitter van de Raad van Bestuur en als Gedelegeerd Bestuurder, de heer MULLIE Luc, voornoemd, die zijn mandaat aanvaardt.

DERDE BESLUIT

De vergadering beslist vervolgens om de huidige statuten van de vennootschap te schrappen en te vervangen door de volgende hierna overgenomen statuten:

Artikel 5: Maatschappelijk kapitaal.

"

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op DRIEHONDERD

NEGENENVIJFTIGDUIZEND VIERHONDERD ZESENVEERTIG EURO (359.446,00¬ ), vertegenwoordigd door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

veertienduizend vijfhonderd (14.500) aandelen, zonder aanduiding van de nominale waarde, die elk één

veertienduizend vijfhonderdste(1/14.500ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst.

Artikel 6. - Vorm van de aandelen

De niet volgestorte aandelen zijn op naam. Zij worden ingeschreven in het register van aandelen op naam

dat op de vennootschapszetel wordt bijgehouden en waarvan iedere aandeelhouder kennis kan nemen.

De volgestorte aandelen zijn op naam of gedematerialiseerd. De aandeelhouder kan op elk ogenblik op zijn

kosten de omzetting vragen van zijn aandelen op naam.

Het gedematerialiseerd aandeel wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de

eigenaar of de houder, bij een erkende rekeninghouder of bij een vereffeningsinstelling.

Artikel 42. - Voorkoop recht

1. Ingeval een aandeelhouder alle of een deel van zijn aandelen in de vennootschap (aangeboden aandelen) aan een derde wenst over te dragen ten bezwarende titel, moet hij een voorkooprecht naleven ten voordele van de overige aandeelhouders. Als een derde wordt hier evenwel niet beschouwd: alle afstammelingen in rechte lijn van een aandeelhouder, alsook de echtgenoot/echtgenote of wettelijk samenwonende partner van deze afstammeling.

2. Hij dient dit voornemen per aangetekend schrijven kenbaar te maken aan de raad van bestuur, evenals

aan alle overige aandeelhouders.

Deze kennisgeving dient, op straffe van onontvankelijkheid, de volgende essentiële gegevens te bevatten:

(a) de naam, voornaam en woonplaats van de natuurlijke persoon of de naam, rechtsvorm en maatschappelijke zetel van de rechtspersoon, die kandidaat-verkrijger is;

(b) het aantal en de precieze identificatie (aard en volgnummer) van de aandelen waarvan de overdracht voorgesteld wordt;

(c) de prijs, zijnde niet alleen de waarde in geld van de door de kandidaat-verkrijger geboden tegenprestatie, maar ook alle andere voorwaarden, waartegen deze overdracht zou geschieden;

(d) het bewijs dat de kandidaat-verkrijger over de middelen beschikt, dewelke voor de betaling van de overnameprijs vereist zijn, en;

(e) het bewijs dat de kandidaat-verkrijger kennis heeft gekregen van onderhavig voorkooprecht, alsook van het volgrecht vervat in artikel 43 van onderhavige statuten.

3. De kennisgeving bedoeld in artikel 42.2 geldt als een aanbod van de kandidaat-overdrager aan de overige aandeelhouders om de aangeboden aandelen over te nemen tegen de prijs en de voorwaarden geboden door de kandidaat-verkrijger en vermeld in punt (c) van de genoemde kennisgeving.

4. Binnen de 28 dagen na ontvangst van de in artikel 42.2 voorziene kennisgeving dient de raad van bestuur

alle overige aandeelhouders door middel

van een aangetekend schrijven in te lichten over de volledige inhoud van de kennisgeving.

De raad van bestuur dient hen bij hetzelfde aangetekend schrijven uit te nodigen om hun voorkooprecht uit

te oefenen tegen de prijs en de voorwaarden bepaald in de in punt 2 voorziene kennisgeving.

5. De overige aandeelhouders beschikken over een termijn van 21 dagen na ontvangst van het aangetekend schrijven bedoeld in artikel 42.4, om hun voorkooprecht uit te

oefenen.

Het voorkooprecht kan enkel uitgeoefend worden op het totale aandelenpakket, waarvan de overdracht voorgesteld wordt.

Het voorkooprecht wordt uitgeoefend door middel van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur, evenals aan de overige aandeelhouders, dewelke hen binnen deze termijn van 21 dagen dient te bereiken.

Wanneer de raad van bestuur niet binnen deze temlijn van 21 dagen een aangetekend schrijven van één van de overige aandeelhouders ontvangt, dan wordt deze geacht aan zijn voorkooprecht te hebben verzaakt.

6. Binnen 14 dagen na het verstrijken van de termijn van 21 dagen brengt de raad van bestuur alle overige aandeelhouders, alsook de kandidaat-overdrager en de derde kandidaat-verkrijger op de hoogte van het resultaat van de uitoefening van het voorkooprecht.

Indien geen van de overige aandeelhouders zijn voorkooprecht wenst uit te oefenen, is de kandidaat-overdrager verplicht de aangeboden aandelen over te dragen aan de derde kandidaat-verkrijger volgens de voorwaarden weergegeven in de kennisgeving bedoeld onder artikel 42.2.

7. De toewijzing van de aangeboden aandelen gebeurt door toedoen van de raad van bestuur tussen alle overige aandeelhouders, die te kennen gegeven hebben hun voorkooprecht te wensen uit te oefenen.

Deze toewijzing gebeurt in evenredigheid met hun aandelenbezit, waarbij de teller van de breuk bepaald wordt door het aandelenbezit van de betrokken aandeelhouder die zijn voorkooprecht wenst uit te oefenen, enerzijds, en waarbij de noemer van de breuk bepaald wordt door het totaal aantal aandelen dewelke eigendom zijn van alle aandeelhouders, die te kennen gegeven hebben hun voorkooprecht te wensen uit te oefenen, anderzijds.

8. De eigendom van de aangeboden aandelen gaat over op het ogenblik van de betaling van de prijs.

Deze prijs dient betaald te worden binnen de maand na de kennisgeving door de raad van bestuur dat er overige aandeelhouders zijn die hun voorkooprecht wensen uit te oefenen.

De verkoopprijs is dadelijk opeisbaar. De overdrager en de aandeelhouders die hun voorkooprecht uitoefenen, kunnen, in afwijking van het voorgaande, in onderling overleg betalingstermijnen overeenkomen.

Vanaf het verstrijken van elke betalingstermijn, zal op de vervallen sommen automatisch, en zonder dat een voorafgaandelijke ingebrekestelling vereist is, een nalatigheidsinterest verschuldigd zijn a rato van 10 procent (10%).

Bij elke betaling van een gedeelte van deze vervallen sommen moet eveneens het proportioneel bedrag van

de nalatigheidsinteresten betaald worden.

Artikel 43. - Volgrecht

1. Bij elke overdracht onder bezwarende titel door een aandeelhouder aan een derde kandidaat-verkrijger, waarbij geen enkele overige aandeelhouder zijn voorkooprecht in artikel 42 van huidige statuten heeft

" uitgeoefend, verleent de kandidaat-overdrager een volgrecht ten voordele van de overige aandeelhouders, en ,

" dit op de hiernavolgende wijze. Als een derde wordt hier evenwel niet beschouwd: alle afstammelingen in rechte lijn van een aandeelhouder, alsook de echtgenoot/echtgenote of wettelijk samenwonende partner van deze afstammeling. De kandidaat-overdrager verbindt er zich derhalve toe om zijn aandelen enkel over te dragen aan de kandidaat-verkrijger, indien deze laatste zich ertoe verbindt de aandelen van de overige aandeelhouders die dit wensen, mee over te nemen tegen dezelfde prijs en voorwaarden als deze waartegen hij de aandelen van de kandidaat-overdrager wenst over te nemen.

2. Binnen de 14 dagen na de vaststelling overeenkomstig artikel 42 dat niemand zijn voorkooprecht uitoefent, zal de kandidaat-overdrager de raad van bestuur inlichten over de voorgenomen overdracht, en dit per aangetekend schrijven.

Dit aangetekend schrijven houdt het verzoek in aan de overige aandeelhouders om hun volgrechten uit te oefenen.

De raad van bestuur stelt de overige aandeelhouders in kennis van de volledige inhoud van dit aangetekend schrijven, binnen de 14 dagen na ontvangst ervan. Ook deze kennisgeving gebeurt per aangetekend schrijven.

3. De overige aandeelhouders beschikken over een termijn van 21 dagen -- na ontvangst van de in artikel 43.2 vermelde kennisgeving door de raad van bestuur -- om hun volgrechten uit te oefenen.

De overige aandeelhouders kunnen enkel hun volgrechten uitoefenen voor het geheel van hun respectieve participaties in de vennootschap. Een gedeeltelijke uitoefening van het volgrecht is dus niet mogelijk.

De overige aandeelhouders kunnen hun volgrecht enkel uitoefenen per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur, hetwelk hem binnen die termijn van 21 dagen dient te bereiken.

Wanneer de raad van bestuur niet binnen deze termijn van 21 dagen een aangetekend schrijven van één van de overige aandeelhouders ontvangt, dan wordt deze geacht aan zijn volgrecht te hebben verzaakt.

De raad van bestuur maakt de definitieve lijst van aandeelhouders die hun volgrecht uitoefenen bekend aan alle aandeelhouders, binnen de 14 dagen na het verstrijken van de termijn van 21 dagen bedoeld in het vorige lid.

4. De kandidaat-overdrager verbindt zich er onherroepelijk toe om, in het geval een aandeelhouder effectief zijn volgrecht uitoefent, de aandelen van die aandeelhouder, samen met zijn eigen aandelen, over te dragen'. aan de kandidaat-verkrijger tegen dezelfde prijs en voorwaarden.

5. Indien de kandidaat-verkrijger het in onderhavig artikel voorzien volgrecht niet naleeft, dan heeft de overige aandeelhouder, die zijn wens heeft uitgedrukt zijn volgrecht uit te oefenen, het recht om zijn aandelen te verkopen aan de overdrager, onverminderd het recht om vervangende of bijkomende schadevergoeding te vorderen.

In dat geval verbindt de overdrager zich ertoe om de participaties van de overige aandeelhouders die hun volgrecht uitoefenen, te kopen, en dit tegen dezelfde prijs en voorwaarden als waartegen hijzelf zijn eigen participatie aan de kandidaat-verkrijger kan overdragen.

6. De eigendom van de aandelen gaat over op het ogenblik van de volledige betaling van de prijs.

Deze prijs dient betaald te worden binnen de maand na de ontvangst door de overdrager van de definitieve lijst van overige aandeelhouders die hun volgrecht wensen uit te oefenen, zoals bedoeld in artikel 43.3.

De verkoopprijs is dadelijk opeisbaar. De overdrager, de kandidaat-verkrijger en de aandeelhouders die hun volgrecht uitoefenen, kunnen, in afwijking van het voorgaande, in onderling overleg betalingstermijnen overeenkomen.

Vanaf het verstrijken van elke betalingstermijn, zal op de vervallen sommen automatisch, en zonder dat een voorafgaande ingebrekestelling vereist is, een nalatigheidsinterest verschuldigd zijn a rato van 10 procent (10%). Bij elke betaling van een gedeelte van deze vervallen sommen moet eveneens het proportionele bedrag van de nalatigheidsinteresten betaald worden.

VIERDE BESLUIT

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris aile machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de raad van bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

De vergadering beslist tevens om de hierna genoemde personen als bijzondere gevolmachtigden aan te stellen, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondememingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de eventuele administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Derudder Accountancy", met kantoor te 8940 Wervik, Elf juliplein 5 bus 1, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten te verzekeren.

-VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL-

Bijlagen:

- uitgifte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Annexes dü Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

16/06/2011 : KO120650
29/07/2009 : KO120650
02/07/2008 : KO120650
28/06/2007 : KO120650
22/06/2007 : KO120650
28/07/2006 : KO120650
19/07/2006 : KO120650
12/07/2005 : KO120650
28/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 02.05.2015, NGL 22.07.2015 15332-0402-010
28/07/2004 : KO120650
16/09/2003 : KO120650
18/09/2002 : KO120650
13/09/2002 : KO120650
03/10/2000 : KO120650
24/11/1999 : KO120650
01/01/1992 : KO120650

Coordonnées
DE RODE POORT

Adresse
STREYESTRAAT 24 8554 SINT-DENIJS

Code postal : 8554
Localité : Sint-Denijs
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande