DE TEGELAERE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DE TEGELAERE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 600.933.608

Publication

24/03/2015
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

iw

Mod word 1 S.7

In de bijlagen bij het Belgi atsd bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie n de aeE G,~t -

i Grifile ~e:,~1 ,~ i,ac3At~arirlel il

î ~í~i Z15

Gent Afde(itt~ F ruggo De gr Mile

IIIRE111111011111

OndeBenamin emingsnr ~' ,r et9 {, !

(voluit) : DE TEGELAERE ~ ~



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap Onder Firma

Zetel : Hoogstraat 1 - 8730 Oedelem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

OPIxICHTINGSAKTE

DE TEGELAERE VOF

Heden, 6 maart 2015

is overeengekomen tussen:

1. de heer Demeulenaere Olivier, geboren te Brugge op 16.05.1978, wonende te 8730 Oedelem -

Hoogstraat 1, rijksregistemummer 78.05.16-053-73;

EN

2. mevrouw Geldof Martine, geboren te leper op 02/11/1967, wonende te 8800 Roeselare - Langemarkstraat 44, rijksregistemummer 67.11.02-216-44;

een vennootschap onder firma op te richten onder de naam "De Tegelaere" en de maatschappelijke zetel te vestigen te 8370 Oedelem - Hoogstraat 1.

De vennoten verrichten de volgende inbreng:

De heer Demeulenaere Olivier, een geldsom van 1000 euro, waarvoor hem 50 aandelen worden toegekend

Mevrouw Geldof Martine, een geldsom van 1000 euro, waarvoor haar 50 aandelen worden toegekend

STATUTEN

Artikel 1 - Rechtsvorm en naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een vennootschap ander firma en is opgericht onder de naam "De Tegelaere".

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8370 Oedelem, Hoogstraat 1. De zetel kan zonder statutenwijziging naar gelijk welke plaats in België verplaatst worden, bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering. De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt door bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 - Doel













De vennootschap heeft tot doel zowel in België ais in het buitenland, zowel in eigen naam en voor eigen

rekening, als in naam van derden en/of voor rekening van derden:

* invoer, uitvoer, groot- en kleinhandel van allerhande vloer-en wandtegels, faïence, soortgelijken en stenen

ongeacht het materiaal,

* invoer, uitvoer, groot- en kleinhandel van natuurstenen, marmer, arduin, en allerhande bouwmaterialen

in de ruimste zin,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

* plaatsen van vloer-en wandtegels

Deze opsomming is indicatief en niet beperkend, en omvat alle activiteiten hieromtrent in de meest

uitgebreide zin.

Artikel 4 - Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur vanaf de datum van oprichting.

Artikel 5 - Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 2000,00 euro, Elk aandeel heeft recht op één stem bij de algemene vergadering.

Artikel 6 - Aandelen-overdracht

6.1. Aandelen

Het maatschappelijk vermogen wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen met gelijke stemrechten, De oprichters verkrijgen elk 50 aandelen. De aandelen zijn op naam en zijn ondeelbaar.

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkele persoon. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel of behoort de blote eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten exclusief uitgeoefend door de betrokken oprichter.

In geval laatstgenoemde overleden is, zijn de betreffende rechten van rechtswege geschorst tot één enkele persoon is aangewezen en aanvaard, die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent. De overlevende vennoot oprichter heeft het recht deze aanvaarding uit te stellen tot en met de vijfde jaarvergadering, volgend op het overlijden.

6.2. Overdrachtsregeling

De aandelen kunnen niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan bij overlijden dan met eenparige goedkeuring van de vennoten. Deze goedkeuring is evenwel niet vereist voor de verwerving van aandelen van de mede-oprichters. De vennootschap wordt niet van rechtswege ontbonden door het overlijden of faillissement van een vennoot.

6.3. Aandelenregister

ln de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden van de aandelen, waarin wordt opgenomen de gegevens betreffende de persoon van elke aandeelhouder, het getal van zijn aandelen, de gedane stortingen, alsook alle wijzigingen betreffende het aandelenbezit. De eigendom van het aandeel wordt bewezen door de inschrijving in dit register en gedagtekend en ondertekend door alle vennoten.

Artikel 7 - Overlijden - prijsbepaling

7.1.Overlijden

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot worden toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Zij mogen de afkoop ervan vragen door een per post aangetekende brief, die gericht wordt aan de zaakvoerder op de zetel van de vennootschap, die hiervan onmiddellijk een afschrift toezendt aan de onderscheiden vennoten. Behoudens overeenstemming wordt de prijs vastgesteld zoals bepaald in de statuten. De vennootschap kan beslissen de aandelen zelf in te kopen.

7.2. Waardering aandelen

De waarde van elk aandeel wordt door de vennoten conventioneel bepaald door de economische waarde van de vennootschap te delen door het aantal aandelen. Deze waarde is gelijk aan de reële en realiseerbare waarde van de activa, verminderd met alle schulden.

Artikel 8 - Controle

ledere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 9 - Onbekwaamverklaring, overlijden en faling van een vennoot

In geval van faling, kennelijk onvermogen, burgerlijke of geestelijke onbekwaamheid of overlijden van een der vennoten, of een verklaring van een der vennoten dat hij de vennootschap wil verlaten, zal de vennootschap niet ontbonden worden of de ontbinding niet kunnen veroorzaakt worden, maar worden verdergezet tussen de andere vennoten en gebeurlijke afstandshouders of overnemers van de aandelen of erfgenamen van de overleden vennoot.

V9,or-behouden aan het Belgisch Staatsblad

" Artikel 10 - Algemene vergadering

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de weten de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap. Zij omvat alle vennoten. De besluiten worden genomen bij meerderheid van aanwezige stemmen, waarbij elk aandeel recht heeft op een stem. Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber door middel van een schriftelijke volmacht. Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot, komt uitsluitend toe aan haar of hem, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijke of het gemeenschappelijke vermogen. Jaarlijks, op de laatste zondag van juni om achttien uur wordt de algemene vergadering gehouden op de zetel van de vennootschap, of op de plaats aangeduid in de oproeping. Deze wordt aan de vennoten aangetekend opgestuurd of overhandigd en getekend voor ontvangst minstens drie weken voor de algemene vergadering. Is de voorziene dag een wettelijke feestdag, dan wordt de vergadering op hetzelfde uur gehouden op de eerstvolgende werkdag,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 - Boekjaar - bestemming van het resultaat

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder over de bestemming van het resultaat.

Artikel 12 - Ontbinding - vereffening

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij tengevolge van een rechterlijke beschikking of ingevolge een besluit van de algemene vergadering. De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder of door een of meerdere vereffenaars aangeduid door de algemene vergadering. Aan de vereffenaar worden de meest uitgebreide machten toegekend. Zij mogen de daden vermeld in de artikelen 181 en 182 van de gecoördineerde vennootschapswetgeving stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering behoeven.

Artikel 13 - Aanvullende bepalingen

Voor al wat niet in de statuten voorzien werd, verklaren de vennoten te verwijzen en zich te houden aan de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2415 en de eerste jaarvergadering wordt

gehouden in juni 2016.

Algemene vergadering der vennoten

Aansluitend op de oprichting, beslist de algemene vergadering, voltallig aanwezig:

Wordt benoemd voor onbepaalde duur als zaakvoerder, de heer Demeulenaere Olivier, Zijn mandaat is

onbezoldigd, tenzij anders bepaald door de algemene vergadering.

Aldus opgesteld te Oedelem in 4 exemplaren. Elk der vennoten erkent een origineel exemplaar te hebben.

De heer Demeulenaere Olivier,

Oprichter, zaakvoerder,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/10/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
DE TEGELAERE

Adresse
MAALSE STEENWEG 576 8310 SINT-KRUIS

Code postal : 8310
Localité : Sint-Kruis
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande