DE WAALBEEKVISSERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WAALBEEKVISSERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 416.915.304

Publication

17/02/2015
ÿþ M0D 2.2

,i5 3 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter cri#fie



*15026A39* 11

EERGEL.CGD

Griffie Rechtbank Koophandel

0 3 FEB 2015

Genteefheng Brugge

ne griffier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

' Ondernemingsnr: 0416.915.304

Benarnirtg "

(vo,t,it) : De Waalbeekvissers

(v£ri,oin "

Rechtsvc4m : VERENIGING ZONDER WINSOOGMERK

Zetel : Gistelsteenweg 10 8490 Varsenare

Onderwerp pikte : Nieuwe statuten - wijziging Raad van Bestuur

:naam en zetel; 

art. 1

De vereniging draagt de naam: « De Waalbeekvissers ».

art. 2

De zetel van de vzw is gevestigd op Groenwalle 15 8490 Varsenare van het gerechtelijk arrondissement:

Brugge.

Hij mag bij beslissing van de Raad van Bestuur worden over gebracht naar om het even welke plaats op het:

grondgebied van de gemeente Jabbeke.

doel:

art. 3

De vereniging heeft tot doel:

In het algemeen de vissport te promotenen in het bijzonder visgenot te verschaffen aan al zijn leden, zowel:

de leden als de toegetreden leden, tegen een zo sociaal mogelijke prijs.

Dit doel moet in de ruimste zin geïnterpreteerd worden zodat de vereniging met het oog op het

bewerkstelligen van haar doel, alle activiteiten zal kunnen uitoefenen, alle manifestaties zal kunnen inrichten en

alle initiatieven zal mogen nemen, die er, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks verband mede hebben.

De vereniging drijft geen nijverheids- of handelszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen

aan haar leden. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel:

nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging is gesticht voor een onbepaalde duur, doch kan te allen tijde ontbonden worden.

leden:

art. 4

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet minder bedragen dan drie.

art. 5

De kandidaat die wenst lid te worden van de vereniging moet, ofwel voorgedragen worden door een lid van' de Algemene Vergadering of van de Raad van Bestuur, ofwel zijn aanvraag indienen bij de voorzitter van de' Raad van Bestuur. Hij' moet zijn instemming betuigen met het doel en de statuten van de vereniging.; Aanvaarding van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in.

De Raad van Bestuur beslist soeverein over de toetreding van nieuwe leden. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden vástgesteld in het huishoudelijk reglement van de vereniging. Het huishoudelijk; reglement ,wordt door de Raad van Bestuurgoedgekeurd en uitgevaardigd.

Het huishoudelijk reglement, evenals alle wijzigingen en toevoegingen die later aangebracht worden,. worden aen aile leden, zowel de leden als de toegetreden leden medegedeeld.

Op de laatste biz van r uik u..n kien : Recta : Maant ar, hoedanigheid van Je instruritenterend& notaris, hetzij van de parso(o)n(enj

bevoegd de ""er,: ttiging, stichting o,,ganlsme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : P#az.rn handtekening.

,re

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

art 6

" Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt per brief aan de voorzitter van de Raad .van Bestuur meegedeeld.

Het lid dat weigert zijn bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te hebben genomen.

Het uitsluiten van een lid is slechts mogelijk bij beslissing van de Algemene Vergadering en dit met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden. Een lid moet voor zijn uitsluiting opgeroepen en gehoord worden. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooitteruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van

" . aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen hierna uitdrukkelijk anders is bepaald.

. " Het lid dat goederen of waarden aanbrengt, kan echter bedingen dat het aangebrachte,. ingeval de

vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, geheel kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid, of kunnen de rechtverkrijgenden van een overleden lid, inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vragen

art. 7

De leden betalen een jaarlijkse bijdrage die door de Raad van Bestuur jaarlijks wordt vastgelegd en deze mag niet meer bedragen dan 425 euro. De bijdrage is opeisbaar veertien dagen nadat zij door de raad van bestuur is vastgelegd.

de Algemene Vergadering:

art. 8

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de

Raad van Bestuur. De secretaris van de Raid van Bestuur fungeert ais secretaris van de vergadering.

Elk lid beschikt over één stem. De leden kunnen zich door een ander lid laten vertegenwoord bi en. Een lid

kan maar'slechts één ander lid vertegenwoordigen.

art. 9

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het aannemen van nieuwe leden, het goedkeuren vin het huishoudelijk reglement, het benoet!nen en ontslaan van de bestuurders; het verlenen van kwijting aan de bestuurders; het uitsluiten van leden; -het goedkeuren van: werkplan, rekeningen en begrotingen;- het wijzigen van de statuten; het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Alle andere bevoegdheden worden waargenomen door de Raad van Bestuur,

art. 10

De Algemene Vergadering vergadert minstens éénmaal per jaar voor de goedkeuring van de rekening en de begroting in de loop van het eerste trimestér. Zij wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist. Ook telkens wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt bij aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. In het laatste geval zal de vergadering binnen de maand na het verzoek gehouden worden.

art. 11

De leden worden ùitgenodigd, minstens âcht dagen voor de bijeenkomst. De uitnodiging wordt ondertekend door (je secretaris in naam van de Raad vari Bestuur. Dit kan ook per e-mail.

De agenda staat op de uitnodiging vernield. Alle agendapunten die schriftelijk door minstens één twintigste van de leden worden aàrigevraagd, rnoéten áán de agenda worden toegevoegd.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen als ten minste een lid meer dan de helft van de reden aanwezig is. Wordt dit niet bereikt, dan wordt op basis van dezelfde agenda een nieuwe bijeenkomst samengeroepen waar dan geldig wordt beslist met de aanwezige leden. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. Behoudens de gevallen die" de wet en de statuten bepalen; worden alle beslissingén genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden: Bij staking van stemmenes deze van de voorzitter beslissend. De beslissingén worden opgenomen in eé notulen en bijgehouden in éen daartoe bestemd register dat kan worden ingezien door al wie een wettig belang kan doen blijken. De notulen worden , ondertekend d'or de voorzitter en de secretaris.

Raad van Bestuur;

art. 12

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die ten minste uit 3 leden bestaat. De bestuurders worden voor onbepaalde duur verkozen uit en door de Algemene Vergadering. De bestuurders zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MCM 2-2

te allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Een bestuurder kan te allen tijde ontslag nemen. Om de belangen en de werking van de vereniging niet te schaden dient het ontslag drie maand op voorhand meegedeeld worden.

art. 13

De Raad van Bestuur kiest onder zijn :leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter roept de Raad van Bestuur samen en zit de bijeenkomsten voor. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de bijeenkomst voorgezeten door de.ondervoorzitter, en bij ontstentenis of verhindering van beide, door de oudste in leeftijd. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien .ten minste de helft var) zijn leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stefn van degene die de vergadering voorzit, beslissend.

Ge Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college, De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in notulen die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en die in een daartoe bestemd register worden bijeengehouden. De uittreksels die moeten afgeleverd worden en aile andere stukken uitgaande van de Raad van Bestuur, zullen ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris.

art 14

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke'en buitengerechtelijke handelingen en dit voor alles wat niet tot de uitdrukkelijke bevoegdheid van de Algemene:Vergadering behoort. De Raad van Bestuur kan aile .handelingen van bestuur verrichten en bovendien aile daden van beschikking stellen.

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigd zijn, de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een andere beheerder zonder dat deze van enige beraadslaging of machtiging blitk moet geven.

" , De Raad van Bestuur kan bepaalde bevoegdheden delegeren aan door haar aangestelde personen. Voor alle verschijning voor notaris en openbaar bestuur is de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee leden van de Raad van Bestuur die daartoe afgevaardigd worden. De vertegenwoordigers handelen gezamenlijk.

' De Raad van Bestuur vaardigt alle reglementen van inwendige orde uit die voor de goede werking van de vereniging"noodzakelijk worden geacht.

art 15=

" Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor, en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

ontbinding en wijzigen statuten:

arf 16 "

In geval van vrijwillige ontbinding bernaemt de Algemene Vergadering een of meerdere vereffenaars, waarvan zij ook de bevdegdheden bepaalt.

Bij ontbinding wordt het vermogen van de vereniging overgedragen aan een instelling . met gelijke doelstellingen De keu2e van deze instelling wordt gemaakt door de Algemene Vergadering.

art. 17

Het wijzigen van het doel van de vereniging kan slechts beslist worden in de Algemene Vergadering met vier vijfden meerderheid van stemmen, waarbij twee derden van het aantal leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Tot een statutenwijziging kan slechts worden overgegaan bij beslissing in de Algemene Vergadering. In de oproepingsbrief tot de Algemene Vergadering moet deze statutenwijziging worden aangekondigd.,Qe wijziging van de statuten dient te gebeuren bij aanwéïigheid of vertegenwoordiging van twee derde van het" 'aantal leden en met tweederdemeerderheid van het aantal stemmen.

Voor alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten wordt bepaald, geldt de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002.

De bestuurders kiezen op 16 november 2014 in hun raad als:

Voorzitter:.leen-Marie Creyf Groenwalle 15 8490 Varsenare

Secretariselason Willems Hazelstraat 37 8810 Lichtervelde

eb

Penningmeester: Patrick Willems Bilkse 33 8000 Brugge

Ver

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad Getekend, WILLEMS Jason WILLEMS Patrick

CREYF Jean Marie

Voorzitter Secretaris Penningsmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik R vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE WAALBEEKVISSERS

Adresse
GISTELSTEENWEG 10 8490 VARSENARE

Code postal : 8490
Localité : Varsenare
Commune : JABBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande