28/04/2014 : kapitaalverhoging - statutenwijziging
Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Steven Fieuws te Brugge op 27 maart 2014, te registreren, dat de buitengewone algemene vergadering van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DE WIJNKOELER, met zetel te 8310 Brugge (Assebroek), Vondelstraat 64, BTW BE 0473.017.926 RPR Brugge, met eenparigheid van stemmen volgende besluiten heeft genomen :
Eerste besluit
De vergadering beslist het kapitaal te verhogen met 153.000,00 euro, om het te brengen van 18.592,01 euro op 171.592,01 euro op de wijze zoals
hierboven vermeld. Tweede besluit
De comparant verklaart in te schrijven op de kapitaalverhoging, met gelden voortkomende van een dividend, op 24 december 2013 uitgekeerd door het débet van de belaste reserves per 31 december 2011 zoals goedgekeurd door de jaarvergadering van 2012, welke belaste reserves ongewijzigd geboekt stonden tôt aan de dividenduitkering.
Het bedrag van de kapitaalverhoging werd volstort door de comparant op een bijzondere rekening met nummer BE95 0017 2341 4558 op naam van de vennootschap bij de NV BNP Paribas Fortis te Brussel, zoals blijkt uit een attest afgeleverd door deze financiële instelling op 24 maart 2014. Derhalve is de kapitaalverhoging voltrokken.
Derde besluit
De vergadering neemt kennis van het voormeld verslag van de zaakvoerder, verklaart voldoende ingelicht te zijn omtrent de financiële toestand van de vennootschap, en de motieven die aan de doelswijziging ten gronde liggen en
keurt het verslag goed.
Vierde besluit
De vergadering beslist het doel uit te breiden met volgende bepalingen
(.../...)
Vijfde besluit
De vergadering beslist dat de statuten voortaan als volgt luiden :
HOOFDSTUK I. - RECHTSVORM - M&flM - ZETEL - DOEL - DUUR. ARTIKEL 1. - RECHTSVORM - NAAM.
De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met
beperkte aansprakelijkheid. Zij draagt de naam "DE WIJNKOELER".
ARTIKEX- 2. ZETEL.
Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)
bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen
Verso ; Naam en handtekening.
Voor¬
behouden
_<*aanh§t
Belgisch
Staatsblad
O «N «-r
00 «N
V} ss
•FF
LuikB-vervolg
De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8310 Brugge (Assebroek),
Vondelstraat 64.
ARTIKEL 3. DOEL.
De vennootschap heeft als doel :
Uitbaten, beheren en controleren van horecazaken, restaurants,
brasseries, drankgelegenheden, hôtels, pensions, public en private bars,
feestzalen, catering, snackbars en take-away, frituren, kampeergelegenheden, ijssalons, en iedere combinatie hiervan, kortom iedere
activiteit die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met het
versch&ffen van verblijfsmogelijkheid met of zonder eetgelegenheid, het klaarmaken, verwerken, verbruiken - ter plaatse of door a f name of thuisbrenging van voedingswaren en dranken - alsmede de organisatie van demonstratie- en degustatiesessies, seminaries, vergaderingen en congressen, alsook de activiteit van groot- en kleinhandel in voedingsprodukten en hun dériva ten, de in- en uitvoer van voedingswaren, dranken en samenhangende produkten, de aan- en verkoop van horecabenodigdheden, de dienstverlening in de brede zin aan de horecasector, zonder dat deze opsomming binnen de voedings- en horecasector als beperkend kan beschouwd worden.
Het verlenen van bedrijfseconomische, bedrijfsfinanciële en administratieve diensten, adviezen en bijstand. Als aanwljzend zonder daarom beperkend te zijn kan deze dienstverlening, advisering en bijstand onder meer betrekking hebben op: administratie en organisatie, interne contrôle, secretariaatswerken, raadgevingen inzake recht, handel en
marketing, administratieve organisatie, budgetcontrole, enzovoort. Het beheer, directie, coôrdinatie, leiding en toezicht over vennootschappen, ondernemingen, groeperingen en hun activiteiten. De vennootschap mag mandaten van bestuur aanvaarden.
Het stellen, aanvaarden, verlenen, uitvoeren van aile verrichtingen van mandaat, van beheer over, van commissie aangaande, van beleggen van, van dienstverlening in verband met, aile welkdanige roerende goederen. De vennootschap mag in het kader van beheer van haar patrimonium leningen en kredietopeningen van gelijk welke aard verlenen en toestaan met uitzondering van de gereglementeerde, ten voordele vennootschappen, ondernemingen en personen.
De vennootschap mag hiervoorgaande verrichtingen uitvoeren voor eigen rekening of voor rekening en in opdracht van derden of in deelneming
met derden, zelf of door tussenkomst of bemiddeling van derden, zo in
binnen- als buitenland.
Zij mag aile financiële, economische, technische, administratieve, boekhoudkundige, juridische, roerende en onroerende, commerciële als industriële verrichtingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband met hogervermeld maatschappelijk doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan te handhaven, te bevorderen en te
ontwikkelen.
Zij mag ondermeer aile welkdanige roerende waarden en goederen en onroerende goederen en diensten aankopen, verkopen, verwerven, vervreemden, in huur nemen of geven, ruilen, beheren, valoriseren, in leasing nemen of geven. Dat behelst onder meer octrooien, brevetten, methoden, systemen,
merken, knowhow, licenties, machines, materieel en outillage.
Zij mag onder mee beleggen in roerende waarden, participaties nemen in, investeren in, oprichten van vennootschappen, ondernemingen, groeperingen, instellingen van gelijk welke aard en onder gelijk welke
vorm.
De vennootschap mag haar eigen patrimonium ontwikkelen en in het
kader daarvan haar goederen verhuren.
Daarenboven mag de_vennootschap, zowel in binnen- als in buitenland
Voor¬
behouden
J>( aan h]st__
«* TSëFgisch
Staatsblad
• r-»
«N «-r o 00 «N
•FF
bl es
Luik B - vervolg
aile daden van financiële, commerciële en onroerende aard stellen, aile handelsverrichtingen en over het algemeen aile ondernemingen tôt stand brengen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel, of zelfs daarbuiten en de verwezenlijking ervan bevorderen. Ze zal ook mogen deelnemen in andere vennootschappen, en ondernemingen, zowel in het binnen- als buitenland. Deze opsomming is niet beperkend doch enkel ten titel van voorbeeld gegeven.
ARTIKEL 4. DUUR.
De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.
HOOFDSTUK II. - KAPITAAL - AANDELEN. ARTIKEL 5. KAPITAAL.
Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd eenenzeventig duizend
vijfhonderd tweeënnegentig euro een cent (171.592,01 euro).
Het werd tôt beloop van 153.000,00 euro gevormd met gelden die
ingebracht werden met toepassing van artikel 537 WIB.
Het wordt vertegenwoordigd door 750 aandelen op naam, die elk 1/750"
van het kapitaal vertegenwoordigen.
ARTIKEL 11. JAARVERGADERING - BIJZONDERE OF BUITENGEWONE ALGEMENE
VERGADERING.
De jaarvergadering zal gehouden worden ter zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats te vermelden in de oproepingsbrieven, op de tweede zaterdag van de maand mei om 1800 uur.
ARTIKEL 15. AANWEZIGHEIDSLIJST.
Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.
ARTIKEL 20. BESTUURSORGAAN.
De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan
niet vennoten.
De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor een tijdsduur
door haar vast te stellen.
Zijn/haar mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing
van de algemene vergadering.
De bezoldiging van de zaakvoerders wordt bepaald of achteraf bevestigd door de algemene vergadering. De goedkeuring van de jaarrekening waarin melding wordt gemaakt van de toegekende bezoldigingen geldt als bevestiging
terzake.
ARTIKEL 21. BESTUURSBEVOEGDHEID - INTERN.
Iedere zaakvoerder kan aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tôt verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.
Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur
voeren.
Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een collège, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering. De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid te'n titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.
De zaakvoerders fcunnen zich in het collège laten vertegenwoordigen door een andere zaakvoerder of een bijzondere gevolmachtigde, mits voorlegging van een schriftelijke volmacht, per post, per telefax of per email met elektronische handtekening.
De zaakvoerders regelen onder elkaar de uitoefening van de
bevoegdheid.
ARTIKEL 22. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID - EXTERN.
De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in
rechte als eiser of als verweerder.
Indien er twee of meer zaakvoerders zijjn, kunnen zij_ de vennootschap
Voor¬
behouden f-aan laet
BelgiscfT
Staatsblad
•-
• r-»
«N «-r o 00 «N
•FF
bl es
Luik B - vervolg
slechts rechtsgeldig verbinden door hun gezamenlijk optreden.
De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.
ARTIKEL 24. - BOEKJAAR - JAARREKENING - JAARVERSLAG.
Het boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar.
ARTIKEL 25. WINSTVERDELING.
Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.
Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering
over de bestemming van het saldo van de nettowinst.
ARTIKEL 27. ONTBINDING EN VEREFFENING.
Het eventuele batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de
vennoten, overeenkomstig hun aandelenbezit
Zesde besluit
De vergadering verleent volmacht aan de zaakvoerder van de vennootschap om de voorgaande beslissingen uit te voeren en de statuten te
coôrdineren.
VOOR DEELS LETTERLIJK, DEELS ONTLEDEND UITTREKSEL, AFGELEVERD VOOR REGISTRATIE, ENENKEL BESTEMD VOOR PUBLICATIE IN HET BELGISCH STAATSBLAD. Steven Fieuws, notaris.
Alsmede hierbij neergelegd:
* een uitgifte van de akte statutenwijziging verleden voor ondergetekende notaris op 27 maart 2014.
* een kopie van de gecoôrdineerde statuten na 27 maart 2014.