DENDOOVEN CONSULTING

Divers


Dénomination : DENDOOVEN CONSULTING
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 550.910.015

Publication

29/04/2014 : RUBRIEK OPRICHTING (NIEUWE RECHTSPERSOON, OPENING BIJKANTOOR, ENZ...)
ModPDF 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

0

I?

0 Si

M 4304032*

Ondememingsnr : 0550910015

Benaming

(voluit) : DENDOOVEN CONSULTING

Neergelegd

25-04-2014

Griffie

3 0

-*±

'c

O

3 "a

co 0 X 0

<

o CM

O CD CM

"a

_ço

Si

co

co CO

■4—'

co

sz

o co

&> 0

CD

-I—'

0

Si

(afgekort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Gewone Commanditaire

Vennootschap

Zetel : Drogenbroodstraat 51

8740 Pittem

België

Onderwerp akte : Oprichting

Op 23 april 2014 te Pittem Zijn bijeengekomen:

1. Dendooven lise, geboren te Tielt op 1 mei 1984, wonende te 8740 Pittem (Egem), Drogenbroodstraat 51,

erkend boekhouder BIBF nr. 30119005

2. Van Damme Lucrèse, geboren te Aalter op 24 juni 1962, wonende te 9880 Aalter, Hageland 5 a)

OPRICHTING

De ondergetekenden zijn onder elkaar overeengekomen om een burgerlijke vennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap met als benaming "DENDOOVEN CONSULTING" en waarvan de zetel zal gevestigd zijn te 8740 Pittem (Egem), Drogenbroodstraat 51.

Dendooven lise, voornoemd, neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde of beherende vennoot voor de duur van de vennootschap. Van Damme Lucrèse, voornoemd, neemt deel aan de oprichting als stille vennoot voor de duur van de vennootschap.

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt vijfhonderd EUR (500,00 _) en is verdeeld in vijftig (50) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.Dendooven lise, voornoemd, schrijft in op 49 (negenenveertig) aandelen, dewelke zij volledig volstort door inbreng van een bedrag van 10,00 EUR per aandeel, hetzij een globaal bedrag in geld van 490,00 EUR;Van Damme Lucrèse, voornoemd, schrijft in op 1 (één) aandeel, dewelke zij volledig volstort door inbreng van een bedrag van 10 EUR per aandeel, hetzij een globaal bedrag in geld van 10,00 EUR. b)

0

CD

_ç0

STATUTEN

i) Rechtsvorm - naam - identificatie

m

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. De naam van de vennootschap luidt 'DENDOOVEN CONSULTING'

De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt, deze laten voorafgaan of volgend door de melding van haar rechtsvorm, ofwel voluit geschreven als 'burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap' ofwel de afkorting ' bv o.v.v.e. Comm. V.

ii) Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8740 Pittem (Egem), Drogenbroodstraat 51.

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een andere plaats in het

Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest.

De zaakvoerder(s) dient/dienen aan de stille vennoten bij brief melding te maken over de zetelverplaatsing. Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) zal de vennootschap bijhuizen, vaste inrichtingen, agentschappen en stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

iii) Doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

-----------------------------------------------------Page 1-----------------------------------------------------

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B -vervolg

De vennootschap heeft als burgerlijk doel :

- de organisatie van boekhoudingdiensten en raadgeving daaromtrent;

ModPDF 11.1

0

_ÇD

0 Si

l_

3 0

-I—«

o

3 "D

CO 0 X 0

<

o CM

o CD CM

I

"D

_Ç0

Si

co

•*—>

CO CO

-I—'

co

sz

o co

0

CD

-I—'

0

Si

0

CD

_ç0

m

- het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van de rekeningen;

- het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm. - het belastingsadvies, bijstand en vertegenwoordiging van belastingplichtigen in aile belastingaangelegenheden. - studie - organisatie- en raadgevend bureau betreffende financiële, fiscale en sociale aangelegenheden. -juridische adviesverlening, in het bijzonderdan de bijstand bij de oprichting en vereffening van vennootschappen.

- de vennootschap mag via inbreng, fusie, inschrijving belangen nemen in of optreden als bestuurder of zaakvoerder van andere rechtspersonen of burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel - de vennootschap mag op treden als vereffenaar van andere vennootschappen

- De vennootschap mag aile verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen, doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van boekhouder.

iv) Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Behoudens een rechterlijke beslissing, kan zij niet worden ontbonden dan door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vorm en de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

v) Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 500,00 euro (vijfhonderd euro).Het is vertegenwoordigd door vijffig aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen. Het kapitaal is volledig geplaatst.

Mits inachtneming van de statutaire regels betreffende statutenwijziging, kan het kapitaal verhoogd worden

wanneer:

het resultaat van het boekjaar geheel of ten dele bij het kapitaal wordt gevoegd; de vennoten nieuwe inbrengen verrichten;

nieuwe vennoten toetreden en intekenen op één of meerdere aandelen.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven bij kapitaalverhoging moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Oefenen bestaande vennoten hun recht van voorkeur niet of slechts ten dele uit, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan deze van vennoten die wel wensen in te tekenen. De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat gezegd hierna voor de vruchtgebruiker, minimum twintig dagen bedragen. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de

vennoten.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen behoren de blote eigenaar toe in voile eigendom. De blote eigenaar moet zijn voorkeurrecht tôt onderschrijven uitoefenen uiterlijk op de vijftiende dag na het openstellen van de inschrijvingstermijn waarbinnen het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker binnen de resterende vijf dagen het voorkeurrecht uitoefenen. De aandelen die deze laatste aldus alléén onderschrijft, komen hem toe in voile eigendom. Het voorkeurrecht is onder geen beding verhandelbaar.

Mits inachtneming van de statutaire regels inzake statutenwijziging, kan het kapitaal verminderd worden wanneer

het resultaat van het boekjaar geheel of ten dele op het kapitaal wordt aangerekend; de vennoten de door hen gestorte inbrengen geheel of ten dele terugnemen;

vennoten uittreden of uitgesloten worden zonder dat een nieuwe of andere vennoot in de plaats treedt.

vi) Aandelen

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in het aandelenregister.

Het aandelenregister wordt op de zetel van de vennootschap bewaard en is daar ten inzage van de vennoten en van eenieder die daartoe een rechtmatig belang kan doen gelden.De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen tôt dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen. De mede-eigenaars zijn verplicht zich door een gemeenschappelijke volmachtdrager te laten vertegenwoordigen en de vennootschap hiervan te berichten. Ingeval van vruchtgebruik en voor zover geen gemeenschappelijke gemachtigde aangeduid is, moet, behoudens betreffende het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, de blote eigenaar van het effect ten opzichte van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

Een stille vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van de zaakvoerder(s).

Een beherende vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medebeherende vennoot of aan een derde, na vooraf aan aile beherende vennoten de mogelijkheid te hebben geboden om zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord, tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Het overlijden van een stille of beherende vennoot geeft geen aanleiding tôt ontbinding van een vennootschap. Behoudens andersluidende beslissing van de vennoten, genomen met eenparigheid van stemmen van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

-----------------------------------------------------Page 2-----------------------------------------------------

Voor-

behouden

Luik B -vervolg

ModPDF 11.1

aan het

Belgisch

Staatsblad

0

_ÇD

0 Si

l_

3 0

-I—«

o

3 "D

CO 0 X 0

<

o CM

o CD CM

I

"D

_Ç0

Si

co

•*—>

CO CO

-I—'

co

sz

o co

0

CD

-I—'

0

Si

0

CD

_ç0

m

gecommanditeerde vennoten en een gewone meerderheid van de stille vennoten, gaat/gaan het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot niet over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden. Zij hebben recht op een vergoeding.

vii) Vennoten

Gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile verbintenissen van de vennootschap.

De commanditaire of stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tôt beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht.De commanditaire of stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap. Om als vennoot te worden aanvaard, moet de kandidaat aangenomen worden door de algemene vergadering bij besluit genomen met eenparigheid van stemmen van de gecommanditeerde vennoten en een gewone

meerderheid van de stille vennoten.

c)

Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die gecommanditeerde of beherende vennoot moeten zijn.

Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt. De bevoegdheid van de zaakvoerder gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Zijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt, en enkel door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtname van de statutaire regels betreffende statutenwijziging.

Elke zaakvoerder afzonderlijk optredend, heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om aile daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Elke zaakvoerder afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelde van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens welke zij optreden.

De zaakvoerder kan voor het verwezenlijken van het doel beroep doen op derden. d)

Algemene vergadering van de vennoten

De gewone algemene vergadering wordt gehouden telkens op de eerste zaterdag van december om 14 uur. De bijzondere of buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de dag en het uur bepaald in de uitnodiging. e)

Boekjaar - Inventaris - Jaarrekening

Het boekjaar gaat in op 1 juli en eindigt op 30 juni van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder(s) een inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld.

Zo de wet dit vereist, dient door de zaakvoerder(s) tevens een jaarrekening en/of jaarverslag opgemaakt te

worden.

De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel. Deze stukken worden opgemaakt conform de wettelijke bepalingen ter zake.

In het jaarverslag wordt rekenschap gegeven van het gevoerde beleid. Het verslag omvat tevens een

commentaar op de jaarrekening, waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

De zuivere winst blijkt uit de boekhoudkundige bescheiden, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Indien overgegaan wordt tôt winstverdeling zal deze onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van het aantal

aandelen dat ieder bezit.

De vergadering van de vennoten kan evenwel een tantième toekennen aan de beherende vennoten. De vennoten mogen echter bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst. f)

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar vangt aan op dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft en zal afgesloten worden op 30 juni 2015. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in december 2015. Dendooven lise, voornoemd, wordt benoemd tôt zaakvoerder, voor een onbepaalde termijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

-----------------------------------------------------Page 3-----------------------------------------------------

Coordonnées
DENDOOVEN CONSULTING

Adresse
DROGENBROODSTRAAT 51 8740 EGEM

Code postal : 8740
Localité : Egem
Commune : PITTEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande