DERCOR

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DERCOR
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 426.177.616

Publication

22/05/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 19.04.2014, NGL 19.05.2014 14128-0157-016
26/11/2014
ÿþ ~ " Mod word 11.1

.01:s s In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONfT

1'9

BELGdSCF

b

É

s,

_UR BELGE

.11- 20» NEERGELEGD

STAAT3BLAr?

S SEP, 2014

Rechtbank , Uü PHANDEL

Gent, afc'bRIJK

Ondernemingsnr : 0426.177.616

Benaming

(voluit) : DERCOR

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Muizelstraat 14, 8560 Wevelgem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming zaakvoerders - financiële steunverlening

Uit de schriftelijke besluitvorming van de enige vennoot de dato 3 september 2014 blijkt dat de enige vennoot beslist heeft om volgende personen te benoemen als zaakvoerder van de vennootschap, met ingang van 3 september 2014 en dit voor onbepaalde duur:

- de heer Xavier Van Steenberge, wonende te Generaal Deprezstraat 3 bus 101, 8530 Stasegem; en

- de vennootschap Dexa BVBA, met maatschappelijke zetel te Generaal Deprezstraat 3, 8530 Stasegem en ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent afdeling Kortrijk onder nummer 0810.864.075.

De enige vennoot heeft kennis genomen van de beslissing van de zaakvoerder van Dexa BVBA om, overeenkomstig artikel 61§2 van het Wetboek van Vennootschappen, de heer Xavier Van Steenberge, voornoemd, aan te stellen ais vaste vertegenwoordiger voor de uitoefening van het bestuursmandaat.

De mandaten zullen onbezoldigd zijn.

Uit de notulen van de zaakvoerders de dato 8 september 2014 blijkt dat de zaakvoerders, onder de opschortende voorwaarde van de goedkeuring daarvan door een bijzondere algemene vergadering van vennoten, financiële steun hebben toegekend voor de betaling van een deel van de aankoopprijs van de aandelen van de vennootschap,

In overeenstemming met artikel 329§1 van het Wetboek van Vennootschappen hebben de zaakvoerders onderstaand bijzonder verslag opgesteld houdende de redenen voor de verrichting, het belang dat de vennootschap bij het aangaan van de verrichting heeft, de voorwaarden waartegen de verrichting wordt aangegaan, de aan de verrichting verbonden risico's inzake liquiditeit en solvabiliteit en de prijs waartegen de aandelen verkregen zijn:

"Geachte vennoten,

Hierbij hebben wij het genoegen u verslag uit te brengen in het kader van artikel 329§1 van het Wetboek van Vennootschappen.

1.Voorafgaande uiteenzetting en beschrijving van de verrichting

Artikel 329§1 van het Wetboek van Vennootschappen bepaalt het volgende ingeval van financiering door een vennootschap van de verkrijging van haar effecten door een derde:

« (...) de zaakvoerder(s) stelt een verslag op waarin de redenen voor de verrichting, het belang dat de vennootschap bij het aangaan van een dergelijke verrichting heeft, de voorwaarden waartegen de verrichting wordt aangegaan, de aan de verrichting verbonden risico's voor de liquiditeit en de solvabiliteit van de vennootschap en de prijs waartegen de derde geacht wordt de aandelen te verkrijgen, worden vermeld, Dit verslag wordt bekend gemaakt overeenkomstig artikel 74;

Wanneer een zaakvoerder van de moedervennootschap of de moedervennootschap zelf de begunstigde is van de verrichting, dan bevat het verslag van de zaakvoerder(s) bovendien een specifieke verantwoording van de genomen beslissing, rekening houdend met de hoedanigheid van de begunstigde, alsook met de vermogensrechtelijke gevolgen van de verrichting voor de vennootschap. (...)»

De zaakvoerd ers brengen, in overeenstemming met artikel 329§1 van het Wetboek van Vennootschappen, verslag uit om, onder meer, het belang voor de vennootschap en de redenen toe te lichten met betrekking tot de verrichting inzake financiële steunverlening onder de verra van het toestaan van een lening die zal gebruikt worden voor de betaling van een deel van de prijs, meer bepaald 540.000,00 EUR, die de BVBA DEXA (met maatschappelijke zetel te Generaal Deprezstraat 3, 8530 Stasegem en ingeschreven in het rechtspersonenregister te Kortrijk onder nummer 0810.864.075) verschuldigd is naar aanleiding van de aankoop van de 516 aandelen van de vennootschap. Deze lening werd toegekend door de zaakvoerders de' dato 8 september 2014.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

sm h e

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De beschreven financiële bijstand werd toegekend onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring daarvan door een bijzondere algemene vergadering van vennoten van de vennootschap.

2.Redenen voor de verrichting

De zaakvoerders hebben beslist tot toekenning van de financiële bijstand onder de vorm van het toestaan van een lening ten bedrage van 540.000,00 EUR aan DEXA BVBA teneinde de verderzetting van de vennootschap te garanderen alsook de continuïteit van de onderneming en haar activiteiten te verzekeren,

Door de toekenning van de financiële steun zal DEXA BVBA, de vennootschap van de schoonzoon en de dochter van de huidige vennoten, in staat zijn de aandelen van de vennootschap te verwerven zodat de onderneming in familiale handen blijft en er in opvolging verzekerd wordt. Naar mening van de zaakvoerders zal de geplande aandelenoverdracht het functioneren van de onderneming dus enkel en alleen maar bevorderen.

De zaakvoerders bevestigen uitdrukkelijk dat het voor de steunveriening uitgetrokken bedrag voor uitkering vatbaar is overeenkomstig artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen,

3.Belang van de vennootschap bij het aangaan van de verrichting

Zoals hierboven uiteengezet wordt het door de financiële steun mogelijk dat de aandelen van de vennootschap familiaal overgedragen worden aan de volgende generatie zodat in opvolging verzekerd is. Door de bijstand kan de verderzetting en continuïteit van de vennootschap alsook de uitoefening van haar activiteiten op lange termijn gegarandeerd worden zodat de steunverlening als een goede investering kan beschouwd worden.

Aangezien de vennootschap zowel financieel als operationeel sterk staat en probleemloos in staat is te voorzien in eventueel gevraagde waarborgverstrekking, zal de vennootschap gunstigere kredietvoorwaarden kunnen verkrijgen dan de koper, DEXA BVBA, zelf, zoals  onder meer  een lagere interestvoet.

Bijgevolg menen de zaakvoerders dat de financiële bijstand zowel verantwoord is als in het belang van de vennootschap en uiteindelijk ten goede zal komen aan alle stakeholders van de vennootschap.

4.Voorwaarden waartegen de verrichting wordt aangegaan

De voorwaarden waartegen de verrichting wordt aangegaan zijn de volgende: de vennootschap zal een lening toekennen aan de BVBA DEXA ten bedrage van 540.000,00 EUR. Deze lening zal ten laatste op 31 december 2026 volledig afgelost zijn en werd afgesloten aan een interestcomponent van 2,91%.

5.De voor de vennootschap aan de verrichting verbonden risico's inzake solvabiliteit en liquiditeit

De zaakvoerders zijn van oordeel dat de aan de verrichting verbonden risico's inzake solvabiliteit en liquiditeit als volgt kunnen omschreven worden: de verrichting heeft geen impact op de liquiditeit van de vennootschap en de solvabiliteit wordt enkel en alleen beïnvloed door de bijkomende schuld die naar aanleiding van de verrichting zal ontstaan.

Bijgevolg komen noch de solvabiliteit noch de liquiditeit van de vennootschap op enig ogenblik in het gedrang.

De zaakvoerders achten bovendien, na uitgebreid onderzoek, alle betrokken partijen voldoende kredietwaardig om de betreffende verrichting aan te gaan.

6.Prijs waartegen DEXA BVBA geacht wordt de aandelen te verkrijgen

De prijs waartegen de overnemer de aandelen verkrijgt bedraagt in totaal 1.300.000,00 EUR, zijnde (afgerond) 2.519,38 EUR per aandeel.

De zaakvoerders zijn van oordeel dat alle wettelijke voorwaarden waaraan de verrichting onderworpen is, voldaan zijn en heeft bijgevolg besloten de in onderhavig verslag beschreven verrichting inzake financiële bijstand goed te keuren.

Dit verslag zal worden voorgelegd aan de vennoten van de vennootschap teneinde de verrichting tevens goed te keuren.

Getekend te Wevelgem op 8 september 2014.

De heer Luc Derum eaux

Zaakvoerder

De beer Xavier Van Steertberge

Zaakvoerder

Dexa BVBA

Zaakvoerder

Vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Xavier Van Steen berge"

Uit de besluiten van de enige vennoot de dato 8 september 2014 blijkt dat de algemene vergadering kennis heeft genomen van het bijzonder verslag van de zaakvoerders opgesteld overeenkomstig artikel 329§1 van het Wetboek van Vennootschappen met betrekking tot de verrichting inzake financiële steunverlening. De algemene vergadering is akkoord gegaan met de financiële steunverlening zoals uitgezet in voormeld bijzonder verslag.

Voor eensluidend uittreksel

De heer Xavier Van Steenberge

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/04/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 21.04.2012, NGL 24.04.2012 12093-0532-016
17/01/2012
ÿþMai 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEL R aFtc~ DIREC rlCr\l

31 12, 2011

FECI-ITeene0OPMANDfL

Kl1RT7D:

Ondernemingsnr : 0426.177.616

3etvalnuing

(voluit) : DERCOR

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Zetel : 8560 Wevelgem (Moorsele), Muizelstraat 14

OndereiÉ Gste : Kapitaalverhoging - statutenwijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal verleden voor notaris Vincent Guillemyn te Menen (Lauwe) op 22 december

2011, dat de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders heeft beslist:

- de zetelverplaatsing naar huidig adres zoals beslist door de zaakvoerder op 30 september 2010 voor

zoveel als nodig te bevestigen.

De vergadering beslist de zetel van de vennootschap voortaan niet meer in de statuten zelf te vermelden.

Dienvolgens beslist de vergadering om de eerste zin van artikel 3 te schrappen.

- Voorafgaande verslagen

De voorzitter leest de in de agenda aangekondigde verslagen voor en de aandeelhouders, aanwezig zoals

hierboven gezegd, verklaren sinds meer dan vijftien dagen een exemplaar van deze verslagen te hebben

ontvangen, met name:

 het verslag opgesteld door BOES & Co Bedrijfsrevisoren, burgerlijke

vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,

vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer Joseph-Michel Boes, bedrijfsrevisor, overeenkomstig artikel

313 van het Wetboek van Vennootschappen door de enige zaakvoerder, aangesteld.

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor, voormeld, worden hierna letterlijk weergegeven:

"8. BESLUIT

De inbreng in natura tot kapitaalverhoging van de BVBA DERCOR, met zetel te 8560 Moorslee,

Muizelstraat, 14, bestaat uit de inbreng van een schuldvordering in de vorm van een rekening-courant voor een

bedrag van 520.000,00 EUR door de heer Luc DERUMEAUX.

De inbreng in natura zal vergoed worden door toekenning aan de inbrenger van 206 nieuwe aandelen

zonder vermelding van nominale waarde van de vennootschap BVBA DERCOR. Daarnaast zal een

uitgiftepremie gecreëerd worden voor een bedrag van 426.967,72 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn we van oordeel dat:

a)De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der

Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is'

voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennotoschap

uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura.

b)De beschrijving van de inbreng in natura aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

c)De voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering verantwoord is en dat

de waardebepaling waartoe deze methoden leidt tenminste overeenkomt met hei aantal, de fractiewaarde en de

uitgiftepremie van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet onvergewaardeerd

is.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende

de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

Opgesteld te goeder trouw te Kortrijk, op 18/12/2011

(handtekening)

BOES & Co Bedrijfsrevisoren, BV o.v.v.e. BVBA, vertegenwoordigd door

haar zaakvoerder, de heer Joseph-Michel Boes, bedrijfsrevisor

 het verslag opgesteld door de zaakvoering overeenkomstig artikel 313 van het genoemde wetboek. Dit

verslag zal, samen met het verslag van voornoemde revisor, worden overhandigd aan ondergetekende notaris,

met het oog op neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Kapitaalverhogingen

a.Eerste kapitaalverhoging: inbreng rekening courant

De vergadering beslist vervolgens een eerste kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van

drieënnegentigduizend tweeëndertig euro achtentwintig cent (93.032,28 EUR) om het kapitaal te brengen van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Veso . Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

~iaoisois

1 o -of- 2012 ee~'H

pESTIJUR

NEU;GcLEGD

Voor-

bahouden

" aan het

N3eigisch

Staatsblad

" " .

honderdveertigduizend euro (140.000,00 EUR) op tweehonderd drieëndertigduizend tweeëndertig euro achtentwintig cent (233.032,28 EUR) door de hierna beschreven inbreng in natura (rekening courant), mits creatie en uitgifte van tweehonderd en zes nieuwe kapitaalsaandelen zonder aanduiding van nominale waarde, uit te geven en in te schrijven tegen de globale prijs van vijfhonderdtwintigduizend euro (520.000,00 EUR) inbegrepen een uitgiftepremie van vierhonderdzesentwintigduizend negenhonderd zevenenzestig euro tweeënzeventig cent (426.967,72 EUR) welke geboekt zal worden op een onbeschikbare rekening 'uitgiftepremie'.

De Heer Luc Derumeaux, voornoemd, hierna genoemd "de inbrenger", verklaart een vaststaande, zekere en ' opeisbare schuldvordering

die hij bezit lastens deze vennootschap, en dit ten belope van vijfhonderdtwintigduizend euro (520.000,00 ' EUR)

Verwezenlijking van de inbreng

Vervolgens komt tussen: de Heer Luc Derumeaux, voornoemd, die, na voorlezing van het voorafgaande, verklaart zijn schuldvordering ten belope van vijfhonderdtwintigduizend euro (520.000,00 EUR) in deze vennootschap in te brengen, nadat hij heeft verklaard volkomen op de hoogte te zijn zowel van de statuten als van de financiële toestand van de vennootschap en van de voorstellen die op de agenda van deze vergadering zijn ingeschreven.

De Heer Luc Derumeaux verklaart dat deze schuldvordering niet het voorwerp uitmaakt van enige betwisting, overdracht of beslagname.

Vergoeding  aanvaarding

Het ingebrachte goed vertegenwoordigt een globale waarde van vijfhonderdtwintigduizend euro (520.000,00 EUR).

Als vergoeding voor deze inbreng worden er, met de toestemming van alle aandeelhouders, aan de Heer Luc Derumeaux, die aanvaardt, 206 volgestorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde toegekend.

Deze tweehonderdenzes (206) nieuwe aandelen zullen volledig gelijk zijn aan de bestaande aandelen en zullen deelnemen in de resultaten van het lopende boekjaar pro rata temporis.

b.Tweede kapitaalverhoging: inlijving uitgiftepremie

De vergadering besluit een tweede kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van vierhonderdzesentwintigduizend

" negenhonderd zevenenzestig euro tweeënzeventig cent (426.967,72

EUR) om het kapitaal te brengen op zeshonderdzestigduizend euro (660.000,00 EUR) door inlijving van de

onbeschikbare rekening 'uitgiftepremie' ten belope van het overeenkomstige bedrag, zonder creatie en uitgifte

van nieuwe aandelen.

Vaststelling verwezenlijking kapitaalverhogingen

De vergadering stelt vast dat de voorgaande kapitaalverhogingen effectief verwezenlijkt zijn zodat het

kapitaal van de vennootschap thans zeshonderdzestigduizend euro (660.000,00 EUR) bedraagt,

vertegenwoordigd door vijfhonderdenzestien (516) aandelen.

Wijziging statuten

Ingevolge de genomen besluiten beslist de vergadering om het artikel 5 van de statuten als volgt te wijzigen:

"Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 660.000,00 euro.

Het wordt vertegenwoordigd door 516 aandelen op naam,

zonder nominale waarde, die ieder één/516ste van het kapitaal vertegenwoordigen."

Fiscale verklaringen

Ondergetekende notaris leest artikel 203, eerste lid van het Wetboek der Registratierechten voor met

betrekking tot de bewimpeling aangaande de prijs of de lasten of de overeengekomen waarde van de goederen

die het voorwerp uitmaken van een overeenkomst vastgelegd in een akte die ter registratie wordt aangeboden,

alsook de artikelen 62, tweéde lid, en 73 van het Wetboek van de belasting over de toegevoegde waarde.

Hierna verklaren de inbrenger dat hij de hoedanigheid van btw-belastingplichtige niet bezit.

- om aan de notaris opdracht te geven tot coordinatie van de statuten, zoals ze gewijzigd werden in

voorgaande besluiten en tot neerlegging ervan op de griffie van de bevoegde rechtbank van Koophandel, en om "

alle machten aan de zaakvoerder te geven tot uitvoering van de genomen besluiten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(get. Notaris Vincent Guillemyn)

Gelijktijdig neergelegd:

- afschrift akte

- gecoördineerde statuten

- verslag zaakvoerders

- verslag bedrijfsrevisor

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 16.04.2011, NGL 15.07.2011 11295-0149-016
23/11/2010 : KO106200
04/05/2010 : KO106200
20/07/2009 : KO106200
01/09/2008 : KO106200
08/08/2008 : KO106200
17/07/2006 : KO106200
22/09/2005 : KO106200
10/01/2005 : KO106200
22/07/2004 : KO106200
28/07/2003 : KO106200
20/09/2002 : KO106200
24/10/2001 : KO106200
03/02/1999 : KO106200
01/01/1989 : KO106200
02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 16.04.2016, NGL 31.08.2016 16514-0103-018

Coordonnées
DERCOR

Adresse
MUIZELSTRAAT 14 8560 MOORSELE

Code postal : 8560
Localité : Moorsele
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande