DESMET & LAMMENS ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DESMET & LAMMENS ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 834.801.893

Publication

28/03/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 21.03.2014, NGL 27.03.2014 14073-0419-014
29/03/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 15.03.2013, NGL 28.03.2013 13071-0473-013
04/04/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

'"~~

~, ''~,;

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge) op 2 1 MAART 2011

De griffier,

Griffie .

Ondememingsnr : U

Benaming

(voluit) : DESMET & LAMMENS ARCHITECTEN

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap o.v.v. een burgerlijke vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8200 Brugge (Sint-Andries), Kooidreef 2

Onderwerp akte ; OPRICHTING

Er blijkt uit een akte opgemaakt door Notaris Stefaan Buylaert te Torhout op 15 maart 2011, neergelegd op;

de Rechtbank van Koophandel v66r registratie.

Dal:

1) Er door.

De heer DESMET, Philippe Frans, geboren te Kortrijk op 1 april 1971, en zijn echtgenote mevrouw;

LAMMENS, Carmen Ivonne, geboren te Torhout op 8 februarl 1971, samen wonende te 8200 Brugge (Sint

Andries), Kooidreef 2.

Gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Paul Lommée te

Zedelgem op 8 december 1999, ongewijzigd zo verklaard.

Een burgerlijke vennootschap o.v.v, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht.

2) Naam: DESMET & LAMMENS ARCHITECTEN

3) Zetel: 6200 Brugge (Sint Andries), Kookdreef 2

4) Doel:

Oe vennootschap heeft lot burgerlijk doel:

Het uitoefenen van het beroep van architect In de meest brede zin, ondermeer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op: het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, stabiliteit,; burgerlijke bouwkunde, gewone en bijzondere ultrustingstechnleken, bijzondere bouwtechnieken (elektrische; studies, sanitair, HVAC), verluchting, akoestiek, wegenlswerken, EPB-verslaggeving, het afleveren vani energleprestatiecertiflcaten, decoratie en binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen,; topografie, expertises, beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn evenals het; uitvoeren van aile actIviteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van: activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn,

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel In Belgie ais In het buitenland op: alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiele verhandelingen doen, zoweli roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen° aan te gaan en alle zakelijke en gebruik> en genotsrechten te verkrijgen. Hoewel de vennootschap bevoegd Is om aile 'financiele, roerende en onroerende handelingen te verrichten', zijn daar een aantal voorwaarden aan; verbonden:

- het gebeurt op een niet commerciële wijze;

- volgens het beheer van een goed huisvader;

- de verrichtingen moeten het doel ven de vennootschap, zoals hier omschreven, dienen.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel.

Elke tussenkomst In of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke' wijze dan ook Is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard le en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar le met het. architectenberoep.

BIJ de uitoefenIng van de activiteiten zuilen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in: overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1936, de Wet van 26 Juni 1963, het Reglement ; ven de Beroepspllchten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van; het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen 1n; het algemeen.

Alsmede al hetgeen daar rechtstreeks of onrechtstreeks verband mede houdt.

5) (4g: onbeperkt .... .... ....... ... ... ,

Op de Laatste blz. van uik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de pereo(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1

Stàiitslilad = O41O4T2b11- Annexes du Moniteur belge

Voor,

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbles

*11050610*

_ I

"

~ . ....._.......-,~ ...,,~..o.. . n.,.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

6) Kapitaal: achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderd zesentachtig

(186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Op het kapitaal werd volledig ingeschreven in geld en dit als volgt:

1) De heer Philippe Desmet, voornoemd, schrijft in op drieënnegentig (93) aandelen, dewelke hij gedeeltelijk volstort door inbreng van een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00)

2) Mevrouw Carmen Lammens, voornoemd, schrijft in op drieënnegentig (93) aandelen, dewelke zij gedeeltelijk volstort door inbreng van een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00)

7) Externe vertegenwoordiging

Ieder zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénpang goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten. In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

8) Boekjaar:

Het boekjaar der vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertig september. Het eerste boekjaar vangt aan zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, om te eindigen op dertig september tweeduizend en twaalf.

9) De jaarvergadering wordt gehouden op de derde vrijdag van maart om twintig uur en voor het eerst in tweeduizend en dertien.

10) Winstverdeling:

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat aile lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat

deze ééntiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal

aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal warden gereserveerd.

11) Vereffening:

In gevallen van ontbinding en vereffening moeten de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen nemen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn die op de tabel van de Orde van Architecten is ingeschreven.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect.

Bovendien zal een regeling getroffen worden met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid bijvoorbeeld door het sluiten van een gepaste verzekering.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook geschiedt de vereffening door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen tot vereffenaar worden aangesteld.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

tr,

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

12) Aanstelling zaakvoerder:

Worden aangesteld tot niet-statutaire zaakvoerders:

De heer Philippe Desmet en mevrouw Carmen Lammens, voornoemd, die aanvaarden.

13) Deponering van het gestorte kapitaal: ondergetekende notaris bevestigt dat de som van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) werd gedeponeerd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij het Landbouwkrediet.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL (Bestemd voor publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad)

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie oprichtingsakte de dato 15 maart 2011

Stefaan Buylaert

Notaris te Torhout

v

e ,



" Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DESMET & LAMMENS ARCHITECTEN

Adresse
KOOIDREEF 2 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande