DEVAERE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DEVAERE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 435.147.542

Publication

03/10/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 31.12.2013, NGL 30.09.2014 14619-0216-016
17/04/2013
ÿþmod 11.1

Luik B ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITE,u;,: r1-G NEERGELEGD

10 -04- Cb,s BELGISCH STAATSBLA

VY

u

" 13060 65*

fECH é~KOOPHANDELO HANDELG~TiJK

- 4. 04. 2013

Ondernemingsnr: 0435147.542

Benaming (voluit) : DEVAERE

(verkort)

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Meulebekesteenweg 57a

8720 Dentergem

Onderwerp akte :NV: ontbinding

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Uit een proces-verbaal afgesloten door geassocieerd notaris Stijn VERHAMME, te Tielt, op 25 februari 2013, neergelegd voor registratie blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap DEVAERE, met unanimiteit besliste:

Eerste beslissing

Met algemene stemmen ontslaat de vergadering de voorzitter van het voorlezen van het verslag van de raad van bestuur dat het voorstel tot in vereffeningstelling van de vennootschap toelicht, en van het verslag de dato 22 februari 2013, van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DE BIE & C°, met zetel te Wolvendreef 61 D, 8500 Kortrijk, vertegenwoordigd door de heer Michel De Bie, bedrijfsrevisor, aangewezen door de raad van bestuur, over de staat waarop het actief en passief van de vennootschap werden samengevat, afgesloten per 31 december 2012, hetzij minder dan drie maanden oud; iedere aanwezige vennoot erkent kennis te hebben genomen van beide verslagen.

Het besluit van het verslag van de revisor luidt als volgt:,

"In het kader van de procedure van het voorgenomen voorstel tot de ontbinding voorzien door het Wetboek van vennootschappen, heeft de raad van bestuur van de NV "DEVAERE" een boekhoudkundige staat op 31 december 2012 opgesteld die, rekening houdend met de vooruitzichten van de ontbinding van de vennootschap, een balanstotaal opgeeft van 2.298.019,50 EUR en een negatief boekhoudkundig eigen vermogen van 49.989,52 EUR.

Het doel van de aan ondergetekende toevertrouwde opdracht is na te gaan of de staat van activa en passiva de aandeelhouders een inzicht verschaft in de werkelijkheid van het netto-actief en dit in het perspectief van de realisatie, rekening houdend met de onvermijdelijk aleatoire aard van de realisatievooruitzichten van de activa in het kader van de voorgestelde vereffening.

Op basis van de controlewerkzaamheden, die ondergetekende heeft uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, kan ondergetekende bevestigen dat deze boekhoudkundige staat op een juiste wijze voortvloeit uit de boekhouding van de vennootschap op 31 december 2012, behoudens de correctieposten voorzien in artikel 28 § 2 K.B. 30 januari 2001,

Voor wat betreft de getrouwheid en de volledigheid van de betreffende staat van activa en passiva afgesloten op 31 december 2012 wordt door ondergetekende een voorbehoud geformuleerd met betrekking tot de volgende aanpassingsposten:

Vermogensaanpassingsposten

* Minderwaarde op te faktureren werken  eindstaat Wielsbeke (90.676, 77)

* Minderwaarde op te faktureren werken  uitgevoerde werken (119.157,97)

* Minderwaarde op te faktureren werken  schadegevallen - P.M.

* Voorziening voor saneringswerken - P.M.

* Voorziening voor sociaal passief (30.783, 61)

* Kosten in vereffeningstelling (10.000, 00)

* Kosten afhandeling lopende procedures - P.M.

* Terugbetaling borgstellingskredieten KBC Bank NV - P.M.

* Vordering op VMSW NV  zaak ORIAN NV + P.M.

* 27 abonnementen GEODYNAMICS (15.760,00)

* Leverancier EANDIS (10.368, 77)

* Leverancier GRONDWERKEN DECLERCQ NV (146.292, 51)

* Leverancier ORIAN NV (1.069.868, 00)

* Te ontvangen facturen  OCW-bijdrage (86.950, 87)

* Niet geboekte schadebedingen + intresten leveranciers (133.527,45) - P.M.

Voorbehouden

, aân het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

* Voorziening voor een mogelijke herziening inzake vennootschapsbelasting, BTW,

RSZ en bedrijfsvoorheffing - P.M.

TOTAAL. VERMOGENSAANPASSINGSPOSTEN(1.713.385,95) +1- P.M.

Anderzijds lijken de vooruitzichten van de vereffening ons, gezien de aard van de activa en de passiva en diverse lopende procedures uitermate ateatoir, zodat het ons niet mogelijk is op een redelijke wijze te bepalen in welke mate deze staat de toestand van de vennootschap in het vooruitzicht van de vereffening volledig en getrouw weergeeft.

Tegenover de voormelde negatieve aanpassingsposten heeft de raad van bestuur ondergetekende in kennis gesteld van twee lopende procedures waarbij de NV DEVAERE als eiseres optreedt. Het betreft enerzijds DEVAERE NV tegen de NV VSMW waarbij zij de aan leverancier ORIAN NV verschuldigde bedragen terugvordert, en anderzijds de lopende procedure tegen de NV GRONDWERKEN DECLERCQ waarbij de openstaande facturen worden betwist wegens niet conforme uitvoering. Voormelde procedures zullen mogelijks een belangrijke positieve vermogensimpact hebben op DEVAERE NV.

De raad van bestuur heeft in haar bijzonder verslag dd. 18 februari 2013 aan de algemene vergadering te kennen gegeven de procedure WCO te willen beëindigen.

Het bestuursorgaan meent dat een verder zetting van de activiteiten van DEVAERE NV in continuiteit onmogelijk geworden is zonder substantiële kapitaalsinjectie waarmee én het vertrouwen van de leveranciers, openbare besturen, onderaannemers én potentieel personeel kan gewonnen worden. Dergelijke kapitaalsverstrekkeris volgens haar echter niet evident te vinden. Gezien mede de toepassing van de alarmbelprocedure voorzien in artikel 633 W. Venn stelt zij de ontbinding van de vennootschap voor. Niettemin blijkt dat op basis van de boekhoudkundige staat per 31 december 2012 de vereffening een deficitair karakter zal vertonen. Voor zover de aandeelhouders geen bijkomende fondsen ter beschikking van de vennootschap zullen stellen is de deficitaire vereffening pas mogelijk als dit gebeurt met uitdrukkelijke instemming van de (belangrijkste) schuldeisers, die volledig en duidelijk ingelicht zijn aangaande de financiële situatie en hun vertrouwen stellen in het correcte verloop van de vereffening en de persoon van de vereffenaar. De grenslijn tussen onderhavige deficitaire vereffening en een faillissement is immers smal.

Gelet op het negatief eigen vermogen per 31 december 2012 zullen de aandeelhouders het door hen onderschreven kapitaal en voorgeschoten bedragen in rekening courant niet terugkrijgen.

Het huidige controleverslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van het artikel 181 § 1 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van het voorgenomen voorstel tot de ontbinding van de NV "DEVAERE" en het huidige controleverslag mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Aldus opgesteld te Kortrijk op 22 februari 2013 door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  burgerlijke vennootschap met handelsvorm "DE BIE & C", bedrijfsrevisorenkantoor, met als mandaatdrager Miche! DE BIE, Bedrijfsrevisor"

De verslagen van de raad van bestuur en van de bedrijfsrevisor zullen worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, tezelfdertijd als een expeditie van deze akte,

Tweede beslissing

De algemene vergadering beslist tot de ontbinding van deze vennootschap en stelt deze in vereffening, dit aires vanaf heden.

Derde beslissing

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van de bestuurders, met name:

* Mevrouw VERSCHUERE Annie, voornoemd, als (gedelegeerd) bestuurder;

* Mejuffrouw DEVAERE Annelies, voornoemd, als bestuurder;

* Mejuffrouw DEVAERE Anouschka, voornoemd, als bestuurder.

Vierde beslissing

De vergadering beslist het aantal vereffenaars vast te stellen op één,

Wordt tot vereffenaar benoemd: de heer GOETHALS Thomas Paul Gabriël Maria, advocaat, geboren te Kortrijk op 17 juni 1974, [R.R. 74.06.17-177.361, wonende te 8500 Kortrijk, Guldenbergplantsoen 7 bus 42, kantoor houdend te 8500 Kortrijk, President Kennedypark 4a.

Het mandaat van de vereffenaar is bezoldigd. De tarieven van het Koninklijk Besluit houdende vaststelling van de regels en barema's tot bepaling van de kosten en het ereloon van de curatoren van 10 augustus 1998 zijn van toepassing met een minimum van honderd vijftig euro (ê 150,00) per gewerkt uur voor de vereffenaar. De heer Goethals Thomas, hier aanwezig, verklaart de hem verleende bezoldigde opdracht van vereffenaar te aanvaarden.

De vergadering verleent alle machten aan de hiervoor benoemde vereffenaar, om het verzoekschrift met het oog op het verkrijgen van de bevestiging of de homologatie van de benoeming van de vereffenaar in te dienen bij de Rechtbank van Koophandel tezamen met een boekhoudkundige staat van activa en passiva. De vergadering beslist dat desgevallend in dat verzoekschrift ook de bevestiging wordt gevraagd aan de Rechtbank van de handelingen die de vereffenaar tussen vandaag en de bevestiging of homologatie door de Rechtbank zou hebben gesteld in hoedanigheid van vereffenaar van de vennootschap.

Een afschrift van de beslissing van de Rechtbank van Koophandel wordt desgevallend samen met een uitgifte van dit proces-verbaal neergelegd in het vereffeningsdossier van de vennootschap bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Viifde beslissing

De vergadering verleent aan de vereffenaar de meest uitgebreide machten voorzien in artikel 186 en volgende

van het Wetboek van Vennootschappen.

De handelingen voorzien in artikel 187 van zelfde Wetboek mogen worden gesteld zonder de goedkeuring van

de algemene vergadering te moeten inroepen in de gevallen waarin deze zou vereist zijn.

In het bijzonder zal hij de macht hebben aan alle zakelijke rechten, voorrechten en ontbindende vorderingen te

verzaken, opheffing te verlenen voor of na betaling van alle inschrijvingen van voorrechten of hypotheken,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 19.1

a

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

overschrijvingen, beslag of bevel, verzet en beletsel, en de hypotheekbewaarder vrij te stellen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen.

Hij zal lasthebbers mogen aanstellen en ze alle algemene of bijzondere machten toekennen die hij passend zal oordelen. Deze opsomming is exemplatief en niet limitatief.

Hij wordt ervan ontslagen inventaris op te maken en zal zich mogen beroepen op de boeken en bescheiden van de vennootschap.

Behoudens bijzondere delegatie wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd voor aile handelingen door de vereffenaar.

De vereffenaar zal zich dienen te gedragen naar het voorschrift van artikel 189bis van het Wetboek van Vennootschappen en bijgevolg in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening moeten overzenden aan de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel. Deze omstandige staat dient onder andere de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen te vermelden en dient aan te geven wat nog moet worden vereffend, Vanaf het tweede jaar van de vereffening dient deze omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden te worden.

De vereffenaar zal zich eveneens dienen te gedragen naar het voorschrift van artikel 190 Wetboek van Vennootschappen en bijgevolg vooraleer de vereffening af te sluiten aan de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord moeten voorleggen.

Zesde beslissing

De vergadering verleent ontlasting aan de bestuurders, allen voornoemd, betreffende de uitoefening van hun mandaat gedurende het lopende maatschappelijk jaar, onder het voorbehoud evenwel van hetgeen uit het verslag van de vereffenaar zou kunnen blijken ten hunne laste te zijn.

Voor eensluidend ontledend en letterlijk uittreksel

Stijn VERHAMME, Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van het proces-verbaal/akte van 25 februari 2013

Verslag van de raad van bestuur, staat van actief en passief

Verslag bedrijfsrevisor

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/12/2012 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
07/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 09.06.2012, NGL 28.08.2012 12500-0580-017
12/06/2012
ÿþVoor-behoude aan het Belgisch Staatsbia

Mal 2.t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*iaioaies

Ondernemingsnr : 0435147542

Benaming

(voluit) : Devaere

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Ankelaarstraat 18 8720 Dentergem

Onderwerp akte : wijziging maatschappelijke zetel

Bij beslissing van de raad van bestuur van 16 mei 2012 wordt de maatschappelijke zetel met ingang van mei 2012 verplaatst naar Meulebekesteenweg 57a, 8720 Dentergem

Annie Verschuere

Gedelegeerd bestuurder

16.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

30/06/2011
ÿþ Mcd 2.1

Luik B In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



*11098177"

Ondernemingsnr : 0435147542 Benaming

(voluit) : DEVAERE



NEERGELEGD

2 0. 06, 2011

REG ,iteK KOOPHANDEL unOTRi.UK

t

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Ankelaarstraat 18 8720 Dentergem

Onderwerp akte : ontslag en benoeming bestuurders

Uit het verslag van de algemene vergadering van aandeelhouders van 13 juni 2011 is gebleken dat is

overgegaan tot volgende benoemingen tot bestuurder voor een periode van zes jaar

- Verschuere Annie, Ankelaarstraat 18, 8720 Dentergem

- Devaere Anouschka, Filips De Goedekaai 1 bus 0203, 9000 Gent

Devaere Annelies, Meulebekesteenweg 57a, 8720 Dentergem

De raad van bestuur beslist bovendien over te gaan tot benoeming tot gedelegeerd bestuurder van

mevrouw Annie Verschuere, en dit voor een periode die zo lang duurt als haar mandaat van bestuurder

Ingevolge het overlijden van de heer Devaere Joseph, Ankelaarstraat 18, 8720 Dentergem, op 4 juni 2011

eindigt dit mandaat als bestuurder en gedelegeerd bestuurder op die datum.

Verschuere Annie

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

24/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 11.06.2011, NGL 19.06.2011 11181-0348-015
01/07/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 12.06.2010, NGL 26.06.2010 10222-0357-014
29/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 13.06.2009, NGL 24.06.2009 09285-0398-014
28/02/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 06.02.2008, NGL 21.02.2008 08049-0174-014
25/06/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 09.06.2007, NGL 20.06.2007 07256-0029-014
29/06/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 10.06.2006, NGL 28.06.2006 06347-4634-014
08/11/2005 : KO116259
30/06/2005 : KO116259
02/07/2004 : KO116259
10/07/2003 : KO116259
03/11/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 31.12.2014, NGL 28.10.2015 15658-0513-015
16/06/2001 : KO116259
13/07/2000 : KO116259
24/04/1999 : KO116259
14/11/1995 : KO116259
08/03/1989 : KO116259

Coordonnées
DEVAERE

Adresse
MEULEBEKESTEENWEG 57A 8720 DENTERGEM

Code postal : 8720
Localité : DENTERGEM
Commune : DENTERGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande