DIALECTGENOOTSCHAP BACHT'N DE KUUPE, AFGEKORT : DBDK

Association sans but lucratif


Dénomination : DIALECTGENOOTSCHAP BACHT'N DE KUUPE, AFGEKORT : DBDK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.222.881

Publication

05/04/2013
ÿþMflD2.2

c~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

2 6 IMT 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0832.222.881

Benaming

(voluit) : Dialectgenootschap Bacht'n de Kuupe

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Izenbergestraat 52 8690 Alveringem

Onderwerp akte : wijzigen Raad van Bestuur, wijzigen Statuten en wijzigen benaming

In de Algemene Vergadering van 22.06.2012 werden volgende bestuurders benoemd:

Capoen Freddy

Delanghe Wilfried

Dezeure Suzanne

Niville Eric

Pauwels Daniel

Sonneville Raphaël

en werd het ontslag aanvaard van volgende bestuurder:

Sohier Willem

In de Algemene Vergadering van 13.03.2013 werden volgende herkiesbare bestuurders herbenoemd:

Keirsebilck Herman

Verpoorte Leslie

Winnock Walter

Wijziging statuten:

In de Algemene Vergadering van 13.03.2013 werd:

- de benaming 'Dialectgenootschap Bacht'n de Kuupe' gewijzigd in 'Dialectgenootschap Bachtn de Kuupe' - art. 24, paragraaf 2 de tekst 'die de oudste is in jaren' vervangen door' met het hoogst aantal dienstjaren' - art. 29, paragraaf 2 de tekst 'De bevoegdheid van de afgevaardigd bestuurder is beperkt tot 250 eurd wordt geschrapt

Koksijde, 13.03.2013

De Voorzitter

Sonneville Raphaël

05/01/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIIIIIIJ11,1.111.11111,112111111f! u 2 7 DEC. 2010

Grif íIIna

Ondememingsnr : Q Q 222 q

Benaming

(voluit) : Dialectgenootschap Bacht'n de Kuupe

(verkort) : DBdK

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Izenbergestraat 52, 8690 Alveringem

Onderwerp akte : oprichting

De ondergetekenden, tevens eerste actieve leden van de vzw Dialectgenootschap Bacht'n de Kuupe:

Walter Winnock, Oude Duinkerkestraat 1, 8630 Veurne

Willem Sohier, Kiiniekiaan 2, 8630 Veurne

Herman Keirsebilck, lzenbergestraat 52, 8691 Alveringem (Leisele)

Leslie Verpoorte, De Pannelaan 28, 8660 De Panne (Adinkerke)

Marc Goudeseune, Zeedijk 28, 8670 Koksijde (St.-ldesbald)

verklaren bij deze tussen hen en al degenen die later tot de vereniging zullen toetreden, overeen te komen wat volgt:

HOOFDSTUK 1 - Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. Onder de benaming `Dialectgenootschap Bacht'n de Kuupe' of afgekort `DBdK' wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 8691 Alveringem (Leisele), Izenbergestraat 52 in het gerechtelijk arrondissement Veurne. De zetel kan, bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur, overgeplaatst worden naar een andere plaats in het gerechtelijk arrondissement Veurne.

Artikel 3. Ons doel:

-dialectwoorden, zinswendingen, uitdrukkingen, zegswijzen, merkwaardige namen van personen, gehuchten, straten, pleinen, gebouwen enz. verzamelen, noteren en archiveren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

. . " Cage

~ANK VAN KOOPBAND~ i

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-een dialectkwartaalblaadje uitgeven om ons dialect te promoten, om onze mensen het mooie en eigene van onze streektaal te laten opmerken en ze ervan te laten genieten, maar ook om een vriendenkring van dialectminnaars te laten groeien.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5. De vzw mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vereniging. Zij mag hiertoe tevens alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen, in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, erfpacht, bruikleen, bezit, ...). De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover die bijkomstig blijven én de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutaire doel gaat.

HOOFDSTUK 2 - Leden

Artikel 6. De vereniging telt twee soorten leden: actieve leden en toegetreden leden. Zowel de actieve leden als de toegetreden leden van de vereniging verbinden zich ertoe de statuten en het huishoudelijk reglement na te leven en de belangen van de vereniging te eerbiedigen.

Artikel 7. De actieve leden.

leder natuurlijk persoon kan toetreden als actief lid. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de actieve leden. De wet verleent hen rechten en plichten.

De aanvraag tot toelating als actief lid gebeurt per brief of e-mail gericht aan de secretaris van de Raad van Bestuur. Over de aanvaarding van de actieve leden wordt beslist met eenvoudige meerderheid door de Raad van Bestuur zonder dat die zijn beslissing moet motiveren, en dit voor onbepaalde duur, mits betaling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage.

De actieve leden verbinden er zich toe regelmatig deel te nemen aan de maandelijkse ledenvergadering en actief deel te nemen aan de uitbouw van de vereniging. Bij de derde opeenvolgende afwezigheid zonder kennisgeving wordt het actieve lid automatisch toegetreden lid.

De actieve leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks vastgelegd zal worden door de Raad van Bestuur en die maximaal 500 euro mag bedragen.

Bijkomende toetredingsvoorwaarden, evenals rechten en plichten van de actieve leden kunnen vastgesteld worden door de Raad van Bestuur in een reglement van inwendige orde.

Het minimum aantal actieve leden mag niet minder bedragen dan vijf.

De actieve leden worden opgenomen in het ledenregister dat door de Raad van Bestuur bijgehouden wordt.

Artikel 8. De toegetreden leden.

Toegetreden leden zijn zij die de vereniging wensen te helpen om haar doel te verwezenlijken o.a. door actief deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging.

leder natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie wordt toegetreden lid na betaling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage.

De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximaal 250 euro mag bedragen.

Bijkomende toetredingsvoorwaarden, evenals rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen vastgesteld worden door de Raad van Bestuur in een reglement van inwendige orde.

Toegetreden leden zijn geen lid van de algemene vergadering.

Artikel 9. Actieve en toegetreden leden, ontslagnemende of uitgesloten leden en de erfgenamen of rechthebbende van overleden leden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging, noch tijdens het bestaan, noch bij de ontbinding ervan. Zij kunnen het bedrag van hun ledenbijdrage niet terugeisen.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ontslagnemende of uitgesloten leden en de erfgenamen of rechthebbende van overleden leden kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen en de verslagen van de vereniging, noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 10. Zowel actieve als toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging stappen mits dit schriftelijk of via e-mail ter kennis te brengen van de secretaris van de Raad van Bestuur.

Zijn ontslagnemend, de leden die hun ledenbijdrage niet betaald hebben, na aanmaning, binnen de termijn die door de Raad van Bestuur bepaald is in het reglement van inwendige orde.

Artikel 11. De uitsluiting van een lid kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering en dit met een tweederden meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden op vraag van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan een lid schorsen tot de eerstvolgende Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK 3 - De Algemene Vergadering

Artikel 12. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle actieve leden. leder lid van de Algemene Vergadering heeft gelijk stemrecht. En ieder lid heeft één stem. Een actief lid mag zich op een Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, actief lid van de vereniging. Het is niet mogelijk drager te zijn van meer dan één volmacht. De volmachtdrager moet bij de aanvang van de vergadering een geschreven volmacht overhandigen aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Artikel 13. Er moet jaarlijks minstens één Algemene Vergadering gehouden worden. Een Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of wanneer één vijfde van de actieve leden dit vraagt.

Artikel 14. De oproeping gebeurt per brief of e-mail, minstens tien dagen voor de vergadering, gehandtekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur of twee van zijn bestuurders.

De oproeping vermeldt alle agendapunten, datum, uur en plaats van de vergadering.

Artikel 15. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden in de Algemene Vergadering. Tenzij bij hoogdringendheid. Tot hoogdringendheid kan alleen worden besloten door tenminste twee derden van de aanwezige leden.

Artikel 16. Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van de bezoldiging;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de rekening en de begroting;

- de ontbinding van de verenging en de beslissing naar welke andere vereniging de bezittingen overgedragen worden;

- de uitsluiting van een actief lid;

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten zulks vereisen.

De restbevoegdheid is voorbehouden aan de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 17. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve bij beslissing betreffende wijziging statuten.

Artikel 18. De wijziging van statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van tweederden van de actieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen en besluiten met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet worden gehouden binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn als ze goedgekeurd wordt door tweederden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden. Enkel als de statutenwijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden.

De stemming gebeurt door handopsteking of door geheime stemming als dit door minstens 1/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden gevraagd wordt.

Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Artikel 19. De vereniging houdt een register bij van de beslissingen genomen door de Algemene Vergadering, register dat door alle actieve leden geraadpleegd kan warden. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij datum, uur en plaats van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen.

HOOFDSTUK 4 - De Raad van Bestuur

Artikel 19. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie actieve leden, die door de Algemene Vergadering voor een termijn van maximum drie jaar benoemd worden bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Uittredende leden zijn altijd herbenoembaar.

Artikel 20. Bestuurders kunnen altijd ontslagen worden door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. ledere bestuurder kan zelf ontslag nemen per brief of via e-mail, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 21. Elke bestuurder die benoemd wordt in een tijdens het mandaat opengekomen plaats is slechts benoemd voor de tijd dat dit mandaat nog duurt.

Artikel 22. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 23. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden minstens een voorzitter, een secretaris en een penningmeester én duidt een afgevaardigd bestuurder aan. De leden van de Raad van Bestuur verbinden er zich toe de taken die bij hun functie horen plichtsbewust te vervullen.

Artikel 24. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de secretaris dit in overleg met de voorzitter. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW dit vereist, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van minstens twee bestuurders of van de afgevaardigde bestuurder.

De voorzitter zit de vergadering voor. Is hij afwezig, dan wordt hij vervangen door de ondervoorzitter (indien voorzien) of de aanwezige bestuurder die de oudste is in jaren.

Artikel 25. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen als minstens de meerderheid van de leden aanwezig is. De bestuurders handelen als college. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen wordt het punt verdaagd naar de volgende vergadering. Bij herhaalde staking van stemmen over dit agendapunt in deze vergadering is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Artikel 26. Er worden notulen opgesteld en na goedkeuring door de Raad van Bestuur ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze notulen zijn ter inzage van de actieve leden. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek tot de Raad van Bestuur met wie zij datum, uur en plaats van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 27. In uitzonderlijke gevallen, als de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email, video- of telefoonconferentie.

HOOFDSTUK 5 - Afgevaardigd bestuurder

Artikel 28. Het dagelijks bestuur van de VZW - op intern vlak alsook wat de externe vertegenwoordiging betreft - wordt opgedragen aan één lid van de Raad van Bestuur die afzonderlijk handelt.

Artikel 29. Daden van het dagelijks bestuur zijn alle handelingen die dag aan dag verricht moeten worden om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun geringer belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De bevoegdheid van de afgevaardigd bestuurder is beperkt tot 250 euro. HOOFDSTUK 6 - Aansprakelijkheid van de bestuurders en afgevaardigd bestuurder

Artikel 30. De bestuurders en de afgevaardigde bestuurder zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, overeenkomstig met wat bepaald is in de wet en in de statuten, en ze zijn alleen aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Het eerste boekjaar begint op 1 januari 2011 en eindigt op 31 december 2011.

HOOFDSTUK 7 - Financiering en boekhouding

Artikel 31. Financiering

De vereniging kan gefinancierd worden door onder meer subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 32. Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK 8 - Ontbinding en vereffening

Artikel 33. De Algemene Vergadering zal samengeroepen worden ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig met wat bepaald is in hoofdstuk 3, artikel 13 van deze statuten.

Artikel 34. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in hoofdstuk 3, artikel 16 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot de ontbinding vermeldt de VZW altijd dat zij "VZW in vereffening".

Artikel 35. Als het voorstel tot ontbinding goedgekeurd wordt, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zaI omschrijven.

Artikel 36. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de VZW dat toegekend moet worden aan een andere vereniging zonder winstoogmerk en met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in Vlaanderen.

MOD 2.2

Artikel 37. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffenings-voorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK 9 - Reglement van inwendige orde

Artikel 38. De Raad van Bestuur stelt een reglement van inwendige orde op waarbij alles geregeld kan worden dat niet in de statuten voorzien is. Dit reglement kan altijd door de Raad van Bestuur gewijzigd worden. Het reglement en de wijzigingen worden aan de leden kenbaar gemaakt.

HOOFDSTUK 10 - Algemene bepalingen

Artikel 39. Voor alles wat niet in deze statuten geregeld is, geldt de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk. Tevens verwijzen wij naar het reglement van inwendige orde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De stichtingsvergadering van 27 / 12 / 2010 heeft volgende leden benoemd tot lid van de Raad van Bestuur:

Walter Werner Cornelius Winnock, °07 augustus 1956 te Veurne,

Oude Duinkerkestraat 1, 8630 Veurne, RR nr. 56.08.07-037.15

Willem Hector Sohier, °28 januari 1937 te Poperinge,

Klinieklaan 2, 8630 Veurne, RR nr. 37.01.28-027.14

Herman Joseph Cornelius Keirsebilck, °15 maart 1951 te Izenberge,

Izenbergestraat 52, 8691 Alveringem (Leisele), RR nr. 51.03.15-293.58

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Leslie Daniel Willy Corneel Verpoorte, °01 december 1949 te Poperinge,

De Pannelaan 28, 8660 De Panne (Adinkerke), R.R nr. 49.12.01-303.04

Vervolgens hebben de leden van de Raad van Bestuur volgende personen aangesteld:

als voorzitter: Willem Sohier

als secretaris: Walter Winnock

als penningmeester: Herman Keirsebilck

als public relations: Leslie Verpoorte

als afgevaardigd bestuurder: Walter Winnock

Unaniem goedgekeurd en aldus opgemaakt te Alveringem op 27 december 2010 in evenveel originele exemplaren als er oprichters zijn plus drie. Elk van de oprichters verklaart bij de oprichtingsvergadering één exemplaar van deze statuten ontvangen te hebben.

Getekend,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DIALECTGENOOTSCHAP BACHT'N DE KUUPE, AFGEKOR…

Adresse
IZENBERGESTRAAT 52 8690 ALVERINGEM

Code postal : 8690
Localité : ALVERINGEM
Commune : ALVERINGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande