DIENSTENCENTRUM 'T SCHEEPSDAELEHOF

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DIENSTENCENTRUM 'T SCHEEPSDAELEHOF
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 420.658.712

Publication

04/11/2014
ÿþMod Word 11.1

1[414~1[414,~-~



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsti . id te . ken kopie

na neerlegging tergriffie van h

4.

g , ~ ~ hoep a~

MONIT dR B eie

21

= $ -1 - ~~de`~n~

ELG~SCH TAATS Abten ~le







111111~Iiin11loiw

i





Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DIENSTENCENTRUM 't SCHEEPSDAELEHOF (verkort) :

Rechtsvorm : NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : Keizer Karelstraat 105 te 8000 BRUGGE

(volledig adres)

Onderwerp akte : AANPASSING MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL AAN DE EURO-AANDELEN AAN TOONDER WORDEN AANDELEN OP NAAM-WIJZIGING AANDELEN MET NOMINALE WAARDE NAAR AABDELEN ZONDER NOMINALE WAARDE-WIJZIGING DATUM ALGEMENE VERGADERING-BENOEMING RAAD VAN BESTUUR EN GEDELEGEERD BESTUURDER-AANPASSING STATUTEN AAN NIEUWE VENNOOTSCHAPPENWET

Uit een akte verfeden voor notaris Pierre Van Hove te Brugge op 14 juni 2014 houdende buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap DIENSTENCENTRUM 't SCHEEPSDAELEHOF met zetel te 8000 Brugge, Keizer Karelstraat 105, ondernemingsnummer 0420.658.712 blijkt dat het volgende werd besloten met eenparigheid van stemmen:

1) Aanpassing van het maatschappelijk kapitaal in euro meer be-paald tien miljoen honderd vierennegentig duizend en acht (10.194.008 ;) Belgische frank naar tweehonderd tweeënvijftig dui-zend zevenhonderd en twee euro vijfentachtig eurocent ( 252.702,85)

2) Kapitaalsverhoging van duizend tweehonderd zevenennegentig euro vijftien eurocent ( 1.297,15 ¬ om het kapitaal te brengen op tweehonderd tweeënvijftig duizend zevenhonderd en twee euro vijfentachtig eurocent (¬ 252.702,85 ¬ ) euro door incorporatie van beschikbare reserves zonder creatie van nieuwe aandelen waardoor het maatschappelijk kapitaal op heden tweehonderd vie-renvijftig duizend euro (254.000 ¬ ) bedraagt

3) De aandelen aan toonder worden aandelen op naam.

4) Wijziging van nominale waarde van de aandelen naar fractiewaar-de van de aandelen.

5) Benoeming van volgende bestuurders , namelijk de Heer Robert Tosca, voornoemd alsook de Heer Johan André de Schietere de Lop-hem, geboren te Ruddervoorde op 28 maart 1938, wonende te 9070 Destelbergen ( Heusden) Loveldstraat 104 (591-3564594-43 en rr 380328-257.13) alsook Mevrouw Virginie Jeanne de Schietere de Lop-hem, geboren te Brugge op 21 april 1963, wonende te 9070 Destelber-gen ( Heusden) Aelmeersstraat 2 ( 591-2669807-81 en rr 630421-296.37, die allen op hun beurt onmiddellijk Mevrouw Oda Devos aanstellen als gedelegeerd bestuurder.

6) Wijziging van de jaarlijkse algemene vergadering van de eerste za-terdag van de maand mei naar de derde zaterdag van de maand juni

7) Aanpassing van de statuten aan de nieuwe vennootschappenwet van kracht op zes februari tweeduizend

en één, door het opmaken van nieuwe statuten.

HOOFDSTUKINAAM - ZETEL -DOEL - DUUR

Artikel 1, RECHTSVORM - NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de benaming

"DIENSTENCENTRUM ' t SCHEEPSDAELEHOF "

Artikel 2, ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8000 BRUGGE, Keizer Ka-celstraat 105

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur,

mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, ex-ploitatiezetels, administratieve zetels,

filialen, agentschappen en depots in Bel-gië of het buitenland oprichten.

Artikel 3. DOEL.

De vennootschap heeft tot doel: het uitbaten van dienstencentra voor het verleden van service in de ruimste

betekenis van het woord aan personen die erom verzoeken. Zoals daar zijn: bejaarden, zieken, alleenstaanden

enz... Peze opsomming is niet van beperkende aards

0420658712

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

r f Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge De vennootschap zal haar doel kunnen verwezenlijken door alle onder-nemingen, daden of verrichtingen die er rechtstreeks of onrechtstreeks in ver-band mee staan, en dit zowel in eigen naam als door vertegenwoordiging, deelneming of lastgeving en als door middel van een bijhuis, filiaal, agentschap of kantoor.

De vennootschap zal tenslotte door middel van inbrengsten, onderschil vingen, financiele tussenkomsten of op gelijk welke andere wijze kunnen deel-nemen in aile vennootschappen of ondernemingen  zo Belgisch als buiten-landse  die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardig of gelijklopend doel hebben of van aard zijn en of de uitbreiding en de ontwikkeling ervan kunnen bevor-deren,

Artikel 4. DUUR.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK Il. - KAPITAAL - AANDELEN - OBLIGATIES.

Artikel 5. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt tweehonderd vierenvijftig duizend euro (¬ 254.000 ) en is vertegenwoordigd door honderd éénentwin-tig aandelen, zonder nominale waarde, die elk één/honderd éénentwintigste van het kapitaal vertegenwoordigen

Artikel 6. VOORKEURRECHT BIJ KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN SPECIËN,

Bij elke kapitaalverhoging moeten de nieuwe aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen verte-genwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de in-schrijving, Deze termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uit-geoefend, worden aangekondigd overeenkomstig artikel 593 van het Wetboek van vennootschappen.

Het voorkeurrecht is verhandelbaar gedurende de gehele inschrijvings-tijd.

Na het verstrijken van deze termijn, indien er geen publiek beroep op beleggers werd gedaan, zal de raad van bestuur het recht hebben om te beslis-sen dat derden al dan niet aan de verhoging van het kapitaal Kunnen deelne-men of dat het geheel of gedeeltelijk niet gebruiken door de aandeelhouders van hun voorkeurrecht tot gevolg heeft dat het evenredig aandeel van de aan-deelhouders die reeds van hun inschrijvingsrecht gebruik hebben gemaakt aangroeit. De raad van bestuur bepaalt eveneens de modaliteiten van deze vol-gende inschrijving.

De algemene vergadering kan het voorkeurrecht beperken of opheffen in het belang van de vennootschap en met inachtname van de voorschriften inza-ke quorum en meerderheid vereist voor een statutenwijziging. Het voorstel daartoe moet speciaal in de oproepingen worden vermeld.

In dat geval, moet het voorstel daartoe speciaal in de oproepingen worden vermeld en de raad van bestuur en de commissaris bij diens ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een accountant ingeschreven op het tableau van de exter-ne accountants van het Instituut der Accountants aangewezen door de raad van bestuur, moeten de verslagen opmaken die voorzien zijn in artikel 596 van het Wetboek van vennootschappen. Deze verslagen worden in de agenda vermeld en aan de aandeelhouders medegedeeld.

Bij beperking of opheffing van het voorkeurrecht kan de algemene ver-gadering bepalen dat bij de toekenning van nieuwe aandelen voorrang wordt gegeven aan de vroegere aandeelhouders in welk geval de inschrijvingstermijn tien dagen moet bedragen,

Wanneer het voorkeurrecht wordt beperkt of opgeheven ten gunste van één of meer bepaalde personen die geen personeelsleden zijn van de vennoot-schap of van een van haar dochtervennootschappen dienen de voorwaarden nageleefd te worden zoals bepaald door artikel 598 van het Wetboek van ven-nootschappen.

Artikel 7. KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA.

Wanneer een kapitaalverhoging een inbreng in natura omvat, maakt de commissaris of, wanneer die er niet is, een door de raad van bestuur aan te wijzen bedrijfsrevisor, vooraf een verslag op. In een bijzonder verslag, waarbij het verslag van de commissaris/bedrijfsrevisor wordt gevoegd, zet de raad van bestuur uiteen waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapi-taalverhoging van belang zijn voor de vennootschap en eventueel waarom af-geweken wordt van de conclusies van het bijgevoegde verslag.

Bij afwijking van artikel 448, tweede lid van het Wetboek van vennoot-schappen moeten de aandelen die geheel of ten dele overeenstemmen met een inbreng in natura, dadelijk worden volgestort.

Artikel 8. OPROEPING TOT BIJSTORTING.

De stortingen op de niet volledig volgestorte aandelen moeten gebeuren op plaats en datum bepaald door de raad van bestuur, die hierover alleen mag beslissen; de uitoefening van de lidmaatschapsrechten toekomende aan deze aandelen wordt geschorst zolang de stortingen, behoorlijk opgevraagd en in-vorderbaar, niet zijn gedaan.

De raad van bestuur kan, na een ingebrekestelling bij aangetekend schrijven dat gedurende een maand zonder gevolg is gebleven, de aandeelhou-der vervallen verklaren en de aandelen waarop de stortingen niet zijn gebeurd verkopen, hetzij rechtstreeks aan de andere aandeelhouders, hetzij door tus-senkomst van een beursvennootschap. In dit geval wordt de prijs van de over-dracht vastgesteld op basis van het netto-aktief van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de aandeelhouders goedgekeurd. De betaling moet geschieden volgens de voorwaarden door de raad van bestuur vastge-steld,

Artikel 9. AARD VAN DE AANDELEN.

De aandelen zijn op naam,.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruí-kers worden aile rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

HOOFDSTUK Ill. BESTUUR EN KONTROLE.

Artikel 10. SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

0e vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten-minste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, be-noemd voor ten hoogste zes Jaar door de algemene vergadering der aandeel-houders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennoot-schap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhou-ders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. Zolang de raad van be-stuur slechts twee leden telt, houdt de clausule - vermeld onder artikel 15 van deze statuten - krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

0e bestuurders zijn herbenoembaar. Het mandaat van de uittredende bestuurders eindigt onmiddellijk na de algemene vergadering die tot de her-kiezing moet overgaan.

0e bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet,

in geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe be-stuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

0e raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuur-ders.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt aangewezen, benoemt deze onder zijn vennoten, aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werk-nemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoe-men,

Artikel 11. BIJEENKOMSTEN BERAADSLAGING EN BESLUITVORMING.

0e raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, of bij ontstentenis-, door twee bestuurders. De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e-mail of enig ander analoog technisch prooédé.

elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop Iaat vertegen-iwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een be-stuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is.

Oe vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in Belgié of in het buiten-land, op de plaats aangeduid in de oproeping.

Iedere bestuurder kan, hetzij schriftelijk, hetzij per telegram, telex of te-lecopie, volmacht geven aan een ander lid van de raad om hem op een welbe-paalde vergadering te vertegenwoordigen. Geene enkele mandataris mag meer dan één bestuurder vertegenwoordigen,

Behalve in geval van overmacht, kan de raad van bestuur slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden tegenwoor-dig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die Op de dagorde van de vorige vergadering voor-kwamen, indien tenminste twee bestuurders tegenwoordig of vertegenwoor-digd zijn.

)elke beslissing van de raad wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere be-stuurders.

F3ij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voor-zit doorslaggevend

In uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de be-stuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestaan kapitaal.

behoudens in de uitzonderlijke gevallen bedoeld in het Wetboek van Vennootschappen dient een bestuurder die, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dit mede te delen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt en dient de raad van bestuur en de vennootschap de voorschriften van artikel 523 van het Wetboek van vennootschappen.

0e besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die zulks verlangen. Deze notulen worden ingelast in een speciaal regis-ter. De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering voor dewelke ze zijn gegeven.

0e afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of elders moeten worden voorgelegd, worden geldig ondertekend door de voorzitter; de gedele-geerd bestuurder of door twee bestuurders.

Artikel 12. BESTUURSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BE-STUUR.

0e raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

0e raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, direKteurs of vol-machtdragers, al dan niet aandeelhouders, delegeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

Artikel 13. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door twee bestuurders samen optredend of door een gedelegeerd bestuurder, alleen optredend,

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegen-'woordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden. Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Artikel 14. ONKOSTEN VAN DE BESTUURDERS.

De normale en gerechtvaardigde uitgaven en onkosten, welke de be-stuurders kunnen doen gelden als gedaan in de uitoefening van hun funktie, zullen worden vergoed en onder de algemene kosten in rekening worden ge-bracht.

Artikel 15. CONTROLE.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de re-gelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, onder de leden, natuurlij-ke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfs-revisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wet-tige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzon-deringsbepaling voorzien bij artikel 141.2° van het Wetboek van vennoot schappen, heeft iedere aandeelhouder conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van aandeelhouders steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere aandeelhouder zich laten vertegenwoordigen door een accountant, De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien deze met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de ac-countant medegedeeld aan de vennootschap.

HOOFDSTUK IV, ALGEMENE AAN DEELHOUDERSVERGA-DERINGEN

Artikel 16, JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van de maand juni.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersver-gadering mag bijeengeroepen worden telkens ais het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die éénivijide van het maat-schappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhou-dersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze medegedeeld.

Artikel 17. TER BESCHIKKING STELLEN VAN STUKKEN

Samen met de oproepingsbrief wordt aan de houders van aandelen op naam, aan de bestuurders en aan de eventuele commissarissen een afschrift toegezonden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van vennoot-schappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Er wordt onverwijld een afschrift van deze stukken toegezonden aan degene die uiterlijk zeven dagen voor de algemene vergadering, hebben vol-daan aan de formaliteiten door de statuten voorgeschreven om tot de verga-dering te worden toegelaten. De personen die deze formaliteiten na dit tijdstip hebben vervuld, krijgen een afschrift van deze stukken op de algemene ver-gadering.

Artikel 18. VERTEGENWOORDIGING.

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhouders-vergadering doen vertegenwoordigen door een andere aandeelhouder die zelf stemgerechtigd is. De volmachten mogen schriftelijk of per telefax gegeven worden en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De raad van bestuur mag evenwel de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering. Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen be-schouwd,

Artikel 19. AANWEZIGHEIDSLIJST.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen,

Artikel 20. SAMENSTELLING VAN HET BUREAU - NOTULEN.

De algemene aandeelhoudersvergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een sekretaris aan en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de voorzitter, De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de aan-deelhouders die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 21, ANTWOORDPLICHT BESTUURDERS - COMMISSARISSEN

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de aandeelhouders met

betrekking tot hun verslag of tot de agenda-punten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet

van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de aandeel-houders of het

personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen worden ge-steld door de aandeelhouders met

betrekking tot hun verslag.

ArtikeI22. BERAADSLAGING -AANWEZIGHEIDSQUORUM,

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voor-komen op de agenda, tenzij in de

vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene aandeelhoudersvergadering kan geldig beraadslagen, on-verschillig welk het aantal

aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, be-houdens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald

aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 23. STEMRECHT.

Wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven ze elk recht op één stem.

Artikel 24, MEERDERHEID.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen en-geacht het aantal van de op de

vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee

aan de stem-ming wordt deelgenomen.

Artikel 25. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

Wanneer de algemene aandeelhoudersvergadering moet beslissen over,

- een wijziging der statuten;

- een verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal;

- de uitgifte van aandelen beneden de fractiewaarde;

- de afschaffing of beperking van het voorkeurrecht tot inschrijving;

-de uitgifte van converteerbare obligaties of warrants;

- de ontbinding van de vennootschap,

moet het voorwerp van de te nemen beslissing speciaal vermeld zijn in de oproepingen voor de vergadering en moet tenminste de helft van de aan-delen die het gehele kapitaal vertegenwoordigen op de vergadering vertegen-woordigd zijn. Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die op geldige wijze beslist, ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

De beslissingen over hogergenoemde onderwerpen worden slechts gel-dig genomen met een meerderheid van drie vierden van de stemmen waar-mee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd, Dit alles zonder afbreuk te doen aan de andere meerder-heidsvereisten voorzien door het Wetboek van vennootschappen, met betrek-king tot de wijziging van het maatschappelijk doel, het verwerven, in pand nemen of vervreemden van eigen aandelen door de vennootschap-pen, de omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere juridische vorm, en de ontbinding van de vennootschap in geval van verlies van drie kwart van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 26. AFSCHRIFTEN EN UITTREKSELS VAN NOTULEN

De afschriften en/of uittreksels van de notulen van de algemene ver-gaderingen bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur; door een gedelegeerd-bestuurder of door twee bestuur-ders.

HOOFDSTUK V, BOEKJAAR  JAARREKENINGEN  DIVIDENDEN- WINSTVERDELING.

Artikel 27, BOEKJAAR - JAARREKENING - JAARVERSLAG.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze dokumenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig on-dertekend door een persoon belast met het dagelijks bestuur, of hiertoe uit-drukkelijk gemachtigd door de raad van bestuur.

De bestuurders stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkom-stig artikels 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen. De bestuurders zijn evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid 1) van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 28 WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 29. UITKERING.

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene verga-dering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door haar of door de raad van bestuur.

Niet geïnde dividenden verjaren door verloop van vijf jaar.

Artikel 30. INTERIMDIVIDENDEN.

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdi-widend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij fiëtBélgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

~

k

P

Artikel 31. VERBODEN UITKERING

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de wet dient door de aandeelhouder die haar heeft

ontvangen te worden terugbetaald, in-dien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering

te zijner gunste in strijd met de voorschrif-iten was of daarvan, gezien de omstan-digheden, niet onkundig kon

zijn.

HOOFDSTUK VI. ONTBINDING EN VEREFFENING,

Artikel 32. VERLIEZEN

a) Wanneer ten gevolge van geleden verlies, het netto aktief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstel-len in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld.

b) Wanneer het netto-aktief tengevolge van geleden verlies, gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ont-binding van de vennootschap uitgesproken worden wanneer zij wordt goedgekeurd door eenlvierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

c) Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het wettelijk mini-mumbedrag, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel 33. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars be-noemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in funktie zijnde bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de aandeelhouders. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennoot-schappen, zonder bijzondere machtiging van de alge-mene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij ge-wone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de alge-mene vergadering anders beslist.

Indien niet aile aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

HOOFDSTUK VII. ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 34, KEUZE VAN WOONPLAATS.

ledere bestuurder, commissaris of vereffenaar van de vennootschap die in het buitenland zijn woonplaats heeft , wordt tijdens de duur van zijn functie geacht woonstkeuze te hebben gedaan op de zetel van de vennootschap waar hem alle mededelingen, betekeningen en dagvaardingen geldig kunnen wor-den gedaan.

De houders van aandelen op naam zijn verplicht de vennootschap ken-nis te geven van elke verandering van woonplaats, Bij ontstentenis van kennis-geving worden zij geacht keuze van woonplaats te hebben gedaan in hun vroe-gere woonplaats.

8/ De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan de Raad van Bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Pierre Van Hove te Brugge

Gelijk hiermede neergelegd:

- afschrift van de akte

Op de laatste biz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/07/2013 : BG054187
26/06/2012 : BG054187
03/06/2011 : BG054187
06/07/2010 : BG054187
15/06/2009 : BG054187
10/10/2008 : BG054187
31/07/2007 : BG054187
13/12/2006 : BG054187
20/10/2005 : BG054187
12/11/2004 : BG054187
22/03/2004 : BG054187
04/11/2002 : BG054187
12/06/2001 : BG054187
18/11/1999 : BG054187
01/01/1988 : BG54187
01/01/1986 : BG54187

Coordonnées
DIENSTENCENTRUM 'T SCHEEPSDAELEHOF

Adresse
KEIZER KARELSTRAAT 105 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande