DIGITAL ARTS & ENTERTAINMENT STUDIO'S

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DIGITAL ARTS & ENTERTAINMENT STUDIO'S
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 560.951.394

Publication

05/09/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zetel :

Uittreksel uit een akte (D.2140310) verleden voor Liesbet DEGROOTE, notaris te Kortrijk, op 2 september 2014.

1. Rechtsvorm en naam : de vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam  DIGITAL ARTS & ENTERTAINMENT STUDIO S .

2. Zetel : de zetel van de vennootschap is gevestigd te 8500 Kortrijk, Botenkopersstraat 2.

3. Duur : de vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

4.A. Nauwkeurige opgave van de identiteit van de oprichter: de heer STEENBERGEN Paul Cornelis, van Nederlandse nationaliteit, geboren te Zaandam (Nederland) op 20 november 1964, echtgenoot van mevrouw Daniëlle Hélène France VAN KEYMEULEN, met woonplaats te 2930 Brasschaat, Bredabaan 3.

5.A. Bedrag van het maatschappelijk kapitaal : het kapitaal bedraagt éénenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00), verdeelt in zeshonderdvijftien (615) aandelen op naam en zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van één zeshonderdvijftiende (1/615de) van het maatschappelijk kapitaal, onderverdeeld in A-aandelen en B-aandelen.

5.B. Gestorte bedrag : ¬ 61.500,00.

6. Samenstelling van het kapitaal : volledig in geld.

7. Begin en einde van het boekjaar : het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig

december van elk kalenderjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf 2 september 2014 tot en met 31 december 2015.

Het begrijpt ook alle handelingen die vooraf aan de oprichting, voor rekening van de op te richten

vennootschap hebben plaatsgehad.

8.A. Bepalingen betreffende het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst : de jaarlijkse algemene vergadering bepaalt elk jaar, op voorstel van de raad van bestuur, het resultaat.

Van de winst wordt tenminste vijf ten honderd (5%) voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijke kapitaal bedraagt.

Het saldo kan door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur aangewend worden, zowel voor de betaling van dividend als voor het aanleggen van overige reserves. Reservering is enkel toegestaan met het oog op latere uitkering of voor de dekking van risico s van tekortkomingen in de betalingen van de schuldvorderingen van de vennootschap.

Een beslissing tot uitkering van dividend van voordien gereserveerde bedragen wordt genomen met unanimiteit van de stemmen van de aandeelhouders en mits inachtneming van de rechten verbonden aan de andere door de vennootschap uitgegeven financiële instrumenten.

Elk aandeel is op dezelfde wijze dividendgerechtigd met dien verstande dat voor de berekening van het dividend van ieder aandeel wordt rekening gehouden met:

- het deel van het kapitaal dat dit aandeel vertegenwoordigt;

- de op dat aandeel gedane volstorting;

- het aantal dagen dat het betrokken aandeel deelneemt in de winst over het betrokken boekjaar.

8.B. Bepalingen betreffende de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo : na betaling van

Ondernemingsnummer :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Benaming

Rechtsvorm :

(voluit) :

(verkort) :

*14307817*

0560951394

Botenkopersstraat(Kor) 2 8500 Kortrijk

Oprichting

DIGITAL ARTS & ENTERTAINMENT STUDIO'S

Naamloze vennootschap

Griffie

Neergelegd

03-09-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verde(e)l(t)(en) de vereffenaar(s) het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld. Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moet(en) de vereffenaar(s), alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

In geval van ontbinding en vereffening in één akte, gebeurt de terugname van het resterend actief door de aandeelhouders zelf.

9.A. Aanwijzing van de personen die gemachtigd zijn de vennootschap te besturen en te verbinden : - Bestuurders :

a) de heer Paul STEENBERGEN, voornoemd, benoemd op voorstel van de houder van A-aandelen, die heeft aanvaard;

b) de heer BOURGEUS Bregt Carl Maurits, geboren te Ninove op 8 oktober 1964, met woonplaats te 9820 Merelbeke, Gaversesteenweg 883, benoemd op voorstel van de houder van A-aandelen, die heeft aanvaard;

c) de heer LEENKNEGT Rik Donald, geboren te Roeselare op 19 augustus 1970, met woonplaats te 8510 Kortrijk-Marke, Rode Dreef 12, benoemd op voorstel van de houder van A-aandelen, die heeft aanvaard;

d) de heer VAN HOLM Luc Joseph Leo, geboren te Roeselare op 12 augustus 1945, met woonplaats te 8500 Kortrijk, Monseigneur De Haernelaan 20, benoemd op voorstel van de houder van Baandelen, die heeft aanvaard;

e) de heer VANDOMMELE Roel Seppe Klaas Jet, geboren te Izegem op 21 augustus 1972, met woonplaats te 8870 Izegem, Prinsessestraat 37, benoemd op voorstel van de houder van Baandelen, die heeft aanvaard;

f) de heer DREESMANN Marc Melchior Maria, geboren te Amsterdam (Nederland) op 6 januari 1963, met woonplaats te 2930 Brasschaat, Sionkloosterlaan 52, onafhankelijk bestuurder, vertegenwoordigd involge onderhandse volmacht door de heer Paul STEENBERGEN, voornoemd, die heeft aanvaard, en,

g) de heer VYNCKE Peter Michel Nini, geboren te Kortrijk op 12 januari 1971, met woonplaats te

8530 Harelbeke, Evangeliestraat 33, onafhankelijk bestuurder, die heeft aanvaard.

Hun opdracht zal eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2020.

Dit mandaat is onbezoldigd.

- Voorzitter van de raad van bestuur :

de heer Paul STEENBERGEN, voornoemd, die heeft aanvaard.

Het mandaat van de voorzitter is onbezoldigd.

- Directeur :

de heer KETS Brecht Marcel, geboren te Kortrijk op 22 september 1984, met woonplaats te 8530

Harelbeke, Goudberg 31, die heeft aanvaard.

Het mandaat van de directeur wordt vergoed.

9.B. Omvang van hun bevoegdheid en wijze waarop zij deze uitoefenen :

Benoeming en ontslag van de bestuurders

De raad van bestuur telt zeven (7) leden, al dan niet bezoldigd, waaronder te allen tijde twee (2) onafhankelijke bestuurders in de zin van artikel 524, §4 tweede lid Wetboek van vennootschappen. De vijf (5) niet-onafhankelijke bestuurders worden verkozen door de algemene vergadering waarbij geldt dat de houder(s) van de A-aandelen het recht heeft (hebben) om kandidaten voor te dragen voor drie bestuursmandaten en de houder(s) van B-aandelen het recht heeft (hebben) om kandidaten voor te dragen voor twee bestuursmandaten respectievelijk. De betrokken mandaten zullen telkens worden ingevuld door benoeming van één van de minstens twee door voornoemde aandeelhouders voorgedragen kandidaten.

De twee voornoemde onafhankelijke bestuurders in de zin van artikel 524, §4 tweede lid Wetboek van vennootschappen worden benoemd door de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen.

Indien een rechtspersoon als bestuurder wordt verkozen, dient een natuurlijk persoon te worden aangeduid die de rechtspersoon zal vertegenwoordigen, in overeenstemming met artikel 61, §2 van het Wetboek van vennootschappen.

De duur van een bestuursmandaat mag de zes jaar niet overschrijden. Een bestuursmandaat eindigt bij de sluiting van de algemene vergadering of de raad van bestuur die in hun vervanging voorziet. Uittredende bestuurders zijn herbenoembaar op voordracht van de aandeelhouder die hen heeft voorgedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien een bestuurder wordt ontslagen door de algemene vergadering, worden ook alle andere bestuurders met onmiddellijke ingang en van rechtswege ontslagnemend tenzij de bestuurder door de algemene vergadering werd ontslagen met eenparigheid van stemmen.

Coöptatie door de leden van de raad van bestuur overeenkomstig artikel 519 van het Wetboek van vennootschappen wordt uitgesloten, tenzij een bestuurder vrijwillig ontslag neemt.

Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Hij is bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen aan één van zijn leden, genaamd gedelegeerd bestuurder, of aan één directeur.

De raad van bestuur beslist omtrent zijn benoeming, ontslag, bezoldiging en bevoegdheid. Bijzondere volmachten

De vennootschap, vertegenwoordigd zoals hierna gezegd, kan bijzondere volmachten verlenen aan één of meer lasthebbers en stelt de vergoedingen vast voor de perso(o)n(en) aan wie zij bevoegdheden heeft toevertrouwd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever(s) in geval van overdreven volmacht. Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt in al haar handelingen van dagelijks bestuur, met inbegrip van haar vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder of directeur.

De vennootschap wordt in al haar handelingen binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur, met inbegrip van haar vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, waaronder de voorzitter van de raad van bestuur en één bestuurder benoemd op voordracht van de houder(s) van de B-aandelen, die gezamenlijk optreden en die geen bewijs van een voorafgaand besluit dienen neer te leggen. Evenwel kan de raad van bestuur bijzondere gevolmachtigden aanstellen die de vennootschap geldig kunnen vertegenwoordigen en verbinden binnen de grenzen van hun mandaat.

10. Aanwijzing van de commissarissen : geen.

11. Doel : de vennootschap heeft tot doel:

1. De ontplooiing van activiteiten met betrekking tot de digitale dienstverlening op de markt van vormgeving, entertainment en onderwijs.

2. Het patrimonium van de vennootschap te beheren in de ruimste zin van het woord, en oordeelkundig uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen, zowel in roerende als in onroerende goederen, met uitsluiting van de handelingen van vastgoedhandelaar. Binnen dit kader :

- overgaan tot het aankopen, onderschrijven, beheren, verkopen, omruilen voor eigen rekening van aandelen, deelbewijzen en/of effecten allerlei van vennootschappen en/of verenigingen eender welke, alsmede van andere roerende en/of onroerende waarden, tegoeden en/of vorderingen; - overgaan tot het aankopen, verkopen, bouwen, verbouwen, opschikken, uitrusten, valoriseren, verhuren, onderverhuren, in huur nemen of leasen van onroerende goederen, al dan niet gemeubeld; De vennootschap mag investeren in activa, dienstig voor eigen gebruik of ter verloning in natura van de zaakvoerders.

3. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borgstellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatie-ondernemingen.

4. Zij mag alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel.

Zij kan ook participeren in of op enige andere wijze deelnemen in of samenwerken met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze bevorderen. Zij kan ook opdrachten uitoefenen in andere vennootschappen, zoals opdrachten van bestuurder of vereffenaar.

De vennootschap mag zich borgstellen of zakelijke zekerheden verlenen ten voordele van vennootschappen of particulieren, in de meest ruime zin.

De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest uitgebreide zin.

12.A. Plaats, dag en uur van de jaarvergadering : de gewone algemene vergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde dinsdag van de maand mei om 11.00 uur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tenzij de oproeping anders vermeld, vinden de algemene vergaderingen plaats op de zetel van de vennootschap.

12.B. Voorwaarden van toelating : het recht om deel te nemen aan de algemene vergadering wordt slechts verleend op grond van de inschrijving van de aandeelhouder in het register van de aandelen van de vennootschap.

Om tot de algemene vergadering van aandeelhouders te worden toegelaten, moeten de houders van gedematerialiseerde obligaties, warrants, winstbewijzen of certificaten ten minste vijf (5) volle werkdagen voor de vergadering op de zetel van de vennootschap een attest van de erkende rekeninghouder of de vereffeningsinstelling voorleggen dat het aantal gedematerialiseerde obligaties ingeschreven op naam van de betrokken obligatiehouders bevestigt en dat de onbeschikbaarheid van hun obligaties tot na de datum van de algemene vergadering vaststelt.

12.C. Voorwaarden uitoefening stemrecht : zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan overeenkomstig deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden lidmaatschapsrechten geschorst.

Indien een aandeel aan verschillende personen toebehoort of indien de aan een aandeel verbonden rechten zijn verdeeld over meerdere personen, mag de raad van bestuur de uitoefening van de eraan verbonden rechten opschorten totdat één enkele persoon tegenover de vennootschap als houder van het aandeel is aangewezen.

13. De essentiële persoonsgegevens en de door het Wetboek van vennootschappen bepaalde gegevens alsmede de relevante bepalingen uit de onderhandse of authentieke volmacht(en) : de  HOGESCHOOL WEST-VLAANDEREN, PUBLIEKRECHTELIJKE HOGESCHOOL , publiekrechtelijke hogeschool, met zetel te 8500 Kortrijk, Marksesteenweg 58, met btw-nummer BE 0259.366.716, gewone inschrijver, was bij de akte oprichting vertegenwoordigd door de heer DE GEYTER Lode, geboren te Zottegem op 4 november 1959, met woonplaats te 8510 Kortrijk-Marke, Dokter Vannestestraat 14, ingevolge onderhandse volmacht die aan de akte werd gehecht en schreef in op driehonderdenéén (301) B-aandelen, hetzij in totaal voor dertigduizend honderd euro (¬ 30.100,00), volledig volgestort.

14. Deponering van het gestorte kapitaal : de ondergetekende notaris bevestigt dat, overeenkomstig artikel 449 van het Wetboek van vennootschappen, het voormeld bedrag van éénenzestigduizend vijfhonderd euro (¬ 61.500,00), voorafgaandelijk aan de oprichting werd gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE91 1430 8980 0176, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap  BNP Paribas Fortis , zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 29 augustus 2014 afgeleverd bankattest, dat haar werd overhandigd.

15. Bijzondere volmacht : bijzondere volmacht werd verleend aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  ALASKA KORTRIJK-IEPER met zetel te 8510 Kortrijk-Marke, Engelse Wandeling 76, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent, afdeling Kortrijk, met ondernemingsnummer 0448.680.725 en met btw-nummer BE 0448.680.725, bevoegd om alleen te handelen en met recht van in de plaatsstelling, teneinde alle administratieve formaliteiten te vervullen naar aanleiding van de oprichting van de vennootschap, bij één of meer erkende ondernemingsloketten alsook bij alle administraties.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel.

Tegelijk hiermee neergelegd : een expeditie van de akte oprichting.

Liesbet Degroote

Notaris

20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.05.2016, NGL 14.06.2016 16180-0099-014

Coordonnées
DIGITAL ARTS & ENTERTAINMENT STUDIO'S

Adresse
BOTENKOPERSSTRAAT 2 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande