DIMGRO

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DIMGRO
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 633.966.363

Publication

23/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

20-07-2015

Griffie

*15312464*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Koning Albertstraat(Kor) 10 Bus 2

8500 Kortrijk

Oprichting

Ondernemingsnummer :

0633966363

Benaming (voluit) : DIMGRO

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris PHILIPPE WERBROUCK te Kortrijk van 14 juli 2015 ter registratie dat een naamloze vennootschap werd opgericht als volgt :

Oprichters-aandeelhouders

1. De heer VERSCHUEREN Christophe Claude, ongehuwd, geboren te Kortrijk op 6 september 1990, rijksregisternummer 900906 119 05 wonende te 8510 Kortrijk, Abdis Erkastraat 1

2. De heer DEFEVER Jean Pierre Joseph, uit de echt gescheiden, geboren te Wervik op 5

september 1950, rijksregisternummer 500905 419 59, wonende te 8500 Kortrijk, Koning Albertstraat 10 bus 2

Benaming : DIMGRO

Zetel : te 8500 Kortrijk, Koning Albertstraat 10 bus 2

Doel : De vennootschap heeft tot doel :

De onroerende promotie in de ruimste zin van het woord, begrijpende onder meer het ontwerpen, programmeren, organiseren, laten uitvoeren , en coördineren van alle onroerende bouwwerken en van bijhorende als aanverwante verrichtingen, aankoop, verkoop, ruiling, oprichting, verhuring, uitbating, en beheer van onroerende goederen in de meest ruime zin van het woord evenals van alle immobiliën operaties die hiermee verband houden.

Het beheer van een onroerend vermogen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van haar onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, het ombouwen en het huren en verhuren van deze goederen, de aan- en verkoop ervan, het valoriseren, het maken, verkavelen, uitrusten van deze onroerende goederen.

Het optreden als makelaar in de verzekeringen en de onroerend goed sector.

Het waarnemen van bestuurdersmandaten in andere vennootschappen

Het aanhouden van aandelen in andere vennootschappen (holding)

Beheer van roerende goederen

De vennootschap mag zowel in België als in het buitenland alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel of die de verwezenlijking ervan bevorderen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zal achten en die niet in strijd zijn met de vigerende wetgeving. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze , rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen .

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek in pand te geven inclusief de eigen handelszaak.

Duur : De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur en begint te werken vanaf 1 augustus 2015

Maatschappelijk kapitaal : Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfenzestig duizend (¬

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

65.000,00) euro. Het wordt vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder nominale waarde die ieder een/ honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven :

- door de heer VERSCHUEREN Christophe voornoemd ten belope van vijf aandelen

- door de heer DEFEVER Jean Pierre voornoemd ten belope van vijfennegentig aandelen

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE91 7440 5476 4876 bij de KBC zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 07/07/2015 bankattest, dat aan deze akte zal gehecht blijven.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volstort is De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van vijfenzestig duizend (¬ 65.000,00) euro.

Het kapitaal is volledig volstort

Aard van de aandelen Alle aandelen zijn en blijven op naam.

Samenstelling van de Raad van Bestuur : De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule vermeld onder artikel 15 van deze statuten - krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, zaakvoerder, of lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur : De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide machten om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder. Indien er 2 of meerdere gedelegeerd bestuurders zijn wordt de vennootschap vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van twee gedelegeerd bestuurders wanneer het om rechtshandelingen gaat die een bedrag van honderdduizend euro te boven gaan. Een gedelegeerd bestuurder is eveneens bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen wanneer zij wordt benoemd tot bestuurder of vereffenaar van een andere vennootschap.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Jaarvergadering : De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand juni om veertien uur dertig. Indien deze dag een wettelijke feestdag is heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Deponering van de effecten Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen, indien zulks in de oproeping wordt vereist, minstens drie werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, zijn certificaten van aandelen op naam, neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bijeenroepingsberichten worden vermeld. Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Vertegenwoordiging. Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder. De volmachten mogen schriftelijk of per telefax gegeven worden en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De raad van bestuur mag evenwel de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering. Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Aanwezigheidslijst Alvorens aan de vergadering deel te nemen, zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen

Stemrecht Wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven ze elk recht op één stem.

Boekjaar Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar Winstverdeling Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd aangenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Interimdividenden De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen.

Ontbinding en vereffening In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De voorzitter gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van Vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de voorzitter van de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde voorzitter van de rechtbank van koophandel weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de

aandeelhouders die één vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de

activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van

het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief

vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van

de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij

voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de

aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een

aanvullende oproeping van kapitaal.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS.

Overeenkomstig artikel 518 paragraaf 2 van het Wetboek van vennootschappen worden door de

oprichters tot eerste bestuurders benoemd :

- de heer Verschueren Christophe voornoemd die aanvaardt

- de heer Defever Jean Pierre voornoemd die aanvaardt

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen behoudens andersluidende beslissing

van de algemene vergadering

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op 1 augustus 2015 en zal worden afgesloten op 31 december 2016

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

VOLMACHT BTW  KBO

De verschijners stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen, de formaliteiten inzake ondernemingsloket inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie van de B.T.W. te vervullen en te dien einde ook alle hoe genaamde stukken en akten te tekenen, met name: Accountantskantoor Himpe en Co BVBA met zetel te 8540 Deerlijk, Tulpenlaan 167-169 of haar aangestelden.

Raad van bestuur

De raad van bestuur onmiddellijk hierop in vergadering bijeengekomen, besluit met eenparigheid van stemmen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van Koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, te benoemen :

1. tot voorzitter van de raad van bestuur :

De heer Defever Jean Pierre voornoemd die aanvaardt

2. tot gedelegeerd bestuurder :

De heer Defever Jean Pierre voornoemd die aanvaardt

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL ;

Tegelijk hiermede neergelegd :

- expeditie akte oprichting;

(getekend) meester Philippe Werbrouck, notaris te Kortrijk

Coordonnées
DIMGRO

Adresse
KONING ALBERTSTRAAT 10, BUS 2 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande