DMV PROJECTS

Association sans but lucratif


Dénomination : DMV PROJECTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.762.436

Publication

22/12/2011
ÿþ4. MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



MONUTE

DiR

11I~IIWII~IVNI~IVI

" 1119~I~~I~2571 rE.=p

be

a

Bk

Sta

J .~ Gr NEERGELEGD

CTIOm i

2- '.,,.:1

~-fÁ~7S I

- sLAD `[!l)~

- 8. 12. 28i1

RECHTBA~IK KOGM~IAt\{DEL GriffieJRTRIJK



Ondernemingsnr : 84 À. .76,2 . 4;6-

Benaming

(voluit) : DMV PROJECTS

(verkort):

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Otegemstraat 21, 8550 Zwevegem

Onderwerp akte : 1. Statuten

2. Verslag eerste Algemene Vergadering met daarin de samenstelling Raad van Bestuur + beslissing Raad van Bestuur omtrent Dagelijks Bestuur

Statuten

De ondergetekende,

Bruno Derycke, Otegemstraat 21, 8550 Zwevegem

Michaël Vanhoenacker, Tombroek Molenstraat 25, 8510 Rollegem

Barry Mestdagh, Demeesterstraat 55, 8550 Zwevegem

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de vereniging zonder winstoogmerk, waarvan zij de statuten als volgt samenstelt.

TITEL 1

NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Art. 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam DMV PROJECTS en wordt opgericht op 25/11/2011

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8550 Zwevegem, Otegemstraat 21, en ressorteert onder het

gerechterlijk arrondissement Kortrijk.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht

neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel het inrichten, organiseren, promoten en bevorderen van boksevenementen,' culturele evenementen en voorstellingen.DMV Projects VZW wil daarbij ook het creatieve proces ondersteunen en mogelijkheden creëren tot het naar buiten brengen van de resultaten.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten stuiten,' personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als private instellingen, aan sponsering doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als, vertegenwoordiger optreden.

Art. 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijden ontbonden worden.

TITEL 2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

LEDEN

Art. 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

De vereniging telt werkende en toegetreden leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht van de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan werkende leden. Werkende leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd bij de rechtbank van koophandel. Bij wijziging in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister neergelegd worden binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden van toepassing. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 6

Personen of rechtspersonen die lid van de vereniging wensen te worden en die door de algemene vergadering als dusdanig werden aanvaard, dienen hun kandidatuur schriftelijk in bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Over de aanvaarding van nieuwe leden wordt door de Raad van Bestuur van deze vereniging op soevereine wijze beslist.

Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkende leden.

Art.7

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag door middel van een gewoon schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Personen die lid geworden zijn ingevolge een welbepaalde functie of kwalificatie verliezen van rechtswege het lidmaatschap door uitsluiting, door het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde of door overlijden.

Het ontslag of de uitsluiting van een lid geschied overeenkomstig de voorwaarden vervat in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (en andere tot op heden gewijzigde wetten). De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Art. 8

De leden zijn tot geen financiële bijdrage verplicht. Zij kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk worden

gesteld voor de door vereniging aangegane beslissing.

TITEL 3

ALGEMENE VERGADERING

Art. 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door een lid van

de Raad van Bestuur. De toegetreden leden kunnen op de algemene vergadering worden uitgenodigd met

raadgevende stem.

Art. 10

De algemene vergadering is het hoogste beslissingsorgaan en oefent de bevoegdheid uit die voortvloeien uit de wet of uit de statuten, waaronder : het wijzigen van de statuten, het wijzigen van de maatschappelijke zetel, het benoemen en afzetten van bestuurders, programma en werking, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, de Raad van Bestuur ertoe machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden, de bestemming van de goederen bepalen bij ontbinding van de vereniging, het eventueel vaststellen van een huishoudelijk reglement, het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen, de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11

De leden ontvangen voor elke algemene vergadering, gewone of buitengewone, schriftelijke per mail of per

post, een uitnodiging en agenda voor de vergadering, minstens 10 dagen voor de vergadering zal plaatsvinden.

Art. 12

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art. 13

Alle leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht.

Art. 14

Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan ander lid, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen,

zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 15

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De Algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het volgende jaar. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt.

Art. 16

De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig stemmen wanneer minimaal de helft plus één van de leden aanwezig is. Met uitzondering van de door de wet voorziene gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering.

De beslissing van de algemene vergadering worden openomen in verslagschriften, ondertekend door de voorzitter en secretaris van de vergadering. De verslagen blijven ter plaatse en zijn ter inzage van de leden die erom verzoeken.

TITEL4

RAAD VAN BESTUUR

Art. 18

Het bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan een Raad van Bestuur, aangesteld door een

algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat werkend

lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden

heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan.

Art. 1

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 20

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen. Hun mandaat eindigt door overlijden, ontslag of afzetting. De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslaan door de algemene vergadering die daarvoor beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 21

Zo, door vrijwillig ontslag, afzetting of welke reden dan ook, er een bestuurdersmandaat niet ingevuld is, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Die voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die vervangen wordt.

Art. 22

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en secretaris en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Zij kunnen ontslag nemen bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur en kunnen afgezet worden bij beslissing van de Raad van Bestuur.

De voorzitter roept de vergadering bij mekaar en zit de vergadering voor. ingeval deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De secretaris maakt alle notulen van de vergadering.

Zij oefenen hun bevoegdheid individueel uit.

Art. 23

§1 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§2 De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs, mits machtiging van de algemene vergadering, aan een persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

§3 De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig acht, een lid van de Raad van Bestuur benoemen die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken, de rekeningen en begrotingen alsmede de dagelijkse briefwisselingen, tekent geldig namens de vereniging tegenover openbare en privé bankinstellingen en alle andere instellingen.

g

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 24

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gemachtigden van de vzw

aanstellen.

De gemachtigden kunnen hun ontslag indienen bij aangetekend schrijven en kunnen te allen tijden door de

Raad van Bestuur afgezet worden.

Art. 25

De verslagen van de Raden van Bestuur worden opgenomen in een daartoe bestemd register.

Art. 26

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van cie Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd voor de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 27

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de invulling van de hun gegeven opdracht, overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten.

TITEL 5

REKENINGEN, BEGROTINGEN

Art. 28

§1 Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Op deze datum worden de rekeningen van het jaar afgesloten en wordt de begroting van het volgend jaar opgemaakt. Beiden worden onderworpen aan goedkeuring van de algemene vergadering volgend op de datum van afsluiten van de jaarrekeningen

§2 De algemene vergadering kan een extern persoon belasten met het nazicht van de rekeningen.

§3 Het eerste boekjaar zal lopen vanaf heden en zal eindigen op 31 december 2012.

TITEL 6

ONTBINDING

Art. 29

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid alsmede de wijze van vereffening.

Art. 30

In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden.

Art. 31

Voor alles wat niet door deze statuten geregeld wordt, is de wet op de vereniging zonder winstoogmerkt van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de wet van 22 december 2003 van toepassing.

Opgesteld in 3-voud te Zwevegem, op 25 november 2011

(volgen de handtekeningen)

2.

- Uit het verslag eerste Algemene Vergadering met daarin de samenstelling Raad van Bestuur : Aanwezig : de oprichtende leden :

Bruno Derycke, Otegemstraat 21, 8550 Zwevegem

Michaël vanhoenacker, Tombroek Molenstraat 25, 8510 Rollegem

Barry Mestdagh, Demeesterstraat 25, 8550 Zwevegem

Bij éénparigheid van stemmen van de Algemene Vergadering op 25 november 2011, werd de Raad van

Bestuur als volgt samengesteld : bestuurders :

Bruno Derycke, Otegemstraat 21, 8550 Zwevegem

Barry Mestdagh, Demeesterstraat 25, 8550 Zwevegem

Zij aanvaarden hun mandaat.

;foor-~" behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

- Uit het verslag van de Raad van Bestuur, gehouden op 25 november 2011 :

De Raad van Bestuur heeft zijn leden tot volgende functies benoemd :

Bruno Derycke, Otegemstraat 21, 8550 Zwevegem - voorzitter

Barry Mestdagh, Demeestertraat 25, 8550 Zwevegem - secretaris

De Raad van Bestuur heeft tevens beslist om het dagelijks bestuur over te dragen aan Bruno Derycke, daarmee benoemd als gedelegeerd bestuurder.

Zwevegem, 25 november 2011-11-24

Tegelijk hierbij neergelegd :

statuten

Verslag Algemene Vergadering 25 november 2011

Verslag Raad van Bestuur 25 november 2011

Getekend

Bruno Derycke - Michaël Vanhoenacker - Barry Mestdagh

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DMV PROJECTS

Adresse
OTEGEMSTRAAT 21 8550 ZWEVEGEM

Code postal : 8550
Localité : ZWEVEGEM
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande