DOKTER VANDAELE MARK

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER VANDAELE MARK
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 449.627.563

Publication

16/01/2014
ÿþMotl Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

rviON1TE

iH

tlIP11.»

IVB

BELGISCH

08 -

iRi3ELGE NEERGELEGD

1- 2014 - 2, 01, 2014

STAATSBLAD

RECHTBANK KOOPHANDEL

GriffeRTBIJK



Ondernemingsnr : 0449.627.563

Benaming

(volut) : "DOKTER VANDAELE MARK"

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8800 Roeselare, leperstraat 260

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging Statuten - Regime Artikel 537 WIB - Uitkering tussentijds dividend - Onmiddellijk gevolgd door kapitaalverhoging door inbreng in natura van de schuldvordering van de dividendgerechtigde.

llit een akte verleden voor Notaris Piet Denys, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Piet Denys & Ann De Paepe, Geassocieerde Notarissen", te Ruddervoorde, gemeente Oostkamp, op 19 december 2013, "Geboekt te Brugge Registratie 4, bevoegd voor registratie op 23 december 2013, vijf bladen, één verzendingen, boek 51234, blad 33, vak 04. Ontvangen: vijftig euro (¬ 50,00). De e.a. Inspecteur a. L, (get.) Kurt Van Loo, Adviseur ai." inhoudende de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Dokter, Vandaele Mark", met zetel 8800 Roeselare, leperstraat 260, blijkt dat er volgende beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen:

Eerste Beslissing. aanpassing statuten

De algemene vergadering beslist de huidige tekst van de statuten aan te passen als volgt:

a)Toevoeging van volgende tekst onder artikel Zes van de statuten:

"De vennootschap kan geen winstbewijzen uitgeven die het kapitaal niet vertegenwoordigen".

b) Volledige schrapping van de tekst van artikel zeven van de statuten, en vervanging door volgende tekst, zijnde:

"Overdracht van aandelen onder de levenden.

"Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een arts, inge-schreven op de Lijst van de provinciale raad van de Orde der geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met éénparigheid van stemmen is aanvaard. Indien dit niet' het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding.

"De verdeling der aandelen onder de artsen-vennoten mag niet beletten dat elke arts-vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerde werk.

"Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden ais hun respectievelijke activiteit in de vennootschap.

"Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de provinciale raad van de Orde der geneesheren.

"Overdrachten van aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden, Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

"Tegen de weigering van toestemming is geen verhaal mogelijk. De weigerende vennoten beschikken over zes maanden vanaf de weigering om overnemers te vinden; bij gebreke zullen zij gehouden zijn zelf de aandelen te kopen of van hun weigering af te zien.

"Voorgaande geldt niet voor de overdracht van de blote eigendom van de aandelen aan de echtgenoot van de overdrager en aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of de rechte neerdalende lijn van de overdrager.

"De waardebepaling van de aandelen gebeurt overeenkomstig artikel 8 van de statuten."

c) Volledige schrapping van de tekst van artikel Acht van de statuten, en vervanging door volgende tekst,

zijnde:

"De overgang van aandelen wegens overlijden

"Het overlijden van de ene vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening_

l 1jtage !Ar liérBélgisc1SfàdtsbTàd -16/OTC2114 - Annexes dïi Moniteur belge

i c ~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge "De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden zoals bepaald in onderhavige statuten.

"De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet voldoen aan de voorwaarden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

"Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid van artikel 1 (naam) en 3 (doel) en de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd. De waardebepaling van de aandelen gebeurt overeenkomstig volgende tekst.

"Waardebepaling van aandelen bij overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden.

"De waarde van de aandelen in geval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

"De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waarde-verminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

"Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen.

"Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeen-stemming tussen beide deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangeduid op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

"De afkoop van de aandelen zullen in elk geval tot stand moeten komen binnen 3 maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld."

d) Volledige schrapping van de tekst van artikel Negen van de statuten, en vervanging door volgende tekst, zijnde:

"De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van de enige vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten."

e) Volledige schrapping van de tekst van artikel Elf van de statuten, en vervanging door volgende tekst, zijnde:

"Statuut van de aandelen

"De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar ten titel.

"De uitoefening van de aan de aandelen verbonden rechten zijn geschorst zolang niet één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangeduid.

"De rechten die verbonden zijn aan de in vruchtgebruik en blote eigendom toebehorende aandelen, worden door de vruchtgebruiker uitgeoefend. Het vruchtgebruik van de aandelen in een professionele vennootschap met rechtspersoonlijkheid dient in het bezit te zijn van personen die het beroep van arts uitoefenen of zullen uitoefenen in het kader van de vennootschap."

f) Aanpassing van de statuten overeenkomstig de genomen besluiten, en aanpassing door de volledige tekst van de statuten van het woord 'dokter" en het woord "geneesheer" te vervangen door het woord "arts". Tweede beslissing. Vaststelling van de belaste reserves

De algemene vergadering stelt vast dat de boekhoudkundige beschikbare rerserves (reserves die de vennootschapsbelasting hebben ondergaan en waarover de algemene vergadering vrij kan beschikken) en rubriek overgedragen winst, zoals die ten laatste op 31 maart 2013 zijn goedgekeurd door de algemene vergadering van de vennootschap, vijfhonderdzevenendertig duizend zevenhonderd negenenveertig euro dertig cent (¬ 537.749,30) bedragen, zoals blijkt uit de jaarrekening van 2011, goedgekeurd door de algemene vergadering van achttien juni tweeduizend en twaalf.

Derde Beslissing: Vaststelling van het uitkeerbaar bedrag

De algemene vergadering stelt vast dat het uitkeerbaar bedrag, rekening houdende met de bepalingen van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen vierhonderd duizend euro (¬ 400.000) bedraagt.

Vierde Beslissing: Beslissing tot uitkering van een tussentijds dividend

De algemene vergadering beslist over te gaan tot de onmiddellijk uitkering van een tussentijds dividend voor een bedrag van vierhonderd duizend euro (¬ 400.000). De vergadering stelt vast dat ingevolge deze beslissing de enige vennoot een schuldvordering heeft op de vennootschap ten belope van het tussentijds dividend.

De enige vennoot verklaart deze schuldvordering overeenkomstig artikel 537 WIB onmiddellijk te willen inbrengen in het kapitaal van de vennootschap mits inhouding en doorstorting van een roerende voorheffing ten bedrage van tien ten honderd (10%) van het tussentijds dividend.

De voorzitter schort de vergadering op om de zaakvoerder en de bedrijfsrevisor toe te laten hun verslag te finaliseren.

Vijfde Beslissing: Kapitaalverhoging door inbreng in natura

Verslaggeving

Kennisname

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering ontslaat de voorzitter van de voorlezing van het verslag opgesteld door het bestuursorgaan over het belang voor de vennootschap van de voorgestelde inbreng in natura en de kapitaalverhoging en van het verslag van de bedrijfsrevisor bevattende een beschrijving van de voorgestelde inbreng in natura, de toegepaste waarderingsmethoden en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

De enige vennoot verklaart voorafgaand aan deze beslissing een exem-plaar van deze verslagen te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen. Hij verklaart er geen opmerkingen op te fomuleren.

Conclusies van de bedrijfsrevisor:

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor de dato 19 november 2013 opgesteld door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Auditas Bedrijfsrevisoren", te Roeselare, vertegenwoordigd door Sven Vansteelant, Bedrijfsrevisor, luiden letterlijk als volgt:

"8,Besluit

De inbreng in natura tot kapitaalverhoging in de BVBA Dokter Vandaele Mark met zetel te leperstraat 260, 8800 Beveren (Roeselare), RPR Kortrijk 0449.627.563,

bestaat uit de vordering van de vennoten ingevolge de dividenduitkering ten bedrage van bruto 400.000,00 EUR onder afhouding van 10 % roerende voorheffing conform artikel 537 van het Wetboek van inkom stenbelastingen.

Indien de vennoot zijn reeds uitgedrukte intentie tot incorporatie daadwerkelijk uitvoeren, zal de totale inbrengwaarde bijgevolg 360.000,00 EUR bedragen en wordt deze inbreng vergoed door 794 aandelen van de BVBA Dokter Vandaele Mark zonder vermelding van nominale waarde, van dezelfde aard en met dezelfde rechten als de bestaande aandelen.

De nieuw uit te geven aandelen zullen dan als volgt worden toegekend

de heer Mark Vandaele 360.000,00 EUR 794 aandelen.

Na de voorgenomen kapitaalverhoging zou het kapitaal dus 472.000,00 EUR bedragen en vertegenwoordigd zijn door 750 + 794 =, 1.544 aandelen. Indien echter na de beslissing van dividenduitkering de vennoot niet voor het volle bedrag wenst deel te nemen aan de voorziene kapitaalverhoging zal het kapitaal slechts worden verhoogd ten belope van het netto dividend waarvoor de betrokken vennoot welke wel wenst in te tekenen op de kapitaalverhoging.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel

dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uitte geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en met de fractiewaarde en het agio van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting. Er zijn geen andere inlichtingen die wij ter voorlichting van de aandeelhouders of derden onontbeerlijk achten.

Dit controleverslag werd opgesteld in uitvoering van de ons toevertrouwde wettelijke opdracht en mag niet voor andere doeleinden worden aangewend.

Roeselare, 19 november 2013.

CVBA AUDITAS BEDRIJFSREVISOREN

vertegenwoordigd door

SVEN VANSTEELANT

Bedrijfsrevisor".

Neerlegging

Het verslag van het bestuursorgaan en het verslag van de bedrijfsrevisor zullen met een uitgifte van het onderhavig proces-verbaal worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel. Beslissing

De vergadering beslist, met eenparigheid van stemmen onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 WIB het kapitaal van de vennootschap te verhcgen met een bedrag van negentig ten honderd (90%) van het tussentijdse dividend, zijnde driehonderd zestig duizend (¬ 360.000) om het van honderd en twaalf duizend euro (¬ 112.000) te brengen op vierhonderd tweeënzeventig duizend euro (¬ 472.000) door uitgifte van zevenhonderd vierennegentig (794) nieuwe aandelen zonder aanduiding van nominale waard van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen pro rata temporis vanaf de onderschrijving, met dien verstande dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen prioritair zal worden aangerekend op het kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 WIB,

De vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door de inbreng door de enige vennoot van de zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering, zijnde negentig ten honderd (90%) van de vordering tot uitkering van het tussentijds dividend, die hij heeft ten laste van de vennootschap en welke uitvoering beschreven staat in het verslag van de bedrijfsrevisor.

Zesde Beslissing: Verwezenlijking van de kapitaalverhoging

Inschrijving op de kapitaalverhoging

De enige vennoot verklaart volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap en zet uiteen dat hij een zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering heeft ten laste van de vennootschap die uitvoerig staat beschreven in het voormelde verslag van de bedrijfsrevisor.

Na deze uiteenzetting verklaart de enige vennoot negentig ten honderd (90%) van deze schuldvordering ten belope van vierhonderd duizend euro (¬ 400.000) in de vennootschap in te brengen, wetende dat de resterende tien ten honderd (10%) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort.

Vergoeding voor de inbreng

Als vergoeding voor deze inbreng waarvan de vergadering erkent volledig op de hoogte te zijn, wordt aan de enige vennoot, die aanvaardt, de zevenhonderd vierennegentig aandelen (794) nieuwe volledig gestorte aandelen toegekend en wel ais volgt:

- aan heer Mark Vandaele, te 8647 Lo-Reninge (Pollinkhove) Groenendijkstraat 13: zevenhonderd vierennegentig (794) aandelen.

De vergadering erkent volledig ingelicht te zijn over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 WIB, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije boekjaren.

Zevende Beslissing: Vaststelling van de kapitaalverhoging

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van driehonderd zestig duizend euro (¬ 360.000), daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op vierhonderd tweeënzeventig duizend euro (¬ 472.000), vertegenwoordigd door duizend vijfhonderd vierenveertig (1544) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Achtste Beslissing: Wijziging van de statuten

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de beslissing tot kapitaalverhoging die voorafgaat, beslist de vergadering artikel Vijf van de statuten aan te passen door volgende tekst:

"Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op VIERHONDERD TWEEËNZEVENTIG DUIZEND euro (¬ 472.000), vertegenwoordigd door duizend vijfhonderd vierenveertig (1.544) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/duizend vijfhonderd vierenveertigste (111.544ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering waarvan het proces-verbaal werd opgemaakt door Notaris Piet Denys, geassocieerd notaris te Ruddervoorde, gemeente Oostkamp, op negentien december tweeduizend en dertien, werd het kapitaal verhoogd tot vierhonderd tweeënzeventig duizend euro (¬ 472.000), met een bedrag van driehonderd zestig duizend euro (¬ 360.000) door het creëren van 794 aandelen zonder vermelding van nominale waarde, en dezelfde rechten en voordelen zullen genieten als de reeds bestaande aandelen, door inbreng in natura."

Negende Beslissing: Machten aan het bestuursorgaan

De algemene vergadering beslist om de zaakvoerder aile bevoegdheden te verlenen om de voorgaande besluiten uit te voeren, waaronder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien ten honderd (10%) van het tussentijdse dividend waarvan hiervoor sprake, met inbegrip van de coördinatie van de statuten.

Tiende beslissing.

De algemene vergadering beslist:

De zaakvoerder wordt alle machten toegekend voor de uitvoering van de bovengemelde genomen beslissingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, Notaris Piet DENYS

Tegelijk alhier neergelegd Expeditie * gecoördineerde statuten * verslag bedrijfsrevisor + verslag zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ' Naam en handtekening

Voorbehouden waan het Belgisch Staatsblad

12/07/2013 : KOT000440
24/08/2012 : KOT000440
11/07/2012 : KOT000440
08/07/2011 : KOT000440
15/02/2011 : KOT000440
15/02/2011 : KOT000440
14/07/2010 : KOT000440
09/07/2009 : KOT000440
22/07/2008 : KOT000440
23/07/2007 : KOT000440
24/08/2006 : KOT000440
27/10/2005 : KOT000440
08/07/2005 : KOT000440
30/12/2004 : KOT000440
16/07/2004 : KOT000440
30/07/2003 : KOT000440
02/12/2002 : KOT000440
14/10/2002 : KOT000440
03/10/2000 : KOT000440
13/10/1999 : KOT000440
01/01/1997 : KOA11942
03/04/1993 : KOA11942

Coordonnées
DOKTER VANDAELE MARK

Adresse
IEPERSTRAAT 260 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande