DOKTERSPRAKTIJK CHRISTOPHE VERRUE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTERSPRAKTIJK CHRISTOPHE VERRUE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 536.180.069

Publication

01/07/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13303698*

Neergelegd

27-06-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0536180069

Benaming (voluit): Dokterspraktijk Christophe Verrue

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8690 Alveringem, Kaatsspelstraat 15

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte opgemaakt door Karlos Dewagtere, geassocieerd notaris te Jabbeke, lid van de maatschap

 Van Hoestenberghe & Dewagtere , op 25.06.2013,

dat er door :

de Heer VERRUE Christophe André Maurice, geboren te Gent op 30 mei 1985, identiteitskaart nummer

591-1392239-03 rijksregister nummer 85.05.30-111.33, ongehuwd, wonende te 9830 Sint-Martens-Latem,

Twee Dreven 72 ;

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

werd opgericht met de naam Dokterspraktijk Christophe Verrue.

Uittreksel betreffende inschrijving en volstorting van het kapitaal :

Inschrijving en volstorting

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. Er werd door de oprichter op de 100 aandelen onmiddellijk in geld (op een bijzondere rekening onder nummer BE64 0688 9728 1652) ingetekend door inbreng in geld voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), waarvoor hem honderd (100) aandelen toegekend worden; de comparant verklaart dat het volledige kapitaal geplaatst is en volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR), zodat ieder aandeel voor meer dan één vijfde volstort is.

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN :

HOOFDSTUK I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel één

De vennootschap draagt de naam Dokterspraktijk Christophe Verrue en is een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA).

Artikel twee

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8690 Alveringem, Kaatsspelstraat 15.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij besluit van de zaakvoerder(s), welke beslissing dient bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch staatsblad. De verplaatsing van de zetel dient eveneens voorafgaandelijk te worden meegedeeld aan de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, waartoe de vennoten behoren.

De arts-vennoot mag tevens, bij beslissing van het bestuursorgaan een bijkomende praktijk vestigen mits voorafgaandelijke toelating van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren waartoe de vennoten behoren, en mits naleving van de code van de medische plichtenleer.

Artikel drie

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot in naam en voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de Code van Geneeskundige Plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunde.

De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten dient verzekerd te worden bij een erkende verzekeringsmaatschappij.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria a rato van de geleverde prestaties en int en keert deze uit voor eigen rekening.

Het doel kan onder meer omvatten:

- het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van arts of een bijzondere beroepstitel voor vereist is.

- het ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de artsen-vennoten.

- het inrichten van algemene diensten en medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteiten.

- het aankopen, verwerven, huren en/of leasen en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor voornoemde activiteiten, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur voor de praktijk van de artsen-vennoten.

- het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur, gebouwen en transportmiddelen, noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten door de artsen-vennoten

- het scheppen van de mogelijkheden om de artsen-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde disciplines, dit teneinde een hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken en de evolutie van de geneeskunde in al haar facetten te volgen.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake de uitoefening van de geneeskunde, de organisatie van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessen in verband met de beroepsactiviteiten, dit alles in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen

- de vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

- de vennootschap mag in het algemeen alle roerende en onroerende verrichtingen, alle werkzaamheden en rechtshandelingen in verband met deze doelstellingen voeren en/of stellen en op gelijk welke wijze deelnemen aan alle verenigingen, ondernemingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel van de vennootschap, doch zonder dat deze handelingen van aard mogen zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen. Overeenkomsten die artsen niet mogen sluiten met andere artsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen gesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Dit alles in de ruimste zin van het woord.

De vennootschap heeft als bijkomstig doel beleggingen in roerende en onroerende goederen in zoverre dat:

- Deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen;

- Deze activiteiten geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook;

- Tussen de vennoten een voorafgaandelijk akkoord over de modaliteiten van het investeringsbeleid met tenminste een 2/3de meerderheid schriftelijk wordt vastgelegd.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

Artikel vier

De vennootschap bestaat vanaf haar oprichting voor een onbeperkte duur.

HOOFDSTUK II : KAPITAAL - AANDELEN

Artikel vijf

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd

euro (18.600 EUR) verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Artikel zes

De aandelen zijn op naam.

De aandelen zijn ten opzichte van de vennootschap ondeelbaar en onsplitsbaar.

Ingeval van mede-eigendom van de aandelen, is de uitoefening van de aan de aandelen

verbonden rechten geschorst zolang niet één persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangeduid. Indien tussen de mede-eigenaars geen overeenstemming wordt bereikt, kan de rechtbank op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om voormelde rechten uit te oefenen in het gezamenlijke belang van de mede-eigenaars. Deze dient te voldoen aan de voorwaarden om als vennoot te worden toegelaten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Splitsing van de eigendom der aandelen in vruchtgebruik en blote eigendom is verboden. Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de blote eigenaar of de blote eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden. De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in blote eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom, wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden en /of tot de hiervoor vermelde afkoop.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin worden aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van effecten wordt bewezen door de inschrijving in het desbetreffende register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De verdeling der aandelen onder de geneesheren-vennoten mag niet beletten dat elke geneesheer-vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk. Artikel zeven

a) De aandelen mogen enkel overgedragen worden, zowel onder de levenden als wegens overlijden, aan één of meerdere artsen, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die bevoegd zijn om in België de geneeskunde uit te oefenen, die in het kader van de vennootschap hun geneeskunde uitoefenen of zullen uitoefenen en die door de bestaande vennoten zijn aanvaard met unanieme goedkeuring. Daarenboven dient het aandelenbezit van de vennoten zich steeds te verhouden tot hun respectieve activiteiten in de vennootschap.

Elke overdracht onder de levenden moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Overdrachten van de aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Een overdracht van aandelen onder de levenden aan een andere persoon dan een geneesheer is nietig en niet-tegenwerpelijk aan de vennootschap.

b) Ingeval van overlijden van een vennoot, worden de erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, van rechtswege vennoot. Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen overgegane aandelen.

Deze waarde wordt vastgesteld op de wijze zoals hierna bepaald.

Indien geen enkele erfgenaam, legataris en/of rechthebbende de vereiste hoedanigheid bezit, wordt tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de eraan verbonden rechten geschorst tot dat één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangewezen, dit alles zoals bepaald in de 2de en 3de alinea van het artikel 6 der statuten.

Wanneer deze erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde aandelen wensen te beschikken en deze bijgevolg overdragen aan een derde-geneesheer dienen zij de regels van het burgerlijk wetboek inzake de mede-eigendom in acht te nemen. Deze overdracht dient evenwel ook voorafgaandelijk te worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Orde van Geneesheren.

Zolang de aandelen in geval van overlijden van de enige vennoot niet werden overgedragen aan een andere geneesheer kan het maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij geen geneesheer zijn, hebben de mogelijkheid om binnen de maand na het overlijden van de vennoot de procedure aan te vatten tot wijziging van de statuten en de maatschappelijke benaming zodanig dat ze geen uitstaans meer hebben met de uitoefening van de geneeskunde.

c) De waarde van de aandelen in geval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen.

Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeenstemming tussen beide deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangeduid op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zullen in elk geval tot stand moeten komen binnen drie maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld.

Artikel acht

a. De materiële en immateriële bestanddelen van een geneeskundige praktijk kunnen het voorwerp uitmaken van een inbreng of quasi-inbreng in een geneesherenvennootschap en van een overdracht aan een geneesherenvennootschap.

Zowel inbreng, quasi-inbreng als overdracht moeten door een schriftelijke overeenkomst worden geregeld. Deze overeenkomst dient voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Door deze overeenkomst mag geen afbreuk gedaan worden aan de deontologische verplichtingen van de betrokken geneesheren.

Artikel negen

De geneeskunde wordt uitsluitend door de geneesheren-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap, en in geen geval door de vennootschap.

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn. De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven.

Artikel tien

Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Artikel elf

Rekening houdend met de professionele autonomie van de geneesheer dienen alle geneesheren vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

HOOFDSTUK III : BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel twaalf

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer aandeel bezittende zaakvoerders, natuurlijke personen, aangesteld door de algemene vergadering die hun mandaat ook kan herroepen en hernieuwen.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

De duur van het mandaat van zaakvoerder is beperkt tot 20 jaar, hernieuwbaar.

Indien meer dan één zaakvoerder wordt benoemd, zal hun mandaat beperkt zijn tot een periode van zes jaar. Zij zijn herverkiesbaar.

Behoudens in het geval van overlijden van de zaakvoerder die ook enig vennoot was, kunnen uitsluitend artsen-vennoten tot zaakvoerder benoemd worden, voor zover deze hun volledige beroepsactiviteit uitoefenen in de vennootschap en ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Geneesheren.

De arts-zaakvoerder kan echter uitsluitend voor het verrichten van niet-medische handelingen een bijzondere, tijdelijke volmacht verlenen aan personen die geen arts zijn. Deze bijzondere gevolmachtigde kan de vennootschap uitsluitend verbinden binnen de perken van de hem verleende volmacht. Medische handelingen kunnen niet begrepen worden in deze volmacht.

In geval van overlijden van de zaakvoerder die ook enig vennoot was, kan een niet-arts tot zaakvoerder worden benoemd met een beperkte opdracht voor de beperkte niet-medische activiteit die alsdan ten voorlopige titel kan uitgeoefend worden. In dit geval beperkt zijn mandaat zich tot het algemeen en administratief beleid van de vennootschap. Deze zaakvoerder mag geen medische handelingen verrichten.

Artikel dertien

Het mandaat van zaakvoerder(s) is bezoldigd en is in overeenstemming met de werkelijke uitgevoerde bestuursactiviteiten.

Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder  en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat. Artikel veertien

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel vijftien

1. Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de artikelen 259, 260, 261 en 264 van het Wetboek van vennootschappen na te komen.

2. Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

3. Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is worden de tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in het stuk bedoeld in het eerste lid.

Artikel zestien

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door iedere zaakvoerder afzonderlijk optredend.

HOOFDSTUK IV : CONTROLE

Artikel zeventien

De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan één of meer commissarissen opgedragen tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om geen commissarissen te moeten benoemen: in dat geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch één of meer commissarissen te benoemen.

HOOFDSTUK V: ALGEMENE VERGADERING

Artikel achttien

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten. Ze beraadslaagt en beslist over alle zaken die de vennootschap aanbelangen. Zo is de algemene vergadering onder meer bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van:

- vaststelling van salaris van de commissaris zo deze functie door de geneesheer-vennoot zelf niet waargenomen is.

- bepalen van de vergoeding aan de geneesheer-vennoot en dit voor zijn professionele activiteit. Die vergoeding moet daarmee in verhouding zijn.

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste vrijdag van de juni om achttien uur. Is deze dag een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering op de eerst volgende werkdag plaats. Zij wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) en wordt gehouden op de zetel van de vennootschap.

Indien alle vennoten en zaakvoerders aanwezig zijn op een algemene vergadering kan de jaarvergadering vroeger gehouden worden voor zover alle vennoten en zaakvoerders hiermee instemmen. In dit geval dienen de notulen uitdrukkelijk te vermelden dat de algemene vergadering als jaarvergadering bijeenkomt.

Artikel negentien

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt op de wijze zoals door het Wetboek van Vennootschappen bepaald.

Artikel twintig

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel éénentwintig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Behalve de gevallen voorzien door de wet, de medische deontologie of huidige statuten, kan

de algemene vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal

vertegenwoordigde aandelen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel tweeëntwintig

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt. Zij worden op de vennootschap

bewaard. Zij moeten op eerste verzoek van de Provinciale raad van de Orde der Geneesheren

voorgelegd worden.

Artikel drieëntwintig

Ten allen tijde kan er een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Gaat

het om een wijziging van de statuten, dan worden de wettelijke vereisten inzake quorum en

meerderheid nageleefd.

Artikel vierentwintig

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de

algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld

in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

HOOFDSTUK VI : JAARREKENING - WINSTVERDELING - RESERVE

Artikel vijfentwintig

Het boekjaar der vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

Op het einde van elk boekjaar maken de zaakvoerders een inventaris op alsmede de

jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt

een geheel.

De zaakvoerders stellen bovendien een verslag op waarin zij rekenschap geven van hun

beleid indien de wet dit vereist. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een

getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

De jaarrekening wordt binnen de dertig dagen overeenkomstig de voorschriften van de

artikelen 98, 100, 101, 102 en 874 van het Wetboek van vennootschappen neergelegd.

Artikel zesentwintig

Na goedkeuring van de balans beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming

over de aan de zaakvoerders en commissarissen te verlenen kwijting.

Artikel zevenentwintig

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige

provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te

vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders

aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden

gereserveerd.

Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met

het doel van de vennootschap.

Artikel achtentwintig

De zaakvoerder(s) bepaalt (bepalen) het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen

worden uitbetaald.

HOOFDSTUK VII: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel negenentwintig

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering

volgens de regelen voorzien voor een wijziging van de statuten.

Zij wordt evenwel ontbonden in het geval zoals voorzien in artikel zeven.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone

meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars, benoemen of ontslaan.

Indien de vereffenaar geen arts is zal bij de ontbinding van de vennootschap een beroep

worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke

levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten

De algemene vergadering bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van

vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van

de ontbinding in functie is (zijn), van rechtswege vereffenaar(s).

De vereffenaars treden evenwel slechts in functie na bevestiging of homologatie van hun

benoeming door de bevoegde rechtbank.

ALGEMENE BEPALINGEN

Luik B - Vervolg

Artikel dertig

Iedere wijziging aan onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding, of stopzetting dient te worden meegedeeld aan de Provinciale raad van de Orde van Geneesheren, met dien verstande dat in geval van uitbreiding de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren.

Artikel éénendertig

De geneesheren-vennoten zijn verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde van de Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Artikel tweeëndertig

Voor alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk anders geregeld is, vindt het Wetboek van vennootschappen toepassing. De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling. Voor alle verbintenissen, die uit onderhavige statuten voortspruiten kiezen zaakvoerders en commissarissen domicilie in de huidige of toekomstige zetel van de vennootschap.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Eerste gewone algemene vergadering  Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2014.

De eerste jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

Benoeming zaakvoerders - commissaris:

Wordt benoemd als gewone zaakvoerder voor maximum 20 jaar, hernieuwbaar:

De heer VERRUE Christophe, wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Twee Dreven 72,

voornoemd, alhier aanwezig, die verklaart zijn mandaat te aanvaarden.

Aangezien de vennootschap volgens de wettelijke voorwaarden op heden nog geen

commissaris dient te benoemen, wordt er niet overgegaan tot benoeming van een commissaris.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: K. Dewagtere, geassocieerd notaris te Jabbeke.

Neergelegd samen met een uitgifte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

29/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 05.06.2015, NGL 23.06.2015 15210-0145-013

Coordonnées
DOKTERSPRAKTIJK CHRISTOPHE VERRUE

Adresse
KAATSSPELSTRAAT 15 8690 ALVERINGEM

Code postal : 8690
Localité : ALVERINGEM
Commune : ALVERINGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande