DOLCESHOP

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DOLCESHOP
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 502.763.965

Publication

05/02/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1uh1l

i

[.1R BrafeELEGD tel tercirrlW Ge1 RECHTBANK VAN KOOPHANDEL T~

1" zellGGE (Afdpiing Bruaae)

p 7 JAN. zar,i

r .. " eer; t

Griffie

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITE

Mod 11.1

28-o

PELGISCH

TAATSSL AG

Voor. behoud aan h( Belgisi Staatsb

A

*13021624*

x ',Ir

Y

'ii11~11

Ondernemingsnr : O5O 2 7

Benaming (voluit) : DOLCESHOP (verkort):

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel :Abelendreef 11, 8300 Knokke-Heist (volledig adres)

Onderwerpen) akte : OPRICHTING  VASTSTELLING STATUTEN  BENOEMING BESTUURDERS

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Steven Fieuws te Brugge op 10

januari 2013, alsnog te registreren, dat er door:

-De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DOLCE WORLD" met

zetel te 8300 Knokke-Heist, Abelendreef 11, BTW BE 0819.984.253 - RPR

Brugge.

-De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "R.W.M.", met zetel te 8000 Brugge, Sint-Pietersgroenestraat 8-10, BTW BE 0476.867.341, RPR Brugge

Een naamloze vennootschap werd opgericht, met de naam "Dolceshop".

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8300 Knokke-Heist, Abelendreef 11.

Doel:

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, voor eigen rekening, voer rekening van derden of voor gezamenlijke rekening met derden : op gelijk welke wijze, een groot- en kleinhandel te voeren, de aan- en verkoop van algemene voedingswaren, koloniale waren en huishoudelijke artikelen, omvattende onder meer alle producten voor de menselijke voeding, inzonderheid de koloniale waren, voedingswaren, wijnen, alcoholische en andere dranken, sigaren, sigaretten, tabak en rookartikelen, alsmede de voedingswaren afkomstig van landbouw, tuinbouw, vogelfokkerij, jacht- en visvangst, vee, de hoeve en het neerhof, serres en boomgaarden.

De productie, aankoop, verkoop, groothandel, kleinhandel nopens alle duurzame en niet duurzame investerings- en verbruiksgoederen.

De vennootschap mag alle commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben. Zij mag alle roerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap, en mag onroerende goederen verwerven voor zover deze aangewend worden voor de uitoefening van het maatschappelijk doel, en niet aangekocht worden ten behoeve van de verhandeling ervan.

De vennootschap mag het bestuur en de vereffening waarnemen in alle verbonden vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat en mag alle leningen, van gelijk welke vorm en voor gelijk welke, aan deze laatsten toestaan of borgstellingen verstrekken voor deze vennootschappen. Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijvin.,

Luik B - vervolg

deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen. Deze lijst is exemplatief en niet beperkend.

Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten, overeenkomstig de voorwaarden voorzien in het Wetboek van vennootschappen.

Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Kapi taal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderdduizend euro (£ 100.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd (1.00) aandelen op naam, die elk

één/honderdste (1/1.00ste) van het maatschappelijk kapitaal

vertegenwoordigen, hetzij:

- 51 aandelen van categorie A, genummerd 1 tot en met 51

- 49 aandelen van categorie B, genummerd 52 tot en met 100

Het maatschappelijk kapitaal is geheel geplaatst en volstort tot beloop van

61.500,00 euro, zodat alsnog 38.500 euro dient volstort te worden, hetzij

19.635 euro in hoofde van de BVBA Dolce World en 18.865,00 euro in hoofde van

de BVBA R.W.M.

Het volstort bedrag werd geplaatst op een geblokkeerde rekening bij de

Belfius Bank NV.

Op de kapitaalaandelen werd als volgt in geld ingeschreven:

-- door de BVBA Dolce World, ten belope van de 51 aandelen van categorie A

- door de BVBA R.W.M., ten belope van de 49 aandelen van categorie B.

Algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap, op de tweede donderdag van de maand juni, om 14.00 u, ongeacht deze dag een werkdag of wettelijke feestdag is.

Aanwezigheidslijst

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Deponering van de effecten

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen, indien dit in de oproeping wordt vereist, minstens drie werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de bijeenkomst, zijn voornemen om aan de vergadering deel te nemen schriftelijk ter kennis brengen van de raad van bestuur of de certificaten van zijn aandelen op naam, neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bij eenroepingsberichten worden vermeld.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder. De volmachten dienen schriftelijk gegeven te worden, en moeten in origineel worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

De raad van bestuur mag evenwel de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene verandering. Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste vier bestuurders, waarbij de aandeelhouders van categorie A minstens 2 bestuurders dienen voor te dragen (A-bestuurders), en de aandeelhouders van categorie B eveneens minstens 2 bestuurders dienen voor te dragen. (B-bestuurders).

Bij de publicatie van de benoeming tot bestuurder in het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik Luik B - vervolg

Fzal vermeld worden tot welke categorie van aandelen de benoemde bestuurders ~behoren.

Over elk in te vullen bestuursmandaat wordt afzonderlijk gestemd.

Telkens wanneer overgegaan wordt tot de verkiezing van een bestuurder ter vervanging van een bestuurder wiens opdracht een einde nam, behoort het recht lom kandidaten voor deze opdracht voor te dragen toe aan de houders van deze categorie van aandelen, die de uittredende bestuurder hadden voorgesteld.

'De bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. (Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder

zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste

vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam len voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn

vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste =vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

'De duur van hun opdracht mag zes jaar niet te boven gaan. De opdrachten =eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden 'ontslagen.

'De bestuurders zijn bij het vervallen van hun opdracht herbenoembaar.

Bij het openvallen van een bestuursopdracht als gevolg van overlijden, =ontslag of om het even welke andere reden, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. Evenwel dienen zij een bestuurder te benoemen onder de initiële kandidaten die voorgesteld werden door de meerderheid van de betreffende categorie van aandeelhouders waartoe de ontslagnemende bestuurder behoorde.

In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen.

!De algemene vergadering mag aan de bestuurders vaste of veranderlijke 'bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. 'De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar =gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

'De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij 'ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het =voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige tbestuurders.

Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur

iDe raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van (

het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

IDe raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of smeer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun topdrachten.

'De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen aan een of meerdere A-Ibestuurders, die alsdan de titel van gedelegeerd bestuurder zullen dragen. 1Zonder dat deze opsomming beperkend weze, zijn volgende handelingen géén

handelingen van dagelijks bestuur :

~- het aangaan en toestaan van leningen, kredieten, borgstellingen, aval. I- het verlenen van waarborgen en zekerheden.

alle rechtshandelingen die betrekking hebben op zakelijke rechten op onroerende goederen.

het verwerven of vervreemden op welke wijze ook van 'activa.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur jDe vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst

(ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van minstens twee bestuurders. !Voor handelingen van dagelijks bestuur wordt de vennootschap rechtsgeldig

vertegenwoordigd door het optreden van een gedelegeerd bestuurder, alléén

financiele vaste

gerecht en in de van een openbaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

Luik B - vervolg

handelend.

Voor alle in Bijlage 1 opgenomen rechtshandelingen, welke bijlage 1 luidt : "Beslissingen die slechts met goedkeuring van minstens 1 A-bestuurder en "minstens 1 B-bestuurder kunnen worden genomen :

"-het voorstel tot wijziging van de statuten van de vennootschap;

"-het verplaatsen van de maatschappelijke zetel;

"-het voorstel tot wijziging van het maatschappelijk kapitaal van de "Vennootschap;

"-de benoeming en het ontslag van de commissaris van de Vennootschap;

"-de goedkeuring van het ontwerp van de jaarrekening en het jaarverslag van "de Vennootschap;

"-de goedkeuring van het jaarlijks budget (incl. substantiële wijzigingen) "en de wijziging van het businessplan;

"-het voorstel tot vereffening, de beslissing tot aanvraag van het "faillissement of tot het starten van een continuïteitsprocedure (wet "continuïteit ondernemingen);

"-het onderhandelen en afsluiten van enige joint venture, samenwerking, "consortium of gelijkaardig arrangement of het onderhandelen en afsluiten van "een overname of het intekenen op een kapitaalverhoging;

"-het afsluiten van contracten met strategische partners of waarvan de "opzegtermijn langer dan drie maanden is;

"-het aangaan van nieuwe leningen, financieringen of zekerheden boven 25.000 "euro, met uitzondering van normale verrichtingen die tot het dagelijkse "bestuur behoren;

"-de oprichting of de sluiting van verbonden vennootschappen;

"-investeringen en desinvesteringen boven 25.000 euro (behalve voor zover "reeds opgenomen in het goedgekeurde budget);

"-de overdracht van het geheel of van een substantieel deel (d.i. die meer "dan 10% van het eigen vermogen van de Vennootschap vertegenwoordigen) van de "activa of de activiteiten van de Vennootschap;

"-de beëindiging, het afstand doen van, of het treffen van een schikking in "het kader van procedures voor bedragen hoger dan 25.000 euro",

wordt de vennootschap rechtsgeldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van minstens twee bestuurders, waarvan minstens één A-bestuurder en minstens één B-bestuurder.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap stemt overeen met het kalenderjaar.

Wins tverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Interimdividenden

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het wetboek van vennootschappen.

Ontbinding en vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden, ingeval wettelijk vereist, één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

De benoeming door de algemene vergadering tot vereffenaar houdt meteen en van rechtswege de volmacht in, en dit voor elk der benoemde vereffenaars afzonderlijk, om het verzoekschrift tot bevestiging van hun benoeming te ondertekenen en neer te leggen.

De vereffenaars dienen de bepalingen van de artikelen 189 bis en 190 § 1 van

Voor- Luik B - vervolg

behouelen het wetboek van vennootschappen na te leven.

aan het Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

~eEgsFc~ Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Staatsblad Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Het batig saldo van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten, overeenkomstig hun aandelenbezit.

Benoeming eerste bestuurders

Overeenkomstig artikel 518 § 2 van het wetboek van vennootschappen werden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd:

AI op voordracht van de houders van de aandelen categorie A:

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DOLCE WORLD" met

zetel te 8300 Knokke-Heist, Abelendreef 11, BTW BE 0819.984.253 - RPR

Brugge, met als vaste vertegenwoordiger: de heer DE KIMPE Jan Paul José Roger, wonende te 8300 Knokke-Heist, Abelendreef 11.

2. Mevrouw DUPONCHEEL Ilse Gerda Julia, wonende te 8300 Knokke-Heist,

Lippenslaan 4 bus 15

B. op voordracht van de houders van de aandelen categorie B:

1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Horagro", met zetel te 8000 Brugge, Sint-Pietersgroenestraat 8-10, BTW BE 0846.815.839, RPR Brugge, met als vaste vertegenwoordiger, de heer D'HOORE Roderik Walter Martha, wonende te 8340 Damme, Kerkstraat 40.

2. De heer HENNEBERT Eric Charles Jean, wonende te 8200 Brugge, Veldbiesstraat 6

Hun mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders zou over beslissen.

Het mandaat van de eerste bestuurders is ad nutum herroepbaar en geldt voor een maximale termijn van zes jaar, behoudens hernieuwing door de algemene vergadering van aandeelhouders.

Overname van verbintenissen

De vennootschap neemt overeenkomstig artikel 60 W. Venn. de verbintenissen over die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting aangegaan werden of worden.

Dit geldt zowel voor de verbintenissen aangegaan voorafgaandelijk aan het verlijden van de akte als voor deze die zullen aangegaan worden tussen het verlijden van de akte en het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

De verbintenissen die vanaf de oprichtingsakte tot op de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft gekregen in naam en voor rekening van de vennootschap zullen aangegaan worden, dienen achteraf nog door het bestuursorgaan bekrachtigd te worden.

Inboeking van de aangegane verbintenissen in de boekhouding van de vennootschap geldt als bekrachtiging.

Benoeming gedelegeerd bestuurders

En onmiddellijk daarop hebben de voormelde bestuurders aangesteld als gedelegeerd bestuurder:

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DOLCE WORLD" met

zetel te 8300 Knokke-Heist, Abelendreef 11, BTW BE 0819.984.253 -- RPR

Brugge, met als vaste vertegenwoordiger: de heer DE KIMPE Jan Paul José Roger, wonende te 8300 Knokke-Heist, Abelendreef 11.

Haar mandaat is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders zou over beslissen.

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en wordt afgesloten op 31 december 2013. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2014.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge



Luik B - vervolg

Volmacht BTW/KBO

Volmacht werd verleend aan de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Reybrouck Accountants & Tax Consultants" te 8020 Oostkamp, Legeweg 157 G, en al haar aangestelden, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde al het nodige of nuttige te doen met het oog op de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de ondernemingsloketten, de fiscale administraties (onder meer B.T.W.), de Registratiecommissie en de sociaalrechtelijke instellingen en met het oog op alle latere wijzigingen aan en eventuele schrappingen van deze inschrijvingen.

VOOR DEELS LETTERLIJK, DEELS ONTLEDEND UITTREKSEL, AFGELEVERD VÔÔR DE FORMALITEIT VAN DE REGISTRATIE, EN ENKEL BESTEMD VOOR NEERLEGGING TER GRIFFIE VAN DE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL EN PUBLICATIE IN HET BELGISCH STAATSBLAD

STEVEN FXEUWS, notaris

Samen hiermee neergelegd :

* expeditie van de oprichtingsakte van 10 januari 2013.

Voorbehouden ' aart het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DOLCESHOP

Adresse
ABELENDREEF 11 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande