DR DAVID DEBRUYNE- GYNAECOLOGIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR DAVID DEBRUYNE- GYNAECOLOGIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 839.203.913

Publication

21/09/2011
ÿþMal 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

BELG ~ -ION

EERG ELEG D

JN

Lit 25 ~~I ril

1. V

AA7Si3i:-/---

!JR R_CrT8hNiCKvGPh?nKDEL

.

,,nr~-r+l l!

.. . . _. ~

" ixisz~az+

3~. 0903-343

: Dr David Debruyne- Gynaecologie- BVBA

burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Klaverstraat 24, 8500 Kortrijk

. oprichting

UIT DE AKTE verleden door Meester Bernard Boes, notaris te Kortrijk, ondergetekend op vier en twintig augustus tweeduizend en elf;

BLIJKT DAT een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd door.

De heer David Valère Michel DEBRUYNE, geboren te Kortrijk op 23 juni 1970 (rijksregisternummer 70.06.23207.33), wonend te Kortrijk, Klaverstraat 24.

A. STATUTEN.

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

ARTIKEL EEN. - De vennootschap is opgericht als een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming "Dr David Debruyne- Gynaecologie-BVBA".

ARTIKEL TWEE. - De zetel van de vennootschap wordt vastgesteld door de zaakvoerder, of door de algemene vergadering.

Deze kan zonder statutenwijziging overgebracht worden naar elke plaats in hetzelfde taalgebied in België bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder. Hij zorgt voor de bekendmaking van dit besluit in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De verplaatsing van de zetel dient voorafgaandelijk aan de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren te worden meegedeeld.

De arts-vennoot mag een bijkomend praktijk vestigen, mits voorafgaande goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

ARTIKEL DRIE. - De vennootschap heeft tot doel in overeenstemming met de medische plichtenleer

door middel van haar leden op het stuk van de algemene genees-, heel- en verloskunde, met specialisatie in de gynaecologie-; verloskunde, geneeskundige zorgen te verstrekken aan de patiënten, en te dien einde alle materiële voorwaarden te scheppen met het oog op het verstrekken van bedoelde geneeskundige zorgen. De geneeskunde wordt evenwel uitgeoefend door artsen-vennoten, die voor de geneeskundige prestaties persoonlijk instaan. Zij oefenen de geneeskunde evenwel uit in naam en voor rekening van de vennootschap.

Dit omvat:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van aile medische apparatuur en begeleidende accomodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van een arts-vennoot of artsen-vennoten;

- het scheppen van de mogelijkheden om een arts-vennoot of artsen-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

- het organiseren van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessencycli in verband met de algemene genees- en verloskunde, met specialisatie in de gynaecologie-verloskunde, zonder dat dit de vorm van een aanvullende activiteit mag aannemen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

De arts-vennoot of artsen-vennoten ontvangen een normale vergoeding van het door hen gepresteerde werk, dewelke vergoeding moet worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst.

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, het beheer uitoefenen over alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren, beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren (het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen). Ze kan deelnemen in kostenaccociaties of middelenvennootschappen van artsen en ze kan tevens

21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen, rekening houdend met de medische plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de provinciale raad van de orde van geneesheren. Dit onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

ARTIKEL VIER. - De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

KAPITAAL - AANDELEN.

ARTIKEL VIJF. - Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderd zes en tachtig (186) aandelen met een gelijke fractiewaarde.

Bij kapitaalverhoging door geldelijke inbreng, zal rekening dienen gehouden te worden met het wettelijk recht van voorkeur ten gunste van aandeelhouders en bevoorrechte personen, zo de vennootschap op dat ogenblik meerdere aandeelhouders tett.

ARTIKEL ZES. - De aandelen worden op naam ingeschreven in het register der aandelen, zoals voorgeschreven door de wet.

Kunnen enkel vennoot worden, artsen-gynaecologen ingeschreven op de lijst van de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met éénparigheid van stemmen is aanvaard.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

ARTIKEL ZEVEN. - Ongeacht het aantal vennoten mogen de aandelen, op straffe van nietigheid, zowel bij overdracht tussen levenden als bij overdracht ten gevolge van overlijden, uitsluitend worden overgedragen aan andere artsen met dezelfde specialiteit, ingeschreven op de Lijst van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met éénparigheid van stemmen is aanvaard. Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap. De erfgenamen en legatarissen die geen vennoot kunnen worden, hebben recht op de waarde van de overgedragen deelbewijzen.

De weigerende vennoten beschikken over zes maanden vanaf de weigering om overnemers te vinden; bij gebreke hiervan zullen zij gehouden zijn de deelbewijzen te kopen of van hun weigering af te zien.

In tegenstelling tot hetgeen hiervoor werd bepaald, zullen de erfgenamen of rechtverkrijgenden van de vennoot, die niet de vereiste hoedanigheid hebben om krachtens deze statuten vennoten te worden, toch de rechten verbonden aan de aandelen zelf kunnen uitoefenen, in de mate dat zij deze rechten uitoefenen om de naam en het doel van de vennootschap zo te wijzigen, dat de vennootschap niet meer tot doel heeft het uitoefenen van de gynaecologie door artsen-vennoten voor rekening van de vennootschap, zodat ze enkel nog activiteiten zal uitoefenen die voor deze vennoten toelaatbaar zijn. In afwachting daarvan zal de bedrijvigheid van de vennootschap beperkt blijven tot het beheer en de instandhouding van haar goederen.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

ARTIKEL ACHT. - De aandelen zijn ten opzichte van de vennootschap ondeelbaar en onsplitsbaar. De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in blote eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te warden,

ARTIKEL NEGEN. - De erfgenamen van een afgestorven vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de goederen, waarden of andere voorwerpen en bezittingen van de vennootschap noch het opmaken van een inventaris vorderen. Voor de uitoefening van hun rechten, zijn zij gehouden zich te steunen op de rekeningen en inventarissen van de vennootschap alsook op de besluiten van de algemene vergadering.

ARTIKEL TIEN. - De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, de interdictie, het faillissement of de staat van bekend onvermogen van een vennoot, zelfs als dit de enige vennoot is.

BESTUUR EN TOEZICHT.

ARTIKEL ELF. - De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, artsen-vennoten, aangesteld door de algemene vergadering die hun opdracht kan herroepen of vernieuwen. Statutaire zaakvoerders kunnen, zelfs met algemeenheid van stemmen, slechts om wettige redenen herroepen worden.

Het mandaat van de zaakvoerder zal bezoldigd of onbezoldigd worden uitgeoefend, volgens beslissing van de algemene vergadering.

Bij deze wordt de heer David Debruyne, voornoemd, als statutaire zaakvoerder benoemd voor de duur van diens medische activiteiten. Zijn opdracht is bezoldigd.

Als voormelde dokter ophoudt zijn beroepsactiviteit als arts-vennoot uit te oefenen, zal hij eveneens ophouden de opdracht van zaakvoerder uit te oefenen.

Is hij op dat ogenblik de enige vennoot, dan zal een nieuwe zaakvoerder worden benoemd die voldoet aan de statutaire voorschriften, tenzij de vennootschap wordt ontbonden of haar naam en doel wijzigt.

ARTIKEL TWAALF. - Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die hande-Iingen waarvoor volgens de wet of deze statuten de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL DERTIEN. - De zaakvoerder mag zich onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid laten helpen of vertegenwoordigen, in zijn betrekkingen met derden, door gevolmach-itigden op voorwaarde nochtans dat het mandaat speciaal en van tijdelijke aard is en voor zover het niet-medische aangelegenheden betreft.

Iedere algemene opdracht van bevoegdheid is echter verboden.

Op medisch vlak oefent de arts-vennoot gezag uit over het personeel dat hem bijstaat

De opdracht van zaakvoerder kan zowel bezoldigd als onbezoldigd zijn, onverminderd de vergoeding voor kosten en vacaties, en de vergoeding voor het gepresteerde medische werk, ongeacht het aantal aandelen in hun bezit.

De werkverdeling, alle vergoedingen voor het gepresteerde werk - inclusief de eventuele bezoldiging als bestuurder - en terugbetalingen van kosten en vacaties worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap, die onderworpen is aan de bepalingen van artikel 161 van de Code van Geneeskundige Plichtenleer.

ARTIKEL VEERTIEN. - Een commissaris zal aangesteld worden door de algemene vergadering zo de wet het oplegt of indien de algemene vergadering vrijwillig besluit één of meer commissarissen aan te stellen. ALGEMENE VERGADERING.

ARTIKEL VIJFTIEN. - De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten.

Haar besluiten worden getroffen bij meerderheid van stemmen telkens de wet, de medische deontologie of deze statuten er niet anders over beschikken.

ARTIKEL ZESTIEN. - Elk aandeel geeft recht op één stem.

De vennoten, wanneer er meer dan één vennoot is, kunnen zich laten vertegenwoordigen door een mandataris die tevens vennoot moet zijn, of zelfs schriftelijk stemmen. Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen. Bij éénhoofdigheid van de vennootschap kan de enige vennoot de bevoegdheden die aan de algemene vergadering toekomen, niet overdragen.

ARTIKEL ZEVENTIEN. - Jaarlijks zal een algemene vergadering gehouden worden de eerste donderdag van mei om achttien uur.

Indien deze dag een feestdag is, zal de vergadering plaats hebben de volgende werkdag.

De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, te bepalen in de oproepingen, en kunnen opgeroepen worden door een zaakvoerder, telkens de belangen van de vennootschap zulks vereisen of vennoten die samen éénlvijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, een algemene vergadering met een bepaalde agenda verlangen.

In dit laatste geval zal de vergadering samen geroepen worden binnen de maand na het verzoek ertoe.

Het bewijs van de bijeenroeping moet niet geleverd worden indien alle vennoten op de jaarvergadering of de algemene vergadering aanwezig zijn of rechtsgeldig vertegenwoordigd.

Van de jaarvergadering en van de algemene vergadering worden notulen gehouden die in het bijzonder daartoe gehouden register worden opgenomen, zelfs indien er slechts één vennoot is.

ARTIKEL ACHTTIEN. - Het bureau wordt gevormd door de zaakvoerders en voorgezeten door de oudste ervan.

Elke jaarvergadering of buitengewone algemene vergadering mag, staande de zitting, op drie weken worden uitgesteld door het bureau, ook indien het niet gaat om de goedkeuring van de jaarrekening.

JAARREKENING - WINSTVERDELING.

ARTIKEL NEGENTIEN. - Het boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december van ieder jaar.

ARTIKEL TWINTIG. - Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en zal het bestuur inventaris en de jaarrekening moeten opmaken en deze stukken ten minste één maand voor de jaarvergadering aan de vennoten overmaken.

In de jaarvergadering zullen deze bescheiden besproken worden en na aanneming, décharge gegeven aan de zaakvoerders.

ARTIKEL EEN EN TWINTIG. - Het batig saldo, dat de jaarrekening aanwijst nadat alle lasten, algemene onkosten en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Na de voorgeschreven voorafneming ten bate van de wettelijke reserve, wordt over de aanwending van het overschot van de winst besloten door de jaarvergadering. Het wordt eenvoudig naar het volgende boekjaar overgedragen, wanneer geen besluit kan getroffen worden.

ONTBINDING - VEREFFENING.

ARTIKEL TWEE EN TWINTIG. - De vennootschap zal op ieder ogenblik kunnen ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering statuerend als voor statutenwijziging.

ARTIKEL DRIE EN TWINTIG. - Ingeval van ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, die al dan niet vennoten kunnen zijn, bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Bij ontbinding wordt de in functie zijnde zaakvoerder van rechtswege als vereffenaar beschouwd. Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

ARTIKEL VIER EN TWINTIG. - Het batig saldo van de vereffening zal uiteindelijk onder de vennoten verdeeld worden naar verhouding van hun wederzijds aantal aandelen, in zover ze volgestort zijn.

DIVERSE BEPALINGEN.

ARTIKEL VIJF EN TWINTIG. - Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

ARTIKEL ZES EN TWINTIG. - Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden;

ARTIKEL ZEVEN EN TWINTIG. - De arts-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de medische deontologie, en in het bijzonder deze die betrekking hebben op de samenwerking tussen artsen, zoals ondermeer de honoraria-pool, de regeling ingeval van tijdelijke en blijvende arbeidsongeschiktheid, de plaatsvervanging, en dergelijke. Deze bepalingen maken integrerend deel uit van deze statuten.

Zo er meerdere artsen-vennoten zijn, dient een intern reglement te worden opgesteld op vraag van één der vennoten.

Alle moeilijkheden en geschillen die zich, betreffende de interpretatie en de uitvoering van onderhavige statuten, zouden voordoen, hetzij tussen de vennoten, hetzij tussen deze laatsten en erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden van een overleden vennoot, zullen verplicht voorgelegd worden aan de bevoegde rechtbank van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

Alle deontologische geschillen zullen voorgelegd worden aan de bevoegde Raad van de Orde der Geneesheren.

De vennoten zullen zich gedragen naar de gebiedende beschikkingen van het Wetboek van Vennootschappen en de aanvullende wettelijke bepalingen waarvan in onderhavige statuten geen uitdrukkelijke afwijking wordt aangebracht.

Elke wijziging terzake de medische activiteit, het aandelenbezit, de verplaatsing van de zetel of de oprichting van een bijkomende vestiging, en het zaakvoerderschap wordt voorafgaandelijk meegedeeld aan de bevoegde Raad van de Orde der Geneesheren.

ARTIKEL ACHT EN TWINTIG. - De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt. De arts-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De arts die een patiënt behandelt zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste, als arts persoonlijk verantwoordelijk blijven. De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

ARTIKEL NEGEN EN TWINTIG. - Bij meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. De vennoot, geschorst in het rechte de geneeskunde uit te oefenen, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch één der vennoten noch de vennootschap mag gedurende de straftijd een vervanger aanstellen.

Het verbod de geneeskunde uit te oefenen, ontslaat de geschorste arts er niet van de nodige maatregelen te nemen om de continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt. De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale Raad waarbij deze arts is ingeschreven.

ARTIKEL DERTIG. - Alles wat in deze statuten niet voorzien is, zal beheerd worden door de het Wetboek van Vennootschappen.

B. VOORBIJGAANDE SCHIKKINGEN.

2. Inschrijving. - Comparant verklaart in te schrijven op geheel het kapitaal.

3. Afbetaling.  Comparant heeft elk aandeel volstort, tot beloop van twee/derde (2/3) zodat de vennootschap heden beschikt over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

Deze som werd geplaatst op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij de Bank J. Van Breda & C° te Antwerpen

4. Vennootschapszetel. - De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te Kortrijk, Klaverstraat 24.

5. Sluiting van het eerste boekjaar. - De sluiting van het eerste boekjaar wordt vastgesteld op één en dertig

december tweeduizend en twaalf.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en dertien.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

"getekend door notaris Bernard Boes, met standplaats te Kortrijk"

Tegelijk hiermee neergelegd:

- afschrift van de akte oprichting de dato vier en

twintig augustus tweeduizend en elf.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.05.2016, NGL 29.08.2016 16504-0243-011

Coordonnées
DR DAVID DEBRUYNE- GYNAECOLOGIE

Adresse
GROENINGELAAN 42B 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande