DR. ALAIN VANNESTE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. ALAIN VANNESTE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 523.878.093

Publication

23/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 10.07.2014, NGL 16.07.2014 14316-0347-013
27/12/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

*13308229*

Neergelegd

22-12-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0523.878.093

Benaming (voluit): Dr. Alain Vanneste

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8500 Kortrijk, Rollegemseweg(Kor) 97

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Kapitaalverhoging- wijziging statuten

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Maggy Vancoppernolle te Kortrijk op 17 december 2013, die eerstdaags zal geboekt worden in het eerste registratiekantoor te Kortrijk, dat de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Alain Vanneste" onder meer de volgende beslissingen heeft genomen :

EERSTE BESLISSING.

De vergadering beslist het kapitaal te verhogen met een bedrag van zevenendertigduizend tweehonderd euro (37.200,00 EUR), om het te brengen van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), op vijfenvijftigduizend achthonderd euro (55.800 EUR), mits creatie en uitgifte van tweehonderd (200) nieuwe aandelen zonder nominale waarde die dezelfde rechten en plichten zullen hebben als de bestaande aandelen en die zullen deelnemen in de winst van het lopend boekjaar, prorata temporis.

Op deze aandelen zal onmiddellijk worden ingeschreven in geld, ten bedrage van honderdzesentachtig euro (186,00 EUR) per aandeel en zij zullen volledig volgestort worden bij de inschrijving.

Bankattest

De instrumenterende notaris bevestigt dat een bedrag van

zevenendertigduizend tweehonderd euro (37.200,00 EUR)

voorafgaandelijk aan de kapitaalverhoging overeenkomstig artikel 311 van het wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer BE34 7480 4011 7990 bij de KBC Bank zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 9 december 2013 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

TWEEDE BESLISSING.

De vergadering beslist artikel 5 van de statuten aan te passen aan de genomen beslissing door de tekst van het artikel te vervangen door de volgende tekst:

"Het geplaatst kapitaal bedraagt vijfenvijftigduizend achthonderd euro (55.800,00 EUR) vertegenwoordigd door driehonderd (300) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/driehonderdste van het vermogen van de vennootschap vertegenwoordigen."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Maggy Vancoppernolle

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte d.d. 17 december 2013; gecoördineerde tekst van de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

18/03/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13301670*

Neergelegd

14-03-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0523878093

Benaming (voluit): Dr. Alain Vanneste (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 8500 Kortrijk, Rollegemseweg(Kor) 97

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte opgemaakt door geassocieerd notaris Maggy Vancoppernolle te Kortrijk op 12 maart 2013, die eerstdaags zal geboekt worden in het eerste registratiekantoor te Kortrijk, dat er door de heer Vanneste Alain Gerard Eugeen, geboren te Kortrijk op 19 april 1957, wondende te 8300 Knokke-Heist, Ebbestraat, 10 bus 81, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht, genaamd "Dr. Alain Vanneste" met zetel te 8500 Kortrijk, Rollegemseweg, 97.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen.

Zij draagt de naam : "DR. ALAIN VANNESTE".

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8500 Kortrijk, Rollegemseweg 97.

Hij mag verplaatst worden naar om het even welke plaats in België mits inachtname van de taalwetgeving, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering die in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad moet worden bekendgemaakt.

De vennootschap zal eveneens bijkomende zetels kunnen openen, dit mits naleving van de Medische Plichtenleer en voorafgaandelijke goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De verplaatsing van de zetel dient eveneens voorafgaandelijk aan de Provinciale Raad van de Orde der Artsen te worden meegedeeld.

De vennootschap heeft tot doel:

De beoefening van de geneeskunde door de artsen-vennoten, rekening houdend met de Medische Plichtenleer.

Dit omvat:

- het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van arts of een bijzondere beroepstitel voor vereist is;

- het ter beschikking stellen van alle nodige middelen voor de uitoefening van de beroepsactiviteit;

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- het aanleggen van reserves teneinde alle nodige apparaten en gebouwen aan te schaffen;

- het verrichten van wetenschappelijk onderzoek;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de artsen-vennoten;

- het scheppen van de mogelijkheden om de artsen-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in de geneeskunde, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken;

- de organisatie van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessen in verband met de beroepsactiviteit.

- Als bijkomstig doel:

De vennootschap kan zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer, onder het normale beheer als goede huisvader een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook; de vennootschap kan bijgevolg investeringen en beleggingen  zoals onder andere de aankoop, de verhuring en oprichting van gebouwen  uitvoeren zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap mag alle roerende of onroerende handelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt.

Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn om rechstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

De vennootschap kan, met het oog op een professionele samenwerking, overeenkomsten afsluiten met artsen of (kosten)associaties, professionele (eenpersoons)vennootschappen, middelenvennootschappen en verenigingen zonder winstoogmerk.

De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap mag alle handelingen verrichten in rechtstreeks verband met haar doel.

De eigenlijke geneeskunde zal enkel door de artsen-vennoten worden uitgeoefend en geenszins door de vennootschap.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria, en int voor eigen rekening.

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur en werd opgericht op 12 maart 2013.

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze voorgeschreven voor statutenwijziging.

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) en is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle honderd (100) aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen.

De comparant heeft hij op alle honderd (100) aandelen ingeschreven en volledig volgestort ten belope van twee/derde, hetzij twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap beschikt bijgevolg vanaf heden over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR).

De instrumenterende notaris bevestigt dat een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig artikel 224 van het wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening bij de KBC Bank zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 19 februari 2013 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders. Rechtspersonen kunnen geen vennoot worden en kunnen nooit benoemd worden tot zaakvoerder.

Het mandaat van de zaakvoerder-arts is van beperkte duur. De benoeming van een zaakvoerder-arts "voor de duur van de beroepsactiviteit" is wel aanvaardbaar.

De zaakvoerder-arts heeft de plicht zijn beroep uit te oefenen zonder fouten en volgens de regels van de kunst.

Elke zaakvoerder-arts blijft gehouden door de op hem/haar toepasselijke beroepsplichten en deontologie. Hij zal voor alle daden door hem/haar gesteld rechtstreeks en persoonlijk aansprakelijk zijn tegenover patiënten en beroepsorganisaties.

De algemene vergadering mag altijd overgaan tot de benoeming van zaakvoerders niet-artsen.

Hun bevoegdheden worden beperkt tot niet-medische aangelegenheden. Iedere zaakvoerder beschikt individueel over de meest uitgebreide machten om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Al de machten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder zijn bevoegdheid. Onverminderd het voorgaande worden de bevoegdheden van zaakvoerders niet-artsen beperkt tot niet-medische aangelegenheden.

De zaakvoerder of, indien er meerdere zijn, de zaakvoerders, kunnen andere personen, al of niet vennoten, belasten met het dagelijks bestuur van de vennootschap voor niet-medische handelingen, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende macht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht.

De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet-artsen delegeren, doch enkel voor niet-medische aangelegenheden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder, met dien verstande dat zaakvoerders niet-artsen de vennootschap enkel kunnen vertegenwoordigen in niet-medische aangelegenheden.

Ieder jaar op de derde vrijdag van de maand juni om tien uur, heeft de gewone algemene vergadering plaats.

Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op hetzelfde uur.

Elk aandeel geeft recht op één stem. Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, vennoot. Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen.

Met uitzondering van de gevallen voorzien door de wet, de medische deontologie en de statuten, worden de beslissingen getroffen met eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoering een inventaris opgemaakt, alsmede de jaarrekening. Die jaarrekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

Deze stukken worden opgemaakt overeenkomstig de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen die op de vennootschap toepasselijk zijn.

De jaarrekening moet binnen de bij de wet voorgeschreven termijn door toedoen van de zaakvoering bij de Nationale Bank van België worden neergelegd samen met de andere wettelijk voorgeschreven stukken.

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een boekjaar. Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal bereikt.

De aanwending van het overschot der winst wordt door de gewone algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen geregeld wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap heeft zetel heeft.

De zuivere opbrengst van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, wordt verdeeld onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN.

Tot niet-statutair zaakvoerder wordt benoemd voor de duur van de beroepsactiviteit, de heer VANNESTE, Alain, voornoemd, die bevestigt dat de uitoefening van deze functie hem niet verboden is inzonderheid krachtens het koninklijk besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig en die verklaart de opdracht te aanvaarden. De zaakvoerder zal zijn taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken op de griffie. Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar vangt aan op datum van neerlegging van de stukken op de griffie van de rechtbank van koophandel, en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend dertien.

Eerste gewone algemene vergadering

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in tweeduizend veertien.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Maggy Vancoppernolle

Geassocieerd notaris

Luik B - Vervolg

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte d.d. 12 maart 2013.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

29/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 18.06.2015, NGL 24.06.2015 15210-0416-013
28/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 22.06.2016 16213-0572-014

Coordonnées
DR. ALAIN VANNESTE

Adresse
ROLLEGEMSEWEG 97 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande