DR. CORNELIS NATASHA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. CORNELIS NATASHA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 598.810.593

Publication

23/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

19-02-2015

Griffie

*15303298*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0598810593

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Dr. Cornelis Natasha

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel betreffende inschrijving en volstorting van het kapitaal :

Inschrijving en volstorting

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro nul eurocent (¬ 18.600,00), verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100ste) vertegenwoordigen van het kapitaal. Er werd door de oprichter op de honderd (100) aandelen onmiddellijk in geld (op een bijzondere rekening met nummer BE47 7340 4006 8180) ingetekend, tegen de prijs van honderd zesentachtig euro nul eurocent (186,00) per aandeel, als volgt:

- mevrouw Cornelis Natasha, voornoemd, schrijft in op alle honderd zesentachtig (186) aandelen, voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro nul eurocent (¬ 18.600,00), en betaalt deze aandelen af in gelijke mate en in het totaal tot beloop van twee / derden (2/3en).

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN :

HOOFDSTUK I. VORM  NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1. Vorm  naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam  Dr. Cornelis Natasha .

Artikel 2. Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8820 Torhout, Kortemarkstraat 79.

Hij mag in elk ander gedeelte van het Nederlandstalig gebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder. Deze laatste zal zorgen voor de bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten. De vennootschap zal eveneens bijkomende zetels kunnen openen, dit mits naleving van de code van de medische plichtenleer en voorafgaande goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad.

Artikel 3. Maatschappelijk doel

In binnen -en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot op het gebied van de oncologie, dit alles rekening

~~Er blijkt uit een akte opgemaakt door Filip Dewagtere, geassocieerd notaris te Jabbeke, lid van de maatschap  Van Hoestenberghe, Dewagtere & Dewagtere , op 18.02.2015, dat er door :

Mevrouw CORNELIS, Natasha, geboren te Brugge op 23/05/1982, echtgenote van de heer COLLIER, Tom Bart Hilaire, geboren te Oostende op 28/11/1978, wonende te 8820 Torhout, Kortemarkstraat 79 ;

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht met de naam  Dr. Cornelis Natasha .

Onderwerp akte :

Kortemarkstraat 79 8820 Torhout

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

houdend met de Medische Plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst, zo onder meer betreffende het beroepsgeheim. De geneeskunde zal enkel door de arts-vennoot of artsen-vennoten uitgeoefend worden en geenszins door de vennootschap. De beroepsaansprakelijkheid van de artsvennoot of van de arts-vennoten is onbeperkt.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Het doel kan onder meer omvatten :

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer- venno(o)t(en);

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-venno(o)t(en) toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake oncologie en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. In geval de vennootschap meerdere vennoten telt dienen dan wel de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II : GEPLAATST KAPITAAL

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Bij de oprichting, is het geplaatst kapitaal vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro nul eurocent (¬ 18.600,00).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van een / honderdste (1/100ste) van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 6. Stortingsplicht

Wanneer het kapitaal niet volledig is volgestort, kan het bestuursorgaan zelfstandig beslissen over de opvragingen van stortingen door de vennoten, op voorwaarde van gelijke behandeling van deze vennoten.

Het bestuursorgaan kan de vennoten toelaten hun aandelen vervroegd te volstorten; in dat geval bepaalt het de eventuele voorwaarden waaronder deze vervroegde betalingen worden toegelaten. Deze worden beschouwd als voorgeschoten gelden.

Elk ingevorderde betaling wordt aangerekend op het geheel van de aandelen waarvan de vennoot titularis is.

De vennoot die na een aanmaning van één maand, betekend bij aangetekende brief, achterstaat met zijn stortingen, zal een interest berekend op de wettelijke interest, verhoogd met twee ten honderd per jaar, moeten betalen ten bate van de vennootschap te rekenen vanaf de dag der eisbaarheid der stortingen.

Het bestuursorgaan kan bovendien, nadat een tweede aangetekend schrijven gedurende een maand onbeantwoord is gebleven, de uitsluiting van de in gebreke gebleven vennoot uitspreken en zijn aandelen doen verkopen aan een andere vennoot of desgevallend aan een derde die werd goedgekeurd overeenkomstig deze statuten, tegen een prijs die wordt bepaald door een in gemeen overleg aangewezen deskundige of, bij gebrek aan overeenstemming, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel die uitspraak doet zoals in kortgeding op verzoek van de meest gerede partij., waarbij alle procedure- en expertisekosten voor de helft ten laste van de overdrager en voor de helft ten laste van de overnemers zijn, evenredig aan het aantal verworven aandelen dat zij hebben verworven indien er meerdere overnemers zijn.

De netto opbrengst van deze verkoop wordt aangerekend op hetgeen verschuldigd is door de in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

gebreke gebleven vennoot; hij zal in voorkomend geval instaan voor het verschil of genieten van het overschot.

De overdracht van de aandelen zal worden opgetekend in het aandelenregister door de in gebreke gebleven vennoot, of bij diens ontstentenis, door het bestuursorgaan binnen acht dagen na de aanmaning die hem aangetekend werd toegestuurd.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt geschorst zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet zijn geschied.

In geval van een enige vennoot-zaakvoerder, bepaalt deze laatste vrij, naargelang de behoeften van de vennootschap en op door hem bepaalde tijdstippen, de later door hem uit te voeren stortingen op de in geld onderschreven en niet geheel volgestorte aandelen.

Artikel 7. Kapitaalverhoging in geld  Recht van voorkeur

Bij kapitaalverhoging door inbreng in geld, worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen

vertegenwoordigen.

Zij kunnen hun recht van voorkeur uitoefenen gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de intekening.

De opening van de intekening met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat recht kan worden uitgeoefend, worden bepaald door de algemene vergadering en worden ter kennis gebracht van de vennoten bij aangetekend schrijven. Wordt dit recht niet geheel uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen eerst aangeboden aan de andere vennoten, die hun recht van voorkeur volledig hebben uitgeoefend, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal dat door hun aandelen wordt vertegenwoordigd. Er wordt op dezelfde wijze te werk gegaan tot de kapitaalverhoging volledig is geplaatst of tot geen enkele vennoot nog van deze mogelijkheid gebruik maakt.

Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hierboven bepaald, kan worden ingeschreven door de personen waaraan, overeenkomstig deze statuten, de aandelen vrij mogen overgedragen worden of derden met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal vertegenwoordigen.

HOOFDSTUK III. EFFECTEN

Artikel 8. Ondeelbaarheid van de effecten

De effecten zijn ondeelbaar.

De vennootschap erkent maar één eigenaar voor elk effect, wat de uitoefening van de aan de vennoten toegekende rechten betreft.

Indien het effect toebehoort aan verscheidene eigenaars, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan het effect verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap.

In geval van splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel, dan worden de eraan verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 9. Overdracht van aandelen onder de levenden

Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een arts, ingeschreven op de Lijst van de provinciale raad van de Orde der geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met éénparigheid van stemmen is aanvaard. Indien dit niet het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding. De verdeling der aandelen onder de artsen-vennoten mag niet beletten dat elke arts-vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerde werk.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectievelijke activiteit in de vennootschap.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de provinciale raad van de Orde der geneesheren.

Overdrachten van aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft. Tegen de weigering van toestemming is geen verhaal mogelijk. De weigerende vennoten beschikken over zes maanden vanaf de weigering om overnemers te vinden; bij gebreke zullen zij gehouden zijn zelf de aandelen te kopen of van hun weigering af te zien.

Voorgaande geldt niet voor de overdracht van de blote eigendom van de aandelen aan de echtgenoot van de overdrager en aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of de rechte neerdalende lijn van de overdrager.

De waardebepaling van de aandelen gebeurt overeenkomstig artikel 12 van de statuten.

Artikel 10. Overdracht van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de ene vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. De aandelen van een vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

overlijden dan aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden zoals bepaald in onderhavige statuten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet voldoen aan de voorwaarden, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid van artikel 1 (naam) en 3 (doel) en de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd. De waardebepaling van de aandelen gebeurt overeenkomstig artikel 12 van de statuten.

Artikel 11. Erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden

De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van een vennoot

mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten.

Artikel 12: Waardebepaling van aandelen bij overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden.

De waarde van de aandelen in geval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waarde verhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen.

Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeenstemming tussen beide deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangeduid op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zullen in elk geval tot stand moeten komen binnen 3 maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld.

Artikel 13 : Aansprakelijkheid van geneesheer-vennoot

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn.

De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

HOOFDSTUK IV. BESTUUR  CONTROLE

Artikel 14. Bestuur

Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt zo de enige vennoot enige zaakvoerder is uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap.

Zo er meerdere vennoten of zaakvoerder zijn, is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar. De algemene vergadering kan hun mandaat herroepen of hernieuwen.

Een zaakvoerder van de vennootschap hoeft niet noodzakelijk een geneesheer te zijn.

Indien een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn.

Alleszins dient een geneesheer-vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen. Hij heeft ook de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is en die handelingen die betrekking hebben op het verstrekken van medische prestaties.

Elke aanstelling van statutaire of niet-statutaire zaakvoerder dient schriftelijk medegedeeld te worden aan de bevoegde Provinciale Raad.

De schorsing van een arts om de geneeskunde uit te oefenen, brengt voor deze arts het verlies mee van alle voordelen en uitkeringen, voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap noch één der vennoten mogen een vervanger van de vennoot aanduiden gedurende de eventuele schorsing van die vennoot.

Dit verbod ontslaat bedoelde geneesheer er niet van de nodige maatregelen te nemen om de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt. De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale raad waarbij de geneesheer is ingeschreven.

Overeenkomstig de geneeskundige plichtenleer kan het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd zijn, binnen de eventuele beperkingen door de beroepscode opgelegd.

Artikel 15. Bevoegdheden - vertegenwoordiging

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering. Dit zonder dat de voorzitter een doorslaggevende stem heeft.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

Artikel 16. Vergoeding

Het mandaat van zaakvoerder(s) is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering en is in overeenstemming met de werkelijke uitgevoerde bestuursactiviteiten. Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder  en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat. Artikel 17. Controle van de vennootschap

Wanneer het door de wet vereist is en binnen de wettelijke grenzen, wordt het toezicht op de vennootschap toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen, benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

HOOFDSTUK V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18. Zitting en bijeenroeping

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering der vennoten gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, op de laatste zaterdag van de maand juni, om 10 uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

Bovendien moet(en) de zaakvoerder(s) een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkenmale het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit laatste geval, zullen de vennoten hun verzoek en de agendapunten aangeven. De zaakvoerders zullen de algemene vergadering bijeenroepen ten minste vijftien dagen na de aanvraag.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda. Zij gebeuren overeenkomstig de wet.

Artikel 19. Verdaging

Elke gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering kan door het bestuursorgaan tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging vernietigt de genomen beslissingen niet tenzij de algemene vergadering een andersluidende beslissing neemt. De tweede vergadering zal beraadslagen over de overige punten op de agenda en beslist definitief.

Artikel 20. Zittingen  Notulen

§ 1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door een zaakvoerder of, indien er geen aanwezig is, door de aanwezige vennoot die de meeste aandelen bezit en, in geval van pariteit, door de oudste. De voorzitter zal een secretaris aanduiden die niet noodzakelijk vennoot moet zijn. Indien zij dit nuttig acht, duidt de vergadering één of meerdere stemopnemers aan.

§ 2. De notulen van de algemene vergadering worden opgetekend op losse bladen die systematisch worden geklasseerd in een map die op de maatschappelijke zetel wordt bewaard. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de zitting en door de vennoten die erom vragen. De uitgiften, afschriften of uittreksels worden ondertekend door een zaakvoerder.

De beslissingen echter van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden. Artikel 21. Beraadslagingen

§ 1. Elke vennoot kan aan ieder andere persoon, al dan niet vennoot, door alle middelen van overdracht, een schriftelijke volmacht geven om zich laten vertegenwoordigen op de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

vergadering en daar in zijn plaats te stemmen.

§ 2. Behalve in de door de wet bepaalde gevallen, kan de algemene vergadering beslissen welke ook de vertegenwoordigde fractie van het kapitaal mag zijn en bij absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

§ 3. In geval van opsplitsing van het eigendomsrecht van een aandeel tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar(s), worden de eraan verbonden stemrechten door de vruchtgebruiker uitgeoefend. Artikel 22. Schriftelijke algemene vergadering

§1. De vennoten kunnen, binnen de wettelijke grenzen, eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

§2. Wat de datering van de jaarvergadering betreft, wordt de datum van de door alle vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn van de algemene statutaire vergadering, behoudens bewijs van het tegendeel op voorwaarde dat de door alle vennoten ondertekende schriftelijke beslissing 20 dagen voor de statutaire datum, de vennootschap heeft bereikt. Indien er meerdere exemplaren van het voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend voor de datum van de beslissing.

De schriftelijke beslissing, al of niet in meerdere exemplaren, wordt aangevuld met een gedateerde en door minstens één zaakvoerder ondertekende verklaring dat de door alle vennoten ondertekende beslissing ten laatste 20 dagen voor de datum van de algemene statutaire jaarvergadering op de zetel van de vennootschap is toegekomen en alle vereiste handtekeningen draagt.

Indien de laatste schriftelijke beslissing niet is toegekomen uiterlijk binnen 20 dagen voor de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering, dan moet(en) de zaakvoerder(s) de algemene vergadering bijeenroepen.

§3. Wat de datering van de bijzondere algemene vergadering betreft, wordt de datum van de door alle vennoten ondertekende beslissing geacht de datum te zijn waarop de beslissing is toegekomen op de zetel van de vennootschap, behoudens bewijs van het tegendeel. Indien er meerdere exemplaren van voorstel van beslissing werden verstuurd, is de datum van ontvangst van het laatste bepalend.

De schriftelijke beslissing, opgenomen in één of meerdere goedgekeurde voorstellen, moet worden aangevuld met een gedateerde en door minstens één zaakvoerder ondertekende verklaring dat de door alle vennoten ondertekende beslissing op de zetel van de vennootschap is toegekomen op de in deze verklaring gemelde datum en alle vereiste handtekeningen draagt.

Uit het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing moet blijken of bedoeld is dat alle agendapunten als geheel moeten worden goedgekeurd om tot een geldige schriftelijke beslissing te komen, dan wel of voor elk agendapunt afzonderlijk de schriftelijke goedkeuring wordt gevraagd.

§4. Het toegezonden voorstel van schriftelijke beslissing kan bepalen dat de goedkeuring op de zetel

van de vennootschap moet toekomen vóór een welbepaalde datum om in aanmerking te komen voor

een geldige schriftelijke beslissing. Is de unaniem goedgekeurde schriftelijke beslissing, in één of

meerdere exemplaren, niet tijdig toegekomen vóór die datum, dan verliezen de ondertekende

goedkeuringen elke rechtskracht.

HOOFDSTUK VI. BOEKJAAR  WINSTVERDELING - RESERVES

Artikel 23. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op éénendertig december van

ieder jaar.

Artikel 24. Bestemming van de winst  reserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke

reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende

van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden

minder dan tien procent bedraagt.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel

van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

HOOFDSTUK VII. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 25. Ontbinding - Vereffening

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de

regelen voorzien voor een wijziging van de statuten.

Zij wordt evenwel ontbonden in het geval zoals voorzien in artikel zeven.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone

meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars, benoemen of ontslaan.

Indien de vereffenaar geen arts is zal bij de ontbinding van de vennootschap een beroep worden

gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke

levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten

De algemene vergadering bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van

vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

ontbinding in functie is (zijn), van rechtswege vereffenaar(s).

De vereffenaars treden evenwel slechts in functie na bevestiging of homologatie van hun benoeming door de bevoegde rechtbank.

HOOFDSTUK IX. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 26. Woonstkeuze

Voor de uitvoering van deze statuten, kiest elke in het buitenland wonende zaakvoerder, obligatiehouder, houder van certificaten uitgegeven met medewerking van de vennootschap, vereffenaar of obligatiehouder, woonplaats op de maatschappelijke zetel waar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan als hij geen andere woonplaats heeft gekozen in België voor alle betrekkingen met de vennootschap. Artikel 27. Gerechtelijke bevoegdheid

Voor elk betwisting omtrent de zaken van de vennootschap en de uitvoering van deze statuten, tussen de vennootschap, haar vennoten, obligatiehouders of houders van certificaten uitgegeven met medewerking van de vennootschap, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, wordt een exclusieve bevoegdheid toegekend aan de rechtbank in wiens rechtsgebied de maatschappelijke zetel is gevestigd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk aan verzaakt.

Artikel 28. Goedkeuring Orde van Geneesheren

Iedere wijziging aan onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding, of stopzetting dient te worden meegedeeld aan de Provinciale raad van de Orde van Geneesheren, met dien verstande dat in geval van uitbreiding de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren. Artikel 29. Code van Geneeskundige plichtenleer.

De geneesheren-vennoten zijn verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde van de Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Artikel 30. Gemeen recht

Voor alles wat in onderhavige statuten niet uit¬drukkelijk anders geregeld is, vindt het Wetboek van vennootschappen toepassing. De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling. Voor alle verbintenissen, die uit onderhavige statuten voortspruiten kiezen zaakvoerders en commissarissen domicilie in de hui¬dige of toekomstige zetel van de vennootschap.

Comparante verklaart er kennis van te hebben dat bij inbreng van haar volledige medische activiteiten in een professionele artsenvennootschap, zij geen andere professionele artsenvennootschap kan oprichten.

Iedere wijziging van onderhavige statuten dient voorafgaandelijk goedkeuring van de Orde te verkrijgen.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

De comparant neemt de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 31 december 2015.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in het jaar 2016.

2. Benoeming van zaakvoerder(s)

De vergadering benoemt als niet-statutaire zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap:

- mevrouw Cornelis Natasha, wonende te 8820 Torhout, Kortemarkstraat 79.

Haar mandaat wordt niet bezoldigd tenzij de algemene vergadering een andersluidende beslissing

neemt.

3. Commissaris

Aangezien de vennootschap volgens de wettelijke voorwaarden op heden nog geen commissaris

dient te benoemen, wordt er niet overgegaan tot benoeming van een commissaris.

4. Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen sinds 1 januari 2015 door de comparanten in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerder(s) die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

5. Volmachten

De Souter Consulting bvba, met zetel te 8750 Wingene, Oude Bruggestraat 99a of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W., bij het sociale verzekeringsfonds van zijn keuze en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen, bij het ondernemingsloket van zijn keuze, evenals bij alle andere administraties.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van

de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te

ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van

het mandaat waarmee hij belast is.

De comparant verklaart dat zij de prijs kent die het ondernemingsloket aanrekent voor haar

dienstverlening.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Filip Dewagtere, geassocieerd notaris te Jabbeke.

Neergelegd samen met een uitgifte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 25.06.2016, NGL 25.08.2016 16561-0381-009

Coordonnées
DR. CORNELIS NATASHA

Adresse
KORTEMARKSTRAAT 79 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande