DR. IDE ELS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. IDE ELS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 511.975.304

Publication

04/03/2013
ÿþbehi

aar

Bel! Staa

mod 99.9

Luik 3. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEER~V rLEGQ'

1 D. DL 2013

RE~FiJ~-.i\-;rr KOO,'~ rr IRORTRl,1K

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsvr ; ÛS44 7 r 3-cÿ

Benaming (voluit) : Dr. ide Els

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Louis Tantstraat 7 bus 11

8800 Roeselare

Onderwerp akte :BVBA: oprichting

Uit een proces-verbaal verleden voor Meester Dirk DEWAELE, Notaris ter standplaats GELUWE (stad Wervik),

il in het kantoor, leperstraat 7, te Wervik-GELUWE, op 13 februari 2013, "Geboekt te leper - kantoor;; POFER!NGE, de 14 februari 2013, zeven blad(en) geen verz. Boek 5/448 blad 23 vak 12. Ontvangen:;; vijfentwintig euro (25,00 EUR) de E.A. INSPECTEUR ai. (get.) L. ENGELS", is gebleken dat volgende besloten;: vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht, waarvan de statuten luiden als volgt

i: HO r FDSTUK I - AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

ArtiKel 1 : Rechtsvorm en naam

De vennootschap is opgelicht als een eenpersoonsvennootschap zijnde een burgerlijke vennootschap die de;; s! rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De,, vennootschap draagt de naam "Dr. Ide Els".

;: ArtiKel 2 : Doel

Het doel van de vennootschap is

;; In binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde!! :; door de geneesheer-vennoot of geneesheren vennoten op het gebied van de kindergeneeskunde , rekening;; houdend met de Medische Plichtenleer en dit als hoofdzakelijk doel.

De geneesheer-vennoot of geneesheren vennoten, die allen lid dienen te zijn van de orde der geneesheren,;; verbinden zich ertoe hun volledige medische activiteit in de vennootschap te brengen. Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de;i vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden:; vereffend. De vennootschap kan, zonder afbreuk te doen aan de Medische Plichtenleer ter zake, onder het normaal;.

.! beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

Het doel zal verder onder meer omvatten  het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn;? voor de uitoefening van voormelde activiteit ;  het uitoefenen van alle medische expertises en onderzoeken ;

 de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties,'s! ,; inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de

;, geneesheer-vennoot of geneesheren vennoten ; i,

 het verrichten van wetenschappelijk onderzoek in de ruimste zin van het woord ;

,;  het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot of geneesheren-vennoten toe te laten zich;; verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande;, praktijkuitoefening mogelijk te maken  de organisatie van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessencycli in verband met de:;

t; beroepsactiviteiten ;

;;  het verstrekken van informatie en/of onderricht en/of organisatie inzake kindergeneeskunde en dit in de;. ;; breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag!! aannemen.

De vennootschap mag eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in alle roerende en onroerende;; goederen die haar toebehoren of die ze wil verwerven, zoals onder meer de aankoop, de verhuring, de:; oprichting, het in vruchtgebruik nemen van gebouwen, of de aankoop van roerende goederen, zelfs;:

;; gefinancierd door leningen, en dit onder uitdrukkelijke voorwaarde dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in geen enkele mate en op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot hete ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Ingeval de vennootschap meerdere vennoten telt, dienenli beslissingen in verband met het investeringsbeleid te gebeuren met unanimiteit van stemmen. Het beleggen of;

?' investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(ojn(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-iSehoutie/i aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

mai 11.1

De éigenlijke geneeskunde zal enkel door de geneeaker-vennoot ofgeneéshérén-vënnafen -Wóiden uitgeoefend en geenszins door de vennootschap.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. Alsmede al hetgeen daar rechtstreeks verband mee houdt.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren.

Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 3 : Zetel

De maatschappelijke zetel is voor het eerst gevestigd te 8800 Roeselare, Louis Tantstraat 7 bus 11,

Hij mag in elk ander gedeelte van het Nederlandstalig gebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder-vennoot. Deze laatste zal zorgen voor de bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats , in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten. De vennootschap zal eveneens bijkomende zetels kunnen openen, dit mits naleving van de code van de medische plichtenleer en voorafgaande goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de datum van de neerlegging ter griffe van het uittreksel van de oprichtingsakte, Behoudens gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden op de voorwaarden die door de wet zijn bepaald voor een statutenwijziging.

HOOFDSTUK il - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL en AANDELEN

Artikel 5 : Kapitaal

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, Zolang het kapitaal niet volstort is, is de inschrijver op aandelen verbonden door het totaal bedrag van zijn aandelen. De aandelen zijn op naam.

Artikel 6 : Winstbewijzen

De vennootschap kan geen winstbewijzen uitgeven die het kapitaal niet vertegenwoordigen.

Artikel 7 : Wijziging van het geplaatst kapitaal

: A. Tot verhoging of tot vermindering van het geplaatste kapitaal kan alleen worden besloten door een buitengewone Algemene Vergadering ten overstaan van een Notaris.

B, In geval een kapitaalsverhoging enige materiële niet geldelijke inbreng omvat, maakt een bedrijfsrevisor een verslag op naast een bijzonder verslag van zaakvoerder.

C. Kapitaalsverhoging kan geschieden door omzetting van reserves.

D, Voorkeurrecht bjj kapitaalverhoging

ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform artikel 309 van het Wetboek van vennootschappen.

De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet lager zijn dan vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De datum van openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 249, tweede lid van het Wetboek van vennootschappen genoemde personen, behoudens instemming van de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten, en voor zover de personen die wensen in te schrijven de hoedanigheid van geneesheer bezitten en die in het kadervan de vennootschap hun geneeskunde zullen uitoefenen.

Artikel 8 : Statuut van de aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar ten titel.

De uitoefening van de aandeel verbonden rechten zijn geschorst zolang niet één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangeduid.

Indien tussen de mede-eigenaars geen overeenstemming wordt bereikt, kan de rechtbank op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om voormelde rechten uit te oefenen In het gezamenlijk belang van de mede-eigenaars.

De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde eigendom of in gesplitste eigendom, namelijk in naakte eigendom en vruchtgebruik, worden geschorst tot overdracht van deze aandelen in voile eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden.

Artikel 9 : Regeling van overdracht van aandelen

Deelbewijzen mogen slechts worden overgedragen aan een doctor in de geneeskunde, die in het kader van de vennootschap zijn geneeskunde zal uitoefenen.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 10 : De overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de ene vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt,

De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere geneesheer.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere geneesheer kan het maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, worden van rechtswege vennoot. Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld op de wijze zoals bepaald in artikel 12 van de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 91.1

lntliéri-

géëri -énkélé ër`fgënáárn, ÍégátárisWëriÏëfïéclifliélibëriae cfe iíérëistélià-édarghéid'bëzit,'wórdtlii áp clë. dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de eraan verbonden rechten geschorst tot dat één enkel persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangewezen, dit alles zoals bepaald in de tweede en derde alinea van het artikel 8 der statuten.

Wanneer deze erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde aandelen wensen te beschikken en deze bijgevoeg overdragen aan een derde-geneesheer dienen zij de regels van het burgerlijk wetboek inzake de mede-eigendom in acht te nemen. Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 11

De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van de enige vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en documenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten.

Artikel 12 : Waardebepaling van aandelen bij overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden pe waarde van de aandelen in geval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden,

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen. Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeenstemming tussen beide deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangedui op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

pe afkoop van de aandelen zullen in elk geval tot stand moeten komen binnen 6 maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zat zijn vastgesteld.

Artikel 13 : Aansprakelijkheid van geneesheer-vennoot

pe geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten, De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn. De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

HOOFDSTUK III - ORGANEN van de VENNOOTSCHAP

Artikel 14 : De Algemene Vergadering

pe enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de Algemene Vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, Van de besluiten van de enige vennoot warden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het VVV moeten ter beschikking gesteld worden. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 17bis van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door aile vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering. In dat geval zal het college van zaakvoerders, samen met het rondschrijven waarvan sprake in de derde alinea van huidig artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het VVV moeten ter beschikking gesteld warden.

Artikel 15 : Vergaderen van de Algemene Vergadering

De jaarvergadering van de vennootschap gaat door op de laatste zaterdag van de maand juni van ieder jaar om tien uur, op de zetel van de vennootschap. Indien de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerders en in voorkomend geval de commissarissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. De zaakvoerders en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer een of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen,

Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

handelen in onverdeeldheid - vruchtgebruik op aandelen

Wanneer één of meer aandelen op naam toebehoren aan ver-scheidene personen, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen, in de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Buitengewone algemene vergadering - statutenwijziging

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een Notaris ; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen,

Op de laatste bie. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-.lehoutleh

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierde van de sternmèri ----------------

aan de aanwezige aandelen heeft verkregen,

Artikel 16 : Bevoegdheid van de algemene vergadering

A, De gewone en de bijzondere Algemene Vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake

van :

- de vaststelling van de jaarrekening ;

bestemming van de beschikbare winst ;

- aanleggen van een toereikende reserve, rekening houdend met het doel van de vennootschap ;

- benoeming van een commissaris (commissarissen) ;

- vaststelling van het salaris van de commissaris zo deze functie door de geneesheer zelf niet

waargenomen is;

- bepalen van de vergoeding aan de geneesheer-vennoot, dit voor zijn professionele activiteit. Die vergoeding moet daarmee in verhouding zijn ;

-- het verlenen van kwijting volgens artikel 284 van de vennootschappenwet,

B. De buitengewone Algemene Vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten, om tot

vervroegde ontbinding van de vennootschap te besluiten, om tot verhoging of tot vermindering van het kapitaal

te besluiten, om over overdracht van aandelen onder levenden te beslissen.

Artikel 17 : Notulen

De notulen van de algemene en de bijzondere Algemene Vergadering worden ondertekend door de vennoot-

zaakvoerder. Zij worden op de zetel van de vennootschap bewaard, Zij moeten op eerste verzoek van de

Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren voorgelegd worden.

Artikel 17bis : Schriftelijke besluitvorming

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten

eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door het bestuursorgaan een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissaris, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van aile vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn, Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

De houders van obligaties alsmede de houders van certifioaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Artikel 18 : Het bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, eventueel niet-geneesheren, benoemd door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid.

Hun opdracht is hernieuwbaar.

De opdracht van de zaakvoerder kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering,

Het mandaat van een zaakvoerder-vennoot is beperkt tot de duur van zijn medische beroepsactiviteit. Het mandaat van een zaakvoerder die geen geneesheer is, wordt vastgelegd voor een beperkte en bepaalde duur van maximaal zes (6) jaar, Het mandaat is hernieuwbaar.

In het geval van het openvallen van het bestuurdersmandaat door overlijden, ontslag of andere reden voorziet de Algemene Vergadering in zijn vervanging.

In geval van overlijden van de enige vennoot, en indien er onder de erfgenamen of legatarissen een geneesheer is ingeschreven op de lijst van de orde van geneesheren, kan deze laatste het mandaat van zaakvoerder uitoefenen,

De zaakvoerder beschikt over aile machten om in naam van de vennootschap te handelen.

Hij kan alle handelingen stellen noodzakelijk of nuttig voor de verwezenlijking van maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van deze die deze statuten of de wet aan de algemene vergadering voorbehouden,

De zaakvoerder zal zijn macht slechts kunnen delegeren aan een dokter in geneeskunde ingeschreven op de lijst van de orde der geneesheren van zodra het handelingen betreft die betrekking hebben met de uitoefening van de kunst te genezen,

De door de zaakvoerder gemachtigde niet-geneesheer zal geen enkele daad kunnen stellen van medische aard en zal er zich toe verbinden de geneeskundige deontologie te respecteren, en in het bijzonder het beroepsgeheim.

De zaakvoerder niet-geneesheer zal geen enkele handeling van geneeskundige aard kunnen stellen en zal zich ertoe verbinden de geneeskundige deontologie te respecteren, in bijzonder het beroepsgeheîm.

Indien er tegelijkertijd een zaakvoerder-vennoot en een zaakvoerder-niet-vennoot zijn, fungeren zij als een college waarbij de stem van de zaakvoerder-vennoot beslissend is.

Artikel 19. Controle

Controle gebeurt door de commissaris,

De enige vennoot kan alle bevoegdheden van de commissaris uitoefenen. De vennoot kan zich laten bijstaan door een accountant.

Artikel 20 : Kwijting aan de zaakvoerder en commissaris

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is kan hem kwijting worden verleend na goedkeuring van de jaarrekening. Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig, wanneer de ware toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening,

Artikel 21 : Salaris

Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is bezoldigd en is in overeenstemming met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten. Het mandaat van de zaakvoerder-niet-vennoot is onbezoldigd, tenzij de algemene

i_vergadering ezanders-over.beslist, ...... ___ _________..... __........ ...... __. ........ .__ .......

____-___

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

,dehou`den

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11,1

Ais geneesheer wordt dë zaakVoirder-vennoot voor zijn medischë activitéifen vo g-ens de médrsche regels en gebruiken op een normale manier vergoed. Zo de enige vennoot-geneesheer de commissaris-functie uitoefent, wordt hij voor die taak niet vergoed,

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat.

Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Artikel 22 : Vertegenwoordiging

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte hetzij als eiser hetzij als verweerder, behoudens indien het zaken van geneeskundige aard betreft, in welk geval enkel de zaakvoerder-vennoot de vennootschap zal kunnen vertegenwoordigen, Hij kan deze opdracht delegeren aan een bijzonder gevolmachtigde.

De lasthebber verbindt de vennootschap slechts binnen de grenzen van zijn mandaat.

HOOFDSTUK IV - BOEKJAAR en JAARREKENINGEN

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar verloopt van 1 februari 2013 tot 31 december 2014.

Elk jaar maakt de zaakvoerder een inventaris op alsmede de jaarrekening. Deaarrekening bestaat uit de balans, de resultaatrekening en de toelichting, zij vormt één geheel. De zaakvoerder stelt jaarlijks een verslag op waarin rekenschap wordt gegeven van het beleid. Een passende toelichting wordt gegeven over de aangelegenheden bedoeld in artikel 92, 94, 95, 96, 143, 319 en 328 van het Wetboek van vennootschappen. Artikel 23 : Winstverdeling

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van de nettowinst wordt ten minste één I twintigste (1/2oste) voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij één I tiende (1/1 Ode) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet warden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden

1) voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2) tot het uitkeren van een redelijk dividend.

HOOFDSTUK V - ONTBINDING

Artikel 24

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de bijzondere Algemene Vergadering. Wanneer tengevolge van een geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de Algemene Vergadering binnen een termijn van ten hoogste twee maand nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, besluiten over ontbinding van de vennootschap.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het nettoactief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan éénvierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen. Indien de zaakvoerder voorstelt de activiiteiten voort te zetten, geeft hij in een verslag een uiteenzetting van de; maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Artikel 25 : Benoeming van vereffenaars

Bij ontbinding wordt de in functie zijnde zaakvoerder-vennoot van rechtswege ais vereffenaar beschouwd. Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

HOOFDSTUK VI - WIJZIGINGEN

Artikel 26 : Kennisgeving van wijzigingen

Ieder wijziging aan onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding, of stopzetting dient te worden medegedeeld aan de Provinciale Raad, met dien verstande dat in geval van uitbreiding de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren.

HOOFDSTUK VII - BIJZONDERE BEPALING

Artikel 27 : Deontologie

De geneesheer-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld, Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

en waarin verder onder meer werd bepaald hetgeen volgt ;

Artikel 1 "

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2015 en het eerste boekjaar loopt tot 31 december 2014.

Artikel 2 : Overneming van verbintenissen

De comparante verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 in het Wetboek van

vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ter name van de

vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit te rekenen vanaf 1 februari 2013.

Artikel 3 : Benoeming van de eerste gewone zaakvoerder

Met eenparigheid van stemmen worden als eerste gewone zaakvoerders benoemd

 voor de duur van haar medische beroepsactiviteit, als zaakvoerder-vennoot dokter IDE Els, voornoemd ;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

voor-j ehoutie'h aan het Belgisch Staatsblad

"

" r

voor een duur vanzes (6) jaar : de'lëèr DESMET Jësëpli CërnéÍ ris Jósiánë;' ëngèhtiwd,'g  cife.n té Brugge op 8 november 1972, wonende te 880D Roeselare, Louis Tantstraat 7 bus 11 ; die elk voor zich bevestigen dat de uitoefening van deze functie hen niet verboden is, inzonderheid krachtens het Koninklijk Besluit nummer 22 van 24 oktober 1934 ;

en die verklaren de hen verleende opdracht te aanvaarden.

17e zaakvoerders zullen maar hun taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griïfie. Artikel 4 : Geen commissaris

Uit te goeder trouw verrichte schattingen die overgenomen werden in het financieel plan, blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen aan de criteria vernield in artikel 12, paragraaf 2 van de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen. Bijgevolg besluit de vergadering voorlopig geen commissaris te benoemen.

Artikel 5 : Volmacht

De comparant en de aldus benoemde zaakvoerders stellen, onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van Koophandel, de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij één of meer erkende ondernemingsloketten en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de BTW te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name : de bvba "Adfisc", te 8800 Roeselare, Kwadestraat 201C,

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL,

(get.)

Notaris Dirk DEWAELE te Wervik (Geluwe) ;

Tegelijk hiermee neergelegd :

gelijkvormige uitgifte van de oprichtingsakte, met aangehecht bankattest ;

mod 11.4

Op de laatste bie, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

eehduüen

aan het

Belgisch

Staatsblad

02/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 28.09.2015, NGL 30.09.2015 15618-0544-012
10/10/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 24.09.2016, NGL 29.09.2016 16644-0488-012

Coordonnées
DR. IDE ELS

Adresse
VALLEISTRAAT 11 8800 RUMBEKE

Code postal : 8800
Localité : Rumbeke
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande