DR. JAN GHYSELEN - HUISARTSENPRAKTIJK

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. JAN GHYSELEN - HUISARTSENPRAKTIJK
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.926.215

Publication

13/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

11-05-2015

Griffie

*15308023*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0629926215

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Dr. JAN GHYSELEN

- HUISARTSENPRAKTIJK

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Er blijkt uit een akte opgemaakt door Pieter Van Hoestenberghe, geassocieerd notaris te Jabbeke, lid van de maatschap  Van Hoestenberghe, Dewagtere & Dewagtere , op 7.5.2015, dat er door :

De heer GHYSELEN, Jan Alfonsus Cornelius, geboren te Brugge op 28/03/1957, echtgenoot van mevrouw REGNIER, Wivine Béatrice Marie Pierre Ghislaine, geboren te Namen op 30/07/1957, samenwonende te 8310 Brugge (Assebroek), Bloemenstraat 2 ;

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht met de naam  Dr. JAN GHYSELEN - HUISARTSENPRAKTIJK .

Uittreksel betreffende inschrijving en volstorting van het kapitaal :

Inschrijving en volstorting

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste (1/186ste) vertegenwoordigen van het kapitaal. Er werd door de oprichter op de honderd zesentachtig (186) aandelen onmiddellijk in geld (op een bijzondere rekening met nummer BE86 0017 5619 9750) werd ingetekend, tegen de prijs van honderd euro (100,00 EUR) per aandeel, als volgt: - de heer GHYSELEN Jan, voornoemd, schrijft in op alle honderd zesentachtig (186) aandelen, voor een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), en betaalt deze aandelen af in gelijke mate en in het totaal tot beloop van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400,00 EUR);

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN :

I. ALGEMEEN GELDENDE BEPALINGEN EN BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP MEER DAN EEN VENNOOT TELT

ARTIKEL 1 NAAM EN RECHTSVORM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een burgerlijke ven¬nootschap die de vorm van een besloten vennootschap met be¬perkte aansprakelijkheid heeft aangenomen naar Belgisch recht. Zij is opgericht onder de naam:  Dr. JAN GHYSELEN - HUISARTSENPRAKTIJK .

ARTIKEL 2 DUUR.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de buitengewone algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

ARTIKEL 3 ZETEL.

De zetel is gevestigd in de Bloemenstraat 2 te 8310 Brugge (Assebroek).

De zetel van de vennootschap kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder. De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, in België of in het buitenland bijkomende administratieve zetels en bedrijfszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkan¬toren

Onderwerp akte :

Bloemenstraat 2 8310 Brugge

Oprichting

Burgerlijke vennootschap

onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

oprichten, mits naleving van de code van de medische plichtenleer en voorafgaandelijke goedkeuring

van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

ARTIKEL 4 DOEL.

1. De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van de geneeskunde op het stuk van de huisartsengeneeskunde door haar vennoot-geneesheer of vennoten-geneesheren die op de lijst van de Orde der Geneesheren zijn ingeschreven, die in naam en voor rekening van de vennootschap handelen, onder naleving van de deontologische gedragsregels zoals bepaald in de Code van de geneeskundige plichtenleer. De geneesheren dienen verzekerd te zijn voor hun medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn.

De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegen¬over deze laatste, als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven.

Het ereloon betreffende de prestaties van de geneesheren-vennoten worden bijgevolg geïnd in naam en voor rekening van de vennootschap.

Aan de geneesheren-vennoten wordt een vergoeding uitgekeerd a rato van de geleverde prestaties voor rekening van de vennoot¬schap.

Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de geneesheren die de hierboven omschreven specialisaties beoefenen.

Het inrichten van algemene diensten en een medisch secreta¬riaat in het bijzonder, die nodig of nuttig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

De aankoop, het huren, leasen en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, voor voornoemde activiteiten.

De mogelijkheden scheppen om de geneesheren-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipli¬ne, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoe¬fening mogelijk te maken.

het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake de geneeskunde en dit in de breedste betekenis van het woord.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en op om het even welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijksoortig doel nastreven of die bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappe¬lijk doel.

2. De vennootschap heeft tevens als doel: een rationeel en oordeelkundig beheer nastreven als een goed huisvader; zij mag investeringen en beleggingen uitvoeren en daartoe mag zij roerende, onroerende  waaronder aankoop, verkoop, beheer, verhuur en oprichting  en financiële activiteiten ontplooien. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen. Zij zal er zich evenwel voor hoeden dat enige van haar activiteiten de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt.

De vennootschap zal de gereserveerde middelen als een goed huisvader rationeel en oordeelkundig beheren.

3. De vennootschap kan deelnemen in kostenasscociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

4. De vennootschap mag alles doen wat rechtstreeks in verband staat met haar doel; dit alles in overeenstemming met de toepasselijke regelen van de medische deontologie, eigen aan het beroep van geneesheer.

ARTIKEL 5  AANSPRAKELIJKHEID

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn. De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer, persoonlijk verantwoordelijk blijven. ARTIKEL 6 - KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR). Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde die elk één/honderd zesentachtigste (1/186ste) deel van het kapitaal vertegenwoordigen. De vennootschap kan geen winstbewijzen uitgeven die het kapi¬taal niet vertegenwoordigen.

ARTIKEL 7 REGISTER VAN DE AANDELEN.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden, waarin worden aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke ven¬noot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrij¬ving in het register van de aandelen. Elke vennoot of belang¬hebbende derde kan van dat register inzage nemen.

ARTIKEL 8 NIET VOLGESTORTE AANDELEN STORTINGSPLICHT.

Elke inschrijver op aandelen is verbonden voor het totale bedrag van zijn aandelen, niettegenstaande elke hiermee strij¬dige bepaling.

Behoudens in geval van geldige vermindering van het kapitaal kan hij niet ontheven worden van zijn stortingsplicht.

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaar¬delijk en ondeelbaar.

Indien niet volgestorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeis¬bare stortingen. Bijstorting of volstorting worden door de zaakvoerder opge¬vraagd op een door hem te bepalen tijdstip. Aan de vennoot wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een girorekening waarop de betaling bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De vennoot komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastge¬stelde wettelijke rentevoet vermeerderd met twee ten honderd.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan volgens deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder vooraf¬gaande instemming van de zaakvoerder worden gedaan.

ARTIKEL 9 OVERDRACHT VAN AANDELEN ONDER LEVENDEN.

Behoudens hetgeen hierna is bepaald, indien de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden volgende regels:

a) De aandelen van een vennoot mogen op straffe van nietigheid niet overgedragen worden onder levenden dan aan een geneesheer, ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde der geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en slechts met eenparige goedkeuring van de andere vennoten. De overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

b) De vennoot die een of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangete¬kende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

c) Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigeren¬de vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voor¬keur overeenkomstige toepassing.

d) De waarde van de aandelen in geval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen.

Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeenstemming tussen beide deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangeduid op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

ARTIKEL 10 OVERDRACHT VAN AANDELEN BIJ UITSLUITING.

Indien één van de vennoten een duidelijk aanwijsbare zwaar¬wichtige inbreuk pleegt op de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

bepalingen van deze statuten of op de regels van de geneeskundige deontologie, of zo hem de hoedanigheid wordt ontzegd de geneeskundige praktijk uit te oefenen, dient de algemene vergadering te beslissen over diens uitsluiting uit de vennootschap, waarbij de betrokken vennoot verplicht wordt zijn aandelen over te dragen aan de andere vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

De verkoopprijs wordt bepaald volgens hetgeen bepaald werd in voorgaand artikel.

Inmiddels worden zijn rechten als vennoot geschorst.

Elke vennoot is verplicht de andere vennoten in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of admini¬stratieve veroordeling met weerslag op de beroepsactiviteit.

ARTIKEL 11 OVERDRACHT VAN AANDELEN WEGENS OVERLIJDEN.

Behoudens hetgeen hierna is bepaald, ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

De aandelen van een vennoot mogen op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een geneesheer en slechts met eenparige goedkeuring van de andere vennoten. De overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toege¬laten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen: deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 8 van de statuten is bepaald.

Wanneer deze erfgenamen, legata¬rissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde aandelen beschikken en deze bijgevolg overdragen aan een derde-genees¬hee¬r dienen zij de regels van het burgerlijk wetboek inzake de mede eigendom in acht te nemen.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

ARTIKEL 12 VERPLICHTE VERTEGENWOORDIGING VAN EIGENAARS VAN AANDELEN IN ONVERDEELDHEID.

De aandelen zijn ondeelbaar ten aanzien van de vennootschap. Opsplitsing in naakte eigendom en vruchtgebruik is verboden.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkel persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

ARTIKEL 13 VERENIGING VAN ALLE AANDELEN IN EEN HAND.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één natuurlijke persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ont¬bonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn in¬breng, behoudens hetgeen in artikel 4, eerste lid van deze statuten is bepaald.

ARTIKEL 14 VERHOGING VAN HET KAPITAAL ALGEMENE REGELS.

Tot verhoging van het kapitaal kan alleen door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris besloten worden volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Bij elke verhoging van het kapitaal moeten de formaliteiten en voorwaarden vervuld zijn die voorgeschreven zijn door het Wetboek van Vennootschappen.

Ingeval een kapitaalverhoging enige materiële niet geldelijke inbreng omvat, maakt een bedrijfsrevisor een verslag op naast een bijzonder verslag van de zaakvoerder.

ARTIKEL 15 VOORKEURRECHT VAN DE AANDEELHOUDERS.

Behoudens hetgeen hierna verder bepaald is in geval de ven¬nootschap slechts één vennoot telt moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de vennoten, volgens de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Bij kapitaalverhoging door inbren¬gen anders dan in geld zijn dezelfde regels van toepassing indien alle vennoten aan zoda¬nige kapitaalverhoging kunnen deelnemen.

ARTIKEL 16 - VERMINDERING VAN HET KAPITAAL ALGEMENE REGELS.

Tot een vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergade¬ring ten overstaan van een notaris op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, waarbij de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk behandeld worden met toepassing van de desbetreffende voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 17 BESTUUR.

Behoudens hetgeen hierna is bepaald, wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hierna volgende regels.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders te benoemen door de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

vergadering.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een al dan niet vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht.

De duur van het mandaat is beperkt tot de duur van de medische activiteiten. Indien meerdere zaakvoerders of zaakvoerder niet-geneesheren is de duur van het mandaat beperkt tot zes (6) jaar en is vernieuwbaar.

ARTIKEL 18  SALARIS.

Het mandaat van de zaakvoerder is - tenzij door de algemene vergadering anders bepaald - bezoldigd en is in overeenstemming met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed.

Zo de enige vennoot-geneesheer de commissarisfunctie uitoefent, wordt hij voor die taak niet vergoed.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat. Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

ARTIKEL 19 BEKENDMAKING VAN BENOEMING EN AMBTSBEËINDIGING VAN ZAAKVOERDERS.

De benoeming van een zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een uittreksel uit het benoemingsbesluit, en van een afschrift daarvan bestemd om bij de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

In die stukken wordt in ieder geval nader opgegeven of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, ieder afzon¬derlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

De ambtsbeëindiging van de zaakvoerder die niet blijkt uit een akte van statutenwijziging wordt op dezelfde wijze openbaar gemaakt.

ARTIKEL 20-BEVOEGDHEID - EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT.

De zaakvoerder is bevoegd om alle rechtshandelingen te ver¬richten behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de alge¬mene vergadering bevoegd is. De onbevoegdheid van de zaakvoer¬der die uit deze bepaling voortvloeit kan door de vennootschap aan derden worden tegengeworpen.

De vennootschap is gebonden door de handelingen van de zaak¬voerder die buiten haar doel liggen onverminderd zijn aanspra¬kelijkheid voor de schade die de vennootschap dientengevolge geleden heeft.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De vennootschap wordt rechtsgeldig verbonden door elke zaakvoerder.

ARTIKEL 21 VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE ZAAKVOERDER.

De zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbinte¬nissen van de vennootschap, behalve wanneer hij in zijn hoeda¬nigheid van geneesheer een patiënt behandelt.

Tegenover de vennootschap is de zaakvoerder, zoals een last¬hebber verantwoordelijk voor de vervulling van de hem opgedra¬gen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen die hij in zijn bestuur begaan heeft.

Hij is jegens de vennootschap en jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van overtre¬ding van het Wetboek van Vennootschappen of van de statuten.

Ten aanzien van de overtredingen waaraan hij geen deel heeft gehad, is hij van die aansprakelijkheid slechts ontheven wanneer hem geen schuld te wijten is en hij die overtredingen heeft aangeklaagd op de eerste algemene vergadering die wordt gehouden nadat hij er kennis van heeft gekregen.

De medische plichtenleer wordt geacht integraal deel uit te maken van de statuten.

ARTIKEL 22 CONTROLE.

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks en controlebe¬voegdheid van een commissaris, voor zover de vennootschap niet verplicht is een of meer commissarissen te benoe¬men. De vennoten kunnen zich laten bijstaan of laten vertegenwoordigen door een accoun¬tant. Zij kunnen ondermeer ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. In het tegenovergesteld geval moet het toezicht opgedragen worden aan een commissaris, die door de algemene vergadering wordt benoemd onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en die bevoegd is overeenkomstig de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL 23 ALGEMENE BEPALING.

Behoudens hetgeen hierna verder bepaald is in geval de ven¬nootschap slechts één vennoot telt, zijn de hierna volgende bepalingen van toepassing op de algemene vergadering.

ARTIKEL 24 GEWONE, BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING. De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergade¬ring genoemd, moet ieder jaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

bijeenkomen op de eerste zaterdag van de maand november om tien uur, op de zetel of een andere plaats aangeduid in de oproeping.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering wor¬den bijeengeroepen ten overstaan van een notaris om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Bovendien is elke algemene vergadering bevoegd om te beraad¬slagen en te besluiten in alle aangelegenheden die tot de bevoegdheid van de zaakvoerder behoren op verzoek van dit orgaan, inzonderheid wanneer dit orgaan in de onmogelijkheid verkeert om tot een besluit te komen. ARTIKEL 25 - BIJEENROEPING BEVOEGDHEID VERPLICHTING.

De zaakvoerders en in voorkomend geval de commissarissen kun¬nen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze sta¬tuten bepaalde dag. De zaakvoerders en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergade¬ring bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

ARTIKEL 26 VERTEGENWOORDIGING VAN VENNOTEN.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoor¬diging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot.

ARTIKEL 27 BESLUITEN BUITEN DE AGENDA AMENDEMENTEN.

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of die daarin niet impliciet zijn vervat, tenzij alle vennoten aanwezig zijn en hiermee instemmen.

De zaakvoerders en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

ARTIKEL 28 STEMRECHT.

Elk aandeel geeft recht op één stem, onverminderd hetgeen in het volgend artikel is bepaald. ARTIKEL 29 SCHORSING VAN HET STEMRECHT.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

ARTIKEL 30 BESLUITVORMING IN DE GEWONE EN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING.

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegen¬woordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt en ondertekend door de vennoten. Zij worden op de zetel van de vennootschap bewaard. Zij moeten op eerste verzoek van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren voorgelegd worden.

ARTIKEL 31 BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING STATUTENWIJ¬ZIGING. De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraad¬slagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deel¬nemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij, behoudens andere wettelijke bepalingen, drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen. Elke wijziging moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

ARTIKEL 32 BOEKJAAR JAARREKENING.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één juli van elk jaar en eindigt op dertig juni van het daaropvolgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerdersraad (of zaakvoerder) de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel. De zaakvoerders¬raad (of zaakvoerder) stelt bovendien een jaarverslag op waarin zij hun bestuur verantwoorden tenzij dit wettelijk niet verplicht is.

ARTIKEL 33 BESTEMMING VAN DE WINST RESERVE.

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van afsluiting ¬van het laatste boekjaar het netto actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeer¬derd met alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto actief moet worden verstaan : het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen¬ vermogen niet omvatten :

1) het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprich¬ting en uitbreiding;

2) behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te mo¬tiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikke¬ling. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunst in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn. Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo van de netto winst zal aangewend worden

1/ voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2/ tot het uitkeren van een redelijk dividend aan de aandeel¬houders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

ARTIKEL 34 ONTBINDING.

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door be¬sluit van de bijzondere algemene vergadering.

Wanneer tengevolge van een geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering binnen een ter¬mijn van ten hoogste twee maand nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, besluiten over de ontbinding van de ven¬nootschap.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zet¬ten, geeft hij in een verslag de uiteenzetting van de maatre¬gelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

ARTIKEL 35 BENOEMING VAN VEREFFENAARS.

Bij de ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoer¬der(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

Zolang dit wettelijk vereist is, zal/zullen de vereffenaar(s) pas in functie treden nadat zijn (hun) benoeming door de bevoegde rechtbank is bevestigd of gehomologeerd.

ARTIKEL 36 BEVOEGDHEDEN VAN VEREFFENAARS -

VER¬DELING VAN HET NA VEREFFENING OVER¬BLIJ¬VEN¬¬DE SALDO.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene ver¬¬gadering bij gewone meerderheid van stemmen anders be¬sluit.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van alle schul¬¬den, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het ka¬pitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

ARTIKEL 37 KEUZE VAN DE WOONPLAATS.

Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de hele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid van hun bestuur en hun toezicht. ARTIKEL 38 SCHEIDSRECHTERS.

Alle geschillen ter zake van deze vennootschap tussen de ven¬nootschap en haar vennoten, of zaakvoerders en gewezen zaak¬voerders, tussen de zaakvoerder en vennoten, tussen vereffe¬naars en vennoten, zullen definitief beslecht worden door arbitrage.

Het geschil wordt geregeld door één enkele scheidsrechter aangewezen door de partijen.

Zijn de partijen het daaromtrent niet eens dan wijst elke par¬tij één scheidsrechter aan. Deze scheidsrechters kiezen een derde scheidsrechter die als voorzitter zal optreden. Zijn de scheidsrechters het dienaangaande niet eens, dan benoemt de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het rechts¬gebied waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is op verzoek van de twee scheidsrechters de derde scheidsrechter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Geschillen die van deontologische aard zijn, worden voorgelegd aan de Orde van de Geneesheren. II. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT.

ARTIKEL 39 ALGEMENE BEPALING.

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aan¬delen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Zolang het doel van de vennootschap van medisch-professionele aard is, ontzegt de enige vennoot voor zichzelf en voor zijn rechtsverkrijgers het recht zijn aandelen over te laten zonder voorafgaande goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van de Geneesheren.

ARTIKEL 40 OVERLIJDEN VAN DE ENIGE VENNOOT ZONDER OVERGANG VAN AANDELEN. Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden.

ARTIKEL 41 OVERGANG VAN AANDELEN WEGENS OVERLIJDEN.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in de hoger vermelde artikels niet van toepassing. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt wor¬den, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het af¬leveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot, oefent de daaraan verbonden rechten uit.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan personen zoals bedoeld in artikel 8 van deze statuten, kan de vennootschap haar doel niet meer verwezenlijken.

Intussen kunnen de erfgenamen en legatarissen alle nodige initiatieven nemen teneinde de situatie te normaliseren; zij kunnen onder andere de aandelen overdragen aan personen be¬doeld in artikel 8 van deze statuten, de vennootschap ontbin¬den en vereffenen, de vennootschap omvormen, haar een ander doel geven, en meer bepaald alle handelingen stellen teneinde het vermogen van de vennootschap als goed huisvader rationeel en oordeelkundig te beheren.

Elke overdracht moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

ARTIKEL 42 KAPITAALVERHOGING VOORKEURRECHT.

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 14 van deze statuten niet van toepassing.

ARTIKEL 43 BESTUUR.

De enige vennoot is van rechtswege zaakvoerder.

ARTIKEL 44 TEGENSTRIJDIG BELANG.

Bij tegenstrijdig belang, kan de zaakvoerder de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtma¬tig zou hebben bezorgd.

ARTIKEL 45 CONTROLE.

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde¬ zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 21 van deze statu¬ten. Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen con¬trole in de vennootschap.

ARTIKEL 46 ALGEMENE VERGADERING.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de alge¬mene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de ven¬nootschap wordt bewaard.

De formaliteiten van bijeenroeping dienen door de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de ver¬plichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is kan hem kwijting worden verleend na goedkeuring van de jaarrekening.

Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig, wanneer de ware toe¬stand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuis¬te opgave in de jaarrekening.

ARTIKEL 47.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennoten zullen zich gedragen naar de gebiedende beschik¬kingen van het Wetboek van Vennootschappen en de aanvullende wettelijke bepalingen waarvan in onderhavige statuten geen uitdrukkelijke afwijking wordt aangebracht.

ARTIKEL 48 KENNISGEVING VAN WIJZIGINGEN.

Iedere wijziging van onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding, of stopzetting dient te worden medegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde van de Geneesheren, met dien verstande dat in geval van uitbreiding, de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren.

ARTIKEL 49 DEONTOLOGIE.

Ieder geneesheer vennoot is verder onderworpen aan al de re¬gels van de Code van geneeskundige plichtenleer door de Natio¬nale Raad van de Orde van de Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Slot- en (of) overgangsbepalingen

De comparant neemt eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 30 juni 2016.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in het jaar 2016.

2. Benoeming van zaakvoerder(s)

De vergadering benoemt als niet-statutaire zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap:

De heer GHYSELEN, Jan Alfonsus Cornelius, voornoemd.

3. Commissaris

Daar de vennoot van mening is dat de vennootschap niet zal beantwoorden aan de wettelijke criteria

die haar hiertoe verplichten, beslist de comparant op dit moment geen commissaris te benoemen.

4. Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Er worden geen verbintenissen overgenomen.

5. Volmachten

Team Account, met zetel te 8900 Ieper, Ter Waarde 64 of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W., bij het sociale verzekeringsfonds van zijn keuze en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen, bij het ondernemingsloket van zijn keuze, evenals bij alle andere administraties.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

De comparant verklaart dat hij de prijs kent die het ondernemingsloket aanrekent voor haar dienstverlening.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Pieter Van Hoestenberghe, geassocieerd notaris te Jabbeke.

Neergelegd samen met een uitgifte

Coordonnées
DR. JAN GHYSELEN - HUISARTSENPRAKTIJK

Adresse
BLOEMENSTRAAT 2 8310 BRUGGE

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande