DR. MIEKE DE SMET

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. MIEKE DE SMET
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 566.990.338

Publication

04/11/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

zijn om rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

De vennootschap kan, met het oog op een professionele samenwerking, overeenkomsten afsluiten met artsen of (kosten)associaties, professionele (eenpersoons)vennoot-schappen, middelenvennootschappen en verenigingen zonder winstoogmerk.

De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap mag alle handelingen verrichten in rechtstreeks verband met haar doel.

De eigenlijke geneeskunde zal enkel door de artsen-vennoten worden uitgeoefend en geenszins door de vennootschap.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria, en int voor eigen rekening. Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) en is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen, volledig onderschreven en volgestort in speciën ten belope van twee/derden, hetzij twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00), door storting van dit bedrag op een bijzondere bankrekening op naam van de voormelde vennootschap in oprichting, zodat er nog een te volstorten saldo openblijft lastens voornoemde mevrouw Mieke DE SMET van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00). Ondergetekende notaris bevestigde op basis van het bankattest dat een som van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) werd gestort bij de naamloze vennootschap Belfius Bank, met zetel te 1000 Brussel, Pachecolaan 44. Het bankattest werd door deze bank afgeleverd op 24 oktober 2014 en zal door ondergetekende notaris worden bewaard in het dossier op naam van de vennootschap.

Alle honderd (100) aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders. Rechtspersonen kunnen geen vennoot worden en kunnen nooit benoemd worden tot zaakvoerder. Het mandaat van de zaakvoerder-arts is van beperkte duur. De benoeming van een zaakvoerder-arts  voor de duur van de beroepsactiviteit is wel aanvaardbaar.

De zaakvoerder-arts heeft de plicht zijn beroep uit te oefenen zonder fouten en volgens de regels van de kunst. Elke zaakvoerder-arts blijft gehouden door de op hem/haar toepasselijke beroepsplichten en deontologie. Hij zal voor alle daden door hem/haar gesteld rechtstreeks en persoonlijk aansprakelijk zijn tegenover patiënten en beroepsorganisaties.

De algemene vergadering mag altijd overgaan tot de benoeming van zaakvoerders niet-artsen. Hun bevoegdheden worden beperkt tot niet-medische aangelegenheden.

Iedere zaakvoerder beschikt individueel over de meest uitgebreide machten om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Al de machten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder zijn bevoegdheid.

Onverminderd het voorgaande worden de bevoegdheden van zaakvoerders niet-artsen beperkt tot niet-medische aangelegenheden.

De zaakvoerder of, indien er meerdere zijn, de zaakvoerders, kunnen andere personen, al of niet vennoten, belasten met het dagelijks bestuur van de vennootschap voor niet-medische handelingen, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende macht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) in geval van overdreven volmacht.

De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet-artsen delegeren, doch enkel voor niet-medische aangelegenheden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder, met dien verstande dat zaakvoerders niet-artsen de vennootschap enkel kunnen vertegenwoordigen in niet-medische aangelegenheden.

Ieder jaar op de eerste maandag van de maand juni om tien uur, heeft de gewone algemene vergadering plaats, in de zetel van de vennootschap, of op gelijk welke andere plaats, aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op hetzelfde uur.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een boekjaar.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal bereikt.

De aanwending van het overschot der winst wordt door de gewone algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen geregeld wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap heeft zetel heeft.

De zuivere opbrengst van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, wordt verdeeld onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

Het eerste boekjaar zal beginnen op datum van neerlegging van voormeld uittreksel op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel en eindigt op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in 2016.

Werd aangesteld als enig onbezoldigd niet-statutair zaakvoerder voor de duur van haar beroepsactiviteit: voornoemde mevrouw Mieke De Smet.

Volmacht werd gegeven aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Vandelanotte Accountancy , met zetel te 8500 Kortrijk, Pres. Kennedypark 1a, vertegenwoordigd door de heer Jonathan Schuermans, met mogelijkheid tot in de plaatsstelling, teneinde de vennootschap te vertegenwoordigen in de opstartfase tegenover de verschillende administraties der belastingen en bij alle formaliteiten nodig voor het handelsregister en/of rechtspersonenregister, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en de ondernemingsloketten.

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Notaris Bernard Waûters

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van de oprichtingsakte

Dit uittreksel werd afgeleverd vóór registratie van de oprichtingsakte overeenkomstig artikel 173 van het Wetboek van Registratierechten.

Coordonnées
DR. MIEKE DE SMET

Adresse
RIJSELSESTRAAT 82 8210 ZEDELGEM

Code postal : 8210
Localité : ZEDELGEM
Commune : ZEDELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande