DRIEHOEK '74

Association sans but lucratif


Dénomination : DRIEHOEK '74
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.757.908

Publication

04/07/2013
ÿþMOD2.2

i = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

*~i1310dnm~vi~d~m

263

z 7 -06-

DCLui_

Iti]-l~i 4~.wi~S.~E1~1~..J

2013

1 9. 06. 2013

aATSSLAD

1~8CH`I" K ~~>NDBL

Ondernemingsnr : 0418.757.908

Benaming

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 18, 8580 Avelgem

Onderwerp akte : Wijziging van de inschrijving in de KBO (wijziging statuten) + Wijziging Maatschappelijke zetel + Wijziging Raad van Bestuur

Statuten

DRIEHOEK74

Vereniging zonder Winstoogmerk

Op de Bijzondere Algemene vergadering van donderdag 30 mei 2013, hebben de leden, na geldig bijeengeroepen te zijn geweest, de statuten van "Driehoek'74" (identificatienummer 7940/78) zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 23 juni 2010 onder het nummer N.06016182 opgeheven en vervangen door hetgeen volgt:

TITEL I: naam-zetel-doel-duur

Artikel 1: naam

De vereniging draagt als naam: DRIEHOEK74 vereniging zonder winstoogmerk; In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van een afkorting,

Artikel 2: zetel

De vereniging is vanaf heden gevestigd te 8580 Avelgem, Toekomststraat 70 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering, mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten. De zetel mag enkel worden verplaatst naar elk ander adres binnen de gemeente Avelgem.

Artikel 3: doel

De vereniging heeft tot doel toneel, poppenspel of andere theatervormen te brengen en/of mogelijk te maken, dit zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Artikel 4: actiemiddelen

Tot het bereiken van de in artikel 3 genoemde doelstellingen, kan de vereniging gebruik maken van

volgende actiemiddelen:

-inrichten van vergaderingen, feesten, reizen, voordrachten, toneelvoorstellingen, muziek, dans.

-Alle nuttige propagandamiddelen

-Uitgeven van een tijdschrift

-Stichten van een ledenbibliotheek

-Oprichten van jeugdgezelschappen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Driehoek'74

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

1

M00 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

-Aile daden en middelen die de raad van bestuur nodig zou achten.

Zij mag eveneens elle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

De vereniging kan in die zin ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen enkel voor zover

de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 5: samenwerkingsovereenkomsten

Tot de verwezenlijking van haar doel kan de vereniging, bij een beslissing van haar Raad van Bestuur, overeenkomsten afsluiten met andere publiek-en privaatrechtelijke organismen, met andere verenigingen of doelstellingen.

Artikel 6: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: leden

Artikel 7: lidmaatschap

Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt minstens 5. De ondertekenende leden zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Effectieve leden zijn diegene die zich daadwerkelijk inzetten en de bijeenkomsten van de algemene vergadering bijwonen.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Om algemeen gezien als lid te kunnen aangenomen worden, moet men de statuten naleven.

Artikel 8: toetredingsvoorwaarden voor (effectieve) leden

Als lid van de vereniging kan ieder persoon toetreden, die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten,

Effectieve leden zijn diegenen die zich daadwerkelijk inzetten en de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering bijwonen, alsook jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage aan de vereniging betalen. De beslissing over de toelating tot effectief lid wordt genomen op de eerstvolgende Raad van Bestuur na de kandidatuurstelling.

Artikel 9: lidmaatschapsbijdrage

Het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage wordt bepaald door de Raad van Bestuur en geïnd per toneelseizoen, lopende van 1 september tot en met 31 augustus. De maximum ledenbijdrage bedraagt 50 EUR.

Artikel 10: uittreding en uitsluiting, schorsing en van rechtswege beëindigen van het lidmaatschap.

Een lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden.

Een lid kan uitgesloten worden door de Raad van Bestuur en de algemene vergadering, na gehoord te zijn, indien het daden stelt die tegenstrijdig zijn met het doel en principes van de vereniging of indien het tweemaal weigert zijn bijdrage te betalen. In afwachting van de bijeenkomst van de algemene vergadering kan de Raad van Bestuur het lid preventief schorsen.

Een lidmaatschap eindigt van rechtswege indien een lid niet langer voldoet aan de statutaire voorwaarden bepaald in artikel 7,8 en 9, Een lid is van rechtswege ontslagnemend indien het nalaat zijn lidmaatschapsbijdrage te betalen, ook na een schriftelijke aanmaning daartoe,

Het afwezig blijven op drie opeenvolgende vergaderingen brengt overigens van rechtswege het verlies van het lidmaatschap mee.

Artikel 11: teruggave en vergoeding

J ° 9

MDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Uittredende of uitgesloten leden en hun opvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

TITEL III: de Algemene Vergadering

Artikel 12: samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten ofwel door de voorzitter of de secretaris van de Raad van Bestuur ofwel door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 13: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten;

-de benoeming en afzetting van de bestuurders;

-de kwijting van de bestuurders;

-het goedkeuren van de rekeningen;

-uitsluiting van een lid;

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Alle andere bevoegdheden worden uitgevoerd door de Raad van Bestuur.

Artikel 14: bijeenroeping

1.De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaas per jaar bijeengeroepen worden voor het bespreken van het werkingsjaar, voor de evaluatie van de activiteiten, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor het goedkeuren van de begroting van het komende jaar. De Bijzondere Algemene Vergaderingen worden bijeengeroepen telkens de Raad van Bestuur het nodig acht en bij ontbinding van de vereniging.

2.De Raad van Bestuur is bovendien verplicht om een de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld, Indat geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene Vergadering bijeen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agandapunten.

3.De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend worden door ofwel de voorzitter, secretaris of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten Worden opgeroepen per gewone brief, per fax, per e-mail of per aangetekende brief en dit tenminste acht werkdagen voor de vergadering. De oproeping, met vermelding van plaats, dag en uur van de vergadering, bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

4.Effectieve leden die wensen een punt voor te dragen aan de Algemene Vergadering, moeten zich onderwerpen aan de statutaire bepalingen en de Raad van Bestuur kennis geven van de inhoud, ten laatste drie dagen voor de Algemene Vergadering, tenzij voor dringende punten waarover de Algemene Vergadering zich trouwens onmiddellijk uitspreekt en die nog bij ordemotie de dag zelf op de dagorde kunnen geplaatst worden,

5.0nderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen als varia behandeld worden. Artikel 15: beslissingsquorum

1.Met uitzondering van de door de wet en de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigende stemmen genomen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem of haar vervangt.

2.Tot wijzigen van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de

i

MOD 2.2

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

oproeping is vermeld en 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt het quorum niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die dan een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden, onverminderd de wettelijke bepalingen terzake.

Voor iedere statutenwijziging of uitsluiting van een lid is daarenboven een meerderheid van 213 van de aanwezige of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging of tot haar ontbinding kan slechts met een meerderheid 3/4 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na

deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uitreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

3.Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels in acht genomen als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist.

Artikel 16: notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register, dat op de maatschappelijke zetel berust. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan`worden geldig ondertekend door de voorzitter, secretaris of door twee bestuurders.

TITEL IV: de Raad van Bestuur

Artikel 17: samenstelling

De Raad van Bestuur wordt aangesteld door de Algemene Vergadering. Deze bevat het aantal effectieve stemgerechtigde leden dat de Raad van Bestuur nodig acht tot het genoegzaam kunnen uitoefenen van zijn actie.

De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie en maximum zeven leden, ondermeer. de Voorzitter, een Secretaris, een Penningmeester en een aantal bestuurders, waarvan de meerderheid gedomicilieerd is in Avelgem

De bestuursleden oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 18: afzetting, ontslag en verkiezing

De leden worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar De bestuurders worden benoemd voor een periode van 5 jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten

neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Indien een lid drie opeenvolgende bestuursvergadering en niet bijwoont zonder geldige reden, wordt het beschouwd als ontslagnemend in het bestuur.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden, indien het geen effectief lid meer is of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van stemmen van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire miunimum is gedaald, In dit voorkomend geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 19: vergaderingen en bijeenroepingen

De raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter enlof de secretaris of door twee bestuursleden en vergadert minstens éénmaal per kwartaal en is gemachtigd uit te nodigen al wie hij nodig acht.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Ingeval hij of zij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris of de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 20: beslissingsquorum

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college en vergadert slechts geldig indien minstens

de helft van de bestuurders aanwezig is.

Alle beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de op de vergadering

aanwezige leden.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem of haar vervangt.

Artikel 21: bevoegdheid

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid tot het leiden van de vereniging en het verwezenlijken van het doel en vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 22: dringende gevallen

Bij dringende gevallen hebben de voorzitter en de secretaris bevoegdheid in onderling akkoord een

beslissing te nemen.

Deze beslissing zal ter goedkeuring aan de Raad van Bestuur onderworpen worden.

Artikel 23: notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 24: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Voorzitter en Penningmeester hebben maatschappelijke handtekening en machtiging tot het ontvangen van mandaten, giften, giften en tot het uitvoeren van geldelijke verrichtingen.

Deze mandatarissen vertegenwoordigen de vereniging in rechte.

TITEL V: algemeenheden

Artikel 25: principeverklaring  voertaal

De vereniging stelt zich boven alle politieke of wijsgerige overtuigingen.

De voertaal is het Nederlands.

Artikel 26: werk-en boekjaar

Het werk-en boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar,

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt het jaarverslag evenals de rekeningen en de begrotingen voor het komende boekjaar voor en legt deze vervolgens ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Deze Algemene Vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,

MOD 2.2

1 i

Voorbehouden

aan het 'B,elgiech Stbatsbiad

Luik B - Vervolg

Artikel 27: ontbinding van de vereniging

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de effectieve leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 314 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld staan.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een 3/4 meerderheid wordt akkoord bevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan één of meer verenigingen met een belangenEoze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij uittreksel) worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Artikel 28: residuaire bepaling

Voor alles wat in deze statuten niet nadrukkelijk is vermeld en ook niet is geregeld in het huishoudelijk reglement of het reglement van inwendige orde, blijft bij de wet van 27 juni 1921 en de wet van 02 mei 2002 ' toepasselijk.

Artikel 29: huidige Raad van Bestuur

a) Op de Bijzondere algemene vergadering van 30 mei 2013 werd beslist:

dat ontslag verleent werd op zijn verzoek als bestuurder:

Henk De Bosschere, Stationsstraat 18 - 8580 Avelgem

dit met ingang vanaf 301512013.

b) De huidige leden van de Raad van Bestuur zijn:

Frank Seynaeve; Bestuurder (Voorzitter):

laoorniksesteenweg 12, 8580 Avelgem

Ji rgli Maes; Bestuurder (Secretaris):

Toekomststraat 70, 8580 Avelgem

Ingrid Christiaens; Bestuurder.

Toekomststraat 70, 8580 Avelgem

Eric Decroubele; Bestuurder (penningmeester):

Burchthof 23, 8580 Avelgem

Use Houltequiet; Bestuurder

Huttegemstraat 20, 8580 Avelgem

Aldus te Avelgem op donderdag 30 mei 2013

(handtekening van de huidige leden van de Raad van Bestuur)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/08/2015
ÿþM0D 2.2

ryj\ L~likti ?51 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

'~.3,,~,_ ~



Ondernemingsar : 0418.757.908

Benaming

(voluit) : Driehoek'74

3ELGE NEERGELEGD

2015 ATSBLcicci

15. 07. 2015

REG#;TBANKKOOPHANDEl. KORTAfiffie



(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Toekomststraat 70, 8580 Avelgem

Onderwerp akte : Wijziging van de inschrijving in de KBO (wijziging statuten) + Wijziging Maatschappelijke zetel + Wijziging Raad van Bestuur

Statuten

DRIEHOEK'74

Vereniging zonder Winstoogmerk

Op de Bijzondere Algemene vergadering van dinsdag 2 juni 2015, hebben de leden, na geldig bijeengeroepen te zijn geweest, de statuten van "Driehoek'74" (identificatienummer 7940/78) zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 23 juni 2010 onder het nummer N.06016182 opgeheven en vervangen door hetgeen volgt:

TITEL I: naam-zetel-doel-duur

Artikel 1: naam

De vereniging draagt als naam: DRIEHOEK'74 vereniging zonder winstoogmerk;

In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van een afkorting.

Artikel 2: zetel

De vereniging is vanaf heden gevestigd te 8580 Avelgem, Toekomststraat 70 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering, mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten. De zetel mag enkel worden verplaatst naar elk ander adres binnen de gemeente Avelgem.

Artikel 3: doel

De vereniging heeft tot doel toneel, poppenspel of andere theatervormen te brengen en/of mogelijk te maken, dit zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Artikel 4: actiemiddelen

Tot het bereiken van de in artikel 3 genoemde doelstellingen, kan de vereniging gebruik maken van

volgende actiemiddelen:

-inrichten van vergaderingen, feesten, reizen, voordrachten, toneelvoorstellingen, muziek, dans.

-Alle nuttige propagandamiddelen

-Uitgeven van een tijdschrift

-Stichten van een ledenbibliotheek

-Oprichten van jeugdgezelschappen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-Alle daden en middelen die de raad van bestuur nodig zou achten.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen,

De vereniging kan in die zin ook, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen enkel voor zover

de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 5: samenwerkingsovereenkomsten

Tot de verwezenlijking van haar doel kan de vereniging, bij een beslissing van haar Raad van Bestuur, overeenkomsten afsluiten met andere publiek-en privaatrechtelijke organismen, met andere verenigingen of doelstellingen.

Artikel 6: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

De vereniging kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL li: leden

Artikel 7: lidmaatschap

Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt minstens 5. De ondertekenende leden zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden,

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Effectieve leden zijn diegene die zich daadwerkelijk inzetten en de bijeenkomsten van de algemene vergadering bijwonen.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw, Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Om algemeen gezien als lid te kunnen aangenomen worden, moet men de statuten naleven.

Artikel 8: toetredingsvoorwaarden voor (effectieve) leden

Als lid van de vereniging kan ieder persoon toetreden, die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten.

Effectieve leden zijn diegenen die zich daadwerkelijk inzetten en de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering bijwonen, alsook jaarlijks een lidmaatschapsbijdrage aan de vereniging betalen, De beslissing over de toelating tot effectief lid wordt genomen op de eerstvolgende Raad van Bestuur na de kandidatuurstelling.

Artikel 9: lidmaatschapsbijdrage

Het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage wordt bepaald door de Raad van Bestuur en geïnd per toneelseizoen, lopende van 1 september tot en met 31 augustus. De maximum ledenbijdrage bedraagt 50 EUR.

Artikel 10: uittreding en uitsluiting, schorsing en van rechtswege beëindigen van het lidmaatschap,

Een lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden.

Een lid kan uitgesloten worden door de Raad van Bestuur en de algemene vergadering, na gehoord te zijn, indien het daden stelt die tegenstrijdig zijn met het doel en principes van de vereniging of indien het tweemaal weigert zijn bijdrage te betalen. In afwachting van de bijeenkomst van de algemene vergadering kan de Raad van Bestuur het lid preventief schorsen.

Een lidmaatschap eindigt van rechtswege indien een lid niet langer voldoet aan de statutaire voorwaarden bepaald in artikel 7,8 en 9. Een lid is van rechtswege ontslagnemend indien het nalaat zijn lidmaatschapsbijdrage te betalen, ook na een schriftelijke aanmaning daartoe.

Het afwezig blijven op drie opeenvolgende vergaderingen brengt overigens van rechtswege het verlies van het lidmaatschap mee.

Artikel 11: teruggave en vergoeding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Uittredende of uitgesloten leden en hun opvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

TITEL III: de Algemene Vergadering

Artikel 12: samenstelling

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten ofwel door de voorzitter of de secretaris van de Raad van Bestuur ofwel door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering, Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 13: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten;

-de benoeming en afzetting van de bestuurders;

-de kwijting van de bestuurders;

-het goedkeuren van de rekeningen;

-uitsluiting van een lid;

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

-Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Alle andere bevoegdheden worden uitgevoerd door de Raad van Bestuur.

Artikel 14: bijeenroeping

1.0e Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het bespreken van het werkingsjaar, voor de evaluatie van de activiteiten, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor het goedkeuren van de begroting van het komende jaar. De Bijzondere Algemene Vergaderingen warden bijeengeroepen telkens de Raad van Bestuur het nodig acht en bij ontbinding van de vereniging.

2.De Raad van Bestuur is bovendien verplicht om een de Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. Indat geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene Vergadering bijeen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agandapunten.

3.De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend worden door ofwel de voorzitter, secretaris of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, per fax, per e-mail of per aangetekende brief en dit tenminste acht werkdagen voor de vergadering. De oproeping, met vermelding van plaats, dag en uur van de vergadering, bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

4.Effectiieve leden die wensen een punt voor te dragen aan de Algemene Vergadering, moeten zich onderwerpen aan de statutaire bepalingen en de Raad van Bestuur kennis geven van de inhoud, ten laatste drie dagen voor de Algemene Vergadering, tenzij voor dringende punten waarover de Algemene Vergadering zich trouwens onmiddellijk uitspreekt en die nog bij ordemotie de dag zelf op de dagorde kunnen geplaatst worden,

5.Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen als varia behandeld worden. Artikel 15: beslissingsquorum

1.Met uitzondering van de door de wet en de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigende stemmen genomen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem of haar vervangt.

2,Tot wijzigen van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 22

oproeping is vermeld en 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt het quorum niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die dan een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden, onverminderd de wettelijke bepalingen terzake.

Voor iedere statutenwijziging of uitsluiting van een lid is daarenboven een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging of tot haar ontbinding kan slechts met een meerderheid 3/4 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uitreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

3.Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels in acht genomen ais deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist.

Artikel 16: notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register, dat op de maatschappelijke zetel berust. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter, secretaris of door twee bestuurders.

TITEL IV: de Raad van Bestuur

Artikel 17: samenstelling

De Raad van Bestuur wordt aangesteld door de Algemene Vergadering. Deze bevat het aantal effectieve stemgerechtigde leden dat de Raad van Bestuur nodig acht tot het genoegzaam kunnen uitoefenen van zijn actie,

De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie en maximum zeven leden, ondermeer: de Voorzitter, een Secretaris, een Penningmeester en een aantal bestuurders, waarvan de meerderheid gedomicilieerd is in Avelgem

De bestuursleden oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 18: afzetting, ontslag en verkiezing

De leden worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar De bestuurders warden benoemd voor een periode van 5 jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten

neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Indien een lid drie opeenvolgende bestuursvergaderingen niet bijwoont zonder geldige reden, wordt het beschouwd als ontslagnemend in het bestuur.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden, indien het geen effectief lid meer is of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van stemmen van het santal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire miunimum is gedaald. In dit voorkomend geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd

~e ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 19: vergaderingen en bijeenroepingen

De raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris of door twee bestuursleden en vergadert minstens éénmaal per kwartaal en is gemachtigd uit te nodigen al wie hij nodig acht.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Ingeval hij of zij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris of de oudste van de aanwezige

bestuurders.

Artikel 20: beslissingsquorum

De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college en vergadert slechts geldig indien minstens

de helft van de bestuurders aanwezig is.

Aile beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de op de vergadering

aanwezige leden.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem of haar vervangt.

Artikel 21: bevoegdheid

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid tot het leiden van de vereniging en het verwezenlijken van het doel en vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 22: dringende gevallen

Bij dringende gevallen hebben de voorzitter en de secretaris bevoegdheid in onderling akkoord een

beslissing te nemen.

Deze beslissing zal ter goedkeuring aan de Raad van Bestuur onderworpen worden.

Artikel 23: notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter en de Secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 24: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Voorzitter en Penningmeester hebben maatschappelijke handtekening en machtiging tot het ontvangen van mandaten, giften, giften en tot het uitvoeren van geldelijke verrichtingen." Deze mandatarissen vertegenwoordigen de vereniging in rechte.

TITEL V: algemeenheden

Artikel 25: principeverklaring  voertaal

De vereniging stelt zich boven alle politieke of wijsgerige overtuigingen.

De voertaal is het Nederlands.

Artikel 26: werk-en boekjaar

Het werk-en boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt het jaarverslag evenals de rekeningen en de begrotingen voor het komende boekjaar voor en legt deze vervolgens ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Deze Algemene Vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

f&

) )

f

p

, a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 27: ontbinding van de vereniging

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de effectieve leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 3/4 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld staan,

Zijn geen 2/3 van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maat mits een 314 meerderheid wordt akkoord bevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden,

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningvoorwaarden, De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan één of meer verenigingen met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij uittreksel) worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

Artikel 28: residuaire bepaling

Voor alles wat in deze statuten niet nadrukkelijk is vermeld en ook niet is geregeld in het huishoudelijk reglement of het reglement van inwendige orde, blijft bij de wet van 27 juni 1921 en de wet van 02 mei 2002 toepasselijk.

Artikel 29: huidige Raad van Bestuur

a) Op de Bijzondere algemene vergadering van 2 juni 2015 werd unaniem beslist dat ontslag verleent werd, wegens beëindiging van de legislatuur ais bestuurder aan:

- Frank Seynaeve, Kortrijkstraat 45/301 - 8580 Avelgem

- Eric Decroubele, Burchthof 23 - 8580 Avelgem

-

Ilse Houttequiet, Huttegemstraat 20 - 8580 Avelgem

dit met ingang vanaf 2/06/2015.

b) Op de Bijzondere algemene vergadering van 2 juni 2015 werd na geldige stemming beslist: dat onderstaande personen herbenoemd worden als bestuurder binnen de Raad van Bestuur:

- Jdrgli Maes, Toekomststraat 70 - 8580 Avelgem

- Ingrid Christiaens, Toekomststraat 70 - 8580 Avelgern

dit met ingang vanaf 2/06/2015

c) Op de Bijzondere algemene vergadering van 2 juni 2015 werd na geldige stemming beslist: dat onderstaande personen nieuw benoemd worden als bestuurder binnen de raad van Bestuur:

- Mieke Delft, Knobbelstraat 27 - 8580 Avelgem

- Veronique Eggermont, Knobbelstraat 74 - 8580 Avelgem

- Jan Vanden Berghe, Waregemstraat 98 - 9870 Zulte

- Ingrid Vanderschueren, Waregemstraat 98 - 9870 Zulte

dit met ingang vanaf 2/06/2015

d) De nieuwe Raad van Bestuur werden door de Bijzondere algemene vergadering van 2 juni

2015 unaniem aangesteld voor de volgende legislatuur, dit met ingang van 2/06/2015.

De huidige leden van de Raad van Bestuur zijn:

,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M00 2.2

Luik B - Vervolg

J6rgli Maes; Bestuurder (Voorzitter):

Toekomststraat 70, 8580 Avelgem

Mieke Q'elft; Bestuurder (Secretaris):

Knobbelstraat 27, 8580 Avelgem

Veronique Eggermont; Bestuurder (penningmeester):

Knobbelstraat 74, 8580 Avelgem

Ingrid Christiaens; Bestuurder

Toekomststraat 70, 8580 Avelgem

Jan Van den Berghe; Bestuurder

Waregemstraat 98, 9870 Zulte

Ingrid Vanderschueren; Bestuurder

Waregemstraat 98, 9870 Zulte

Aldus te Avelgem op dinsdag 2 juni 2015

(handtekening van de huidige leden van de Raad van Bestuur)

Coordonnées
DRIEHOEK '74

Adresse
TOEKOMSTSTRAAT 70 8580 AVELGEM

Code postal : 8580
Localité : AVELGEM
Commune : AVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande