DVKES

Association sans but lucratif


Dénomination : DVKES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.615.273

Publication

02/09/2013
ÿþMOD 2.2

~ Y ~ _ ~ ar ~i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad











*13135110



Ondernemingsnr : QSn , ()/17.

Benaming

(voluit) : DVKES v.z.w

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Leeuwerikenstraat 8- 8432 Leefinge

Onderwerp akte : Oprichting statuten

DVKES VZW (in oprichting)

Vereniging zonder winstoogmerk

Leeuwerikenstraat 8

8432 Leffmge

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

Dienst Vennootschap & Verenigingen

GERECHTSGEBOUW, CANADAPLEIN

8400 OOSTENDE

2013- 08- 20

Geachte,

Betreft: OPRICHTING VZW`DVKES'

In bijlage vindt u de volgende originele documenten

a)oprichtingsakte van de vzwiliKES'met

-origineel ondertekende statuten

-Benoeming door de algemenen vergadering van de bestuurders en aanstelling van de vertegenwoordiger

van de vzw

b)Kopie van het ledenregister

Wij verzoeken u deze documenten te voegen in het verenigingsdossier.

Eveneens vindt u bijgevoegd de vereiste publicatieformulieren met de te publiceren beslissingen,

De 180 euro kosten voor de oprichting en de publicatie in het Belgisch Staatsblad, wenlen elektronisch betaald. (zie betaalbewijs)

Wij verzoeken u ons de neerlegging te bevestigen, het nodige te doen voor de publicatie en ons het ondernemingsnummer mede te delen.

Met voorname hoogachting

Joos Houwen

Voorzitter Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

DVKES

Vereniging zonder winstoogmerk

Leeuwerikenstraat 8

8432 Leffinge "

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1. Joas Houwen Leeuwerikenstraat 8 8432 Leffinge

2. Antoni Foscez Vriendschapslaan 2 2960 Brecht

3, Pieter-JanJanssen Lage Mierdse weg 66 2360 Oud- Turnhout

4. Bart Houwen Leeuwerikenstraat 8 8432 Leffinge

5. Caroline Maes Leeuwerikenstraat 8 8432 Leffinge

Zijn overeengekomen op 20-08-2013, om in overeenstemming van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zander winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk DVKES op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Hoofdstuk 1: Naam, zetel, doel, duur

art. 1. De vereniging draagt de naam "DVKES".

art .2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Leffinge 8432, Leeuwerikenstraat 8 in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

art. 3. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling.

Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploreren.

Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren.

Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken.

Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen. Zo kan zij elke vorming en opleiding ondersteunen die op een actieve en zinvolle manier bijdraagt tot de kwaliteit van haar culturele activiteiten en producten.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodige heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- en buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2: Lidmaatschap en verplichtingen

art. 5. De vereniging zal minstens drie wekende leden tellen. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit verzoek moet gemotiveerd zijn en verwijzen naar de doelstelling van de vereniging. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

art. 6. De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

art. 7, Elk lid kan ten allen tijde, mits hijfzij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te warden gebracht, Dit schriftelijke verzoek kart gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met een twee derden meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt of handelingsonbekwaam wordt verklaard.

Hoofdstuk 3: Algemene vergadering

art. 8. De algemene vergadering heeft die bevoegdheden die haar krachtens de wet zijn toegekend.

leder werkend lid kan schriftelijk valmacht geven aan een ander werkend lid, die het doorbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één valmacht.

art. 9. De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar warden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle leden moeten schriftelijk worden opgeroepen te minste acht dagen voor de vergadering. De schriftelijke oproep gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter de vergadering.

art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de verenigingen gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uitreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden en de belanghebbende niet- leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Hoofdstuk 4: Raad van Bestuur

art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van te minste drie bestuurders. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

De bestuurders worden gekozen door de algemene vergadering uit de kandidaten die door de raad van bestuur warden voorgesteld. De raad van bestuur is bevoegd om de criteria te bepalen waaraan de kandidaten moeten voldoen. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zowel de beslissing tot benoeming, als de beslissing tot afzetting wordt genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekende brief mee aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de datum ontvangst aangetekend schrijven. De

- Mao 2.2

voorzitter roept dan de algemene vergadering samen die binnen een maand na datum van de brief plaats moet vinden en die een nieuwe bestuurder benoemt. Indien echter het aantal bestuurders als gevolg van het ontslag niet daalt onder de in de eerste alinea vermelde minima, moet het mandaat verder uitgeoefend worden tot de algemene vergadering een opvolger heeft gekozen. De algemene vergadering kan te allen tijde, bij gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, een bestuurder uit zijn functie ontzetten. De beslissing tot afzetting moet niet gemotiveerd worden. Op zijn vraag kan de betrokkene bestuurder voorafgaandelijk gehoord worden.

art. 14, De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen in en buiten rechte, De raad is bevoegd voor alle handelingen voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge art. 15. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college. De bestuurders kunnen onderling de taken verdelen.

De onderlinge taakverdeling die de bestuurders eventueel overeenkomen, kan niet tegengeworpen worden aan derden, zelfs niet indien ze bekend is gemaakt. Niet- naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang. De eerste alinea verhindert niet dat de raad van bestuur een deel van zijn bevoegdheden kan delegeren aan één of meerdere derden niet- bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur. Deze bijzondere machtiging moet schriftelijk gegeven worden. De vertegenwoordigingsbevoegdheid is beperkt tot de handeling die in de machtiging vernield worden. De machtiging kan op om het even welk ogenblik, zonder enige motivering, door de raad van bestuur worden ingetrokken. indien de raad van bestuur meerdere personen dezelfde vertegenwoordigingsbevoegdheid verleent, oefenen deze personen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Bovendien verhindert de eerste alinea niet dat de vereniging in aile akten en handelingen steeds geldig vertegenwoordigd is door de handtekening van twee bestuurders. De raad van bestuur kan één of meerdere niet- bestuurders aanstellen tot het vertegenwoordigen van de vereniging voor de rechtshandelingen door haar bepaald.

art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de secretaris.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorende

stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uitreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Hoofdstuk 5: Begrotingen en rekeningen

art. 17, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd,

Hoofdstuk 6: Statutenwijziging, ontbinding en vereffening

art. 18. De statuten kunnen door de algemenen vergadering slechts gewijzigd worden indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de beslissing genomen wordt met een twee derden meerheld van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden. Zie verder artikelen 8 van de wet van 27 juni 1921.

art. 19. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de

rechtband, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

art. 20. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden,

overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft, Zijn er verscheidene zodanig verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zij er geen, dan worden de goederen overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

1

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

art.21. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Hoofdstuk 7: overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 20-08-2013 tot 31 december 2004.

Aldus goedgekeurd door de oprichtingsvergadering te Leffinge op 20-08-2013, in drie exemplaren waarvan er en bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan één wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Oostende 8400, Canadaplein 1A.

Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten volgende beslissingen genomen:

De volgende personen worden aangesteld als bestuurder.

1) Joas Houwen

Leeuwerikenstraat 8- 8432 Leffinge

° 26-01-1990 te Oostende

2) Antoni Foscez

Vriendschapslaan 2- 2960 Brecht

" 20-10-1988 te Edegem

3) Pieter- Jan Janssen

Lage Mierdse weg 66- 2360 Oud- Tumhout

°07-12-1990 te Turnhout

De persoon die als vertegenwoordiger wordt aangesteld is gemachtigd contracten te ondertekenen voor optredens van DVKES

- de volgende persoon wordt aangesteld als vertegenwoordiger

Maxim Helincks

Mispellaan 23- 9120 Melsele

° 05-12-1990 te Sint- Niklaas

- de taakverdeling binnen de raad van bestuur is als volgt:

- Voorzitter

soos Houwen

Leeuwerikenstraat 8- 8432 Leffinge

°26-01-1990 te Oostende

- Secretaris:

Pieter- Jan Janssen

Lage Mierdse weg 66- 2360 Oud- Turnhout

- Penningmeester

Antoni Foscez

Vriendschapstaan 2- 2960 Brecht

° 20-10-1988 te Edegem

\

6,

Voorbehouden aan het Belgisch StaatsbIad

N,OD 2.2

Luik B - Vervolg

Getekend: Leeuwerikenstraat 8 8432 Leffinge

Oprichter 1: Joos Houwen

Oprichter 2: Antoni Foscez Vriendschapslaan 2 2960 Brecht



Oprichter 3: Pieter-Jan Janssen Lage Mierdse weg 66 2360 Oud- Turnhout

Oprichter 4: Bart Houwen

Oprichter 5: Caroline Maes Leeuwerikenstraat 8 8432 Leffinge

Leeuwerikenstraat 8 8432 Leffinge

Joos Houwen- voorzitter raad van bestuur Pieter- Jan Janssen- secretaris raad van bestuur Antoni Foscez- Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DVKES

Adresse
LEEUWERIKENSTRAAT 8 8432 LEFFINGE

Code postal : 8432
Localité : Leffinge
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande