DWVL PROJECTS

Association sans but lucratif


Dénomination : DWVL PROJECTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 862.351.873

Publication

21/01/2014
ÿþMOD 2.2

iteilsed

el111111

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR Bk:1_

1 4 -01- 2014 B LGISCH

Bijlagen bid het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014,A.nnexe du.Maniteur_belge

0862.361.873

AVK PROJECTS

AVK PRO

VERENIGING ZON DER WINSTOOGMERK

REKOLETTENSTRAAT 23 - 8500 KORTRIJK

ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS - INTREKKING EN TOEKENNING BIJZONDERE MACHTEN - NAAMSWIJZIGING - ZETELVERPLAATSING - WIJZIGING EXTERNE VERTEGENWOORDIGING STATUTENWIJZIGING

Uittreksel uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering de dato 20 november 2013:

De vergadering neemt kennis van de uittreding van volgende reden, schriftelijk aangeboden aan de raad van

bestuur met ingang van heden:

-de heer Marc Degroote, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem, Swessestraat 6;

-de heer Tom Vanneste, wonende te 8510 Marke, Markekerkstraat 14;

-mevrouw Sotie Warcarius, wonende te 8840 Oostnieuwkerice, Roeserarestraat 46;

-de heer Johan Lamoot, wonende te 8908 Vramertinge, Popetingseweg 453;

-de heer Bert Dewaere, wonende te 8501 Fleure, Guido Gezerleraan 101;

-de heer Frank Opsomer, wonende te 8970 Poperinge, Vlamingstraat 9.

Daarnaast aanvaardt de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur en rekening houdend met de voorwaarden zoals omschreven in artikel 6 van de statuten, met ingang van heden, als nieuw toegetreden lid van de vereniging: de heer Martin DEVOS, wonende te 8211 Aartrijke, Brugsestraat 10.

De vereniging bestaat vanaf heden aldus uit volgende effectieve leden:

- de heer Jozef GRYSPEERDT, wonende te 8800 Roeselare, Diksmuidsesteenweg 8;

- de heer Paul LARMUSEAU, wonende te 8530 Harelbeke, Stasegemdorp 36;

- mevrouw Pia DESMET, wonende te 8791 Beveren-Leie, Kortrijksesteenweg 208;

- de heer Martin DEVOS, wonende te 8211 Aartrijke, Brugsestraat 10.

De vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders, schriftelijk aangeboden met ingang

van heden:

- de heer Marc Degroote, wonende te 9520 Sint-Lievens-Houtem, Swessestraat 6;

- de heer Tom Vanneste, wonende te 8510 Marke, Markekerkstraat 14;

- de heer Frank Opsomer, wonende te 8970 Poperinge, Vlamingstraat 9.

In zelfde schrijven deelt de heer Marc Degroote het einde van zijn functie als ondervoorzitter mee. Daarnaast deelt de heer Tom Vanneste, in zijn schrijven, het einde van zijn functie ais schatbewaarder mee.

De vergadering besluit vervolgens voor onbepaalde tijd en met ingang van heden te benoemen tot nieuwe bestuurder van de vereniging: mevrouw Pia DESMET, wonende te 8791 Beveren-Leie, Kortrijksesteenweg 208.

De raad van bestuur is aldus op heden als volgt samengesteld:

-de heer Jozef GRYSPEERDT, wonende te 8800 Roeselare, Diksmuldsesteenweg 8;

-de heer Pau! LARMUSEAU, wonende te 8530 Harelbeke, Stasegemdorp 36;

-mevrouw Pie DESMET, wonende te 8791 Beveren-Lele, Kortrijksesteenweg 208.

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm

Zetel:

Onderwerp akte:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002,2

Uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur gehouden onmiddellijk na voorgaande bijzondere algemene vergadering de dato 20 november 2013:

De raad van bestuur besluit, in toepassing van artikel 20 van de statuten, met éénparigheid van stemmen, met ingang van heden, aan te stellen als penningmeester van de vereniging: mevrouw Pie DESMET, wonende te 8791 Beveren-Leie, Kortrijksesteenweg 208.

De raad van bestuur stelt vast dat op heden de volgende functies werden verdeeld:

-voorzitter: de heer Jozef GRYSPEERDT, wonende te 8800 Roeselare, Diksmuidsesteenweg 8; -secretaris: de heer Paul LARMUSEAU, wonende te 8530 Harelbeke, Stasegemdorp 36;

-penningmeester: mevrouw Pia DESMET, wonende te 8791 Beveren-Leie, Kortrijksesteenweg 208.

De raad van bestuur besluit, met eenparigheid van stemmen, om de machten die werden toegekend aan de heer Antoon CALUS, zoals gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 26 april 2007 onder nummer 07061657, met ingang van heden in te trekken.

Vervolgens besluit de raad van bestuur met éénparigheid van stemmen cm met ingang van heden voor onbepaalde duur aan te stellen als gemachtigde voor het dagelijks bestuur van de vereniging: mevrouw Inge HUYSENTRUYT, wonende te 8550 Zwevegem, Wulfsbergstraat 8. Zij zal de titel van directeur dragen.

In deze hoedanigheid zal mevrouw Inge HUYSENTRUYT beschikken over aile machten van het dagelijks bestuur, beperkt tot vijfduizend euro (¬ 5.000,00) per verrichting, waarbij deelverrichtingen voor zelfde handeling samengeteld worden.

Naar banken en financiële instellingen toe betekent dit ondermeer: aile rekeningen openen, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen en goedkeuren, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen, beperkt tot vijfduizend euro (E 5.000,00) per verrichting, waarbij deelverrichtingen voor zelfde hendeling samengeteld worden. Mevrouw Inge HUYSENTRUYT kan eveneens de vereniging vertegenwoordigen voor alle verrichtingen bij de bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden, zoals spoorwegen, post, telefoon, water en andere, beperkt tot vijfduizend euro (E 5.000,00) per verrichting, waarbij deelverrichtingen voor zelfde handeling samengeteld worden.

Uittreksel uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering de dato 20 november 2013:

EERSTE BESLUIT

De vergadering besluit de naam van de vereniging te wijzigen in "DWVL PROJECTS".

TWEEDE BESLUIT

De vergadering beslist de zetel van de vereniging te verplaatsen van 8500 Kortrijk, Rekolettenstraat 23 naar 8800 Roeselare, Kwadestraat 153 bus 1.

DERDE BESLUIT

De vergadering besluit de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid te wijzigen in die zin dat de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigd wordt door twee bestuurders, gezamenlijk optredend, die. ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging moeten leveren,

VIERDE BESLUIT

De vergadering besluit tot herformulering van de statutaire bepalingen inzake: het lidmaatschap van de vereniging; de jaarlijkse bijdrage; de bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid en werking van de raad van bestuur; de vertegenwoordiging van de vereniging; de benoeming en bezoldiging van bestuurders en commissarissen; de bijeenkomst en werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering; de ontbinding en vereffening van de vereniging, dit alles zoals bepaald in het vijfde besluit hierna.

VIJFDE BESLUIT

De vergadering besluit volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten, na actualisering van de tekst overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de VZW's, de internationale VZW's en de stichtingen, laatst gewijzigd bij wet van 24 juni 2013, alsook na schrapping van alle overbodig geworden bepalingen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten van

de vereniging voortaan zullen luiden als volgt

STATUTEN

TITEL I  BENAMING  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1  NAAM

De vereniging draagt de naam "DWVL PROJECTS".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder die in naam van een vereniging meewerkt aan een In het vorige lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor aile of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

ARTIKEL 2 ZETEL

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8800 Roeselare, Kwadestraat 153 bus 1, gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

De zetel van de vereniging mag verplaatst warden naar om het even welke plaats in het Vlaams of Brussels gewest, bij enkel besluit van het bestuursorgaan, te publiceren in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3 DOEL

De vereniging heeft tot doel het bevorderen en ondersteunen van initiatieven welke rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de bevordering van het beroep van apotheker.

Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel omschreven in het eerste lid.

ARTIKEL 4 DUUR

De vereniging bestaat voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden in overeenstemming met de wettelijke en/of statutaire bepalingen terzake.

TITEL Il LIDMAATSCHAP AANVAARDING UITSLUITING

ARTIKEL 5 LEDEN

De oprichters waren de eerste werkende leden van de vereniging.

De raad van bestuur kan echter, met een eenvoudige meerderheid, beslissen tot het aanvaarden van nieuwe werkende leden.

De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Ais werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die het beroep van apotheker uitoefent en tevens lid is van de raad van bestuur of plaatsvervangend bestuurder is van de beroepsvereniging "De Westvlaamse Apothekersvereniging". Het verzoek tot toelating dient door ieder kandidaat-lid schriftelijk te worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen.

De raad van bestuur kan ook toegetreden leden aanvaarden, omwille van de band die zij met de vereniging hebben. iedereen die tot de vereniging toetreedt, wordt geacht zich aan de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement te onderwerpen.

ARTIKEL 6- LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE

De jaarlijkse bijdrage voor de leden bedraagt maximaal dan vijfhonderd euro 500,00). De jaarlijkse

bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

ARTIKEL 7 EINDE LIDMAATSCHAP

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Hiertoe dient hij zijn ontslag schriftelijk te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het [id, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering uitgesproken worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake. Dit lid moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven

9 t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over de al dan niet uitsluiting zal beslissen. Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en minstens twee derden van de stemmen verenigen. De beslissing zal door de raad van bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende betekend worden.

ARTIKEL 8 VERMOGENSRECHTELIJKE AANSPRAKEN

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane Inbrengen.

ARTIKEL 9  VERMOGEN

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alias behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving.

ARTIKEL 10  AANSPRAKELIJKHEID

De leden van de vereniging kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen en de handelingen van de vereniging behalve voor wat betreft de in de wet gestelde uitzonderingen (artikel 3,§ 2 en artikel 11 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals laatst gewijzigd bij wet van 24 juni 2013).

TITEL 111 CONTROLE  BESTUUR

ARTIKEL 11  SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders die ai dan niet lid zijn van de vereniging. Ais echter maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad 'van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen of kunnen vrijwillig ontslag nemen.

Elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een bestuurder dient te gebeuren en bekendgemaakt te worden in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

ART1KEL 12 VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester of iedere andere functie die de raad nuttig oordeelt.

In de mate er siechts twee of drie bestuurders zijn benoemd, worden deze functies door de bestuurders gecumuleerd.

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden van de algemene vergadering daarom vraagt.

De oproeping wordt ten minste twee dagen voor de vergadering aan de bestuurders verzonden, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en vermeldt de agenda. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij aile bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan dan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Ingeval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Iedere bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder op de vergaderingen van de raad van bestuur. ledere bestuurder kan slechts één volmacht dragen.

ln geval van hoogdringendheid, kunnen de bestuurders via een schriftelijke procedure beslissingen nemen. Hiertoe Is vereist dat de beslissingen genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders en dat er vooraf een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wanneer door ontslag of overlijden het aantal bestuurders terugvalt, zef dit geen weerslag hebben op de geldigheid van de beslissingen, voor zover het statutaire minimum aantal bestuurders niet is aangetast Valt het aantal bestuurders terug onder het statutaire minimum, dan zal de raad van bestuur nog enkel de lopende zaken kunnen afhandelen en de algemene vergadering moeten bijeenroepen met het oog op nieuwe benoemingen.

ARTIKEL 13 BEVOEGDHEID

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

De raad is bevoegd voor aile handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene

vergadering zijn voorbehouden.

ARTIKEL 14 DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken, overdragen aan één zijner leden.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijke optreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag, bezoldiging en bevoegdheden.

ARTIKEL 15  VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur, handelend met al haar leden, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte door twee bestuurders, gezamenlijk optredend, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moeten leveren.

Binnen het dagelijks bestuur kan de vereniging bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling.

ARTIKEL 16 NOTULEN

De beslissingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in notulen die ondertekend worden door de aanwezige leden. De goedgekeurde notulen worden opgenomen In een daartoe bestemd register. Afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

ARTIKEL 17 CONTROLE

De controle op de vereniging wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris voorzien of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering voor de termijn van drie jaar. Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin hij vervalt.

De bezoldiging van de commissaris wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekeninghoudend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van de opdracht wordt vastgelegd. Zij kan worden gewijzigd met instemming van de partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vereniging ontvangen.

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 18 SAMENSTELLING

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Zij wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald door de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en vermeld de agenda. Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Een lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits voorlegging van een onderhandse volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

ARTIKEL 19 BEVOEGDHEID

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren:

1.het wijzigen van de statuten;

2.benoeming en afzetting van bestuurders en commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging ingeval

een bezoldiging wordt toegekend;

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.goedkeuring van de begroting en rekeningen;

4.het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissaris(sen);

5.ontbinding van de vereniging;

6.de uitsluiting van leden;

7.de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

8.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 20 JAARVERGADERING

Jaarlijks, binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, wordt een algemene vergadering gehouden, hetzij op de zetel van de vereniging, hetzij in elke andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrleven

ARTIKEL 21  STEMRECHT

Op de algemene vergadering heeft ieder werkend lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering en zij unaniem instemmen met de behandeling van dit niet voorziene punt op de agenda.

ARTIKEL 22 STATUTENWIJZIGING

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vernield in de oproeping en wanneer tenminste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Elke wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op een eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in voorgaande alinea's ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

ARTIKEL 23 UITSLUITING VAN EEN LID

De algemene vergadering kan tot de uitsluiting van een lid besluiten met een meerderheid van twee/derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ARTIKEL 24 NOTULEN

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in notulen, ondertekend door de voorzitter, alsook door de leden die zulks vragen, en bijgehouden in het bijzonder daartoe gehouden register op de zetel van de vereniging.

De werkende leden hebben het recht om inzage en/of een afschrift van de notulen te vragen. De afschriften of uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL V  REKENINGEN EN BEGROTINGEN ARTIKEL 25 BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eénendertig december van ieder jaar.

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur

de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor

aan de algemene vergadering.

Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

TITEL VI ONTBINDING EN VEREFFENING ARTIKEL 26 ONTBINDING

è

Bijlaen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Mnuiieur_beige

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan de algemene vergadering slechts tot de ontbinding van de vereniging besluiten in overeenstemming met de bepalingen gesteld voor een wijziging van het doel van de vereniging.

ARTIKEL 27  VEREFFENAAR(S)

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

ARTIKEL 28 BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

De vereffenaar doet daartoe een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aan de algemene vergadering, aan te geven in de oproepingsbrief. Aile werkende leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de op de vergadering aanwezige [eden goedgekeurd wordt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Zijn niet alle [eden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen warden. Op de tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welke het getal der aanwezige leden ook zij.

TITEL VII OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 29 ALGEMENE BEPALING

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is bepaald, is de wetgeving aangaande de VZW van toepassing.

ZESDE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de bestuurders tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten. De bestuurders stellen de hierna genoemde personen aan ais bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om, indien vereist ingevolge onderhavige statutenwijziging, aile inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen en/of de formaliteiten tegenover de griffie van de rechtbank van koophandel, de formaliteiten betreffende inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren tegenover één of meer erkende ondernemingsloketten, met name de hierna volgende Medewerkers van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE WESTVLAAMSE ACCOUNTANCY", die woonstkeuze doen op de zetel te 8200 Brugge (Sint-Andries), Gistelse Steenweg 300:

mevrouw Ilse Sette;

- de heer Bart Oosthuyse.

Jozef GRYSPEERDT Paul LARMUSEAU

bestuurder bestuurder

Luik B - Vervolg

MQD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid Van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/05/2015
ÿþ MoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

MEI 2015

RechtbankekaOPHANDEL

Gent, afd. KORTRIJK

IIHINI1111111

V

111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/45/2)15 - exes dulVionitenr_helge.

Ondernemingsnr : 0862.351.873

Benaming

(voluit) : DWVL PROJECTS

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : KWADESTRAAT 153 BUS 1 - 8800 ROESELARE

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Uitreksel uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van 29 april 2015:

EERSTE BESLUIT

De vergadering besluit om de eerste alinea van artikel 2 van de statuten aan te passen aan de herschikking

van de gerechtelijke arrondissementen.

Bijgevolg zal de eerste alinea van artikel 2 voortaan luiden als volgt:

"De zetel van de vereniging is gevestigd te 8800 Roeselare, Kwadestraat 153 bus 1, gerechtelijk

arrondissement West-Vlaanderen".

TWEEDE BESLUIT

De vergadering besluit het doel van de vereniging uit te breiden met de mogelijkheid tot het nemen van participaties in vennootschappen en verenigingen, alsook met het aangaan van kredieten en aanvragen en ontvangen van subsidies en schenkingen.

De vergadering besluit tevens tot herformulering van het doel waardoor artikel 3 van de statuten voortaan zal luiden als volgt;

"De vereniging heeft tot doel het bevorderen en ondersteunen van initiatieven, voornamelijk in samenwerking met derden, welke rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de bevordering van het beroep van apotheker.

De vereniging kan alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, met inbegrip van, zij het niet beperkt tot de oprichting of mede-oprichting van, dan wel de deelname in andere verenigingen, vennootschappen en/of rechtspersonen alsook het aangaan van kredieten en het aanvragen en ontvangen van subsidies en schenkingen.

De vereniging is tevens bevoegd om, in ondergeschikte orde, daden van koophandel te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met en ondergeschikt aan het doel omschreven hiervoor en voor zover de winst die eventueel uit deze activiteiten zou worden geput, integraal zal worden aangewend ter verwezenlijking van het hiervoor opgenomen doel".

DERDE BESLUIT

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan de bestuurders tot uitvoering van het genomen besluit en volmacht om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel van de gecoordineerde tekst der statuten. De bestuurders stellen de hierna genoemde personen aan als bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om, indien vereist ingevolge onderhavige statutenwijziging, alle inschrijvingen, wijzigingen of doorhalingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen te bekomen en/of de formaliteiten tegenover de griffie van de rechtbank van koophandel, de formaliteiten betreffende inschrijving, wijziging of stopzetting bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief aile benodigde documenten en formulieren tegenover één of meer erkende ondernemingsloketten, met name de hierna volgende medewerkers van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE WESTVLAAMSE ACCOUNTANCY", die woonstkeuze doen op de zetel te 8200 Brugge (Sint-Andries), Gistelse Steenweg 300:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening,



Faon 22



Voorbehouden aan het se!gisch Staatsblad Luik B - Vervolg

mevrouw lise Set#e;

- de heer Bart Oosthuyse,





Jozef Gryspeerdt Paul Larmuseau

Bestuurder Bestuurder





Bijlagen bil het Belgisch Staatsblad - 22/05/2015 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van I uik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd do vereniging, stichting of organisme ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DWVL PROJECTS

Adresse
KWADESTRAAT 153, BUS 1 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande