EDUCA

Association sans but lucratif


Dénomination : EDUCA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.499.946

Publication

27/06/2013
ÿþMOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Iu11111~31ju!~wu1111nn

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

,( l:l~UçLL.~iU lbt UTlli i IE ljG RECHTBANK VAN KOOPHANDEL 'P

BRUGGE (Afdeling BrugOe)

°p`'~Qt~'

1 8 ~~il ree ~

Griffie

Ondernemingsnr : 0431.499.946

Benaming

(voluit) : Educa

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Spoorwegstraat 14 te 8200 Sint-Michiels Brugge

Onderwerp akte : Nieuwe statuten

Bij beslissing van de Bijzondere Algemene Vergadering van 22 mei 2013 worden volgende nieuwe statuten met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

Titel 1  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1  De vereniging wordt genoemd: "EDUCA". Deze naam wordt steeds gevolgd of voorafgegaan door "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

Art. 2  De zetel is gevestigd te 8200 Sint-Michiels, Spoorwegstraat 14, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge,

Art. 3 § 1  De vereniging heeft tot hoofddoel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de organisatie en de werking van een katholiek autonoom internaat; de medewerking aan de inrichting en bevordering van onderwijs en vorming op christelijke basis, en dit in de ruimste zin, hetzij zelfstandig of samen met gelijkaardige instellingen.

ln de ondergeschikte orde mag zij zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

§ 2  Eveneens mag de vereniging, hetzij als houder van een zakelijk recht, hetzij als eigenaar, alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar hoofddoel,

Art. 4 -- De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel 2 -- Leden

Art. 5  Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste zeven bedragen.

Art. 6  Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering op voorstel van de raad

van bestuur. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de voorzitter van de vzw.

Art. 7 - § 1  Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door artikel 12 van

de wet van 27 juni 1921.

§ 2  Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid, waarvan de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder te moeten motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

§ 3  Verliezen automatisch het lidmaatschap van de vereniging, zij die ten gevolge van een strafrechtelijke veroordeling, hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

§ 4 - De hoedanigheid van lid eindigt door ontslag, schriftelijk gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, Het ontslag zal 1 maand na ontvangst van dit schrijven ingaan.

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging,

Art. 8  Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel In het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen.

Art. 9  De leden zijn niet verplicht tot een jaarlijkse bijdrage. De leden nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de verbintenissen en schulden van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Titel 3  Algemene vergadering

Art. 10  De algemene vergadering is bevoegd voor,

" het wijzigen van de statuten;

" het benoemen en afzetten van de bestuurders;

" het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

" het ontbinden van de vereniging;

" het aanvaarden en uitsluiten van de leden van de vereniging;

" het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging;

" de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

Art. 11 - § 1 -- Er moet ten minste elk jaar één gewone algemene vergadering gehouden worden na het afsluiten van het boekjaar, In elk geval dient ze plaats te vinden binnen de 6 maanden na sluiting van het boekjaar,

§ 2  Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom vraagt.

Art. 12 -- Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de raad van bestuur, of door één vijfde van de leden. Zij worden verstuurd per gewone post of elektronisch, ten laatste 8 dagen vâôr de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

Art. 13  De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van zowel voorzitter als ondervoorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de oudste der aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt een secretaris aan,

Art. 14  Alle leden hebben stemrecht, zij beschikken elk over één stem. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, lid van de algemene vergadering. De volmacht moet schriftelijk of elektronisch zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 15  Met uitzondering van de gevallen voorzien in de artikelen 8, 12 en 20 van de wet, is de vergadering geldig samengesteld, welke ook het aantal aanwezige leden zij. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Art. 16  Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een register bewaard, Dit register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. Leden en belanghebbende derden kunnen een kopij of een uittreksel bekomen.

Titel 4  Raad van bestuur

Art. 17 .. § 1  De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die samengesteld wordt uit ten minste vijf leden, De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2  De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Het mandaat van de bestuurders kan ten allen tijde door de algemene vergadering worden beëindigd. Dit gebeurt na een procedure van afzetting. De bestuurder wordt voorafgaandelijk door de algemene vergadering gehoord,

Art. 18 - § 1  De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar en zijn herverkiesbaar. Bij gebrek aan expliciete herbenoeming worden de mandaten stilzwijgend en automatisch verlengd voor een nieuwe periode van vijf jaar, Wanneer om een of andere reden een bestuurder wegvalt, wordt voor de resterende duur van het mandaat een nieuwe bestuurder bencemd,

§ 2  Uittredende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 3  Indien, om welke redenen ook, het aantal bestuurders tot minder dan vijf is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien,

Art. 19 § 1 -- De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter en stelt een secretaris aan, Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen dcor de ondervoorzitter of, bij ontstentenis dezer, door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 2  De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders, De oproeping kan gebeuren via gewone brief of elektronisch en vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda,

§ 3 - De raad van bestuur, zetelend als college, kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering, De besluiten worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

ledere bestuurder kan op schriftelijke of elektronische wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem of haar op een vergadering van de raad te vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben,

§ 4  Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een register bewaard. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

§ 5 -- In uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen,kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, telefax of elektronisch. Deze procedure kan niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Art. 20  § 1 - De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet,

§ 2 - De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging en haar vermogen te beheren en is bevoegd om alle handelingen te verrichten die door de wet of door de statuten niet aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.

Art. 21 - § 1  De raad kan zijn bevoegdheden, ook deze van dagelijks bestuur of m.b.t. een specifieke opdracht, overdragen aan één of meer bestuurders of aan een derde.

Als derde is de directeur van het Vrij Handels- en Sportinstituut belast met het dagelijks bestuur van de vereniging en gemachtigd om door zijn/haar handtekening in de zaken van dagelijks bestuur, de vereniging te binden.

§ 2 -- De duur van een bevoegdheidsdelegatie kan niet langer zijn dan vier jaar. Het mandaat kan onbeperkt voor telkens maximaal vier jaar verlengd worden. Bij mandaatgeving worden de gedelegeerde bevoegdheden vastgelegd in een afzonderlijk document dat gevoegd wordt bij de notulen van de vergadering,

Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar,

Art. 22 - Behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, waarvan één de voorzitter of de ondervoorzitter is.

Titel 5 -- Begrotingen en rekeningen

Art, 23 -- Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en in voorkomend geval de commissarissen kwijting verleend.

Titelti -- Ontbinding en vereffening

Art. 24  Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 25 - § 1- In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk of project met een gelijkaardig of verwant doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 26  Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Sint-Michiels op 22 mei 2013 en ondertekend in twee exemplaren door de aanwezige leden.

ONTSLAGEN

De heer Wilfried Seys, Bommelbekestraat 16H, 8000 Brugge geboren op 30-12-1940, bestuurslid van de vzw "EDUCA" heeft ontslag genomen uit de Raad van Bestuur met ingang van 22-05-2013

BENOEMINGEN

De leden van de Algemene Vergadering vzw "EDUCA" bevestigen op 22 mei 2013 de benoeming, als leden

van de Raad van Bestuur, van:

-Erik Sagaert, Spoorwegstraat 108, 8200 Brugge geboren op 06-10-1934

-Eddy Stockman, Knesselaarsestraat 21, 9880 Maria-Aalter geboren op 21-11-1944

-Joël Tally, Zwevezelestraat 57, 8820 Torhout geboren op 26-06-1951

-Karel Vandeputte, Westmeers 69, 8000 Brugge geboren op 15-08-1949

-Raoul De Waele, Flamingostraat 48, 9000 Gent geboren op 20-11-1946

-Bulcaen Frank, Morinnegoed 79, 8500 Kortrijk geboren op 14-03-1964

-Verheye Marie-Paule, Messem 9, 8200 Brugge geboren op 22-07-1957

-Hugo Ketels, Zannekinstraat 24, 8020 Oostkamp geboren op 20-03-1950



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

en benoemen als nieuwe leden van de Raad van Bestuur

-Filip Verkest, Kozijnhoekstraat 5, 8750 Wingene geboren op 12 december 1958

-Frederik Vandeputte, Bruggesteenweg 17, 8755 Ruiselede geboren op 17 mei 1975

De bestuurders bevestigen de benoeming van

-Eddy Stockman, Knessefaarsestraat 21, 9880 Maria-Aalter geboren op 21-11-1944 als voorzitter

en van

-Karel Vandeputte, Westmeers 69, 8000 Brugge geboren op 15-08-1949 als ondervoorzitter

Gedaan op 22-05-2013

Eddy Stockman

Voorzitter vzw EDUCA

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EDUCA

Adresse
SPOORWEGSTRAAT 14 8200 SINT-MICHIELS

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande