EFREM

Association sans but lucratif


Dénomination : EFREM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.889.353

Publication

16/07/2014
ÿþ MOD 2.2

.4 , ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Oit JULI 2014

Griffie

Illillinglill

Ondernemingsnr 0461.889.363 Benaming

(voluit) : EFREM

J

I

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Armentierssteenweg 11 bus 2 te 8957 MESEN

Onderwerp akte: BENOEMING BESTUURDERS

Uit het verslag van de Algemene Vergadering, gehouden op 7 maart 2013, blijkt:

- Dat het bestuursmandaat van DECONINCK Herwig, DENDAUW Marie, DUYCK Claudette en VERHAEGHE Eduard een einde neemt. Deze bestuurders krijgen volledige kwijting voor hun bestuursdaden.

- Dat de heer Marc Van Biervliet het mandaat van penningmeester en de heer Jozef Leterme het mandaat van secretaris van de vereniging aanvaardt.

- De heer Johan LAMB RECHT blijft voorzitter en de heer Dirk VERSCHOORE is afgevaardigd bestuurder.

Getekend

Dirk VERSCHOORE, afgevaardigd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vooi behoui

aan P Seigle, Staats'

Op de laatste blz. van Lulk $ vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

im

10/05/2012
ÿþ" MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*iaosjaaa*

1 bel

ai

Be Sta

ui

~~

1

Ondememingsnr : 0461.889.353 Benaming

(voluit) : EFREM

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 8957 Mesen, Armentierssteenweg 11 bus 2

Onderwerp akte : wijziging Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 1 maart 2012 heeft met algemeenheid van stemmen het ontslag aanvaard van Krista Coucke (Ingelmunstersteenweg 99, 8780 Oostrozebeke) en Eric De Rous (Sint Katarinastraat 110, 8310 Assebroek) als leden van de Raad van Bestuur. Tevens werd met algemeenheid van stemmen en met onmiddellijke ingang Marc Van Biervliet (Gentseweg 15, 8792 Desselgem), lid van de Algemene Vergadering, benoemd als lid van de Raad van Bestuur. Bovendien werd met algemeenheid van stemmen en met onmiddellijke ingang Johan Lambrecht (Loveldakker 20, 9070 Heusden), lid van de Raad van Bestuur, verkozen tot voorzitter in opvolging van Krista Coucke.

Maria Dendauw, bestuurder Eduard Verhaeghe, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Reçu : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

09/01/2012
ÿþOndememingsnr : 0461.889.353

Benaming

(voluit) : EFREM

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 8957 Mesen, Armentierssteenweg 11 bus 2

Onderwerp akte : uitbreiding raad van bestuur

De Buitengewone Algemene Vergadering van 30 augustus 2011 heeft met algemeenheid van stemmen en met onmiddellijke ingang Johan Lambrecht (Loveldakker 20, 9070 I-leusden), lid van de Algemene Vergadering, benoemd als lid van de Raad van Bestuur.

Krista Coucke, bestuurder Eduard Verhaeghe, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" ii aiosisioii7i " Ai

MOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffe~~ AB N .

2 7 DEC. 2011

C r<-

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

12/05/2015
ÿþaiv-Al, 3 MOD 2.2



e : j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 0461.889.353 Benaming

(voluit) : EFREM

iuui i liii IIIU lU1 1 III

*15067998*

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel :.Armentierssteenweg 11 bus 2 te 8957 MESEN

Onderwerp akte : Statutenwijziging

INLEIDING

Ten gevolge van een fusie van de algemene `integrale' hulpverlening voor (ex)zelfstandigen in moeilijkheden, die de hoofdactiviteit was van Efrem vzw, met de werking van Tussenstap (divisie van de vzw Zenitor), dient de rest-vzw zich te heroriënteren en te reorganiseren rond de overblijvende activiteit 'schuldhulpverlening voor handelaars en handelsvennootschappen'. Beide organisaties hebben pionierswerk verricht en heel waardevolle ervaring opgedaan op het vlak van begeleiding van zelfstandigen in moeilijkheden en gefailleerden. De Raden van Bestuur van beide organisaties oordeelden dat de integratie van beide werkingen in één nieuwe rechtspersoon de beste oplossing is in het belang van de finale doelgroep.

De Buitengewone Algemene Vergadering van 18 december 2014 heeft beslist nieuwe statuten aan te nemen, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd bij de Wet van 2 mei 2002, bij de wet van 16 januari 2003, bij de programmawet van 22 december 2003 en bij de programmawet van 27 december 2004 (hierna "de wetgeving op verenigingen en stichtingen" genoemd).

STATUTEN

TITEL I.  NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR.

Artikel 1. De VZW wijzigt haar naam en wordt "scHulp" vzw.

Artikel 2, : De VZW heeft haar maatschappelijke zetel te 8957 MESEN, Armentierssteenweg 11 Bus 2.

Dit is het gerechtelijk arrondissement leper. De werking van de vereniging kan zich over heel het land

uitstrekken.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

-Een professionele schuldhulpverlening uit te bouwen en aan te bieden aan handelaars en handelsvennootschappen,

Deze hulpverlening dient ook volgende kenmerken te dragen: breed, integraal, nabij, inclusief, preventief, proactief en baanbrekend. Dit aangezien leven met financiële problematiek ook zeer zwaar weegt op de andere levensdomeinen van de handelaar of de mandataris die inkomen moet halen uit de handelsvennootschap, zijn gezin en familie. Alsook omdat hulpverlening voor handelaars en hulpverlening voor zelfstandigen in het algemeen nog in belangrijke mate botsen met vooroordelen en taboes in onze samenleving.

De organisatie zal daarom continu bouwen aan een multidisciplinair team, aangevuld door vrijwilligers en specialisten. Ze kan ook aan groepswerk en vormingswerk doen en werken op maatschappelijke regels en tendensen die schuldoveriast veroorzaken of in de hand werken. De organisatie kan daarvoor samenwerken met andere organisaties, partnerschappen sluiten met binnenlandse en buitenlandse organisaties en in de breedst mogelijke zin initiatieven nemen die dit doel kunnen ondersteunen, zoals het bezitten van roerende en onroerende goederen, het in dienst nemen van personeel, promotor zijn van initiatieven van sociale tewerkstelling, het streven naar erkenning en betoelaging dcor diverse instanties, promotor zijn van initiatieven die leiden tot solidariteit en gemeenschapsopbouw en die de handelaars en zelfstandige ondernemers ten goede komen, maar steeds met uitsluiting van enig winstoogmerk. Deze opsomming van mogelijke activiteiten is niet exhaustief.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij riet We-gisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging wil vertrekkende van christelijke waarden haar diensten openstellen voor Iedereen zonder onderscheid van levensbeschouwing, ras, taal, geslacht, nationaliteit.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde ontbonden warden. TITEL Il.  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 5. De Algemene Vergadering bestaat uit en vertegenwoordigt al de effectieve leden van de vzw. Het aantal leden is onbeperkt, maar bedraagt minimaal 5 personen. Het mogen rechtspersonen zijn. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Ze zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de VZW.

Artikel 6. Kandidaat-leden dienen schriftelijk hun aanvraag in bij de voorzitter van de raad van bestuur of worden schriftelijk voorgedragen door minstens één lid van de Algemene Vergadering. De eerstvolgende Algemene Vergadering beslist met een tweederde meerderheid over het aanvaarden van nieuwe leden. Deze beslissing hoeft niet gemotiveerd te zijn. Er is ook geen mogelijkheid tot beroep.

Artikel 7. Een effectief lid kan uit de vereniging treden door het Indienen van zijn ontslag per brief, fax of email bij de raad van bestuur.

Een effectief lid dat ophoudt de hoedanigheid te vervullen krachtens dewelke het werd

opgenomen, houdt van rechtswege op effectief lid te " zijn. " Deze bepaling is enkel van toepassing wanneer de hiervoor bedoelde hoedanigheid uitdrukkelijk vernield wordt in de beslissing van de raad van bestuur tot aanvaarding van de betrokkene als effectief lid.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval van overlijden, vereffening van een bestuurder-rechtspersoon, onbekwaam verklaring of plaatsing onder voorlopig bewind.

Artikel 8. Effectieve leden kunnen uitgesloten worden wegens het niet naleven van de statuten of de reglementen, of wanneer ze door hun handefswijze nadeel berokkenen aan de vzw.

De ontslagnemingen en uitsluitingen van effectieve leden geschieden zoals bepaald bij de wetgeving op verenigingen en stichtingen.

De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenals de erfgenamen of rechtverkrijgenden van de leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijke bezit van de vereniging.

Artikel 9. De algemene vergadering wordt per brief, fax of e-mail bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur, minstens acht dagen voor de vergadering plaatsvindt.

De oproeping vermeldt alle agendapunten, de dag, het uur en de plaats van de vergadering.

Elk voorstel dat door minstens één twintigste van de leden is ondertekend, moet op de agenda worden geplaatst. Het zal tenminste 3 dagen voor de datum van de vergadering per brief, fax of e-mail aan de raad van bestuur gezonden worden.

Zij moet minstens eens per jaar bijeenkomen, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar. De raad van bestuur kan bovendien de algemene vergadering bijeenroepen, telkens het belang van de vereniging dit vereist.

Een bijzondere en buitengewone algemene vergadering moet gehouden worden op schriftelijke vraag van minstens één vijfde van de stemgerechtigde leden.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door het lid met de grootste anciënniteit, of bij gelijke anciënniteit bij het oudste lid in leeftijd.

Artikel 10. Behoudens in de gevallen door de wet voorzien, is de vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, en de beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Ieder effectief lid heeft één stem. Een effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid bij volmacht per brief, fax of e-mail.

In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

De stemming zal geheim zijn als ten minste de helft van de aanwezige leden erom vraagt. Bij gelijkheid van stemmen in geval van geheime stemming, wordt het voorstel verworpen.

Artikel 11. Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen opgemaakt die in een register worden opgenomen en bewaard worden op de maatschappelijke zeteb De effectieve leden kunnen er ter plaatse kennis van nemen.

De uittreksels uit, of afschriften van deze notulen, voor te brengen in gerechtszaken of elders, worden ondertekend door de voorzitter.

Artikel 12. De volgende bevoegdheden zijn exclusief voorbehouden aan de algemene vergadering:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en het ontslag van bestuurders en commissaris(sen);

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

-de uitsluiting van een lid;

-de vaststelling van de vergoeding van de bestuurders, commissaris(sen) en leden van de algemene

vergadering;

-de goedkeuring van de begroting, balans en resultaatrekeningen;

-het geven van kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

-de ontbinding van de vereniging, het benoemen van één of meer vereffenaars en het vaststellen van hun

vergoeding;

-het instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer;

-het instellen van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commissaris(sen);

-de beslissing van omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk (V.S.O.);

-alle andere door de wet of de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Artikel 13. Over de statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de voorgestelde wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel waarvoor de vzw is opgericht, kan ze alleen wonden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Ingeval op de vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan minstens 16 dagen later een tweede vergadering worden belegd met dezelfde dagorde, waarop ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, kan worden beraadslaagd en besloten met naargelang van het geval een tweederde of viervijfde meerderheid.

Artikel 14. De vzw beschikt over toegetreden leden. Dit zijn personen die gebruik maken van de diensten van de vzw.

TITEL Ili. -- RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, natuurlijke of rechtspersonen. Het aantal bestuurders moet in elk geval lager zijn dan het aantal personen dat werkelijk [id is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van maximum 6 jaar.

Bestuurders zijn herbenoembaar. Zij oefenen hun bevoegdheid uit als college.

Valt een bestuursmandaat tussentijds open, dan zal de bestuurder die door de algemene vergadering benoemd wordt ter vervanging, het mandaat van zijn voorganger voleindigen.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Iedere bestuurder kan zelf zijn ontslag indienen door kennisgeving per brief, fax of e-mail aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden, onbekwaam verklaring of plaatsing onder voorlopig bewind van een bestuurder of de vereffening van een bestuurder-rechtspersoon.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en penningmeester en mogelijks één ondervoorzitter.

Artikel 16. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter, of de ondervoorzitter bij diens afwezigheid, zo dikwijls als het belang van de vereniging vereist. De oproeping wordt tenminste 8 dagen vóór de datum van de vergadering verstuurd per gewone brief, fax of e-mail. Van deze termijn van 8 dagen kan uitzonderlijk afgeweken worden indien de bestuurders unaniem akkoord gaan.

De vergadering van de raad van bestuur wordt gehouden op de zetel van de vereniging, of op elke andere plaats vermeid in de oproepingsbrief.

De raad van bestuur mag op zijn vergaderingen alle personen uitnodigen die hem kunnen bijstaan bij het vervullen van zijn opdracht.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. indien deze verhinderd is door de aanwezige ondervoorzitter, is ook de ondervoorzitter verhinderd, door de bestuurder met de grootste anciënniteit of bij gelijke anciënniteit door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur kan geldig beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij het berekenen van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de onthoudingen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder die verhinderd is, kan per brief, fax of e-mail, een ander lid van de raad machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereisen, kan de raad van bestuur per brief, fax of e-mail beraadslagen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de bestuurders en ingeschreven in een daartoe bestemd register. Dit register ligt ter inzage van de werkelijke leden op de zetel van de vereniging. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter.

Artikel 17. De bestuurders gaan door hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de uitoefening van hun mandaat en tot de in hun bestuur bedreven fouten.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met een tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 18. De raad van bestuur heeft tot bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de ruimste zin genomen, met name alles wat niet aan de algemene vergadering is voorbehouden door de wet of de statuten.

Deze bevoegdheid houdt onder meer alle daden van bestuur en beschikking in, ook voor het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen.

De raad van bestuur is bevoegd voor aile handels-, verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken.

De raad van bestuur mag een huishoudelijk reglement opstellen dat de toepassingsvoorwaarden van deze statuten vaststelt, en dat goedgekeurd wordt door de algemene vergadering.

Voor al de andere akten dan deze van dagelijks bestuur of waarvoor bijzondere opdracht werd gegeven, volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn tegenover derden, in en buiten rechte, de gezamenlijke handtekeningen van een bestuurder en de directeur, of van twee bestuurders, zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

De door of krachtens dit artikel toegekende vertegenwoordigingsmacht geldt ook voor aile handelingen in naam en voor rekening van de vereniging in gerechtelijke procedures, inclusief voor alle gerechtelijke procedures van welke aard ook voor de Raad van State en het Grondwettelijk Hof en inclusief de bevoegdheid tot het aanstellen van raadslieden.

De voorzitter is bevoegd om alleen handelend procedures in kortgeding of op wijze van kortgeding in te leiden, zonder dat ze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Wanneer de personen of organen waaraan door of krachtens dit artikel vertegenwoordigingsbevoegdheid gegeven is, persoonlijk in naam van de vereniging voor een rechtscollege verschijnen, zal dit gelden als een verschijning in persoon van de vereniging.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren (en onder dezelfde omstandigheden en op elk moment deze delegatie terug stopzetten) aan één of meer leden van de raad van bestuur, in het bijzonder het dagelijkse bestuur of in het bijzonder de vertegenwoordigingsbevoegdheid tegenover derden. De omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de raad van bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen.

De raad van bestuur kan een directeur benoemen.

De directeur, de voorzitter of een bijzonder gevolmachtigde hebben ieder afzonderlijk de bevoegdheid om in naam van de vereniging één of meer bankrekeningen te openen of te sluiten.

TITEL IV. - BEGROTINGEN EN REKENINGEN, CONTROLE

Artikel 19:

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar, datum waarop de rekeningen worden afgesloten.

De rekeningen worden voor goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar, vergezeld van een verslag over de toestand van de vereniging en van de begroting voor het volgende dienstjaar.

Indien de algemene vergadering de rekeningen goedkeurt, gaat zij over tot de beraadslaging en de stemming over de kwijting van de bestuurders en commissarissen.

Artikel 20:

De algemene vergadering kan één of meer commissarissen aanduiden, op voordracht van de raad van

bestuur.

0.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

1, x

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Zij kunnen, met raadgevende stem, de vergaderingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur' bijwonen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

. TITEL V. - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 21:

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de wet op de verenigingen en de

stichtingen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars.

Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22:

Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto-activa worden besteed aan een vzw die een gelijkaardig doel nastreeft en die door hij die het bisschoppelijk gezag uitoefent over het bisdom Brugge wordt aangewezen. In geen geval mogen de activa toegewezen warden aan leden of oud-leden.

TITEL VI. - VARIA

Artikel 23:

Alles wat door de huidige statuten niet voorzien is, wordt geregeld door de beschikkingen van de wetgeving op de verenigingen en stichtingen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zouden zijn met de huidige of toekomstige wetgeving op de verenigingen en stichtingen, worden ze voor niet geschreven gehouden, zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepalingen.

Johan Lambrecht, voorzitter Dirk Verschoore, bestuurder

AKTE BETREFFENDE BENOEMING BESTUURDERS

De Buitengewone Algemene Vergadering van 18.12.2014 beslist unaniem om onderstaande personen voor een termijn van 6 jaar te herbenoemen tot bestuurders:

Johan Lambrecht, Loveldakker 20 te 9070 Neusden (671031 429 21), geboren te Leuven

Jozef Leterme, Consciencestraat 20 te 8370 Blankenberge (590826 221 03), geboren te Diksmuide

Marc Van Biervliet, 15 rue des Peupliers app.404 te 59123 Bray-Dunes France (530322 291 86), geboren te

Kortrijk

Dirk Verschoore, Amientierssteenweg 11 bus 1 te 8957 Mesen (600308 269 93), geboren te Izegem.

Johan Lambrecht is de voorzitter, Jozef Leterme de secretaris, Marc Van Biervliet de penningmeester en Dirk Verschoore de directeur. Allen aanvaarden hun mandaat.

Johan Lambrecht, voorzitter Dirk Verschoore, bestuurder

Coordonnées
EFREM

Adresse
ARMENTIERSTRAAT 11, BUS 2 8957 MESEN

Code postal : 8957
Localité : MESSINES
Commune : MESSINES
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande