ERIK VANTIEGHEM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ERIK VANTIEGHEM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 441.709.492

Publication

20/06/2014
ÿþ Mod Word 11.1

a_e In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MON iTEU

13 -06

LGISCH S

R BELG NEERGELEGD

2014 26 Mn 2014

AATSC Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, are .KORTR1JK

,r

111111103111

II

3E

III

bt

E SI

Ondernemingsnr : Benaming 0441.709.492

(voluit) : ERIK VANTIEGHEM

(verkort):

Rechtsvorm: Naamloze Vennootschap

Zetel: 8580 Avelgem, Leynseelstraat 154

(volledig adres)

Onderwerp akte NEERLEGGING PARTIEEL SPLITSINGSVOORSTEL

Uittreksel uit het splitsingsvoorstel dd, 19 mei 2014 houdende voorstel tot partiële splitsing van de NV ERIK VANTIEGHEM door inbreng van een deel van het vermogen in de nieuw op te richten BVBA AXVA, in toepassing van artikel 743 van het Wetboek van Vennootschappen, zoals dit werd neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent (afdeling Kortrijk).

De NV ERIK VANTIEGHEM, vennootschap naar Belgisch recht met maatschappelijke zetel gevestigd 8580 Avelgem, Leynseelstraat 154, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Kortrijk met ondernemingsnummer 0441.709.492, werd opgericht op 24 september 1990 bij akte verleden voor meester Georges Bultereys, destijds notaris te Avelgem, bij uittreksel gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 17 oktober daarna onder nummer 901017-243.

De statuten van de NV ERIK VANTIEGHEM werden voor het laatst gewijzigd inhoudende kapitaalverhoging en omzetting naar euro, blijkens akte dd. 18 juli 2001, verleden voor meester Bob Bultereys, notaris te Avelgem, bij uittreksel gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 20 juli daarna onder nummer 20010801644

Blijkens artikel 3 van de gecoördineerde statuten van de NV ERIK VANTIEGHEM , voormeld, wordt het maatschappelijk doel van de vennootschap als volgt omschreven:

"De vennootschap heeft tot doel:

De aan- en verkoop, de in- en uitvoer van alle vaste en vloeibare brandstoffen; de aan- en verkoop, de in-en uitvoer van alle oliën en smeermiddelen; de controle en het onderhoud van verwarmingsinstallaties met vloeibare brandstoffen; het vervoer over de weg, zowel nationaal als internationaal.

De vennootschap mag in België en in het buitenland, alle commerciële, industriële, financlële, roerende of onroerende verrichtingen doem die rechbstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de venwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Zij zal daarenboven rechtstreeks of onrechtstreeks mogen deelnemen aan de werking van andere vennoot-'schappen of bedrijven met eenzelfde, gelijk'aardig of verwant doel, of die een dergelijke aktiviteit uitoefenen dat samenwerking met deze vennoot-'schap nuttig kan zijn en dit door inbreng, versmelting, samenwerking, partici-patie of op gelijk welke andere wijze.

De vennootschap mag leningen verrichten aan derden of waarborgen stellen ten voordele van derden."

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 62.000,00 EUR en wordt vertegenwoordigd door 1.260 aandelen zonder vermelding van nominale waarde, elk vertegenwoordigend 1/ 1.250ste van het kapitaal.

Ingevolge de partiële splitsing zal, zoals eerder uiteengezet, de bedrijfstak bestaande uit de exploitatie van een 08-tankstation, zowel de rechten als de plichten, zonder ontbinding overgaan op een nieuw op te richten vennootschap die de vorm zal aannemen van een BVBA met als naam AXVA, waarvan de zetel gevestigd zal zijn te 8580 Avelgem, Leynseelstraat 152 en waarvan het doel als volgt zal luiden:

Bijlagen biihel_ildgisch_Staatsblad - 20/116/2.014Annexes.da.Mo.niteur_belge

Op de laatste blz. van Lnik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

"De vennootschap heeft tot doel:

De aan- en verkoop, de in- en uitvoer van alle vaste en vloeibare brandstoffen; de aan- en verkoop, de in-en uitvoer van aile oliën en smeermiddelen; de controle en het onderhoud van verwarmingsinstallaties met vloeibare brandstoffen; het vervoer over de weg, zowel nationaal als internationaal.

De vennootschap mag in België en in het buitenland, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen doe-in die rechhstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel en alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Zij zal daarenboven rechtstreeks of onrechtstreeks mogen deelnemen aan de werking van andere vennoot-ischappen of bedrijven met eenzelfde, gelijk-'aardig of verwant doel, of die een dergelijke aktiviteit uitoefenen dat samenwerking met deze vennoot-ischap nuttig kan zijn en dit door inbreng, versmelting, samenwerking, parthchpatle of op gelijk welke andere wijze.

De vennootschap mag leningen verrichten aan derden of waarborgen stellen ten voordele van derden."

De aandeelhouders van de NV ERIK VANTIEGHEM zullen, ter vergoeding van de overdracht van een deel van haar vermogen 1.250 aandelen van de op te richten BVBA AXVA verwerven in verhouding van één aandeel van de op te richten besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid AXVA voor één aandeel van de NV ERIK VANTIEGHEM,. Deze verrichting zal gebeuren zonder betaling van opleg in geld.

Deze aandelen van de NV ERIK VANTIEGHEM zullen worden ingeschreven in het register van aandelen van de op te richten vennootschap BVBA AXVA op naam van de aandeelhouders van de NV ERIK VANTIEGHEM à rato van voormelde verhouding, mits voorlegging van bewijs van aandeelhouderschap van de NV ERIK VANTIEGHEM en dit onmiddellijk nadat de BVBA AXVA rechtspersoonlijkheid heeft verworven door neerlegging van haar oprichtingsakte ter griffie.

De aldus uitgereikte aandelen in de BVBA AXVA zullen recht geven op deelname in de winst vanaf de datum van hun uitgifte. Betreffende dit recht zal niet voorzien worden in enige bijzondere regeling.

De handelingen door de vennootschap NV ERIK VANTIEGHEM gesteld sedert 1 januari 2014 met betrekking tot het deel van haar vermogen dat ze zal overdragen aan de BVBA AXVA zullen boekhoudkundig geacht worden te zijn verricht voor rekening van de BVBA AXVA.

Alle contracten en vergunningen van de NV ERIK VANTIEGHEM met betrekking tot de af te splitsen bedrijfstak, namelijk de exploitatie van diverse Q8-tankstation, worden eveneens onder dezelfde geldende modaliteiten overgedragen naar de verkrijgende vennootschap BVBA AXVA.

In het kader van de partiële splitsing gaan geen onroerende goederen over van de partieel te splitsen NV ERIK VANTIEGHEM naar de op te richten BVBA AXVA.

Er zijn in de partieel te splitsen vennootschap NV ERIK VANTIEGHEM geen aandeelhouders die bijzondere rechten hebben en geen andere effecten dan aandelen.

Aangezien alle aandeelhouders gemeld hebben aanwezig te zullen zijn op de algemene vergadering die over het voorstel tot partiële splitsing zal besluiten en dit met al hun aandelen, zal voorgesteld worden bij toepassing van artikel 749 van het wetboek van vennootschappen af te zien van de verslaggeving door de zaakvoerder overeenkomstig artikel 745 en van de door artikel 748 voorgeschreven publiciteitsmaatregelen ten gunste van vennoten.

De delen van de activa en passiva van het vermogen die aan de op te richten vennootschap, zijnde de BVBA AXVA, zullen worden overgedragen ingevolge voormelde partiële splitsing, zoals die blijken uit de balans  en resultatenrekening van de NV ERIK VANTIEGHEM per 31 december 2013, worden nader uiteengezet in de bijlagen aan dit voorstel.

Er wordt expliciet overeengekomen tussen de betrokken partijen dat de mogelijke financiële gevolgen naar aanleiding van hangende geschillen, waarborgverplichtingen, fiscale en sociale controles die betrekking hebben op de afgesplitste actief  en passiefbestanddelen integraal ten laste komen van de nieuw op te richten BVBA AXVA.

De financiële gevolgen naar aanleiding van hangende geschillen, waarborgverplichtingen, fiscale en sociale controles die betrekking hebben op de overige activiteiten van de NV ERIK VANTIEGHEM en voortvloeien uit gebeurtenissen voor datum van 1. januari 2014, blijven integraal ten laste van de NV ERIK VANTIEGHEM

Waar geen toewijzing kan gebeuren aan enige activiteit, komen de financiële gevolgen naar aanleiding van

hangende geschillen, waarborgverplichtingen, fiscale en sociale controles enz die voortvloeien uit

gebeurtenissen voor datum van 1 januari 2014 zowel ten laste van de NV ERIK VANTIEGHEM als van de BVBA AXVA en dit in verhouding van het boekhoudkundig eigen vermogen zoals blijkt uit de onderliggende splitsingssta at.

4

e

Aldus getekend:

de heer Piet VANTIEGHEM

Gedelegeerd bestuurder

mevrouw Jevva SPELEERS

bestuurder

BVBA GILVA

bestuurder

vertegenwoordigd door haar

vaste vertegenwoordiger

de heer Piet VANTIEG HEM

Tegelijk hiermee neergelegd voorstel tot partiële splitsing

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/21114.r_Annexes_duilloniteur_be1ge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/09/2014
ÿþ Riad Word 11,1

1-i F-7 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

j=~'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering, gehouden ten zetel dd. 31/05/2014 blijkt volgende:

Ine vergadering beslist met éénparigheid van stemmen orete. herbenoemen als bestuurders voor een

periode van zes jaar;

De heer Vantieghem Piet;

Mevrouw Speleers Jeyva;

BVBA Gilva (0471164.052), vertegenwoordigd door de heer Vantieghem Piet,

Ze aanvaarden bij deze hun mandaat.

Volgend op de bijzondere algemene vergadering kwam de voltallige raad van bestuur samen en beslist om

het mandaat als gedelegeerd bestuurder te verlengen voor een periode van zes jaar van:

de heer Vantieghem Piet;

BVBA Gilva, vertegenwoordigd door de heer Vantieghem Piet.

Ze aanvaarden bij deze hun mandaat.

Aldus opgesteld te Avelgem op 31/05/2014.

Vantieghem Piet,

bestuurder en gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ' Naam en handtekening.

11111 1§15

19169

MONITEUR BELGE

2.7 -08- 2014 BELGISCH STAATSBLAD

NEERGELEGD

1 l JULI 2014

echtbank van KOOPHANDEL

ri nt, afd. KORTRIJK

Ondernemingsnr : 0441.709.492

Benaming

(voluit) : Erik Vantieghem

(verkort):

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Leynseelstraat 154 te 8580 Avelgem

(volledig adres)

Onderwer " akte : Herbenoeming bestuurders en gedelegeerd bestuurder

09/09/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

R BELGE

g- 2014

*14167034*

IuhI

V beh

aa

Bel Staa

1

NEERGELEGD

2 z JUL1 2011i

Rechtbank van KOOPHANDEL

Geet, KORTRIJK

MONITEU

02 -0

BELGISCH

3TAATSBLAD

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

------- y'

Ondernemingsnr : 0441.709.492

Benaming

(voluit) : Erik Vantieghem

(verkort)

Rechtsvorm: Naamloze vennootschap

Zetel: Leynseelstraat 154 te 8580 Avelgem

(volledig adres)

Onderwerp akte Partiële splitsing

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering opgemaakt door notaris Bernard DENYS, notaris ter verblijfplaats Avelgem, notaris zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een; besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notaris Bernard Denys" met zetel te Avelgem,:, Oudenaardsesteenweg 141 (RPR 0874.747.285), de zeventien juli twee duizend veertien, blijkt dat er, ondermeer eenparig werd beslist:

EERSTE BESLUIT - Splitsingsvoorstel

De vergadering ontslaat de voorzitter van voorlezing van het in de agenda opgenomen splitsingsvoorstel en de aandeelhouders erkennen uiterlijk één maand voor de datum van deze vergadering van dit voorstel alsook van de in de wet bedoelde andere documenten volledig kennis te hebben gekregen.

TWEEDE BESLUIT.

Voorstel om, overeenkomstig, artikel 749 Wetboek van Vennootschappen, afstand te doen van het opstellen' van een schriftelijk en omstandig verslag door de zaakvoerder en een controleverslag door een bedrijfsrevisor, of accountant, overeenkomstig de artikelen 745 en 746 van het Wetboek van Vennootschappen.

Eveneens voorstel om, overeenkomstig voornoemd artikel 749 van het Wetboek van Vennootschappen,> afstand te doen van de informatieverstrekking aan de aandeelhouders en de vennoten, overeenkomstig, overeenkomstig artikel 748 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 749, eerste en tweede lid, van het Wetboek van Vennootschappen luidt als volgt: "De vennootschappen die aan de splitsing deelnemen, behoeven de artikelen 745, 746 en 748 niet toe te passen, in zover dit laatste naar de verslagen verwijst, indien alle vennoten en alle houders van effecten waaraan' stemrecht in de algemene vergadering is verbonden, daarvan hebben afgezien.

De afstand van dat recht wordt vastgesteld bij een uitdrukkelijke stemming in de algemene vergadering die over de deelneming aan de splitsing moet besluiten.

In de agenda van die algemene vergadering wordt vermeld dat de vennootschap voornemens is deze: bepaling toe te passen en worden het eerste en het tweede lid opgenomen."

DERDE BESLUIT  Besluit tot splitsing

Besluit tot splitsing, overeenkomstig de voorwaarden van voornoemd splitsingsvoorstel, door overdracht van. het gehele vermogen (zowel de rechten als de verplichtingen), met name aan de op te richten vennootschap BVBA "AXVA"

Met dien verstande dat:

a)De overdrachten gebeuren op basis van de boekhoudkundige staat van de gesplitste vennootschap' afgesloten per één en dertig december twee duizend dertien. De activa en passive en de bestanddelen van het eigen vermogen zullen worden opgenomen in de boekhouding van de op te richten vennootschap "AXVA" tegen de waarde waartegen ze in de rekeningen van deze vennootschap op voormelde datum staat ingeschreven.

b)De handelingen van de gesplitste vennootschap worden, boekhoudkundig, geacht te zijn verricht voorrekening van de verkrijgende vennootschappen vanaf één januari twee duizend veertien, zodat alle handelingen van na die datum in het voordeel en voor het risico van de inbrengverkrijgende vennootschappen zijn.

c)Teneinde elke mogelijke betwisting over de verdeling van bepaalde delen van het vermogen te; voorkomen, voor zo-ver de hieronder omschreven verdeling niet voldoende nauwkeurig is, ofwel om de, toekenning voor interpretatie vat-baar is, ofwel omdat het gaat om delen van het vermogen die ten gevolge van verzuim of nalatigheid niet in de opgave van toegekende vermogensdelen zijn vermeld, wordt uitdruk-kelijk overeengekomen, gelet op de bepalingen van artikelen 729 en 744 van het Wetboek van Vennootschappen dat: aile ac-tiva en passiva waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld aan wie ze werden toegekend,' toekomen aan de op te richten bvba "AXVA"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordlgen

Verso Naam en handtekening.

-d)Dre overdrachten gebeuren tegen uitreiking -Van duizend tWee-ho défér'él- Vijftig) nieuwe, Volledig vbIstorte aandelen van de op te richten vennootschap "AXVA", zonder opleg.

" De vergadering beslist dat dit besluit wordt goedgekeurd, onder de opschortende voorwaarde dat de splitsing wordt goedgekeurd door de vennootschap bvba "AXVA" op te richten.

VIERDE BESLUIT  Goedkeuring van de oprichtingsakte en van de statuten van de op te richten vennootschap "AXVA".

Overeenkomstig artikel 753 van het Wetboek van Vennootschappen keurt de vergadering het ontwerp van oprichtingsakte en van de statuten van de op te richten vennootschap "AXVA" goed, dewelke de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Burgerlijke Aansprakelijkheid. Een exemplaar van deze documenten blijft : aan deze notulen gehecht.

VIJFDE BESLUIT  Algemene beschrijving

De vergadering verzoekt ondergetekende notaris te acteren dat het vermogen van de gesplitste vennootschap, op basis van de boekhoudkundige staat afgesloten op één en dertig december twee duizend dertien, uit de voIgende activa en passive en kapitalen bestaat.

ZESDE BESLUIT Kapitaalsverhoging

De vergadering beslist om het kapitaal-van de vennoot-schap te verhoger4 met..twee duizend zeven en twintig euro één en tachtig cent (2.027,81-¬ ) door incorporatie in het kapitaal van de beschikbare reserves zonder creatie van nieuwe aandelen zodat het kapitaal van de vennootschap wordt gebracht van negen en ; vijftig duizend negen honderd twee en zeventig euro negentien cent (59.972,19-¬ ) op opnieuw twee en zestig duizend euro nul cent (62.000,00-e), en dit na de partiële splitsing.

ZEVENDE BESLUIT  Bevoegdheden

Aile bevoegdheden die nodig zijn voor de uitvoering van voorgaande besluiten, worden, zoveel als mogelijk, ver-leend aan elke bestuurder van de raden van bestuur van de verkrijgende vennootschappen, waarbij ieder afzonderlijk of gezamenlijk kan optreden wat betreft de vennootschap waarvan zij bestuurder is.

Aan de voorzitter wordt in het bijzonder de bevoegd-heid verleend om:

-aile formaliteiten bij de bevoegde overheden te vervullen met het oog op schrapping of overbrenging

-als vergoeding voor deze overdracht te aanvaarden: duizend twee honderd vijftig (1.250) nieuwe, volledig volgestorte aandelen van de op te richten vennootschap "AXVA'', zonder opleg

-deze nieuwe aandelen onder de aandeelhouders van de gesplitste vennootschap te verdelen en om in voorkomend geval de registers van de nominatieve aandelen bij te werken, waarbij de kosten van deze ' verrichtingen door de verkrijgende vennootschap worden gedragen

-in het kader van deze overdracht door splitsing de hypotheekbewaarder vrijstelling te verlenen om een ambtshalve inschrijving te nemen, te verzaken aan aile zakelijke rechten, voorrechten, vorderingen tot ontbinding, handlichting te verlenen met of zonder betaling van aile bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen, verzetten of andere beletsels.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Notaris Bernard DENYS

Tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persomn(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor; >behouden

aarr het

" Belgisch Staatsblad

30/05/2013 : KO122204
26/07/2012 : KO122204
03/06/2010 : KO122204
14/09/2009 : KO122204
08/06/2009 : KO122204
06/06/2008 : KO122204
11/06/2007 : KO122204
01/07/2005 : KO122204
12/11/2004 : KO122204
27/09/2004 : KO122204
17/11/2003 : KO122204
05/03/2002 : KO122204
01/08/2001 : KO122204
17/07/1999 : KO122204
13/02/1991 : KO122204

Coordonnées
ERIK VANTIEGHEM

Adresse
LEYNSEELSTRAAT 154 8580 AVELGEM

Code postal : 8580
Localité : AVELGEM
Commune : AVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande