EUROFOOT

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROFOOT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 475.418.081

Publication

04/03/2014
ÿþMOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IE

gEGIITDANK VAN KOOpIIAND

21 FFB, 2014

~

~t~R~7E

Grime

Ondernemingsn r : 0475.418.081

Benaming

(voluit) : Eurofoot

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Leopold II laan 2131501 , 8670 Oostduinkerke

Onderwerp akte : Wijziging statuten, bestuursleden en adres zetel

De statuten van deze vereniging worden vastgesteld als volgt TITEL I - NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1  De vereniging draagt de naam: "EUROFOOT" .

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden vereniging zonder winstgevend doel of VZW."

Artikel 2  De zetel van de vereniging wordt overgebracht naar Koksijde (Oostduinkerke), Albert l laan 96 GV 02 Hij valt in het gerechtelijk arrondissement van Veurne.

Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van: beheer. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. De raad van beheer kan kantoren en filialen oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 3  De vereniging heeft tot doel: het promoten , aanmoedigen en ontwikkelen van het jeugdvoetbal en de jeugdsport in het algemeen door het organiseren van nationale en internationale toernooien; Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging aile middelen aanwenden. Zij is bevoegd om alle roerende' en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te, houden of er gebruik van te hebben.

Artikel 4  De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il  DE LEDEN

Artikel 5  De vereniging is samengesteld uit effectieve leden.

Het getal van de leden is niet beperkt.

Het aantal effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Artikel 6  De effectieve leden zijn:

a. de ondertekenaars van onderhavige akte;

b. de personen die op voorstel van ten minste twee effectieve leden, als effectief lid warden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden.

Artikel 7 -- Eenieder die wenst effectief lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van (beheer) bestuur, deze onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht.

Artikel 8  De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik uitreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van (beheer) bestuur.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met meerderheid van twee derde van de aanwezige effectieve leden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

iUOD2.2

De raad van (beheer) bestuur, kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 9  De effectieve of toetredende leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet méér bedragen dan 50 Euro.

Artikel 10  Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden kid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch de zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 11  De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

TITEL III  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12 - De algemene vergadering is samengesteld uit effectieve leden.

Artikel 13  De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, Zij bezit de machten die

haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1° de wijzigingen van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen;

4° de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5° de uitsluiting van leden,

6° de benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

7° de kwijting aan bestuurders en commissarissen.

8° de omzetting van de VZW in een vso.

Artikel 14  de algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand februari.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van beheer of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden, iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping,

Alle effectieve leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 15  De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer bij gewone email of brief, ondertekend door de voorzitter of secretaris in naam van de raad van beheer, die minstens acht dagen véér de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 16  leder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. leder effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 17  De vergadering moet door de raad van (beheer) bestuur worden bijeengeroepen indien één vijfde van de effectieve leden het aanvragen.

Eveneens moet ieder voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de effectieve of toetredende leden op de agenda worden geplaatst.

Artikel 18 -- De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van (beheer) bestuur.

Artikel 19  In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht.

De besluiten, behoudens deze hierna vermeld, worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in de onderhavige statuten;

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van (beheerder) bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding worden onthouding geteld als tegenstem.

Artikel 20  De algemene vergadering kan slechts besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel worden nageleefd.

Artikel 21  De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een beheerder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar aile leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van (beheer) bestuur en door een (beheerder) bestuurder,

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een (beheerder) bestuurder.

TITEL IV  (HET BEHEER) RAAD VAN BESTUUR

Artikel 22  De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een termijn van vier jaar. De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Artikel 23  1n geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige beheerder (bestuurder) door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de beheerder (bestuurder) die hij vervangt, De uitredende (beheerders) bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 24  De raad van (beheer) bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige (beheerders) bestuurders;

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitteer of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen met en gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of diegene die hem vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 25 -- De (beheerraad) raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan aile rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nodig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De (beheerraad) raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een van zijn leden en zelfs aan derden.

Artikel 26  Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van (beheer) bestuur en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 27 -- Door de (beheerders) bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van (beheerder) bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V  BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 26  Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van beheer de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het vclgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden minstens acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Voor-

behouden aan hèt Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

Luik B - Vervofg

Artikel 29 -- Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijza vare dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI  ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 30  De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan vóór het verstrijken van haar duur ontboden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 31  In geval van ontbinding za! het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan VZW KVVO of aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Artikel 32  Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

2. Ontslagen, benoemingen en herbenoemingen van beheerders en vaststellen van functies

a / Ontslag leden

Van de volgende beheerders die hun ontslag gaven, werd het ontslag met algemeenheid van stemmen

aanvaard:

-Mevr. Hilde Tack, Papegaaistraat 40, 8400 Oostende- no56.11.11-21-232

-Mevr. Ann Vanacker, Noordstraat 132, 8630 Veurne-no70.11.06-33.463

-Dhr. Dirk Vieren, Piet Verhaertstraat 24, 8670 Oostduinkerke-no58.08.25-36.958

-Dhr. Herbert Vanhove, Dorpstraat 61, 8400 Oostende- no 62.12.23-353.52

b / Verkiezing beheerders

Volgende leden worden met algemeenheid van stemmen aanvaard:

Mevr. Doline Spinnewyn, Ter Weide 11, 6670 Oostduinkerke - n°64.02.25-27.065 Dhr. Erik Desaegher, Modest Ghysefenstraat 38, 8670 Koksijde - n°61.03.31-395.74 Dhr. Johan Roelens, Pemenhoek 13 ,8620 Nieuwpoort n°61.12.18-195.48 Dhr. Jan Rammeloo, Guldensporenlaan 16, 8670 Oostduinkerke - n°64.01.29-255.32 Dhr. Jozef (Joe) Govaerts, Witte Burg 12, 8670 Oostduinkerke  n° 52.01.30-211.85 Dhr, Henk Vanbillemont, Spiekerstraat 20, 8630 Veurne - n°64.10.06-263.01

c 1 Herbenoeming beheerders en vaststelling functies

Dhr. Luc Célérier wordt erevoorzitter

Dhr. Joe Govaerts wordt voorzitter

Dhr. Ronald Euvrard wordt ondervoorzitter

Dhr Pascal De Ceuleners blijft penningmeester

Mevr. !nés Smets blijft secretaris

Dhr. Jan Depotter, beheerder

Dhr. Dries Lecluyse, beheerder

Goedgekeurd met algemeenheid van stemmen; te publiceren

Tekenen hier:

1) Govaerts Jozef, Witte burg 12 - 8670 Oostduinkerke -52.01.30-211.85

2) Smets !nés, Leopold 11-laan 213/0501  8670 Oostduinkerke-57.10.07-25.625

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

09/04/2015
ÿþMOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III I1 Ill1 II1 IllI tII 1II t1I III

" 15051839*

N r I

Rechtbank van Koophandel Gent

2 7 KART 2015

AfdefelifeuRNE

Ondernemingsnr : 0475.418.081

Benaming

(voluit) : Eurofoot

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Albert I laan 96 GV02 , 8670 Oostduinkerke

Onderwerp akte : Algemene vergadering van 24/02/2015, wijzigingen bestuur en aanstelling vereffenaars

Ontslagen, benoemingen en herbenoemingen van beheerders vaststellen van functies

a / Ontslag leden

Van de volgende beheerders die hun ontslag gaven, werd het ontslag met algemeenheid van stemmen

aanvaard:

-Dhr Jan Depotter, Wastinestraat 3, 8020 Hertsberge -n°64.05.25-229.19 -Dhr Dries Lecluyse, Strandlaan 311 b101, 8670 Sint Idesbald-n°67.08.12-02.907 -Dhr. Jan Rammeloo, Guldensporenlaan 16, 8670 Oostduinkerke-n°64.01.29-255.32 -Dhr. Henk Vanbillemont, Spiekerstraat 20, 8630 Veurne - n°64.10.06-263.01

b / Verkiezing beheerders

Volgend lid word met algemeenheid van stemmen aanvaard:

.Dhr Johan Provost Dahlialaan 42, 8670 Oostduinkerke n°40.07.18-255.94

c / Herbenoeming beheerders en vaststelling functies:

Dhr. Luc Célérier blijft erevoorzitter

Dhr. Joe Govaerts blijft voorzitter

Dhr. Ronald Euvrard blijft ondervoorzitter

Dhr Pascal De Ceuleners blijft penningmeester

Mevr. Inés Smets blijft secretaris

Dhr Johan Roelens, beheerder

Mevr, Dorine Spinnewijn, beheerder

Mevr. Monique Dumolin, beheerder

Dhr. Erik Desaegher, beheerder

c / Ontbinding vereniging en aanstelling vereffenaars

De vereniging word ontbonden en de vereffenaars worden aangeduid:

Dhr Jozef Govaerts, Witte Burg 12, 8670 Oostduinkerke- 52.01.30-211.85

Dhr johan Roelens, Pemenhoek 13, 8620 Nieuwpoort-61.12.18-195.48

Goedgekeurd met algemeenheid van stemmen; te publiceren

Tekenen hier:

1) Govaerts Jozef, Witte burg 12 - 8670 Oostduinkerke -52.01.30-211.85

2) Smets Inés, Leopold 11-laan 213/0501  8670 Oostduinkerke-57.10.07-25.625

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van LulkB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
EUROFOOT

Adresse
ALBERT I LAAN 96, GV 02 8670 OOSTDUINKERKE

Code postal : 8670
Localité : Oostduinkerke
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande