EUROPESE EIPRODUCTEN PRODUCENTEN ASSOCIATIE, AFGEKORT : EEPA

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPESE EIPRODUCTEN PRODUCENTEN ASSOCIATIE, AFGEKORT : EEPA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.717.893

Publication

07/01/2015
ÿþ MOD2,2

vrai In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte tergnttieEERGEE.ECD



1111111

*15003392*

OBenaming

~ ~

î ' e~ ~ ~' "7:

Ûfie Rechtbank Koophandel

2 2 DEC 2014

Gent Afdeling Brugge

Der

(voluit) : Europese Eiproducten Producenten Associatie

(verkort) : EEPA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bilkske 93, 8000 Brugge

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten, benoemen raad van bestuur en gemachtigde

Uittreksels uit de aktes:

De ondergetekenden:

IGRECA SA, ZA Les Mulottières, 49140 Seiches sur le Loir (Fr.)

Lodewijckx NV, Eindhoutseweg 32, 2431 Veerie-Laakdal (B.)

Adriaan Goede BV, Scheepsbouwersweg 3, 1121 PC Landsmeer (Ned.)

Ovopol Sp. Z.o.o., 67-900 Nowa Sól, ul. Wojska Polskiego 39 (Pol.)

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

I Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1

De VZW draagt de naam Europese Eiproducten Producenten Associatie, afgekort EEPA,

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd in België te 8000 Brugge, Bilkske 93 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan ten allen tijde worden ontbonden.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel het vertegenwoordigen van de belangen van de producenten van eiproducten.

Hiertoe worden de producenten van eiproducten verenigd ten einde overleg en beraadslaging te bevorderen tussen de effectieve leden zelf alsook met de nationale en internationale instanties.

Meer in het algemeen zal de vereniging aandacht besteden aan de promotie van de kwaliteit van "producten, verhPtPring van marktinformatie, shidile rond pl-ruiler, en b endai

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

wetenschappelijk onderzoek, het formuleren van advies met betrekking tot de nationale en internationale wetgevingen en de sector vertegenwoordigen naar het publiek.

Artikel 5

De VZW meg alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen bestemd worden voor de verwezenlijking van de doelstellingen,

I! Leden

Artikel 6

De vereniging heeft 2 soorten leden die door de Algemene Vergadering werden erkend

Effectieve leden (of kortweg 'leden')

Ereleden

Enkel de effectieve leden mogen stemmen op de Algemene Vergadering.

Artikel 7 : effectieve leden

De stichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister det op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Kunnen toetreden als effectief lid:

De producenten van eiproducten die actief zijn op een bedrijfseigen productielocatie binnen de EG en erkend zijn volgens de voorwaarden van de EU-wet 852!2004 art. 6 of zijn wettelijke opvolger, goedgekeurd door de inspectie van voedselveiligheid en aan wie een productielicentie toegekend werd.

Daarnaast Kunnen ook effectief lid worden de nationale, onafhankelijke professionele organisaties die binnen een EU-lidstaat de belangen van de erkende eiproductenfabricanten vertegenwoordigen.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Artikel 8 Erelid

Kan als erelid toetreden een natuurlijke persoon of rechtspersoon die wegens reeds geleverde diensten voor de vereniging en/of de sector in het algemeen als dusdanig door de Algemene Vergadering erkend wordt met 213e van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De ereleden bezitten geen stemrecht binnen de Algemene Vergadering.

Ereleden krijgen alleen op uitnodiging van de voorzitter en/of algemeen secretaris toegang tot de Algemene Vergadering en andere activiteiten van de vereniging,

Artikel 9 : bijdrage

De effectieve leden betalen een maximale lidmaatschapsbijdrage van 5.000 euro, Op voorstel van de Raad van Bestuur bepaalt de Algemene vergadering jaarlijks het bedrag van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage.

De nationale, onafhankelijke professionele organisaties betalen naast deze lidmaatschapsbijdrage lidgeld per lid dat bij hen is aangesloten, tenzij dit lid zelf is aangesloten bij EEPA.

Artikel 10

Kandidaat-leden richten hun verzoek tot toelating schriftelijk aan de Raad van Bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 11

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Elk lid is verplicht

-De door de statuten opgelegde verplichtingen na te komen

-Zich te onderwerpen aan de besluiten van de organen van de vereniging

-Het lidmaatschap te betalen dat jaarlijks door de algemene vergadering wordt vastgesteld.

Bij niet-betaling worden de leden door de raad van bestuur aangemaand hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het lid dat niet betaalt binnen dertig dagen na afloop van de bepaalde termijn, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de Algemene vergadering worden besloten, met 2/3e van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid de kans kreeg gehoord te worden,

De uitsluiting van een erelid is de bevoegdheid van de Algemene Vergadering, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Een lid dat wordt uitgesloten kan de teruggave niet eisen van de door hem betaalde bijdrage. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden op of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz,

Ili De Algemene Vergadering

Artikel 12

De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden.

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen, Een lid kan evenwel slechts één ander [id vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

e

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten, ln dit geval roept de raad van bestuur, bij gebreke van statutaire bepalingen, de algemene vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voorde vergadering.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 15

Tenzij anders vermeld in de statuten of de wet worden de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem,

Artikel 16

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en de leden die dit wensen, Alle leden kunnen er op aanvraag, zonder verplaatsing van de stukken, kennis van nemen, Onder dezelfde vcorwaarden wordt, met schriftelijKe toestemming van de raad van bestuur van de vereniging inzage gegeven aan derden die daar belang bij kunnen hebben op het zetefadres, na een vooraf te maken afspraak.

1V Raad van Bestuur

Artikel 17

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste 3 personen die ai dan niet lid zijn van de vereniging en benoemd worden door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De Raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter kiezen en elke andere functie die het noodzakelijk acht.

De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van het mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting.

iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen werden,

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeen roepen om nieuwe bestuurders te benoemen, Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 18

. r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging, Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

De raad kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn bestuurders of aan een of meer derden.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde perscnen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van

bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris of de coordinator, die alleen kunnen handelen.

De voorzitter, de secretaris en de coordinator zijn ertoe gehouden de interne afspraken omtrent de vertegenwoordiging naar derden toe te respecteren, op gevaar van een interne aansprakelijkheids-vordering.

Artikel 19

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per email, met vermelding van de agenda. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als college, De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daar bijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter.

V Begrotingen, rekeningen

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 janurai tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden op de eerstvolgende algemene vergadering ter goedkeuring vcorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

VI Ontbinding, vereffening -- slotbepaling

Artikel 21

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkcord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige

MOD2.2

Luik B - Vervolg

of vertegenwoordigde leden maar mits een meerderheid van 415e der aanwezige of vertegenwoordigde steffimen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffening-voorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging zonder wistoogmerk of feitelijke vereniging met een belangeloze doelstelling.

Artikel 22

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen toepasselijk,

De algemene vergadering van 05/06/2014 heeft tot bestuurders benoemd:

Justeau Matthieu, 347 rue Saint Leonard 49 000 Angers, geboren op 61711972, te Angers (Fra.) Goede Dirk, Dorpsstraat 8, 1121 BW Landsmeer, geboren op 16/06/1970, te Landsmeer (Ned.) Hagen Clara Lilly, Traay 283, Driebergen  Rijsenburg, geboren op 19/05/1964, te Utrecht (Ned.)

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend,

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur van 05/06/2014 heeft onder zijn leden volgende gemachtigde functies verdeeld: Voorzitter: Justeau Matthieu, 347 rue Saint Leonard 49 000 Angers, geboren op 61711972, te Angers (Fra.) Secretaris: Hagen Clara Lilly, Traay 283, Driebergen  Rijsenburg, geboren op 1910511964, te Utrecht (Ned.)

De raad van bestuur van 05/06/2014 heeft tevens volgende gemachtigde vertegenwoordiger niet-bestuurder aangesteld:

Coördinator Gummerus !tarin Maria, Descampsstraat 22/3, 8370 Blankenberge, geboren op 06/04/1966, te Helsinki (Fin.)

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris of de coordinator, die alleen kunnen handelen.

De voorzitter, de secretaris en de coördinator zijn ertoe gehouden de interne afspraken omtrent de vertegenwoordiging naar derden toe te respecteren, op gevaar van een interne aansprakelijkheids-vordering

Te Brugge, op 5/6/2014

Gummerus Karin Maria

Coördinator

Op de laatete biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Rijlagen hij het Relgisch Staatsblad 07/01/2015 - AnnP3reg_di

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
EUROPESE EIPRODUCTEN PRODUCENTEN ASSOCIATIE,…

Adresse
BILKSKE 93 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande