F.C. EENDRACHT HOOGLEDE

Association sans but lucratif


Dénomination : F.C. EENDRACHT HOOGLEDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 429.489.967

Publication

28/01/2015
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0429.489.967

Benaming

(voluit) : F.C. Eendracht Hooglede

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Prinses Josephine Charlottestraat 10, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 1710712014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen: inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: F.C. Eendracht Hooglede.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Prinses Josephine Charlottestraat 10, 8800 Roeselare en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen (griffie Kortrijk).

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel de beoefening van de voetbalsport te bevorderen en aan te moedigen. Zij streeft met alle middelen naar de verwezenlijking van haar doel en met name door het inrichten van sportontmoetingen, de huur of aankoop van alle roerende en onroerende goederen, het aanleggen en uitbaten van sportvelden, de oprichting en uitbating van magazines, bladen, drankgelegenheden, restaurants, zalen, ...

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vijf bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene; vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld: in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op, de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MONIT UR ! ;!'ÿ NEERGELEGD

2D-0f-Lb

BELGISCH STAArSSI,A:

r ; u>rt;, 2014

EL

RechetgMeafd. KORTRIJK

15 1570

i

MOP 2.2

C

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door raad van bestuur wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de secretaris van de raad van bestuur.

De beslissing is zonder verhaal en hoeft niet te worden gemotiveerd. Ze wordt soeverein genomen en er kan geen rechtvaardiging worden gevraagd. Zij wordt per gewone brief ter kennis gebracht aan de kandidaat door de gerechtigd correspondent van de vereniging.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Eik lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij gewoon of aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid dat niet aanwezig was op drie opeenvolgende algemene vergaderingen, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college: De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden buiten beschouwing gelaten. ln afwijking hierop is bij staking van stemmen de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Deze moeten worden voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering.

ARTIKEL 19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen,

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeéindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen kan handelen. "

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als elke handeling of verrichting van gering belang, die tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield, in dit geval roept de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon, Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1120e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden wanneer aile leden aanwezig zijn en hiermee akkoord gaan.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vernield worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffening-voorwaarden,

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

ARTIKEL 36: Hoedanigheid van lid van de K.B.V.B.

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA na te leven, Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft. De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair play na te leven.

Na uitputting van de statutaire procedure worden alle geschillen inzake het bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B., ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscoilege, samengesteld uit drie leden van de Rechtscommissie.

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Mol] 2.2

Luik B - Vervolg

Elk geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen, en -richtlijnen zal voorgelegd worden aan de arbitrage-instanties die in haar schoot zijn opgericht. Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA zal voorgelegd worden aan de arbitrage van de TAS 'Arbitragecommissie voor de Sport' te Lausanne (Zwitserland).

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurder:

Gerinckx Guida (ontslag op 30106/2014).

De algemene vergadering van 01/07/2014 heeft tot bestuurders benoemd:

Anne Chris, Molenstraat 13, 8830 Hooglede, geboren op 20/11/1970, te Roeselare

Casteleyn Stijn, Uilenspiegelstraat 41, 8830 Hooglede, geboren op 07/09/1982, te Roeselare

Devos Geert, Uilenspiegelstraat 35, 8830 Hooglede, geboren op 18/06/1966, te Roeselare

Janssens Koen, Breemeerschstraat 3, 8830 Hooglede, geboren op 14112/1967, Menen

Lins Bart, Hardenburg 9, 8830 Hooglede, geboren op 24106/1972, te Roeselare

Vandewoestijne Jerry, Stoomtuigstraat 20, 8830 Hooglede, geboren op 08/08/1960, te Zwevezele

De raad van bestuur is hierdoor als volgt samengesteld:

Anne Chris, Molenstraat 13, 8830 Hooglede, geboren op 20/11/1970, te Roeselare

Casteleyn Stijn, Uilenspiegelstraat 41, 8830 Hooglede, geboren op 07/09/1982, te Roeselare

Devos Geert, Uilenspiegelstraat 35, 8830 Hooglede, geboren op 18/06/1966, te Roeselare

Janssens Koen, Breemeerschstraat 3, 8830 Hooglede, geboren op 14/12/1967, Menen

Lins Bart, Hardenburg 9, 8830 Hooglede, geboren op 24/06/1972, te Roeselare

Vandewoestijne Jerry, Stoomtuigstraat 20, 8830 Hooglede, geboren op 08/08/1960, te Zwevezele

Bolle Jeffrey, Hogestraat 170b, 8830 Hooglede, geboren op 02107/1980, te Roeselare

Bolle Tommy, Van Arteveldestraat 7, 8830 Hooglede, geboren op 07/01/1983, te Roeselare

Somers Jean-Pierre, Pr. Jos, Charlottestraat 10, 8800 Roeselare, geboren op 16/11/1949, te Oostende

Verschuere Dirk, Stationstraat 36, 8830 Hooglede, geboren op 22/06/1954, te Hooglede

Bruynooghe Daniel, Amersveldestraat 150A, 8830 Hooglede, geboren op 13/11/1944, te Kortemark

Debruyne Mario, Delaeystraat 84A, 8830 Hooglede, geboren op 26/12/1963, te Roeselare

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuurvertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen kan handelen,

Te Roeselare, op 17/07/2014

Bruynooghe Daniel

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/07/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III I IN

*12133507*

bE

a st

A

MONITEUR 8EL;;E

2 0 -07- 2092

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0429.489.967

Benaming

(voluit): F.C. Eendracht Hooglede

(verkort} :

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Prinses Josephine Charlottestraat 10, 8800 Roeselare

Onderwerp akte : Wijziging statuten artikel 4.6 - Ontslagen en benoemingen dagelijks bestuur

De VZW.F.C.Eendracht Hooglede heeft in haar algemene vergadering van 3 juli 2012

overeenkomstig de vigerende wetgeving beslist de statuten te wijzigen en volledig te vervangen door wat

volgt .

1. NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art.1,1.: De vereniging draagt als naam : F.C. Eendracht Hooglede,vereniging zonder winstoogmerk, Art.1.2.: Haar maatschappelijke zetel is gevestigd in Belgie,in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk, in de '

bij de KBVB opgeheven woonplaats van de gerechtigde correspondent van de club,met name de

heer Somers Jean-Pierre,Pr.Jos.Charlottestraat 10,8800 Roeselare.

Elke wijziging van de maatschappelijke zetel behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering.

Art.1.3.: Alle akten,facturen,aankondigingen,publicaties en andere documenten uitgaande van de vereniging vermelden de maatschappelijke benaming van de vereniging,onmiddellijk gevolgd of voorafgegaan door de woorden : Vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting Vzw,evenals het adres van de maatschappelijke zetel.

Art.1.4.: De vereniging heeft tot doel de beoefening van de voetbalsport te bevorderen en aan te moedigen. Zij streeft met alle middelen naar de verwezenlijking van haar doel en met name door het inrichten van sportontmoetingen,de huur of aankoop van alle roerende en onroerende goederen,het aanleggen en uitbaten van sportvelden,de oprichting en uitbating van magazines,bladen,drank - gelegenheden,restaurants,zalen,enz...

De vereniging mag in het algemeen alle handelingen stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doeleinden,door middel van overdracht,inbreng,fusie,deelname,financiele tussenkomst,aankoop van aandelen of via ieder ander middel, belangstelling betonen voor alle sportondernemingen en aile daarmee verbonden bedrijven.Zij mag haar medewerking verlenen aan en belangstelling tonen voor activiteiten die gelijkaardig zijn aan haar doel.Zij mag tevens diensten en instellingen oprichten of beheren met het oog op de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Art1.5.: De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

2. LIDMAATSCHAP :

Art2.1.:De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden.

Art2.2.: Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet tenminste 5 bedragen,

Art2.3.; De volheid van het lidmaatschap,met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering,komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.Al wie aan de activiteiten van de vereniging deelneemt, is een toegetreden Iid.Alle effectieve en toegetreden leden worden geacht de statuten van de vereniging en eventueel het huishoudelijk reglment te onderschrijven door het feit van hun aansluiting.Met de term "lid " wordt In deze statuten uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. De kandidatuurstelling van kandidaat - leden dient schriftelijk te gebeuren bij de secretaris van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

f ' 7 M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge vzw.Nieuwe leden worden opgenomen door een beslissing van een meerderheid van de raad van

bestuur.De beslissing tot aanvaarding of toetreding is zonder verhaal en hoeft niet te worden

gemotiveerd.Zij worden soeverijn genomen en er kan geenrechtvaardiging worden gevraagd.

Zij worden per gewone brief ter kennis gebracht van de kandidaat door de gerechtigde

correspondent van de vereniging.

Art.2.4.: Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting.

Art.2.5.: Het staat op ieder moment elk effectief of toegetreden lid vrij uit te treden uit de vereniging.

Een effectief lid moet zijn ontslag per gewone brief richten aan de raad van bestuur.

Worden eveneens beschouwd als ontslagnemend :

- Effectieve leden of toegetreden leden die hun jaarlijks verschuldigde bijdrage niet betalen.

- De effectieve leden die niet aanwezig waren op drie opeenvolgende algemene vergaderingen.

Art.2.6.: Het lid dat door zijn gedrag schade berokkent aan de vereniging kan worden voorgesteld tot

uitsluiting door de raad van bestuur.De uitsluiting behoort tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering.Om een effectief lid te kunnen uitsluiten moeten de volgende voorwaarden worden

vervuld :

1. De regelmatige oproeping van een algemene vergadering waarop alle leden moeten worden uitgenodigd.

2. De vermelding in de agenda van de algemene vergadering van het voorstel tot uitsluiting met minstens een samenvatting van de redenen van dit voorstel.

3. De beslissing van de algemene vergadering moet worden genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden, maar er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

4. De eerbiediging van de rechten van de verdediging : dit wil zeggen het aanhoren van het lid waarvan de uitsluiting wordt gevraagd,zo deze erom verzoekt.

5. De vermelding van de uitsluiting van het lid in het register aangezien het een persoons - gebonden beslissing betreft,moet deze verplicht worden genomen bij geheime stemming. Art.2.7.: Het ontslagnemend,geschorst of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging en de betaalde bedragen niet terugvorderen.Noch het ontslagnemend of uitgesloten lid, noch zijn erfgenamen,hebben enig recht op maatschappelijk vermogen van de vereniging.Zij mogen geen enkele rekening opvragen,zegels laten aanbrengen of een inventaris eisen.

Art.2.8.: De vereniging moet,onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur,een register van de leden bijhouden waarin de volgende vermeldingen moeten worden genoteerd:

1. De naam en rechtsvorm van de vereniging

2. Het adres van de maatschappelijke zetel

3. Het inschrijvingsnummer van de rechtbank van koophandel

4. De naam,voomaam en woonplaats van de leden.

5. De beslissingen en de datum van aanvaarding,ontslag of uitsluiting van leden met de naam en functie van de persoon die deze formaliteit heeft vervuld evenals de handtekening van deze laatste samen met het motief van het vertrek (vrijwillig ontslag,uitsluiting,overlïjden,het verlies van het invullen van de voorwaarden vn het lidmaatschap,enz...)

De wijzigingen die in de lijst worden aangebracht,moeten worden door de raad van bestuur in het register worden ingeschreven binnen de 8 dagen volgend op het tijdstip waarop de raad van bestuur hiervan in kennis is gesteld.

Art.2.9.: Door middel van een kopie moeten de in het register aangebrachte wijzigingen worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te leper binnen de maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.Alle leden mogen het register van de leden raadplegen op de maatschappelijke zetel van de vereniging evenals alle verslagen en beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuuren alle boekhoudkundige stukken van de vereniging op eenvoudig en schriftelijk en gemotiveerd verzoek gericht aan de voorzitter of een ander lid van de raad van bestuur.

Art.2.10.: De effectieve en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage.Het bedrag van deze jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.Deze bijdrage mag niet hoger zijn dan 250 euro per jaar.Ze staan geen borg met hun eigen bezittingen voor de schulden van de vereniging.

3. ALGEMENE VERGADERING :

Art.3.1.: De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden van de vereniging.

Art.3.2.: Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor :

- De wijziging van de statuten

- De benoeming en afzetting van bestuurders

- De kwijting aan bestuurders

- Benoeming en afzetting van de commissarissen

- Kwijting aan de commissarissen

- De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

- De ontbinding van de vereniging

M0D 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

- De uisluiting van een lid

- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

- Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art.3.3.: Een gewone algemene vergadering wordt op voorstel van de raad van bestuur tenminste éénmaal per jaar,ten laatste op 30 september bijeengeroepen;

De raad van bestuur bepaalt de agenda,de plaats,de dag en het uur van de vergadering.

Elk voorstel,ondertekend door tenminste 1120ste van de leden,wordt op de agenda gebracht.

Art.3.4.: Op die gewone algemene vergadering wordt de jaarrekening van het verlopen boekjaar en de begroting van het lopend boekjaar ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De aard van de boekhouding die de vzw volgt is in overeenstemming met de vigerende wetgeving.Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni daaropvolgend.

Art.3.5.: De oproepingen tot de algemene vergadering worden electronisch of per gewone brief verstuurd ten laatste 8 kalenderdagen voor de vergadering.

Ze bevatten de agenda,de plaats,de dag en het uur van de vergadering.

De oproepingen gaan uit van de raad van bestuur.

Art3.6. : De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door een gedelegeerd bestuurder,bij hun afwezigheid door de langst in functie zijnde aanwezige bestuurder.

Art.3.7.: Ieder lid heeft een gelijk stemrecht in de algemene vergadering.

Art.3.8.: De algemene vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden,behalve in de gevallen waarin het anders wordt bepaald door de wet of onderhavige statuten.Er wordt geen rekening gehouden met de ongeldige en blanco stemmen,noch met de onthoudingen bij de berekening van de meerderheid, behalve wanneer de wet of de statuten een bepaald meerderheidsquorum oplegt.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

In princie wordt er gestemd door middel van handopsteking, behalve wanneer het een persoons - gebonden beslissing betreft waarvoor geheime stemming verplicht is.Er wordt eveneens overge - gaan tot geheime stemming wanneer de helft plus één van de leden daarom verzoekt.

Art.3.9.: De algemene vergadering beslist geldig indien de helft van het aantal leden aanwezig is.

Indien dit niet het geval is,wordt een bijzondere algemene vergadering belegd binnen de 14 kalenderdagen die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art.3.10.: De algemene vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.ln uitzonderlijke gevallen mag worden beraadslaagd ver een niet op de agenda ingeschreven punt,op voorwaarde dat de helft van de leden aanwezig is op de algemene vergadering en dat twee derde van hen ermee instemmen het punt op de agenda te plaatsen,

Art.3.11.: Van elke vergadering van de algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan de op die vergadering aanwezige leden ter goedkeuring wordt voorgelegd op de volgende algemene vergadering en wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of een gedelegeerd bestuurder en de secretaris.Belanghebbende derden kunnen het verslag inkijken,na afspraak, ten maatschappelijke zetel.

Art.3.12.: Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen

en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer tenminste twee derde van de leden van de vergadering aanwezig is.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige leden.ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van van de leden aanwezig zijn,kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen,die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede lid ongeacht het aantal aanwezige leden.De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Aile wijzigingen aan de statuten worden onmiddellijk neergelegd ter griffie bij de rechtbank van koophandel te leper,die zorgt voor publicatie in het Belgisch staatsblad.

Art.3.13.: Algemene vergaderingen die buiten de wettelijk voorziene gewone algemene vergadering worden gehouden zijn bijzondere algemene vergaderingen en kunnen worden ingericht telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daartoe een een schriftelijk verzoek neerlegt bij de voorzitter of een gedelegeerd bestuurder van de raad van bestuur .Alle andere bepalingen die gelden voor een gewone algemene vergadering zoals omschreven in deze statuten,gelden eveneens voor de bijzondere algemene vergadering,

4. RAAD VAN BESTUUR

Art.4.1.: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 leden.

Art.4.2.: De bestuurders worden verkozen door de algemene vergadering voor een mandaat van zes jaar.

Het vrijwillig ontslag van een bestuurder wordt bij gewone brief aan de voorzitter van de raad van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

bestuur of aan een gedelegeerd bestuurder meegedeeld.

Een bestuurder is steeds door de algemene vergadering afzetbaar.

Noch de vertegenwoordiging,noch de cooptatie zijn toegelaten in de raad van bestuur.

Art.4.3.: Wanneer om één of andere reden een bestuurder wegvalt zal zijn eventuele vervanging op de agenda gesteld worden van de eerstvolgende algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering en wordt een nieuwe bestuurder benoemd.Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn van diegene die vervangt,beperkt tot de resterende duur van het mandaat van diegene die hij vervangt.lndien de raad van bestuur beneden zijn statutaire minimum aantal leden van 3 daalt en de herverkiezing niet tijdig kan gebeuren,blijven de bestuurders in functie tot er regel - matig in de vervanging of herverkiezing is voorzien.De aldus in functie zijnde bestuurders zijn ertoe verplicht om zo spoedig mogelijk een buitengewone algemene vergadering,overeenkomstig de vigerende wetgeving,bijeen te roepen.Ondertussen blijven zij tegenover de vereniging,binnen hun mandaat,aansprakelijk.

Art.4.4.: De raad van bestuur treedt op als college met algemene beslissingsbevoegdheid voor alle handelingen van het algemeen bestuur van de vereniging overstijgen en binnen de vigerende wetgeving en binnen de bepalingen van de statuten van deze vzw.

Art.4.5.: De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en één of meer gedelegeerde bestuurders, die,gezamenlijk optredend,beslissingsbevoegdheid bezitten voor handelingen die behoren tot het dagelijks bestuur.Vrijwillig ontslag,afzetting,overlijden of het verstrijken van het mandaat maken een einde aan elke dcor de raad van bestuur toegekende volmacht.

Art.4.6.: Twee bestuurders, met gezamenlijke handtekening,bezitten de vertegenwoordigings

- bevoegdheid van de vereniging en van de raad van bestuur bij alle gerechtelijke en buiten gerechtelijke handelingen en treden op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en alle handelingen van het algemeen bestuur die het dagelijks bestuur van de vzw overstijgen.

Art.4.7.: De voorzitter of een gedelegeerd bestuurder heeft binnen de vigerende wetgeving en binnen de statuten van deze vzw,vertegenwoordigingsbevoegdheid van de vereniging en van de raad van bestuur voor handelingen die behoren tot het dagelijks bestuur van de vzw.

Art.4.8.: De raad van bestuur kan uit zijn leden een secretaris,een penningmeester of enig ander mandata - ris aanduiden.Vrijwillig ontslag,afzetting,overlijden of het verstrijken van het mandaat maken een einde aan elk door de raad van bestuur toegekend mandaat.

Art.4.9.: De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter.Bij ontstentenis van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door een gedelegeerd bestuurder of,bij ontstentenis van deze,door de langst in functie zijnde aanwezige bestuurder.

Art.4,10.: De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter,of van een gedelegeerd bestuurder,of op electronische of op schriftelijke aanvraag gericht aan de voorzitter of aan een gedelegeerd bestuurder van twee bestuurders,gezamenlijk optredend,of door de secretaris die optreedt in opdracht van de hierboven aangeduide bevoegden,zo dikwijls als zij het nodig achten. De oproepingsbrief behelst de agenda en vermeldt daguur en plaats van de vergadering. Deze oproepingsbrief wordt minstens acht kalenderdagen vooraf electronisch of per gewone brief verstuurd naar de bestuurders,met opgave van de agenda.

Geen enkele beslissing kan genomen worden omtrent materie die niet op de agenda voorkomt. Door een meerderheid van de aanwezige bestuurders kan de agenda gewijzigd worden met behoud van beslissingsbevoegdheid.

Art.4.11.: De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders.De helft van de bestuurders dient aanwezig te zijn.

Blanco of ongeldige stemmen en onthoudingen worden niet in aanmerking genomen voor de berekening van de merderheid.Bij staking van de stemmen wordt binnen de maand die volgt een nieuwe raad van bestuur belegd die dit agendapunt voorziet.ln principe gebeurt de stemming bij handopsteking, behalve wanneer het een personenkwestie betreft waar de geheime stemming verplicht is.De stemming is eveneens geheim als de helft plus één van de aanwezige bestuurders daartoe de wens uitdrukken.

Art.4.12.: Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat door de op die vergadering aanwezige bestuurders wordt goedgekeurd op de volgende raad van bestuur. De voorzitter of een gedelegeerd bestuurder en de secretaris ondertekenen de goedgekeurde verslagen van de raad van bestuur en bewaren deze verslagen in een afzonderlijk register in overeenstemming met de vigerende wetgeving.Uittreksels van de verslagen,kunnen onder - tekend door de voorzitter of een gedelegeerd bestuurder,worden verstrekt aan de leden die en aan derden die een wettelijk belang laten gelden en volgens de vigerende wetgeving.

Art.4.13.: De bestuurders oefenen hun mandaat ten kosteloze titel uit.De kosten die zij maken bij het uitvoeren van hun opdracht kunnen het voorwerp uitmaken van een terugbetaling.

Art.4.14.: De bestuurders nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging.Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de handelingen die binnen hun mandaat vallen.

Art.4.15.: De bestuurders en de leden van de algemene vergadering houden zich aan een loyale gedrags -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Maa 2.2

lijn ten overstaan van de vereniging.Deze loyaliteit omvat zowel het actief bezorgd zijn voor het goede imago als de positieve ontwikkeling van de vereniging,als het zich onthouden van activiteiten en gedragingen die de vereniging schaden.lndien deze gedragslijn niet wordt nageleefd,aan de raad van bestuur,na belanghebbende te hebben gehoord,de gepaste maatregelen treffen.

Art.4.16.: De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen in overeenstemming met de vigerende wetgeving.De goedkeuring ervan en eventuele wijzigingen vergen een beslissing van de algemene vergadering die minstens de helft van de leden verenigt en die oordeelt met een absolute meerderheid van de aanwezige leden.

5, ONTBINDING - VEREFFENING :

Art.5.1.: Behoudens gevallen van rechterlijke ontbinding en ontbinding van rechtswege,kan door de algemene vergadering slechts tot ontbinding worden besloten worden indien twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig zijn en er bovendien vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Art.5.2.: Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig zijn,kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen,die geldig tot ontbinding kan besluiten ongeacht het

aantal aanwezige leden indien een vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgen op de eerste vergadering.

Art.5.3.:In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering,of bij gebrek daarvan de rechtbank,één of meer vereffenaars.Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art.5.4.: De activa zullen,na aanzuivering van de passiva,worden overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging,aan te duiden door de algemene vergadering. Art.5.5.: Elke beslissing betreffende de ontbinding,de vereffeningsvoorwaarden,de benoeming en de stopzetting van de functies van de vereffenaar(s),dealafsluiting van de ontbinding,evenals de bestemming van het netto actief wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

6. CENTRAAL DOSSIER

Art.6.: De raad van bestuur moet erover waken dat het gecentraliseerd dossier bij de griffie van de rechtbank van koophandel te leper steeds compleet is en het volgende bevat

1. De statuten van de vereniging

2. De gecoordineerde tekst van de statuten ten gevolge van hun wijziging

3. Een kopie van het bijgewerkte ledenregister in geval van wijziging

4. De akten betreffende de benoeming en de ambtsbeeindiging van bestuurders

5. De jaarrekeningen van de vereniging opgesteld overeenkomstig de door de wetgever opgelegde vereisten.

6. De beslissingen betreffende de nietigheid of de ontbinding van de vereniging,haar vereffening en de benoeming en stopzetting van de functies van de vereffenaars evenals van de rechterlijke beslissingen voor zover deze van kracht van gewijsde zijn getreden of uitvoerbaar bij voorraad zijn verklaard.

7. HOEDANIGHEID VAN LID VAN DE K.B,V.B. :

Art.7.: De vereniging verbindt zich ertoe de statuten en het reglement van de K.B.V.B. na te leven. Elke bepaling in onderhavige statuten die strijdig is met het reglement van de K,B.V.B. wordt als nietig en onbestaande beschouwd.Na uitputting van de statutaire procedure worden alle geschillen inzake het bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B.,ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscollege samengesteld uit 3 leden van de rechtscomissie,in toepassing van art.I/52 en art.Vll/77.21 van het reglement van de K.B.V.B.

8. RESUDUAIRE BEVOEGDHEID

Art.8.: Al wat niet uitdrukkelijk is voorzien in deze statuten wordt geregeld overeenkomstig de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van 27 juni 1921,zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid

Luik B - Vervolg

9. ONTSLAGEN EN BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR : 1, Bestuur,vertegenwoordiging en vereffening (* wettelijk vertegenwoordiger bijkantoor)

Naam en voornaam Hoedanigheid Datum

2. Dagelijks bestuur

MOD22

Naam en voornaam Hoedanigheid Datum

E Hanne Kris Bestuurder 03/07/2012

B Bolle Jeffrey Bestuurder 03/07/2012

Bolle Jeffrey

Bestuurder

., Voor; behouden áan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik E vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
F.C. EENDRACHT HOOGLEDE

Adresse
PRINSES JOS. CHARLOTTESTRAAT 10 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande