FAMOUS CONCEPTS, AFGEKORT : FC.

Association sans but lucratif


Dénomination : FAMOUS CONCEPTS, AFGEKORT : FC.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.702.906

Publication

05/05/2011
ÿþ MOb 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

21. 04. 2011

ià i BANK KIJKHANDEL

111068644*

V bah aa Bel Stora

Ondememingsnr : 8 3 Ç . 206

Benaming

(voluit) : Famous Concepts

(verkort): FC.

Rechtsvorm : Verening zonder winstoogmerk

Zetel : Jan Van Eyckstraat 28, 8560 Wevelgem

Onderwerp akte : Oprichting 19/04/2011

De ondergetekenden ,

Mathias Vandenberghe ,Jan Van Eyckstraat 28 8560 Wevelgem ,19 Januari 1987 ,Menen

Fanny Snijders , Rue de la nigelle 10 1970 Wezembeek-Oppem , 28 November 1990 , Anderlecht

Frederic Loots , Bellemond 13 2970 schilde , 10 november 1988 , Wilrijk

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk L Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " Famous Concepts. ", afgekort "FC", en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te, Jan Van Eyckstraat 28 8560 Wevelgem gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk . De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. Het doel van de vereniging is:

-Jongeren iets aan te bieden dat bijdraagt tot evolutie in hun sociaal gedrag ;

-op een vormende, informatieve, recreatieve en participatieve manier jongeren helpen organiseren met

allerhande activiteiten

-nastreven van participatie, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij de jongeren.

De vereniging kan activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn:organiseren van fuiven , helpen organiseren van fuiven, groepsbevorderende activiteiten,aanbieden van kennis

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit 3 werkende leden

Art. 5. De raad van bestuur heeft beslist om niet met leden te werken .

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Mathias Vandenberghe , Wevelgem

Fanny Snijders , Wezembeek-Oppem

Frederic Loots , Schilde

Art. 6.De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenais hun rechten en plichten.

Art. 7. Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreden.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

'de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

'de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een werkend lid;

'de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

'alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 9. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in de maand Maart .

Art. 10. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de werkende leden en aan derden bekendgemaakt: Via mail dat de voorzitter stuurt naar al de werkende leden + via post .

Art. 11. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, Dit op initiatief van de raad van bestuur.

Art. 12. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt via brief en via mail en zal al de nodige gegevens bevatten zoals uur , plaats, datum ,..... De uitnodigingen worden minstens acht dagen v66r de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 13. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 14. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Art. 15. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum ...leden.. De werkende leden worden voor een periode van 1 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 16. De raad van bestuur verkiest onder haar werkende leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 17. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 18. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn werkende leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 19. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 20. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van Achtmaal per jaar. De uitnodiging komt bij e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vóór de raad van bestuur verstuurd.

Art. 21. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 22. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, de werkende leden kunnen deze opvragen .

Art. 23. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 24. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 26. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige jeugdvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 28. Vooral wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Optioneel, enkel voor starters

Opgemaakt te Wevelgem op 19/04/2011 in 2 originele exemplaren.

(ondertekend door alle stichtende leden als in de aanhef vermeld).

nnoo 2.2

Luik B - Vervolg

Benoeming bestuurders

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van v.z.w. "Famous Concepts ", te Wevelgem, samen in algemene vergadering op 19/04/2011 te Wevelgem hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Mathias Vandenberghe, Jan Van Eyckstraat 28 8560 Wevelgem, 19 Januari 1987, Menen Fanny Snijders , Rue de la nigelle 10 1970 Wezembeek-Oppem, 28 November 1990, Anderlecht Frederic Loots , Bellemond 13 2970 schilde , 10 november 1988 , Wilrijk

Deze hebben aangesteld als :

Voorzitter: Mathias Vandenberghe

Penningmeester. Frederic Loots

Secretaris: Fanny Snijders

Getekend:

VANDENBERGHE MATHIAS, VOORZITTER

SNIJDERS FANNY, SECRETARIS

LOOTS FREDERIC, PENNINGMEESTERS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/05/2011- Annexes du Moniteur belge

1y

Voor-

'beeouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, -stichting -of organisme -ten -aanzien-van -derden tevertegenwoor-dagen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FAMOUS CONCEPTS, AFGEKORT : FC.

Adresse
JAN VAN EYCKSTRAAT 28 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande