FERMATA, VERENIGING VOOR KLEINSCHALIGE CULTUREEL-ARTISTIEKE PROJECTEN, AFGEKORT : FERMATA

Association sans but lucratif


Dénomination : FERMATA, VERENIGING VOOR KLEINSCHALIGE CULTUREEL-ARTISTIEKE PROJECTEN, AFGEKORT : FERMATA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 806.152.548

Publication

14/10/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V, beh, aa

1Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEER

NEER

Griffie Rechtbank Koophandel

IIII 111.1111111115q11.111 MON/TEL I 3EL GE 3 0 SEP 2014

14

07 -N..m14 Gent Afdeling,filittgge

LGISCIJ De gr.iffier

Ondernemingsnr. : 606152648 " %/AArs8L.AD

Benaming vzw Fermata, vereniging voor kleinschalige cultureel-artistieke projecten (voluit) :

(afgekort) vzw Fermata

Rechtsvorm vzw

Zetel: Oude Vaartstraat 2, 8730 Beemem

Onderwerp akte: wijziging naam, bestuursleden en inhoud statuten

De Algemene Vergadering van vzw Fermata,

Tarnara Cuypers, Oude Vaartstraat 2, 8730 Beernem- 029/03/1975, Oostende

Van Kerehove Bart, Zandweg 6, 9870 Machelen-Zulte, 002/12/1976, Lokeren

Coucke Peter, Oude Vaartstraat 2, 8730 Beemem, 004/12/1972, Oostende

bijeengekomen op 11 augustus 2014, heeft zijn naam, bestuursleden en statuten gewijzigd. De ondergetekenden,

Cuypers Els, Jan Baptist Denayerstraat 22A, 1560 floeilaart, 19/09/1973 Oostende

Deprince Maria, Panneputstraat 2, 8400 Oostende, 012/08/1949, Oostende

Veerle Lys, Lode Van Berckenlaan 19, 2600 Berchem, 018/04/1956, Kapellen

verklaren bij deze akte de vereniging Fermata vzw zonder winstoogmerk, onder nieuwe naam, over te nemen, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw wet genoemd, met de hiernavolgende statuten.

TITEL L  Naam, zetel, doel, duur

Arad 1. Naam

De vereniging draagt als naam "The Singing Village vzw"

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de facturen, akten,

aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de

verkorte benaming "Singing Village vzw" te gebruiken.

Art. 2. Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Panneputstraat 2, 8400 Oostende, in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Op de laatste biz ven Luik B vemielden Recto Naam en hoedanigheid van de institirnenterende notaris, hetzij van de perso(ojn(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organtsms ten aanzien van derden te v,ertegenwoordigan Verso : Naam en handtekening

Art. 3. Doel

De Singing Village vzw stelt zich tot doel om een plek uit te bouwen waar cultureel-artistieke projecten kunnen ontwikkeld worden met nadruk op de verbindende, communicatieve en ontspannende aspecten van muziek ('bruggen bouwen met muziek). We willen mensen stimuleren in hun artistieke en creatieve expressie met respect voor ieders eigenheid. Tegelijkertzjd willen we een rondreizend gezelschap zijn die muziek in al zijn vormen bij de mensen brengt en hen tot cultuurparticipatie uitnodigt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

e Lu]J E-

De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te bereiken door:

1. Evenementen te organiseren om de sociale cohesie tussen mensen te bevorderen via muziek.

2. Mensen uit diverse bevolkingsgroepen zonder onderscheid van geslacht, afkomst, leeftijd,.. .met elkaar in contact te brengen en aan te zetten tot cultuurparticipatie.

3. kunstenaars en artiesten bij elkaar te brengen en mogelijkheden te creëren opdat ze hun artistieke aspiraties kunnen realiseren;

4. een platform te creëren voor de nationale en internationale (podium)kunsten;

5. het produceren van eigen projecten in de diverse kunstengenres (muziek, theater, dans, literatuur, filin, beeldende kunst, ...);

6. het opzetten van artistieke, educatieve en sociale activiteiten (voorstellingen, workshops, kleine festivals) en materialen (CD, boeken, E-cursussen,...) die de doelstellingen ondersteunen en een breed publiek inspireren en vormen;

7. het ondersteunen van repetities, opnames en voorstellingen met binnen- en buitenlandse artiesten en gezelschappen.

S. samen werken met andere organisaties die gelijkaardige doelen nastreven op diverse maatschappelijke en cultuureel-artistieke gebieden (zoals scholen, buurtwerk, kinderopvang, centra voor gelijke kansen, gehandicaptenzorg, seniorenverenigingen, ...)

9. adviseren en initiëren van activiteiten en initiatieven voor sensibilisering in verband met het thema "muziek en verbinding, muziek en gezondheid, muziek en ontspanning, ...".

10. schenkingen en legaten inzamelen, beheren en toekennen aan initiatieven;

11. diverse fondsen inrichten en beheren

Bovenvermelde opsomming dient niet beperkend te worden geïnterpreteerd, zodat de vereniging alle handelingen kan treffen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doelstelling te maken heeft.

Om het doel te bereiken mag de vereniging ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. ln het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Art. 4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste biz van Luik B vernielden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(are) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso >barn en handtekening

'

TITEL II.  Leden

Art. 5 Leden

De vereniging telt wettelijke en toegetreden leden.

Het santal leden van de vereniging is onbeperkt, maar mag niet kleiner zijn dan 3.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

behouden aan het

geigiscp  s.

.1. é

Art. 6 Lidmaatschap

6.1

Als wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon (of rechtspersoon) die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. Een nieuw wettelijk lid moet worden voorgesteld door een bestaand lid en worden aanvaard door de Algemene Vergadering, bij eenvoudige meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De Raad van Bestuur kan inhoudelijke of formele voorwaarden bepalen onder de welke natuurlijke of rechtspersonen als toegetreden leden kunnen aangenomen worden. Deze voorwaarden worden opgenomen in het huishoudelijk reglement. 6.2

De uitsluiting van een lid kan enkel worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

6.3

Een lid kan te allen tij de ontslag nemen door een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de Algemene Vergadering. Uittredende of uitgesloten leden en de rechthebbenden van overleden leden hebben generlei a an spraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen. In geen geval kan een

uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vragen.

Art. 7 Ledenbijdrage

De wettelijke leden zijn niet verplicht enige bijdrage te betalen, noch enige storting of inbreng te doen. De jaarlijkse ledenbijdrage voor toetredende leden bedraagt maximum 30 euro.

Art. 8 Rechten en plichten

De leden van de vereniging zijn verplicht:

1. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

2. de belangen van de vereniging, of en van haar organen, niet te schaden

3. het ledenregister te ondertekenen

4. de jaarlijkse bijdrage, vastgesteld door de Raad van Bestuur, te betalen De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden.

De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Op de laatste blz van Lu<8 vermelden " Recto Naam an hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd da vereniging, stichting of het or5,ianisrrie ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Lui.k

TITEL III. -- Algemene Vergadering

Art 9.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden van, de vereniging. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid door de secretaris. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen via een schriftelijke volmacht. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering. De beslissing van de Algemene Vergadering wordt genomen bij meerderheid van stemmen.

De beraadslaging van de Algemene Vergadering is geldig indien twee derde van de leden aanwezig is. Indien er niet geldig kan beraadslaagd worden moet een tweede Algemene Vergadering binnen de vijftien dagen bijeengeroepen worden. De beslissingen genomen door de tweede Algemene Vergadering zijn geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-beouden,, aan het Bebisch

ts

Art 10.

9.1 De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering bijeen telkens als het

doel of het belang van de vereniging dit vereist. De Algemene Vergadering moet tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekening en de begroting, alsmede het beleid van de beheerders. Zij moet in buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen telkens als tenminste een vijfde van de leden har schriftelijk om verzoekt en wel binnen een maand na het indienen van dit verzoek dat de punten moet bevatten die op de agenda dienen geplaatst te worden.

9.2 Alle leden worden bij gewone brief of email uitgenodigd minstens acht dagen

voor de Algemene Vergadering. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering.

9.3 De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van

Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet in de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk lid heeft het recht één of meerdere punten op de dagorde van de Algemene Vergadering te plaatsen. Het voorstel daartoe dient schriftelijk te worden overgemaakt aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Art. 11.

Alle beraadslagingen en verslagen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Algemene Vergadering en opgenomen in een bijzonder register. De leden van de vereniging kunnen van de beraadslagingen van de vereniging inzage nemen op de zetel van de vereniging, dit na verzoek gericht aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Beslissingen die derden aanbelangen worden schriftelijk meegedeeld.

Art. 12.

De leden van de Algemene Vergadering die driemaal na elkaar niet aanwezig zijn op een Algemene Vergadering, zonder geldige reden, worden ambtshalve uit de Algemene Vergadering gesloten. Over de geldigheid van deze afwezigheid wordt geoordeeld door de aanwezige leden met een gewone meerderheid.

Op de aatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende nota na. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handiekening

Art 13.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende items:

1. het wijzigen van de statuten

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3. desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval er één wordt toegekend

4. de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

5. het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen

6. het vrijwillige ontbinden van de vereniging

7. het uitsluiten van een lid

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

9. alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen

De regelmatig bijeengeroepen Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden en

haar beslissingen zijn bindend voor iedereen.

Voor-behoud?.n à an he Belgisch atsb

Luik i2; -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV.  Raad van Bestuur

Art. 14.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste 3 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Art. 15

De bestuursleden zijn verkozen voor onbepaalde duur en eindigen hun mandaat door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt schriftelijk en per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag mag niet leiden tot onbestuurbaarheid van de vereniging. Uitsluiting als bestuurder kan alleen worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Indien door vrijwillig ontslag of afretting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot dat in hun vervanging voorzien is.

Art. 16

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het beheer van de vereniging, over de beschikking van de maatschappelijke gelden en bezittingen en vertegenwoordigt bovendien de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Het bestuur heeft geen macht over de aangelegenheden die de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering verleent.

Art. 17

De Raad van Bestuur duidt onder haar leden een dagelijks bestuur aan, bestaande uit een voorzitter (zakelijk-artistiek leider), een ondersteunend artistiek leider en een secretaris. De Raad van Bestuur mag andere functies aan leden van de Raad van Bestuur toevertrouwen,.

Het dagelijks bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college. De voorzitter is gemachtigd de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen. Aile akten die uitgaan van de vereniging en alle verbintenissen die de vereniging aangaat moeten de handtekening dragen van de voorzitter.

J

Op de laatste biz van Luik S vernielden Recto : Naam an hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Art. 18

De Raad wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur bijeen geroepen telkens als de belangen van de vereniging dit vereisen. Hij is hiertoe verplicht telkens wanneer drie bestuursleden hem hiertoe verzoeken.

De voorzitter zit de raad voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de secretaris.

De beraadslaging van het bestuur is geldig indien twee derde van de leden aanwezig is. De beslissing van de raad wordt genomen bij meerderheid van stemmen.

"

Voor- ak D -

beouden,

aan het

Belgisch

ats





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge













Art. 19

De Raad van Bestuur brengt minstens één maal per jaar aan de Algemene Vergadering verslag uit van zijn werking. Hij is er tevens aan gehouden jaarlijks een afrekening van het voorbije werkjaar en een begroting voor het komende werkjaar aan de Algemene Vergadering voor te leggen.

Art. 20

Alle akten en verbintenissen van geldelijke aard, die buiten de bevoegdheid van het dagelijks beheer vallen, moeten door de secretaris en artistiek leider worden ondertekend, nadat de voorzitter zijn goedkeuring heeft betoond.

Art. 21

Alle beraadslagingen en verslagen van de Raad van Bestuur worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur en opgenomen in een bijzonder register.

Art. 22

De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht

TITEL V. -- Begrotingen, rekeningen

Art. 23

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 24

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter

goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige vzw wet

vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de

griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist bij de

Nationale Bank van België.

Op de faatste blz. van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van darden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

LuiE,=" 1

TITEL VI.  Ontbinding, vereffening

Art. 25

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen anri een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Voor-

aan het Belgisch ts

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL VII. -- Diverse

Art. 26

Voor de punten die niet geregeld zijn in deze statuten gelden de voorschriften van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002.

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 11 augustus 2014 Aanstelling nieuwe bestuursleden en hun bevoegdheden

De Algemene Vergadering heeft tijdens de overname vergadering door "S inging Village vzw" en overeenkomstig de statuten de volgende personen ontheven uit hun functie:

1. Cuypers Tamara, Oude Vaartstraat 2, 8730 Beemem, "29/03/1975, Oostende

2. Van Kerchove Bart, Zandweg 6-9870 Machelen-Zulte, "02/12/1976, Lokeren

3. Coucke Peter, Oude Vaartstraat 2, 8730 Beemem, "04/12/1972, Oostende

Daarop werden volgende personen aangesteld als nieuwe bestuurders:

1. Cuypers Els, Jan Baptist Denayerstraat 22A, 1560 Hoeilaart, 19/09/1973, Oostende

2. Deprince Maria, Panneputstraat 2, 8400 Oostende, 12/08/1949, Oostende

3. Veerle Lys, Lode Van Berckenlaan 19, 2600 Berchem, 18/04/1956, Kapellen

De voormelde nieuwe bestuursleden hebben de volgende bevoegdheden:

De bestuurders beslissen als college over belangrijke en langdurige contracten (zoals huur-, arbeids, onderhouds-en andere contracten), belangrijke financiële zaken (zoals grote aan-en verkopen, leningen, aanvaarding van schenkingen en legaten, subsidies,...), rechtszaken en aile zaken met betrekking tot de organisatie en inhoud van de algemene vergadering.

De voorzitter/zakelijk-artistiek leider kan zelfstandig beslissen over alle dagelijkse zakelijke aangelegenheden. Dit zijn o.a. aile briefwisseling, opstellen van contracten met artiesten en kunstenaars, opstellen van subsidiedossiers, kleine aankopen voor de dagelijkse werking van de vzw (administratie en bureauartikelen, onderhoud, ailerhande onkosten, drukwerk, etc...). De voorzitter/zakelijk-artistiek leider beslist, als initiatiefnemer van het Singing Village Project tevens over alle dagelijkse artistieke inhoudelijke aangelegenheden. Dit zijn o.a. aile beslissingen met betrekking tot samenwerking met artiesten, programmakeuze, inhoud van projecten, etc. De voorzitter moet zijn handtekening zetten op alle briefwisseling uitgaande van de vzw.

De secretaris helpt en ondersteunt de voorzitter/zakelijk-artistiek leider bij de administratieve taken zoals hierboven vermeld.

De penningmeester assisteert de voorzitter/zakelijk-artistiek !eider vooral bij de boekhoudkundige taken.

Vereffening bij overname

Fermata vzw heeft bij de overname schulden ten aanzien van leden van 4395,14E.

De resterende activa op de rekening van Fermata vzw worden uitbetaald aan deze leden (met name Tamara Cuypers, voorzitter en Peter Coucke, secretaris). Laatstgenoemden beslissen de overblijvende schulden kwijt te schelden en Fermata vzw schuldenvrij te laten overnemen door singing Village vzw.

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Tegelijk hierbij neergelegd:

Uittreksel notulen AV dd. /08/2014

Gedaan te Beernem, 11 augustus 2014

Tamara Cuypers, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterencie notaris, hetzij van de perso(o)n(er» bevoegd de veceniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Coordonnées
FERMATA, VERENIGING VOOR KLEINSCHALIGE CULTU…

Adresse
OUDE VAARTSTRAAT 2 8730 BEERNEM

Code postal : 8730
Localité : BEERNEM
Commune : BEERNEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande