FINTERIOR

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FINTERIOR
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 545.974.297

Publication

13/02/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

B/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbonnen of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

III. Bijzondere bepalingen:

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten ter zake.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

DUUR:

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

KAPITAAL  AANDELEN:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderdduizend euro (500.000 EUR) euro, vertegenwoordigd door vijfduizend aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/vijfduizendste deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen zijn ingedeeld in drie verschillende categorieën: de categorie A, de categorie B en de categorie C. Behoudens andersluidende bepalingen in de statuten, zullen de aandelen van alle categorieën dezelfde rechten hebben. Waar de statuten bepaalde rechten toekennen aan een bepaalde categorie, wordt, indien er geen overeenstemming ken bereikt worden tussen de aandeelhouders van die categorie, het desbetreffende recht uitgeoefend overeenkomstig de instructies van de aandeelhouder(s) met het meeste aantal aandelen binnen die bepaalde categorie.

De gelden werden gestort op een bijzondere bankrekening op naam van de voormelde vennootschap in oprichting bij BNP PARIBAS FORTIS. Het bewijs van deponering werd door deze bank afgeleverd. ONDEELBAARHEID DER AANDELEN

De maatschappelijke aandelen zijn ondeelbaar ten aanzien van de vennootschap, die voor elk ervan slechts één eigenaar kent.

De onverdeelde mede-eigenaars van maatschappelijke aandelen of andere effecten moeten zich bij de vennootschap laten vertegenwoordigen door één en dezelfde persoon, die wordt benoemd in gemeenschappelijk overleg of, bij ontstentenis van akkoord, door de voorzitter van de bevoegde rechtbank, waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, op verzoek van de meest gerede partij.

Wanneer een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is en er geen gemeenschappelijke volmachtdrager werd aangeduid, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens voor wat betreft de besluiten over kapitaalvermindering, kapitaalverhoging en in vereffeningstelling van de vennootschap. In deze laatste gevallen komt het stemrecht de blote eigenaar toe. Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging de blote eigenaar toe. De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze laatste op die manier alleen verkrijgt, komen hem dus toe in volle eigendom.

SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad die bestaat uit vijf (5) bestuurders, al dan niet aandeelhouders, die benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat vaststelt, welke duur het maximum van zes (6) jaar niet mag overschrijden.

De raad moet steeds samengesteld zijn uit:

- drie (3) leden verkozen uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de houder(s) van de aandelen categorie A,

- één (1) lid verkozen uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de houder(s) van de aandelen categorie B, - één (1) lid verkozen uit een lijst van kandidaten voorgedragen door de houder(s) van de aandelen categorie C. Indien de categorie B of de categorie C niet langer ten minste tien procent (10%) van het totaal aantal door de vennootschap uitgegeven aandelen vertegenwoordigt, verliest deze categorie ook zijn recht tot voordracht van een bestuurder voor de betrokken categorie. Het aantal leden van de raad van bestuur wordt dan dienovereenkomstig verminderd, van zodra de algemene vergadering het ontslag van de betrokken bestuurder heeft aanvaard, of tot het ontslag van de betrokken bestuurder heeft beslist.

Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar en kan te allen tijde herroepen worden.

Het mandaat van de uittredende en niet herkozen bestuurders eindigt onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van het jaar waarin hun mandaat vervalt.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, gekozen op voordracht van de houder(s) van de aandelen categorie A. De voorzitter heeft een doorslaggevende stem. Hij kan onder zijn leden een ondervoorzitter kiezen.

De raad van bestuur kan een secretaris aanstellen die geen bestuurder moet zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

BEVOEGDHEDEN

De raad van bestuur is bevoegd om namens de vennootschap hoegenaamd alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor overeenkomstig de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen hetzij aan één of meerdere van zijn leden, die alsdan de titel van gedelegeerd bestuurder(s) zullen dragen, die aangeduid worden uit de bestuurders verkozen op voordracht van de houders van aandelen van categorie A, die op hun beurt, onder eigen verantwoordelijk, welbepaalde bevoegdheden mogen subdelegeren.

De raad van bestuur is gemachtigd, bijzondere gemachtigden en/of bestuurders te gelasten met bijzondere opdrachten, en hen daartoe vergoedingen toe te kennen, welke zullen aangerekend worden op de algemene kosten.

Directiecomité

De raad van bestuur kan zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Wanneer een directiecomité wordt ingesteld is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Zonder afbreuk te doen aan de uitoefening van de in voorgaand artikel bedoelde overdrachten van bevoegdheid, wordt de vennootschap ten opzichte van derden in rechte, vertegenwoordigd als eiseres of als verweerster en voor alle daden, zelfs die van beschikking:

- ofwel door twee bestuurders samen optredend, waarvan ten minste één bestuurder gekozen op voordracht van de houders van aandelen van categorie A;

- ofwel door een gedelegeerd bestuurder, alleen handelend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, wordt de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door één (1) gedelegeerd bestuurder, alleen optredend.

Indien een directiecomité is ingesteld, wordt de vennootschap voor handelingen die tot de bevoegdheid behoren van dat directiecomité, vertegenwoordigd door twee (2) directeurs samen optredend hetzij door de voorzitter van dat directiecomité, alleen optredend.

De ondertekenaars moeten ten opzichte van derden geen rekenschap geven van een voorafgaandelijke beslissing van de raad van bestuur.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse algemene vergadering komt van rechtswege samen op de eerste zaterdag van de maand juni van ieder jaar om tien uur.

Ingeval deze dag een feestdag is, dan wordt de vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en wordt afgesloten op eenendertig december van elk jaar. RESERVES - RESULTATEN

Het positief balanssaldo, na aftrek van alle algemene kosten, sociale lasten en noodzakelijke afschrijvingen, maakt de nettowinst van de vennootschap uit. Op de nettowinst wordt er vijf percent afgehouden voor het wettelijk reservefonds.

Deze afhouding houdt op verplicht te zijn zodra het reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De rest wordt verdeeld onder de aandeelhouders, naar rato van het aantal aandelen die zij bezitten, na eventuele toekenning van emolumenten aan de bestuurders.

De algemene vergadering kan eveneens, met gewone meerderheid van stemmen, beslissen dat de winsten geheel of gedeeltelijk worden toegewezen aan gewone of buitengewone reservefondsen of dat ze naar het volgend boekjaar worden overgebracht.

Geen uitkering van winst mag echter geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen, beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

ONTBINDING  VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Zij kunnen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, eventueel op voordracht van de algemene vergadering. De vereffenaar(s) beschik(t)(ken) over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Coordonnées
FINTERIOR

Adresse
OOSTROZEBEEKSESTRAAT(O) 116, BUS C 8710 WIELSBEKE

Code postal : 8710
Localité : WIELSBEKE
Commune : WIELSBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande