FIRE

Société en commandite simple


Dénomination : FIRE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 566.975.193

Publication

03/11/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uit een onderhandse akte dd. 30 oktober 2014 blijkt dat werd overgegaan tot de oprichting van een gewone commanditaire vennootschap.

Beherende vennoot:

De heer REMMERIE Filip Silveer Romain, geboren te Kuurne op 23 juni 1955, van Belgische nationaliteit, wonende te 8520 Kuurne, Harelbeeksestraat 10, met nationaal nummer 55.06.23-273.40, hoofdelijk en voor het geheel aansprakelijke vennoot.

en een stille vennoot

STATUTEN :

Artikel 1: Vorm - Naam  Maatschappelijke zetel

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap, met als naam  FIRE .

In alle akten, facturen, aankondigingen, brieven, orders en andere documenten van de vennootschap dient deze benaming worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding  gewone commanditaire vennootschap of door de initialen  Comm. V . In die stukken moet verder de zetel van de vennootschap nauwkeurig worden aangewezen en het woord  rechtspersonenregister of de initialen  RPR vermeld worden, samen met de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel heeft, gevolgd door het ondernemingsnummer.

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 8520 Kuurne, Harelbeeksestraat 10. De zetel kan verplaatst worden naar om het even welke plaats in België mits naleving van de taalwetgeving, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad moet worden bekendgemaakt.

Artikel 2: Doel

Voor zover dit alles wettelijk toegelaten is en de vennootschap en/of haar medewerkers en/of fysische of rechtspersonen waarmee de vennootschap de gepaste samenwerkingsovereenkomsten heeft gesloten, de nodige erkenningen en/of vergunningen heeft, het uitvoeren van de hierna beschreven activiteiten en van de daarmee in verband staande activiteiten in overeenstemming met de wettelijke bepalingen ter zake heeft de vennootschap als doel, in België en elders in het buitenland, voor eigen rekening en in eigen naam, als voor rekening van derden:

- Het besturen van vennootschappen, welk doel deze vennootschappen ook mochten hebben, het deelnemen in en het directievoeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar, directeur, gevolmachtigde of aanverwante functies.

- Het uitvoeren van alle opdrachten op het vlak van managementconsulting in de ruimste zin van het woord zoals supervisie, beheer, controle en coördinatie van ondernemingen, advies, onderzoek en begeleiding inzake management van bedrijven en ondernemingen, meer bepaald inzake personeelsbeleid, marketing, organisatieontwikkeling, strategiebepaling en financieel beleid.

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : FIRE

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Harelbeeksestraat 10

*14310199*

Luik B

8520

België

0566975193

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Kuurne

Griffie

Neergelegd

30-10-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

- Onderneming in het uitoefenen van een managementvennootschap, en daartoe alle mogelijke vergoedingen en commissies ontvangen.

- Het maken van kosten of investeringen in roerende of onroerende goederen om legale voordelen te kunnen verstrekken aan personeel, zaakvoerders, enzovoort, deel uitmakend van hun verloningspakket, zowel in geld als in natura.

- Commissies ontvangen in verband met commerciële, publicitaire dienstvertrekking, marketing, tussenkomsten en vertegenwoordiging in alle mogelijke handelsaangelegenheden alsook de ter beschikking stelling van personeel.

- Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan kredietinstellingen. - Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, de binnenhuisinrichting en decoratie, het onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

- Het patrimonium, gevormd door inbrengen en aankopen en grotendeels bestaande uit onroerende goederen te verwerven, in de ruimste zin van het woord beheren en oordeelkundig uitbreiden. Het kopen, verkopen, uitbaten, huren, verhuren, onderverhuren, valoriseren, enzovoort, van alle onroerende en roerende goederen, alleen of in participatie, voor eigen rekening of voor rekening van derden. Het bouwen en verbouwen voor eigen rekening of voor rekening van derden om deze gebouwen dan eventueel in huur te nemen.

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten. De vennootschap mag filialen openen.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten terzake.

Artikel 3: Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, vanaf heden.

Artikel 4: Kapitaal - aandelen

Het kapitaal is vastgesteld op vierhonderd euro (Q' 400,-) en wordt vertegenwoordigd door 400 aandelen, zonder

vermelding van de nominale waarde, met een fractiewaarde van 1/400STE deel van het kapitaal.

Het kapitaal wordt gevormd door volgende inbrengen door de vennoten:

1. De heer Filip Remmerie, BEHERENDE VENNOOT voornoemd brengt in een som van driehonderd euro (Q' 300,-)

2. De stille vennoot brengt in een som van honderd euro (Q' 100,-)

In vergelding van gemelde inbrengen, worden aan de inbrengers volgende aandelen toegekend:

- aan de heer Filip Remmerie voornoemd driehonderd (300) aandelen;

- aan de stille vennoot honderd (100) aandelen.

Artikel 5: Aandelenregister

De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de

zetel van de vennootschap, dit register bevat:

- de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem

toebehoort;

- de gedane stortingen;

- de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-ger en de

overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend

door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van

kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De aandelen zijn ondeelbaar. Zijn er onverdeelde eigenaars dan heeft de zaakvoerder het recht de uitoefening van de daarbij behorende rechten te schorsen tot één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap. Is de eigendom van een aandeel gesplist in naakte eigendom en vruchtgebruik, dan zal de eigenaar van de naakte eigendom ten overstaan van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de eigenaar van het vruchtgebruik wat alle maatschappelijke rechten betreft die aan het aandeel verbonden zijn.

Artikel 6: Hoofdelijk aansprakelijke vennoten of beherende vennoten en stille vennoten

De heer Filip Remmerie voornoemd is hoofdelijk aansprakelijke vennoot of beherende vennoot genoemd. De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en geschriften van de vennootschap en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7: Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, die beherende vennoten moeten zijn. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor een bepaalde duur of zonder beperking van duur. De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking. Alle handelingen die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet of de statuten, vallen onder zijn bevoegdheid. Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser, als verweerder. Een zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 8: Overlijden

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van de vennoten. Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen en legatarissen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht op een vergoeding in geld, die overeenstemt met de waarde van de aandelen.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 9: Overdracht van aandelen onder levenden

Overdrachten van aandelen onder levenden zijn enkel toegelaten mits instemming van alle vennoten.

Artikel 10: Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 januari van ieder jaar en wordt afgesloten op 31 december van hetzelfde jaar.

Artikel 11: Jaarvergadering

Een gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om 14 uur, in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats, aangeduid in het bericht van bijeenroeping. Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag en op hetzelfde uur.

De oproepingen geschieden per aangetekende brief of per e-mail, toegezonden aan de vennoten minstens acht dagen voor de vergadering, met vermelding van de agenda van de vergadering.

Wanneer alle vennoten aanwezig zijn en allen daarmee akkoord gaan, kan een algemene vergadering zonder voorafgaandelijke oproepingen beraadslagen en besluiten over de agendapunten die door de vennoten met eenparigheid worden vastgelegd.

Elk aandeel heeft recht op een stem. In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de drie/vierde meerderheid van de stemmen vereist.

Artikel 12: Winstverdeling en reservevorming

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid.

Artikel 13: Ontbinding - vereffening

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging alsook de wijze van vereffening. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die het Wetboek van Vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over besluit. Het saldo, na sluiting van de vereffening, wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Overgangsbepalingen

De heer Filip Remmerie, beherende vennoot voornoemd, wordt tot zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur vanaf heden en wordt gelast met het bestuur van de vennootschap. Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden de derde vrijdag van de maand juni 2016 om 14 uur.

Als vaste vertegenwoordiger van de vennootschap wordt benoemd, de heer Filip Remmerie, die belast wordt met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

de uitvoering in zijn naam en voor zijn rekening, van alle bestuursmandaten in andere vennootschappen. Hij verklaart dit mandaat te aanvaarden, en bevestigt niet getroffen te zijn door een maatregel die zich tegen deze benoeming verzet. Dit mandaat is onbezoldigd en van onbepaalde duur.

De comparanten verklaren dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die zijn aangegaan voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting sedert één oktober tweeduizend en veertien onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid

Aldus opgemaakt te Kuurne op 30 oktober 2014 in drie exemplaren waarvan elke partij erkent een exemplaar te hebben ontvangen. Een origineel zal worden op de griffie van de rechtbank van koophandel Gent  afdeling Kortrijk.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
FIRE

Adresse
HARELBEEKSESTRAAT 10 8520 KUURNE

Code postal : 8520
Localité : KUURNE
Commune : KUURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande