FLANDERS PEACE FIELD, AFGEKORT : F.P.F.

Association sans but lucratif


Dénomination : FLANDERS PEACE FIELD, AFGEKORT : F.P.F.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 503.939.447

Publication

20/02/2013
ÿþ M0D 2.2

IL,li e . j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

i i





Qndernemingsnr : OSQ

Benaming

(voluit) : FLANDERS PEACE FIELD

(verkort): F.P.F.

Rechtsvorm : INTERNATIONALE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : 8957 MESEN, PEACE VILLAGE, NIEUWKERKESTRAAT 9A

Onderwerp akte ; OPRICHTING.

Uit een akte (D.17.650) verleden voor Dirk VAN HAESEBROUCK, geassocieerde notaris te Kortrijk, op 7 december 2012, blijkt :

L dat een internationale vereniging zonder winstoogmerk (ivzw) werd opgericht, overeenkomstig Titel Ill van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals onder meer gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, 16 janue 2003, 22 december 2003, 9 juli 2004, 27 december 2004, 23 maart 2007, 6 mei 2009 en 30 december 2009, onder de benaming "Flanders Peace Field", in 't kort "F.P.F", met als ondertitel "European Centre for Community Building & Peace Education through Sports, Arts & Music" en waarvan de statuten luiden als volgt ;

"TITEL I ; RECHTSVORM - NAAM  ZETEL  DOEL EN ACTIVITEITEN  DUUR.

Artikel 1 : Rechtsvorm en naam.

De vereniging is een internationale vereniging zonder winstoogmerk, opgericht overeenkomstig Titel III van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna de vzw-wet genoemd en draagt de naam "Flanders Peace Field", in 't kort "F.P.F", met als ondertitel "European Centre for Community Building & Peace Education through Sports, Arts & Music',

Artikel 2 ; Zetel.

De zetel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk is gevestigd te 8957 Mesen, Peace Village, Nieuwkerkestraat 9a.

De raad van bestuur kan administratieve zetels of bijkantoren openen wanneer en waar hij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

Artikel 3 ; Doel en activiteiten.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk heeft geen enkel winstoogmerk en streeft de volgende doelen met een lokale, regionale, nationale, Europese en internationale dimensie na:

a) Gemeenschapsvorming en vredeseducatie

- duurzame projecten voor gemeenschapsvorming en/of vredeseducatie opzetten in het kader van de

herdenking van de Kerstbestanden tijdens de Eerste Wereldoorlog;

- evenementen organiseren in het kader van de wereldwijde herdenking van de Eerste Wereldoorlog;

- educatieve, sportieve, culturele en recreatieve programma's en activiteiten aanbieden rond de thema's

gemeenschapsvorming en/of vredeseducatie;

- Europese en internationale vredesprojecten, integratieprogramma's en uitwisselingen uitbouwen.

Centraal staat daarbij de educatie tot geweldloze conflicthantering en verzoening, met bijzondere aandacht

voor mensenrechten, integratie, duurzame ontwikkeling en wereldwijde solidariteit.

b) Sport en vrede :

- ontwikkelen van nationale en internationale projecten rond de thema's 'Voetbal en Vrede' en 'Sport en

vrede';

- ontwikkelen en beheren van de sportinfrastructuur genaamd "Flanders Peace Field", gelegen op het

grondgebied van de stad Mesen;

- ontwikkelen en beheren van bijkomende sport- en outdoor-infrastructuur die voor hetzelfde doel kan

worden ingezet;

- organiseren van stages voor jeugdvoetbalteams met de focus op fairplay en de ethische aspecten van

sport.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

k } 3 r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Sport wordt in deze optiek gebruikt als een katalysator voor dialoog, broederschap en respect, en het

bevorderen van vrede.

e) Kunst en vrede :

- ontwikkelen van nationale en internationale projecten rond het thema 'Kunst en Vrede';

- oprichten van een vredesmonument genaamd "Wall of Peace";

- uitbouwen van een beeldenpark in het teken van de vredesboodschap;

- ontwikkelen van toeristische routes en/of arrangementen rond het thema van de Kerstbestanden uit de Eerste Wereldoorlog;

- ontwikkelen van muzikale evenementen rond het thema 'Muziek en Vrede'.

d) Toerisme en vrede

- ondersteunen en promoten van het verblijfstoerisme in de Peace Village Mesen;

- ondersteunen van het toerisme in Mesen en de regio;

- promoten van de stad Mesen als "Stad van de Kleine Vrede";

- ontwikkelen van een toeristische landschapssite met internationale uitstraling die de belangrijkste 'landmarks' verbindt in de streek van Mesen waaronder de Peace Village, de Peace Tower, het stadscentrum van de stad Mesen en de historische plaatsen waar in de Eerste Wereldoorlog de Kerstbestanden plaatsvonden.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot het verwezenlijken van voormelde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van deze statutaire doelstellingen.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk kan voor het realiseren van de doelstellingen tijdelijke of permanente samenwerkingsverbanden of partnerships aangaan met verenigingen en instanties uit binnen- en buitenland.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk zal prioritair samenwerken met de Peace Village te Mesen.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk zal in al haar werkzaamheden, publicaties en activiteiten strikte neutraliteit nastreven op politiek, religieus en/of levensbeschouwelijk vlak. De internationale vereniging zonder winstoogmerk voert haar activiteiten uit in overeenstemming met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Artikel 4: Duur.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk is op 7 december 2012 opgericht voor een onbeperkte duur.

TITEL Il : LIDMAATSCHAP,

Artikel 5 : Leden,

Het aantal leden is niet beperkt maar mag niet lager zijn dan twee. Het ledenbestand staat open voor

Belgen en niet-Belgen.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk telt volgende categorieën van leden

1) effectieve leden;

2) toegetreden leden,

3) ereleden.

Artikel 5.1 : Effectieve leden.

De effectieve leden zijn de stichtende leden alsook de natuurlijke personen die door de raad van bestuur aanvaard worden als effectief lid. Kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat ais effectief lid op zijn eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid.

Effectieve leden hebben stemrecht in de consultatieve vergadering (één stem per lid) en kunnen tot bestuurder benoemd worden.

Artikel 5.2 : Toegetreden leden.

Kunnen als toegetreden lid toetreden : natuurlijke personen, rechtspersonen, nationale of internationale organisaties, sportorganisaties, bedrijven die de maatschappelijke doelstellingen ondersteunen, educatieve en academische instellingen, overheden en overheidsmandatarissen, diplomatieke vertegenwoordigingen en diplomatieke vertegenwoordigers.

Kandidaat-leden worden voorgedragen door een bestuurder of richten zelf hun kandidaatstelling aan een bestuurder die deze voorlegt aan de raad van bestuur. De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op zijn eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden maken deel uit van de consultatieve vergadering, doch hebben enkel een adviserende stem. Toegetreden leden kunnen niet tot bestuurder benoemd worden.

Artikel 5.3 : Ereleden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MD6 2.2

De raad van bestuur kan tot ereleden benoemen : natuurlijke personen die een buitengewone actieve inbreng hebben gehad ten gunste van de internationale vereniging zonder winstoogmerk. Kandidaat-ereleden worden voorgedragen door een bestuurder. De raad van bestuur zal beslissen over de benoeming van een erelid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Ereleden maken geen deel uit van de consultatieve vergadering en kunnen evenmin tot bestuurder benoemd worden. Zij maken van rechtswege deel uit van het beschermcomité waarvan de werking nader omschreven wordt in het huishoudelijk reglement.

Elk erelid kan de status als erelid ontnomen worden bij besluit van de raad van bestuur wanneer het erelid op ernstige wijze tekort komt aan de verbintenissen of loyaliteit ten aanzien van de internationale vereniging zonder winstoogmerk. De raad van bestuur zal collegiaal beslissen over de eventuele intrekking van de status van erelid op haar eerstvolgende vergadering. De raad van bestuur kan hierin discretionair en zonder verdere motivatie te werk gaan.

Artikel 6 : Verplichtingen van de leden.

De leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk zijn verplicht ;

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de internationale vereniging zonder winstoogmerk alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b) de lidmaatschapsbijdrage stipt te betalen, conform de betalingsvoorwaarden.

Artikel 7 : Udmaatschapsbijdrage.

Het lidgeld wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Het lidgeld kan verschillen voor onderscheiden categorieën van leden alsook, binnen eenzelfde categorie, op grond van passende criteria die door de raad van bestuur worden vastgesteld in het huishoudelijk reglement. Het kan bij beslissing van de raad van bestuur in individuele gevallen worden verminderd op goede gronden.

Artikel 8 ; Einde van het lidmaatschap.

Een lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de internationale vereniging zonder winstoogmerk door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Het ontslagnemend lid blijft de lidmaatschapsbijdrage (verschuldigd op kalenderjaarbasis) verschuldigd voor de volledige periode van het lopende kalenderjaar,

Het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

Een lid kan uit de internationale vereniging zonder winstoogmerk worden uitgesloten bij besluit van de raad van bestuur wanneer het op ernstige wijze tekortkomt aan zijn verbintenissen en/of een ernstige hinder betekent of kan betekenen voor de verwezenlijking van het doel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk. Uittredende of uitgesloten leden kunnen geen rechten laten gelden op het vermogen van de internationale vereniging zonder winstoogmerk.

TITEL III ; DE CONSULTATIEVE VERGADERING.

Artikel 9 : Samenstelling  Bevoegdheden.

De consultatieve vergadering is samengesteld uit alle effectieve en toegetreden leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk en is het algemeen leidinggevend orgaan van de in-temationale vereniging zonder winstoogmerk. Enkel de effectieve leden beschikken over een stemrecht. De toegetreden leden nemen deel aan de consultatieve vergadering met een adviserende stem. De consultatieve vergadering bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de consultatieve vergadering behoren de volgende aangelegenheden

1) de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders en de cormissaris(sen);

3) de kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen).

4) het bepalen van de bezoldiging van de commissaris(sen) voor zover hem (hun) een bezoldiging wordt toegekend.

Daarnaast formuleert de consultatieve vergadering adviezen en aanbevelingen ten aanzien van de raad van bestuur op het vlak van visie-ontwikkeling, organisatie- en projectmanagement, projectcommunicatie en algemeen management in functie van de diverse statutaire opdrachten. Deze adviezen zijn niet bindend voor de raad van bestuur. Wanneer evenwel het advies niet gevolgd wordt, dient dit uitvoerig gemotiveerd te worden.

Artikel 10 : Vergaderingen.

De raad van bestuur benoemt onder de effectieve leden een voorzitter van de consultatieve vergadering. De consultatieve vergadering wordt door de voorzitter bijeengeroepen, telkens als het doel of het belang van de internationale vereniging zonder winstoogmerk dit vereist.

De voorzitter is verplicht de consultatieve vergadering bijeen te roepen indien twee (2) bestuurders of tenminste één vijfde (115de) van de effectieve leden erom verzoekt.

De consultatieve vergadering moet ten minste één maal per jaar bijeenkomen, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris(sen) over de jaarrekening.

Alle effectieve en toegetreden leden worden ten minste dertig (30) dagen v66r de consultatieve vergadering uitgenodigd. De uitnodiging gebeurt bij gewone brief of per elektronische post en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de consultatieve vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De voorzitter stelt de agenda voor de consultatieve vergadering vast, behoudens in de gevallen waarin de consultatieve vergadering wordt samengeroepen op initiatief van twee (2) bestuurders of van ten minste één vijfde (1/5de) van de effectieve leden, in welk geval de voorzitter ten minste de door de verzoekers opgegeven agendapunten op de agenda moet plaatsen.

De voorzitter is evenwel bevoegd om nog andere punten dan deze opgegeven door de verzoekers aan de agenda van de vergadering toe te voegen.

Er mag op de consultatieve vergadering niet worden afgeweken van de agenda tenzij alle effectieve leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, aanwezig of vertegenwoordigd op de consultatieve vergadering, hiermee akkoord gaan.

Artikel 11 : Quorum en stemming.

Ieder effectief lid kan zich op de consultatieve vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de consultatieve vergadering.

De consultatieve vergadering kan slechts rechtsgeldig beraadslagen wanneer tenminste de helft van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn

Ingeval op een eerste vergadering minder dan de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die rechtsgeldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, Deze tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen de vijftien (15) dagen na de eerste vergadering.

De besluiten worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden als niet-uitgebrachte stem.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 12 : Notulen.

Van elke consultatieve vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt. De notulen worden bewaard in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk en dat ter inzage zal zijn van de leden,

Alle uittreksels en afschriften van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt.

Derden die kennis willen nemen van de genotuleerde besluiten van de consultatieve vergadering kunnen daartoe een aanvraag indienen bij de raad van bestuur die dit verzoek discretionair en zonder verdere motivering kan toestaan of kan weigeren.

De effectieve en toegetreden leden warden binnen de maand die volgt op de consultatieve vergadering bij gewone brief of per elektronische post in kennis gesteld van de genomen beslissingen.

TITEL IV: BESTUUR.

Artikel 13 ; Samenstelling van de raad van bestuur.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk wordt bestuurd door een bestuursorgaan, genaamd raad van bestuur, bestaande uit minimum drie (3) bestuurders. De bestuurders worden onder de effectieve leden benoemd door de consultatieve vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Kandidaturen worden aan de voorzitter van de raad van bestuur voorgelegde Wanneer er meer kandidaturen dan vacante bestuursmandaten zijn, zal tot bestuurder benoemd worden, degene die de meeste stemmen behaalde met minstens gewone meerderheid van stemmen. Bij ex aequo van stemmen zal opnieuw gestemd worden tussen de betrokken kandidaten. Stemmingen over benoemingen gebeuren geheim.

Bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichtende leden.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de consultatieve vergadering met dien verstande dat de consultatieve vergadering slechts rechtsgeldig kan beraadslagen over een ontslag wanneer twee/derde (2/3e) van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Het besluit tot ontslag kan slechts genomen worden met een tweelderde (2/3e) meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden als niet-uitgebrachte stem.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Een bestuurder is echter wel verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voor-zien.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

Artikel 14 s Voorzitter  Penningmeester - Secretaris.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De functie van penningmeester en secretaris kunnen door dezelfde persoon worden uitgeoefend.

De voorzitter is onder meer belast met de bijeenroeping van de raad van bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de raad van bestuur.

Artikel 15 : Vergadering van de raad van bestuur: oproeping, uitnodiging, vergadering.

, ivdOD 2.2

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge De raad van bestuur komt minstens vier (4) maal per jaar samen. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt. Aile leden van de raad van bestuur worden ten minste vijftien (15) dagen voor de vergadering uitgenodigd. Deze uitnodiging gebeurt bij gewone brief of per elektronische post en bevat de dag, het uur en de plaats van de bijeenkomst, alsook de agenda van de vergadering. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt.

De raad van bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, alsook binnen de veertien (14) dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee (2) bestuurders. Er kan slechts van de agenda van de raad van bestuur worden afgeweken indien alle aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders hiermee akkoord gaan.

Artikel 16 Vergadering van de raad van bestuur : vertegenwoordiging, quorum, stemming, notulen, schriftelijke besluitvorming.

Ieder bestuurder kan zich op een vergadering van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen,

Ieder bestuurder beschikt over één stem.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt.

De raad van bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig worden beraadslaagd en besloten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, met dien verstande dat er minstens twee (2) bestuurders moeten aanwezig zijn.

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Een onthouding wordt niet als stem aangerekend.

Tot een wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien twee derde (2/3e) van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien (15) dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde (2/3e) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de internationale vereniging zonder winstoogmerk is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde (4/5e) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Elke wijziging van de in artikel 48, 5° en 7° van de vzw-wet bepaalde gegevens van de statuten moet bij authentieke akte worden vastgesteld.

Over de ontbinding van de internationale vereniging zonder winstoogmerk kan de raad van bestuur zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering.

De notulen worden ingeschreven en bewaard in een daartoe bestemd register dat op de zetel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk wordt bewaard en dat ter inzage zal zijn van de leden.

Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de internationale vereniging zonder winstoogmerk zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is ander de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan en dat in elk geval een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 17 : Tegenstrijdig belang.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur, moet de bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Deze procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen. Artikel 18 : Intern bestuur - Beperkingen.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten, alleen de consultatieve vergadering bevoegd is.

Hij beschikt aldus over de residuaire bevoegdheid.

Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoren onder meer:

' MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge - de wijziging van de statuten;

- de ontbinding van de internationale vereniging zonder winstoogmerk;

- de opvolging van de besluiten en de standpunten van de internationale vereniging zonder winstoogmerk;

- het financieel beheer van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, met inbegrip van de

voorbereiding van de begroting en het opstellen van de jaarrekening;

- de oprichting van cellen en werkcomités;

- het aangaan van partnerships of samenwerkingsverbanden;

- het opstellen van het huishoudelijk reglement;

- het personeelsbeheer;

- het aanvaarden van leden;

- het vastleggen van de lidmaatschapsbijdrage;

- het benoemen van een voorzitter van de consultatieve vergadering.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen, Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de internationale vereniging zonder winstoogmerk of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 19 : Externe vertegenwoordigingsmacht,

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de internationale vereniging zonder winstoogmerk in alle handelingen in en buiten rechte. Mij vertegenwoordigt de internationale vereniging zonder winstoogmerk door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de internationale vereniging zonder winstoogmerk in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur en/of de bestuurder(s) die de internationale vereniging zonder winstoogmerk vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk aanstellen,.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de internationale vereniging zonder winstoogmerk binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 20 : Dagelijks bestuur.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de internationale vereniging zonder winstoogmerk op intern vlak, alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur, opdragen aan een dagelijks bestuurder, genaamd manager, al dan niet middels een arbeidsovereenkomst.

De raad van bestuur bepaalt de bezoldiging die aan de manager wordt toegekend. Hij kan eveneens beslissen over de beëindiging van het mandaat van de manager, in voorkomend geval met eerbiediging van de bepalingen van de arbeidsovereenkomstenwet.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de internationale vereniging zonder winstoogmerk te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijld besluit te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 21 : Bekendmakingsvereisten.

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de persoon belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt :

1) door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en,

2) door bekendmaking van een uittreksel in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Uit die stukken moet In ieder geval blijken of de personen die de internationale vereniging zonder

winstoogmerk vertegenwoordigen, de internationale vereniging zonder winstoogmerk reder afzonderlijk,

gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 22 ; Aansprakelijkheid van de bestuurders en de manager,

De bestuurders en de manager zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de internationale

vereniging zonder winstoogmerk.

Tegenover de internationale vereniging zonder winstoogmerk en tegenover derden zijn zij alleen

verantwoordelijk voor het vervullen van de hun gegeven opdracht en aansprakelijk voor de tekortkomingen in

hun bestuur.

Artikel 23 : Commissies.

De raad van bestuur kan commissies oprichten met het oog op de verdere realisatie van de doelstellingen

van de internationale vereniging zonder winstoogmerk.

Commissies zullen ondermeer worden opgericht voor de studie van welbepaalde items en de vervulling van

taken die internationale samenwerking veronderstellen.

De commissie is enkel bevoegd en kan enkel handelen voor die bevoegdheden en binnen de grenzen zoals

vastgelegd door de raad van bestuur.

De besluiten worden steeds genomen met éénparig akkoord van alle leden van de commissie. Bij gebreke

aan de vereiste unanimiteit, zal het besluit worden voorgelegd aan de raad van bestuur.

. ~ . MflD 2.2

TITEL V ; CONTROLE.

Artikel 24 : Controle ddor een commissaris.

Zolang de internationale vereniging zonder winstoogmerk voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 53 § 5 van de vzw-wet niet overschrijdt, is de internationale vereniging zonder winstoogmerk niet verplicht een commissaris te benoemen,

Zodra de internationale vereniging zonder winstoogmerk de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, opgedragen aan één of meer commissarissen, te benoemen door de consultatieve vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris(sen).

TITEL VI : BEGROTINGEN EN REKENINGEN.

Artikel 25 : Boekjaar.

Het boekjaar van de internationale vereniging zonder winstoogmerk begint op 1 januari en eindigt op 31

december van ieder jaar,

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 53 van de vzw-wet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

leder jaar legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook het voorstel van

begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse consultatieve vergadering. Na de goedkeuring van de

jaarrekening en de begroting spreekt de consultatieve vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders

en, desgevallend, van de commissaris(sen).

De raad van bestuur draagt er ook zorg voor dat de jaarrekening wordt neergelegd,

TITEL VII ; ONTBINDING  VEREFFENING.

Artikel 26. Ontbinding.

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de raad van bestuur besluiten tot de ontbinding van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstiede procedure bepaald in artikel 16 van deze statuten.

De raad van bestuur die tot ontbinding van de internationale vereniging zonder winstoogmerk besluit, of bij gebrek daarvan de rechtbank, benoemt één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 27. Bestemming van het actief.

In geval van ontbinding beslist de raad van bestuur over de bestemming van de activa van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, die na aanzuivering van de schulden, moeten worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig belangeloos doel

Vanaf het besluit tot ontbinding vermeldt de internationale vereniging zonder winstoogmerk steeds dat zij "IVZW in vereffening" is.

TITEL VIII ; ALGEMENE BEPALING.

Artikel 28. Wettelijke bepalingen.

AI wat niet bij deze statuten is bepaald, zal overeenkomstig de bepalingen van de vzw-wet worden

geregeld."

H. dat het aantal bestuurders werd bepaald op zes (6) en dat tot deze functie werden benoemd, voor een onbepaalde duur :

a) de heer RASSON Roland Maurice Achille Victor Albert, geboren te Ronse op 3 december 1952, echtgenoot van mevrouw Maria Ferdinanda Odilia HUYS, wonende te 2330 Merksplas, Steenweg op Wortel 5;

b) de heer DELMOTTE Philip Jules, geboren te Lauwe op 16 mei 1953, echtgenoot van mevrouw Marise Albertine Cornelia LOBELLE, wonende te 8310 Brugge-Assebroek, Baron Ruzettelaan 253;

c) de heer ROSSEEL Roland Alfred Georgette, geboren te Gent op 9 maart 1958, echtgenoot van mevrouw Dominique Marcella HEYZAK, wonende te 9920 Lovendegem, Jasmijnstraat 61;

d) de heer VAN dER MAELEN Dirk Monique, geboren te Sint-Niklaas op 5 juli 1960, thans ongehuwd, wonende te 9090 Melle, Vlaschaard 17;

e) mevrouw MACHARIS An, geboren te Aalst op 19 februari 1975, ongehuwd, wonende te 9280 Lebbeke, Dries 23 B, en,

f) de heer BALLEGEER Bert, geboren te Brugge op 9 oktober 1982, ongehuwd, wonende te 1000 Brussel, Bloemenhofplein 18 bus 5, die allen hebben aanvaard.

III. dat de raad van bestuur besloten heeft te benoemen

a) tot voorzitter van de raad van bestuur : de heer Dirk VAN dER MAELEN, voornoemd, die heeft aanvaard,

en,

b) tot manager belast met het dagelijks bestuur : de heer VAN NIEUWENHOVE Henk Jozef Suzanne Emiel, geboren te Duffel op 12 maart 1957, echtgenoot van mevrouw Natascha MERTENS, wonende te 2800 Mechelen, Adegemstraat 147 voornoemd, die heeft aanvaard,

IV. dat het eerste boekjaar loopt vanaf 7 december 2012 tot en met 31 december 2013.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Het begrijpt ook alle handelingen die vooraf aan de oprichting, voor rekening van de internationale' vereniging zonder winstoogmerk hebben plaatsgehad.

TEGELIJK HIERMEE NEERGELEGD :

- een expeditie van de akte oprichting dd, 7 december 2012;

- twee volmachten, aangehecht.

- een voor eensluidend verklaarde expeditie van het koninklijk besluit van 23 januari 2013 waarbij aan de

Internationale vereniging zander w'snstoogrnerk rechtspersoonlijkheid werd verleend.

Dirk Van Haesebrouck Notaris

. . . ,

º% Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/03/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ma~ z.2

:Lft3ile _ j ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111110



11





Ondernemingsnr : 0503.939.447

Benaming

(voluit) : FLANDERS PEACE FIELD

(verkort) :

Rechtsvorm : INTERNATIONALE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Zetel : 8657 MESEN, PEACE VILLAGE, NIEUWKERKESTRAAT 9A Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING  BENOEMING EN ONTSLAGEN

De raad van bestuur van de internationale vereniging zonder winstoogmerk Flanders Peace Field, met als maatschappelijke zetel Nieuwkerkestraat 9A, 8957 Mesen, bijeengekomen op 5 januari 2015, heeft zijn statuten gewijzigd, zoals hieronder integraal afgedrukt, en is tevens overgegaan tot benoeming en ontslagen.

I. GECOORDINEERDE STATUTEN.

TITEL I : RECHTSVORM NAAM  ZETEL  DOEL EN

ACTIVITEITEN  DUUR.

Artikel 1 : Rechtsvorm en naam.

De vereniging is een internationale vereniging zonder winstoogmerk, opgericht overeenkomstig Titel I Il van

de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen

zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna de vzwwet genoemd en draagt de naam 'Flanders Peace Field',

in 't kort 'F.P.F', met ais ondertitel 'European Centre for Community Building & Peace Education through Sports,

Arts & Music'.

Artikel 2 : Zetel.

De zetel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk is gevestigd te 8957 Mesen, Peace Village,

Nieuwkerkestraat 9a.

De raad van bestuur kan administratieve zetels of bijkantoren openen wanneer en waar hij het nodig acht,

zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent

bestaan.

Artikel 3 : Doel en activiteiten.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk heeft geen enkel winstoogmerk en streeft de volgende

doelen met een lokale, regionale, nationale, Europese en internationale dimensie na:

a) Gemeenschapsvorming en vredeseducatie :

- duurzame projecten voor gemeenschapsvorming en/of vredeseducatie opzetten in het kader van de

herdenking van de Kerstbestanden tijdens de Eerste Wereldoorlog;

- evenementen organiseren in het kader van de wereldwijde herdenking van de Eerste Wereldoorlog;

- educatieve, sportieve, culturele en recreatieve programma's en activiteiten aanbieden rond de thema's

gemeenschapsvorming en/of vredeseducatie;

- Europese en internationale vredesprojecten, integratieprogramma's en uitwisselingen uitbouwen.

Centraal staat daarbij de educatie tot geweldloze conflicthantering en verzoening, met bijzondere aandacht

voor mensenrechten, integratie, duurzame ontwikkeling en wereldwijde solidariteit.

b) Sport en vrede :

- ontwikkelen van nationale en internationale projecten rond de thema's 'Voetbal en Vrede' en 'Sport en

vrede';

- ontwikkelen en beheren van de sportinfrastructuur genaamd 'Flanders Peace Field', gelegen op het

grondgebied van de stad Mesen;

ontwikkelen en beheren van bijkomende sport en outdoor-infrastructuur die voor hetzelfde doel kan worden

ingezet;

- organiseren van stages voor jeugdvoetbalteams met de focus op fairplay en de ethische aspecten van

sport,

Sport wordt in deze optiek gebruikt als een katalysator voor dialoog, broederschap en respect, en het

bevorderen van vrede.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

c) Kunst en vrede :

ontwikkelen van nationale en internationale projecten rond het thema 'Kunst en Vrede';

- oprichten van een vredesmonument genaamd Wall of Peace';

- uitbouwen van een beeldenpark in het teken van de vredesboodschap;

- ontwikkelen van toeristische routes en/of arrangementen rond het thema van de Kerstbestanden uit de

Eerste Wereldoorlog;

- ontwikkelen van muzikale evenementen rond het thema 'Muziek en Vrede'.

d) Toerisme en vrede

- ondersteunen en promoten van het verblijfstoerisme in de Peace Village Mesen;

- ondersteunen van het toerisme in Mesen en de regio;

- promoten van de stad Mesen als 'Stad van de Kleine Vrede';

- ontwikkelen van een toeristische landschapssite met internationale uitstraling die de belangrijkste landmarks' verbindt in de streek van Mesen waaronder de Peace Village, de Peace Tower, het stadscentrum van de stad Mesen en de historische plaatsen waar in de Eerste Wereldoorlog de Kerstbestanden plaatsvonden.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot het verwezenlijken van voormelde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van deze statutaire doelstellingen.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk kan voor het realiseren van de doelstellingen tijdelijke of permanente samenwerkingsverbanden of partnerships aangaan met verenigingen en instanties uit binnen en buitenland.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk zal prioritair samenwerken met de Peace Village te Mesen.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk zal in al haar werkzaamheden, publicaties en activiteiten strikte neutraliteit nastreven op politiek, religieus en/of levensbeschouwelijk vlak. De internationale vereniging zonder winstoogmerk voert haar activiteiten uit in overeenstemming met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Artikel 4 : Duur.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk is op 7 december 2012 opgericht voor een onbeperkte duur.

TITEL Il : LIDMAATSCHAP.

Artikel 5 : Leden.

Flet aantal leden is niet beperkt maar mag niet lager zijn dan twee. Het ledenbestand staat open voor

Belgen en nietBelgen.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk telt volgende categorieën van leden :

1) effectieve leden;

2) toegetreden leden,

3) ereleden.

Artikel 5.1 : Effectieve leden,

De effectieve leden zijn de stichtende leden alsook de natuurlijke personen die door de raad van bestuur aanvaard worden als effectief lid, Kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als effectief lid op zijn eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid.

Effectieve leden hebben stemrecht in de algemene vergadering (één stem per lid) en kunnen tot bestuurder benoemd worden.

Artikel 5.2 : Toegetreden leden,

Kunnen als toegetreden lid toetreden ; natuurlijke personen, rechtspersonen, nationale of internationale organisaties, sportorganisaties, bedrijven die de maatschappelijke doelstellingen ondersteunen, educatieve en academische instellingen, overheden en overheidsmandatarissen, diplomatieke vertegenwoordigingen en diplomatieke vertegenwoordigers.

Kandidaat-leden worden voorgedragen door een bestuurder of richten zelf hun kandidaatstelling aan een bestuurder die deze voorlegt aan de raad van bestuur. De raad van bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat ais toegetreden lid op zijn eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen. De raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid,

Toegetreden leden maken, naast de effectieve leden, deel uit van de consultatieve vergadering, doch hebben enkel een adviserende stem. Toegetreden leden kunnen niet tot bestuurder benoemd worden.

Artikel 5.3 : Ereleden.

De raad van bestuur kan tot ereleden benoemen : natuurlijke personen die een buitengewone actieve inbreng hebben gehad ten gunste van de internationale vereniging zonder winstoogmerk. Kandidaat-ereleden

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

worden voorgedragen door een bestuurder. De raad van bestuur zal beslissen over de benoeming van een erelid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen.

Ereleden maken van rechtswege deel uit van de consultatieve vergadering waarvan de werking nader omschreven wordt in het huishoudelijk reglement.

Elk erelid kan de status ais erelid ontnomen worden bij besluit van de raad van bestuur wanneer het erelid op ernstige wijze tekort komt aan de verbintenissen of loyaliteit ten aanzien van de internationale vereniging zonder winstoogmerk. De raad van bestuur zal collegiaal beslissen over de eventuele intrekking van de status van erelid op haar eerstvolgende vergadering. De raad van bestuur kan hierin discretionair en zonder verdere motivatie te werk gaan.

Artikel 6 : Verplichtingen van de leden.

De leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk zijn verplicht :

a) de statuten en het huishoudelijk reglement van de internationale vereniging zonder winstoogmerk alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b) de lidmaatschapsbijdrage stipt te betalen, conform de betalingsvoorwaarden.

Artikel 7 : Lidmaatschapsbijdrage.

Het lidgeld wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Het lidgeld kan verschillen voor onderscheiden categorieën van leden alsook, binnen eenzelfde categorie, op grond van passende criteria die door de raad van bestuur worden vastgesteld in het huishoudelijk reglement. Het kan bij beslissing van de raad van bestuur in individuele gevallen worden verminderd op goede gronden.

Artikel 8 : Einde van het lidmaatschap.

Een lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de internationale vereniging zonder winstoogmerk door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Het ontslagnemend lid blijft de' lidmaatschapsbijdrage (verschuldigd op kalenderjaarbasis) verschuldigd voor de volledige periode van het lopende kalenderjaar.

Het lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

Een lid kan uit de internationale vereniging zonder winstoogmerk worden uitgesloten bij besluit van de raad van bestuur wanneer het op ernstige wijze tekortkomt aan zijn verbintenissen en/of een ernstige hinder betekent of kan betekenen voor de verwezenlijking van het doel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk. Uittredende of uitgesloten leden kunnen geen rechten laten gelden op het vermogen van de internationale vereniging zonder winstoogmerk.

TITEL lii : DE ALGEMENE EN CONSULTATIEVE VERGADERING.

Artikel 9 : Samenstelling  Bevoegdheden van de algemene vergadering.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de internationale vereniging zonder

winstoogmerk en is het algemeen leidinggevend orgaan van de internationale vereniging zonder winstoogmerk,

De algemene vergadering bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige

statuten.

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren de volgende aangelegenheden

1) de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders en de commissaris(sen);

3) de kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen).

4) het bepalen van de bezoldiging van de commissaris(sen) voor zover hem (hun) een bezoldiging wordt toegekend.

Artikel 10 : Samenstelling  bevoegdheden van de consultatieve vergadering

De consultatieve vergadering formuleert adviezen en aanbevelingen ten aanzien van de raad van bestuur op het vlak van visieontwikkeling, organisatie en projectmanagement, projectcommunicatie en algemeen management in functie van de diverse statutaire opdrachten. Deze adviezen zijn niet bindend voor de raad van bestuur. Wanneer evenwel het advies niet gevolgd wordt, dient dit uitvoerig gemotiveerd te worden.

De consultatieve vergadering is samengesteld uit aile effectieve en toegetreden leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel tt : Vergaderingen.

De raad van bestuur benoemt onder de effectieve leden een voorzitter van de algemene vergadering. De algemene vergadering wordt door de voorzitter bijeengeroepen, telkens ais het doel of het belang van de internationale vereniging zonder winstoogmerk dit vereist.

De voorzitter is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen indien twee (2) bestuurders of tenminste één vijfde (1/5de) van de effectieve leden erom verzoekt.

De algemene vergadering moet ten minste één maal per jaar bijeenkomen, in de loop van de eerste zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgend boekjaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris(sen) over de jaarrekening.

Aile effectieve en toegetreden leden worden ten minste dertig (30) dagen vaar de algemene vergadering uitgenodigd. De uitnodiging gebeurt bij gewone brief of per elektronische post en bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOo 2.2

De voorzitter stelt de agenda voor de algemene vergadering vast, behoudens in de gevallen waarin de algemene vergadering wordt samengeroepen op initiatief van twee (2) bestuurders of van ten minste één vijfde (115de) van de effectieve leden, in welk geval de voorzitter ten minste de door de verzoekers opgegeven agendapunten op de agenda moet plaatsen.

De voorzitter Is evenwel bevoegd om nog andere punten dan deze opgegeven door de verzoekers aan de agenda van de vergadering toe te voegen.

Er mag op de algemene vergadering niet worden afgeweken van de agenda tenzij aile effectieve leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, aanwezig of vertegenwoordigd op de algemene vergadering, hiermee akkoord gaan.

De voorzitter is tevens voorzitter van de consultatieve vergadering. Hij wordt bijgestaan door een of twee ondervoorzitters, die worden voorgedragen door de raad van bestuur uit de toegetreden teders. De voorzitter en ondervoorzitter(s) roepen de consultatieve vergadering bijeen en bepalen de agenda.

Artikel 12 : Quorum en stemming.

Ieder effectief lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig beraadslagen wanneer tenminste de helft van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn

ingeval op een eerste vergadering minder dan de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die rechtsgeldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Deze tweede vergadering mag echter niet worden gehouden binnen de vijftien (15) dagen na de eerste vergadering.

De besluiten worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden als niet-uitgebrachte stem.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 13 : Notulen.

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt. De notulen worden bewaard in een daartoe bestemd register dat gehouden wordt op de zetel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk en dat ter inzage zal zijn van de leden.

Alle uittreksels en afschriften van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt.

Derden die kennis willen nemen van de genotuleerde besluiten van de algemene vergadering kunnen daartoe een aanvraag indienen bij de raad van bestuur die dit verzoek discretionair en zonder verdere motivering kan toestaan of kan weigeren.

De effectieve en toegetreden leden worden binnen de maand die volgt op de algemene vergadering bij gewone brief of per elektronische post in kennis gesteld van de genomen beslissingen.

TITEL IV : BESTUUR.

Artikel 14 : Samenstelling van de raad van bestuur.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk wordt bestuurd door een bestuursorgaan, genaamd raad van bestuur, bestaande uit minimum drie (3) bestuurders, De bestuurders worden onder de effectieve leden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Kandidaturen worden aan de voorzitter van de raad van bestuur voorgelegd. Wanneer er meer kandidaturen dan vacante bestuursmandaten zijn, zal tot bestuurder benoemd worden, degene die de meeste stemmen behaalde met minstens gewone meerderheid van stemmen. Bij ex aequo van stemmen zal opnieuw gestemd worden tussen de betrokken kandidaten. Stemmingen over benoemingen gebeuren geheim.

Bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichtende leden.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering met dien verstande dat de algemene vergadering slechts rechtsgeldig kan beraadslagen over een ontslag wanneer twee/derde (213e) van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Het besluit tot ontslag kan slechts genomen worden met een twee/derde (213e) meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Onthoudingen en ongeldige stemmen gelden ais niet-uitgebrachte stem.

leder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Een bestuurder is echter wel verplicht zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

Artikel 15 : Voorzitter  Penningmeester  Secretaris.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De functie van penningmeester en secretaris kunnen door dezelfde persoon worden uitgeoefend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De voorzitter is onder meer belast met de bijeenroeping van de raad van bestuur en met de leiding van de vergaderingen van de raad van bestuur.

Artikel 16 : Vergadering van de raad van bestuur : oproeping, uitnodiging, vergadering.

De raad van bestuur komt minstens vier (4) maal per jaar samen. De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter of bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt,

Alle leden van de raad van bestuur worden ten minste vijftien (15) dagen voor de vergadering uitgenodigd, Deze uitnodiging gebeurt bij gewone brief of per elektronische post en bevat de dag, het uur en de plaats van de bijeenkomst, alsook de agenda van de vergadering. De oproepingsbrief wordt ondertekend door de voorzitter of bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt.

De raad van bestuur is een collegiaal orgaan dat bijeenkomt telkens wanneer dit vereist is in het belang van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, alsook binnen de veertien (14) dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee (2) bestuurders. Er kan slechts van de agenda van de raad van bestuur worden afgeweken indien alle aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders hiermee akkoord gaan,

Artikel 17 : Vergadering van de raad van bestuur : vertegenwoordiging, quorum, stemming, notulen, schriftelijke besluitvorming.

leder bestuurder kan zich op een vergadering van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder, Hiertoe is een schriftelijke volmacht vereist. Ieder bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen.

ieder bestuurder beschikt over één stem.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt.

De raad van bestuur kan slechts rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. indien dit quorum op een eerste vergadering niet wordt bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en kan op deze tweede vergadering rechtsgeldig worden beraadslaagd en besloten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, met dien verstande dat er minstens twee (2) bestuurders moeten aanwezig zijn.

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Een onthouding wordt niet als stem aangerekend.

Tot een wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien twee derde (213e) van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien (15) dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde (2/3e) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de internationale vereniging zonder winstoogmerk is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde (4/5e) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Elke wijziging van de in artikel 48, 5° en 7° van de vzw-wet bepaalde gegevens van de statuten moet bij authentieke akte worden vastgesteld.

Over de ontbinding van de internationale vereniging zonder winstoogmerk kan de raad van bestuur zich alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering,

De notulen worden ingeschreven en bewaard in een daartoe bestemd register dat op de zetel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk wordt bewaard en dat ter inzage zal zijn van de leden.

Alle afschriften en uittreksels van de notulen worden geldig ondertekend en voor eensluidend verklaard door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid of verhindering, door de persoon die hem vervangt.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de internationale vereniging zonder winstoogmerk zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan en dat in elk geval een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Artikel 18 : Tegenstrijdig belang.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur, moet de bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Deze procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 19 : Intern bestuur  Beperkingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moli 2.2

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig

zijn tot verwezenlijking van het doel van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, met uitzondering

van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten, alleen de algemene vergadering bevoegd is,

Hij beschikt aldus over de residuaire bevoegdheid.

Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoren onder meer :

- de wijziging van de statuten;

- de ontbinding van de internationale vereniging zonder winstoogmerk;

- de opvolging van de besluiten en de standpunten van de internationale vereniging zonder winstoogmerk;

- het financieel beheer van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, met inbegrip van de

voorbereiding van de begroting en het opstellen van de jaarrekening;

- de oprichting van cellen en werkcomités;

- het aangaan van partnershlps of samenwerkingsverbanden;

- het opstellen van het huishoudelijk reglement;

- het personeelsbeheer;

- het aanvaarden van leden;

- het vastleggen van de lidmaatschapsbijdrage;

- het benoemen van een voorzitter van de algemene vergadering.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden nietbestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de internationale vereniging zonder winstoogmerk of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 20 : Externe vertegenwoordigingsmacht.

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de internationale vereniging zonder winstoogmerk in alle handelingen in en buiten rechte, Hij vertegenwoordigt de internationale vereniging zonder winstoogmerk door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college, wordt de internationale vereniging zonder winstoogmerk in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur en/of de bestuurder(s) die de internationale vereniging zonder winstoogmerk vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de internationale vereniging zonder winstoogmerk binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 21 ; Dagelijks bestuur.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de internationale vereniging zonder winstoogmerk op intern vlak, alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur, opdragen aan een dagelijks bestuurder, genaamd manager, al dan niet middels een arbeidsovereenkomst.

De raad van bestuur bepaalt de bezoldiging die aan de manager wordt toegekend. Hij kan eveneens beslissen over de beëindiging van het mandaat van de manager, in voorkomend geval met eerbiediging van de bepalingen van de arbeidsovereenkomstenwet.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat 'dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend, alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de internationale vereniging zonder winstoogmerk te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijld besluit te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 22 : Bekendmakingsvereisten.

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de persoon belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt :

1) door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en,

2) door bekendmaking van een uittreksel in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de internationale vereniging zonder

winstoogmerk vertegenwoordigen, de internationale vereniging zonder winstoogmerk ieder afzonderlijk,

gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 23 : Aansprakelijkheid van de bestuurders en de manager.

De bestuurders en de manager zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de internationale

vereniging zonder winstoogmerk.

Tegenover de internationale vereniging zonder winstoogmerk en tegenover derden zijn zij alleen

verantwoordelijk voor het vervullen van de hun gegeven opdracht en aansprakelijk voor de tekortkomingen in

hun bestuur.

Artikel 24 : Commissies.

De raad van bestuur kan commissies oprichten met het oog op de verdere realisatie van de doelstellingen

van de internationale vereniging zonder winstoogmerk.

Luik B - Vervolg

Commissies zullen ondermeer worden opgericht voor de studie van welbepaalde Items en de vervulling van taken die internationale samenwerking veronderstellen.

De commissie is enkel bevoegd en kan enkel handelen voor die bevoegdheden en binnen de grenzen zoals vastgelegd door de raad van bestuur.

De besluiten worden steeds genomen met éénpang akkoord van alle leden van de commissie, Bij gebreke aan de vereiste unanimiteit, zal het besluit worden voorgelegd aan de raad van bestuur,

TITEL V : CONTROLE.

Artikel 25 : Controle door een commissaris,

Zolang de internationale vereniging zonder winstoogmerk voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 53 § 5 van de vzw-wet niet overschrijdt, is de internationale vereniging zonder winstoogmerk niet verplicht een commissaris te benoemen,

Zodra de internationale vereniging zonder winstoogmerk de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, opgedragen aan één of meer commissarissen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het instituut der Bedrijfsrevisoren, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris(sen).

TITEL Vi : BEGROTINGEN EN REKENINGEN,

Artikel 26 ; Boekjaar.

Het boekjaar van de internationale vereniging zonder winstoogmerk begint op 1 januari en eindigt op 31

december van ieder jaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 53 van de vzwwet en de daarop

toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Ieder jaar legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook het voorstel van

begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering. Na de goedkeuring van de jaarrekening

en de begroting spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders en,

desgevallend, van de commissaris(sen).

De raad van bestuur draagt er ook zorg voor dat de jaarrekening wordt neergelegd,

TITEL VII : ONTBINDING --VEREFFENING.

Artikel 27, Ontbinding.

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan alleen de raad van bestuur besluiten tot de ontbinding van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstig de procedure bepaald in artikel 16 van deze statuten.

De raad van bestuur die tot ontbinding van de internationale vereniging zonder winstoogmerk besluit, of bij gebrek daarvan de rechtbank, benoemt één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden,

Artikel 28. Bestemming van het actief.

In geval van ontbinding beslist de raad van bestuur over de bestemming van de activa van de internationale vereniging zonder winstoogmerk, die na aanzuivering van de schulden, moeten worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig belangeloos doel

Vanaf het besluit tot ontbinding vermeldt de internationale vereniging zonder winstoogmerk steeds dat zij 'IVZW in vereffening' is.

TITEL VIiI : ALGEMENE BEPALING,

Artikel 29. Wettelijke bepalingen.

AI wat niet bij deze statuten is bepaald, zal overeenkomstig de bepalingen van de vzw-wet worden geregeld.

Il, BENOEMING EN ONTSLAGEN.

De raad van bestuur aanvaardt het ontslag onder zijn leden van :

- dhr. Bert Ballegeer, geboren te Brugge op 9 oktober 1982, wonende te 1000 Brussel, Bloemenhofplein 18

bus 5;

- mevr. An Macharis, geboren te Aalst op 19 februari 1975, wonende te 9280 Lebbeke, Dries 23B;

- dhr. Roland Rosseel, geboren te Gent op 9 maart 1958, wonende te 9930 Zomergem, Zandstraat 12,

Zomergem,

Dhr, Henk Van Nieuwenhove, geboren te Duffel op 12 maart 1957, wonende te 2800 Mechelen, Adegemstraat 147, die tot 31 augustus 2014 was belast met de dagelijkse leiding van de ivzw Flanders Peace Field, wordt in deze functie opgevolgd door dhr. Matti Vandemaele, geboren te Kortrijk op 22 april 1981, wonende te 8501 Heule, Herman Roelstraetestraat 11,

(get) Dirk Van der Maelen,

Voorzitter

Voorbehouden aan 'het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FLANDERS PEACE FIELD, AFGEKORT : F.P.F.

Adresse
NIEUWKERKESTRAAT 9A 8957 MESEN

Code postal : 8957
Localité : MESSINES
Commune : MESSINES
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande