FOTOGRAFENCOLLECTIEF KULTURA KORTRIJK

Association sans but lucratif


Dénomination : FOTOGRAFENCOLLECTIEF KULTURA KORTRIJK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.672.024

Publication

31/01/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : OSL L1 , 6 ~~ 002,q

Benaming

(voluit): Fotografencollectief Kultura Kortrijk

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Rollegemplaats 11, 8510 Rollegem

Onderwerp akte : Oprichting - benoeming bestuurders - benoeming dagelijks bestuurders

De ondergetekenden:

1.Mevrouw Katrien Baekeiandt, Zandbeekstraat 19, 8554 Sint Denijs;

2.De heer Maarten Caesens, Walle 194, 8500 Kortrijk;

3.Mevrouw Marijs Coessens, Hoogland 14, 8550 Zwevegem;

4.0e heer Rudi De Bruyrie, Sint Amaridsdreef 14, 8514 Belleem;

5.0e heer Carlos De Caluwé, Driekerkenstraat 95, 8501 Bissegem;

6.De heer Didier Dejonghe, Ardoolsesteenweg 59, 8800 Roeselare;

7,De heer Stefaan Desfossez, Stijn Streuvelstraat 98, 8501 Heule;

8.Mevrouw Annelies Desmedt, Elfbunderen 16, 8531 Bavikhove;

9.De heer Ignace Desmedt, Elfbunderen 16, 8531 Bavikhove;

10.Mevrouw Lieve Dewaele, Mandellaan 331 Bus 1, 8800 Roeselare;

11.Mevrouw Sofie Fagoo, Pastoriestraat 2 Bus 11, 8501 Heule;

12.0e heer Jozef Lievens, Karmelietenlaan 6, 8500 Kortrijk;

13.De heer Luc Meurisse, Stationstraat 24 B 303, 8530 Harelbeke;

14.De heer Luc Michiels, Doomiksewijk 61, 8500 Kortrijk;

15.De heer William Moulin, Adolf Bayerlaan 4, 8500 Kortrijk;

16.De heer Jacques Teirlijnck, Bissegemsestraat 70, 8501 Heule;

17.Mevrouw Isabelle Thiers, Ave. Des Etats Unis 20  Bte 15, 7500 Tournai;

18.Mevrouw Virginie Tijtgat, Rijksweg 3, 8531 Bavikhove;

19.De heer Danny Vandenbossche, Waterkant 4, 8520 Kuume;

20.0e heer Joris Verbrugge, Avelgemstraat 28, 8550 Zwevegem;

21.0e heer Hendrik Verdonck, Scheutistenlaan 32, 8500 Kortrijk;

22.Mevrouw Caroline Verheye, Elfbunderen 16, 8531 Bavikhove;

23.De heer Stefaan Vierstraete, Rollegemplaats 11, 8510 Rollegem.

(hierna gezamenlijk aangeduid als de "Oprichters")

zijn op 12 januari 2014 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en Nebbe besloten om daartoe unaniem de volgende statuten te aanvaarden:

Artikel 1.Rechtsvorm  Benaming

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (samen met en uitvoeringswetgeving, de "V&S Wet").

De vereniging draagt de naam "Fotografencollectief Kultura Kortrijk",

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

VI

II

403185

III

1

MONITEUR BELG

2 4 -01- 2014

BA

BELGISCH STAATSBLtRECHTGi P OKHANDEL

NEEF: GELEGD

17, 01. 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

"vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van het adres van de zetel van de vereniging, samen met het ondememingsnummer.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8510 Kortrijk  Rollegem, Rollegemplaats 11, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen België en de daarmee verband houdende openbaarmakingvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering bekrachtigt de zetelwijziging in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4.Doel  Activiteiten

De Vereniging heeft tot doel de fotografie en andere media in al hun facetten te beoefenen en te bevorderen en hiertoe alle middelen aan te wenden.

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zulten worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 5.Werkende leden

De vereniging dient steeds over het minimum aantal leden te beschikken dat is voorgeschreven door de V&S Wet.

Alle natuurlijke of rechtspersonen die het statutair doel ondersteunen en bereid zijn de statuten na te leven kunnen zich kandidaat stellen om toe te treden ais werkend lid.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De oprichters zijn de eerste werkende leden.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S Wet en deze statuten worden beschreven. De Raad van Bestuur kan beslissen dat de werkende leden een lidmaatschapsbijdrage zullen betalen die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 250- EUR zal bedragen.

Artikel 6,Toegetreden leden

Alle natuurlijke of rechtspersonen die het statutair doel ondersteunen en bereid zijn de statuten na te leven, kunnen zich kandidaat stellen om toe te treden als toegetreden lid.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder bijzondere motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die 1n deze statuten worden omschreven of die hen worden toegekend krachtens een huishoudelijk reglement dat door de Algemene Vergadering is goedgekeurd volgens de gewone quorum- en meerderheidsvereisten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

lt6OD 2.2

De Raad van Bestuur kan beslissen dat toegetreden leden, of bepaalde categorieën van toegetreden leden, een lidmaatschapsbijdrage zullen verschuldigd zijn die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum 250- EUR zal bedragen.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht. Zij kunnen de algemene vergaderingen bijwonen met raadgevende stem.

Artikel 7.Lede n reg ister

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de werkende en toegetreden leden gehouden.

Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

in overeenstemming met de bepalingen van de V&S Wet kunnen alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging,

Artikel 8.Ontslag  Schorsing  Beëindiging van lidmaatschap

Zowel werkende leden, als toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een kennisgeving, zoals bijvoorbeeld een brief of een e-mail, te richten aan de Voorzitter.

Een ontsfagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.,

Het lidmaatschap van werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na die aanmaning. Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn.

Het lidmaatschap kan op voorstel van de Raad van Bestuur worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens een meerderheid van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging kunnen door besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten warden van lidmaatschap.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aansprak op het vermogen van de vereniging, tenzij de statuten anders bepalen,

Artikel 9.Rechten leden

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

Artikel 10.Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden. De toegetreden leden kunnen de Algemene Vergadering bijwonen met raadgevende stem.

Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn afwezigheid, door de bestuurder met de hoogste leeftijd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 11.Algemene Vergadering  Bevoegdheden

De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5,de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9.alle andere bevoegdheden die krachtens de V&S wet of de statuten zijn voorbehouden aan de algemene

vergadering.

Artikel 12.Algemene Vergadering -- Vergaderingen

De jaarlijkse Algemene Vergadering zal op de tweede dinsdag van de maand februari gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging, De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende en toegetreden leden verstuurd.

De vergadering wordt door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens vijf van de werkende leden minstens veertien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en op verzoek van minstens twee bestuurders, alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden, De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd.

Ieder lid kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die noodzakelijkerwijze een ander lid dient te zijn.

Artikel 13.Algemene Vergadering  Quorum en stemming

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door het oudste bestuurslid. De voorzitter duidt de secretaris aan.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de V&S Wet of in onderhavige statuten.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zat zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet,

Artikel 14.Raad van Bestuur Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan, De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal de Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Voorzitter, Secretaris en Penningmeester die de taken zullen vervuilen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing. De taken van secretaris en penningmeester kunnen door dezelfde persoon vervuld worden,

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 15.Raad van Bestuur  Vergaderingen, beraadslagingen en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter telkens als het belang van de vereniging het vereist, alsook op verzoek van twee bestuurders of van de dagelijks bestuurder,

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. ne besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen, heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, een doorslaggevende stem.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. De notulen warden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in de V&S Wet vastgelegde modaliteiten.

Elke bestuurder kan een volmacht verstrekken aan een andere bestuurder om deel te nemen aan de beraadslaging en de stemming. Een bestuurder kan echter niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur,

in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk besluit van de bestuurders. Daartoe Is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Artikel 16.Raad van Bestuur  Belangenconflict

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een gelang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt. De kennisgeving van het belangenconflict, de aard van het belangenconflict en de rechtvaardiging van de beslissing die werd genomen omtrent de aangelegenheid waarover een belangenconflict werd gemeld, worden met een voldoende graad van detail opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang dient zich te onthouden zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijke op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 17.Raad van Bestuur Intern bestuur Beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de V&S Wet of onderhavige statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen, Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 18.Raad van Bestuur Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die gerechtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen kunnen tevens bijzondere lasthebbers aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze bijzondere lasthebbers verbinden de vereniging slechts binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 19.Raad van Bestuur  Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet,

Artikel 20.Dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen, al dan niet leden of bestuurders.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, bepaalt de Raad van Bestuur of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen niet zonder toestemming van de raad van bestuur beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 500- EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen van de V&S Wet.

Artikel 21.Raad van Bestuur 

Aansprakelijkheid van de bestuurders en dagelijks bestuurder(s)

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 22.Commissaris

Indien de vereniging daartoe wettelijk is verplicht of indien de Algemene Vergadering met inachtneming van de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een statutenwijziging beslist om op vrijwillige basis over te gaan tot de benoeming van een commissaris, wordt de controle op de financiële toestand van de vereniging, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen ten aanzien van de V&S Wet en de statuten, aan één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden met inachtneming van de gewone quorum- en meerderheidsvereisten benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden, natuurlijke personen of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Artikel 23.Financiering en boekhouding

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op datum van de oprichting en neemt een einde op 31 december 2014.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen en modaliteiten in de V&S Wet,

De jaarrekening wordt opgesteld en bekendgemaakt overeenkomstig het bepaalde in de V&S Wet.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Artikel 24.Ontbinding en vereffening

De Algemene Vergadering besluit over de ontbinding van de vereniging op voorstel van de Raad van Bestuur of minimum 1/5 van alle werkende leden.

De Algemene Vergadering kan over de ontbinding van de vereniging slechts beraadslagen en beslissen overeenkomstig de quorum- en meerderheidsvereisten die gelden voor een wijziging van het doel van de vereniging. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij handelt ais een "VZVV in vereffening".

indien het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven, Deze beslissing kan worden genomen overeenkomstig de gewone quorum- en meerderheidsvereisten,

In geval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging. Het vermogen kan in elk geval slechts worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel,

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden bekend gemaakt overeenkomstig het bepaalde in de V&S Wet.

Artikel 25.Huishoudelijk reglement en interne reglementen

De Raad van Bestuur kan de statuten aanvullen of verder concretiseren middels een huishoudelijk reglement of, voor specifieke aangelegenheden, interne reglementen. De Raad van Bestuur zorgt ervoor dat de huishoudelijke en interne reglementen ter kennis worden gebracht van de leden.

OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijgen rechtspersoonlijkheid

De vereniging zal in toepassing van artikel 3 van de V&S-wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van (a) de statuten en (b) de akten betreffende de benoeming van bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen in het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de vereniging haar zetel heeft.

Benoeming bestuurders

De algemene vergadering gehouden op heden heeft tot bestuurders benoemd;

- De heer Rudi De Bruyne, Sint Amandsdreef 14, 8510 Bellgem;

- De heer Ignace Desmedt, Elfbunderen 16, 8531 Bavikhove;

- De heer Jozef Lievens, Karmelietenlaan 6, 8500 Kortrijk;

- De heer Luc Meurisse, Stationsstraat 24 B 303, 8530 Harelbeke;

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

- De heer William Moulin, Adolf Bayerlaan 4, 8500 Kortrijk;

- De heer Jacques Teirlijnck, Bissegemsestraat 70, 8501 1-teule;

- De heer Stefaan Vierstraete, Rollegemplaats 11, 8510 Rollegem.

De Raad van Bestuur, onmiddellijk na de oprichting samengekomen, heeft aangesteld:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

V

. à

è.

` Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

- als voorzitter: de heer Stefaan Vierstraete, voornoemd,

- als secretaris en penningmeester: de heer Jacques Teirlijnck, voornoemd.

Bovendien heeft de Raad van Bestuur de heren Stefaan Vierstraete en Jacques Teirlijnck, voornoemd, belast met het dagelijks bestuur. Zij zullen bevoegd zijn om alleen de vereniging te verbinden wat het dagelijks bestuur betreft.

Daarnaast heeft de Raad van Bestuur aanvaard als werkende leden:

1.De heer Jacques Beel, Schemaaí 10, 8573 Tiegem;

2.De heer Romain Bossuyt, Et. Sabbelaan 02/13, 8500 Kortrijk;

3.Mevrouw Ayla Castelain, Forestierstraat 47, 8530 Harelbeke;

4.De heer Gilbert Depaepe, Min, Vanden Peereboomlaan 72/22, 8500 Kortrijk;

5.De heer Etienne Malfait, Avelgemstraat 98, 8550 Zwevegem;

Deze akte, ondertekend door de oprichters, is opgemaakt in twee originele exemplaren, die overhandigd worden aan de heer Jacques Teirlijnck, voornoemd,

Jozef Lievers Jacques Teirlijnck Bestuurder

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/07/2015
ÿþ MOD 2.2

t }= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MON ET

03

BELGISC

111111111111111191 111111

NEERGELEGD

EUR BELGE 25, 06 2015

07- 2015 RECHTâANIIw :`" ." ; ,A.NDEL

r, r n , r. , , .-.

Ondernemingsnr 544.672.024

Benaming

(voluit) : Fotografencollectief Kultura Kortrijk

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Rollegemplaats 11, 8510 Rollegem

Onderwerp akte : ONTSLAGEN - BENOEMINGEN

De algemene vergadering heeft kennis genomen van het ontslag van de heer Jacques Teirlijnck als bestuurder en dagelijks bestuurder van de vereniging.

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering gehouden te Bissegem op 9 juni 2015 blijkt het volgende:

"Na bespreking wordt mevrouw Virginie Tijtgat, wonende te 8531 Bavikhove, Rijksweg 3, aangesteld als bestuurder voor de duur die eindigt tijdens de jaarvergadering van 2018."

De raad van bestuur heeft beslist om de heer Jozef Lievens te benoemen als Voorzitter. De heer Stefaan Vierstraete wordt benoemd als Ondervoorzitter en Penningmeester. Mevrouw Virginie Tijtgat wordt benoemd als Secretaris.

Sandrien Callens

Bijzondere volmachthouder

Coordonnées
FOTOGRAFENCOLLECTIEF KULTURA KORTRIJK

Adresse
ROLLEGEMPLAATS 11 8510 ROLLEGEM

Code postal : 8510
Localité : Rollegem
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande