GEBOUWEN VRIJE SCHOLEN REGIO STADEN - HOOGLEDE, AFGEKORT : GVSRSH

Association sans but lucratif


Dénomination : GEBOUWEN VRIJE SCHOLEN REGIO STADEN - HOOGLEDE, AFGEKORT : GVSRSH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.073.266

Publication

11/01/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





31 DEC. 2010

Griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

1111111 11111 11111 lllI UII 11111 11111 11111 1111 III!

*iioosaes*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : Gebouwen Vrije Scholen Re . " - den - Hooglede

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bruggestraat 11, 8840 Staden

Ondememingsnr : 461073266

Voorwerp akte : Statutenwijziging + herbenoeming Raad van Bestuur

De buitengewone Algemene Vergadering van de hierboven vermelde VZW is bijeengekomen op 28 oktober 2010 en heeft eenparig beslist:

1) de statuten als volgt te wijzigen:

de zetel wordt (adres) :

Sint-Jansstraat 87, 8840 Staden

i.p.v.

Bruggestraat 11, 8840 Staden

2) volgende leden van de Raad van Bestuur werden opnieuw verkozen voor de termijn van zes jaar. De

Raad van Bestuur bestaat dus uit:

Depoorter Gabriel, Sint-Jansstraat 87, 8840 Staden, Voorzitter

Lietaert Maria, Oude Zak, 8000 Brugge, Ondervoorzitter

Haeve Dan ie, Delaeystraat 76, 8830 Hooglede, Secretaris

Hemeryck Frans, Wilgenstraat 105 bus 14, 8800 Roeselare, Penningmeester.

STATUTEN

TITEL I - Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt als naam: "Gebouwen Vrije Scholen Regio Staden - Hooglede", afgekort: vzw

GVSRSH.

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 8840 Staden, Sint-Jansstraat 87, in het gerechtelijk arrondissement leper.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het verwerven, het ter beschikking stellen en het onderhouden van gebouwen voor het verstrekken van vrij onderwijs met confessioneel katholiek karakter en alle voorzieningen die hiermee verband houden.

Het katholiek confessioneel karakter is een wezenlijk kenmerk van de vereniging die daarom ook aan het canoniek kerkelijk recht onderworpen is. Elke wijziging van statuten of van het huishoudelijk reglement, die in tegenstrijd is met het katholiek confessioneel karakter van de vereniging, brengt in principe de ontbinding van de vereniging mede.

Artikel 3 bis

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II - Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 6

De duur van het mandaat van de vereniging is zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Artikel 7

De raad van bestuur beslist over het aanvaarden of heraanstellen van nieuwe leden.

Artikel 8

Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 9

Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane opbrengsten terug te vorderen.

Artikel 10

§ 1. Leden zijn geen lidgeld verschuldigd; wel kan de raad van bestuur, zo hij dit nodig oordeelt, oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

§ 2. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III - Algemene vergadering

Artikel 11

De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Een lid mag zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. Ieder lid beschikt over één stem.

Artikel 12

De algemene vergadering is bevoegd voor:

§1

a) statutenwijziging;

b) benoeming en afzetting van bestuurders;

c) opstellen, goedkeuren en uitvoeren van begroting;

d) vrijwillige ontbinding;

e) uitsluiting van de leden.

§2.

Zij is eveneens bevoegd voor het opstellen of het wijzigen van het huishoudelijk reglement.

Artikel 13

§ 1. Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en uiterlijk in de loop van de maand maart. In afwachting van die vergadering mag de raad van bestuur, één twaalfde uitgeven van de ontwerp - begroting.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken.

§ 3. Oproepingen kunnen enkel geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van één derde van de leden. Zij worden verstuurd per post en op vraag per elektronische weg, ten laatste acht dagen voor de vergadering.

§ 4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur, maar één derde van de leden hebben het recht punten op de agenda te brengen.

§ 5. De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens verhindering door de ondervoorzitter; de vergadering kan echter dit voorzitterschap weigeren door, bij eenvoudige meerderheid, een ander te kiezen. De voorzitter wijst de secretaris aan.

Artikel 15

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van juni 27 juni 1921, in acht worden genomen.

Artikel 16

. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter, of door twee bestuurders. Leden en derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksel van de verslagen bekomen.

TITEL IV - Bestuur, raad van bestuur

Artikel 17

§ 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de pleegnormen voorzien door de artikelen 3, 9, 10 en 11 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 18

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

Artikel 19

§ 1. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Indien om één of andere reden deze bepalingen niet kunnen nageleefd worden, dan blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot wanneer in hun vervanging is voorzien. Gedurende die tijd blijven zij persoonlijk aansprakelijk. Zij moeten de eerstvolgende verkiezingen voorbereiden, desnoods na statutenwijziging.

§ 2. Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, enz. , het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder, die in diens plaats verkozen wordt, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Artikel 20

§ 1. De raad kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden. Wordt geen voorzitter gekozen, dan presideert de ondervoorzitter de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die in voorkomend geval gewoonterechtelijk aan een voorzitter toekomen.

§ 2. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§ 3. De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de beheerders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Een bestuurder kan zich op de vergadering door een ander beheerder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de raad van bestuur wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 21

§ 1. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van hypothekeren; van het lenen en uitlenen, voor het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

§ 2. De raad benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

§ 3. De raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden; hij kan ze volledig overdragen aan twee of meer van zijn leden.

Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijde beperkt is.

§ 4. Behoudens uitdrukkelijk algemene of bijzondere lastgeving, wordt de vereniging t.o.v. derden steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, die hun bevoegdheid niet hoeven te bewijzen doch aansprakelijk blijven t.a.v. de vereniging.

§ 5. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 22

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging ook tegenover derde, geldig vertegenwoordigd door

de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

TITEL V - Rekening, begroting

Artikel 23

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begrotingen worden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI - Ontbinding, vereffening

Artikel 24

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikelen 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten.

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars, bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Artikel 25

§ 1. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto activa worden besteed aan een vereniging met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering en goedgekeurd door de bisschop van Brugge, of zijn afgevaardigde.

§ 2. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden.

Artikel 26

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921. Na voorlezing hebben al de voomoemde personen deze statuten goedgekeurd en ondertekend;

Gedaan te Staden, op 28 oktober 2010.

(volgen de handtekeningen)

Voorbehouden Luik B - Vervolg

aan het Op de buitengewone algemene vergadering van 28 oktober 2010 hebben de leden van de algemene vergadering de raad van bestuur als volgt samengesteld:

Belgisch Staatsblad



1.Depoorter Gabriel, Sint-Jansstraat 87, 8840 Staden

2.Haeve Daniël, Delaeystraat 76, 8830 Hooglede

3.Hemeryck Frans, Wilgenstraat 105 bus 14, 8800 Roeselare

4.Lietaert Maria, Oude Zak 34, 8000 Brugge

Deze raad heeft de volgende benoemingen gedaan:

Voorzitter: Depoorter Gabriel

Ondervoorzitter:Lietaert Maria

Secretaris: Haeve Daniël

Penningmeester: Hemeryck Frans

Voor eensluitend verklaard:

(get.) Depoorter Gabriel (get.) Haeve Daniël

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/01/2011 - Annexes du Moniteur belge voorzitter. Secretaris.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GEBOUWEN VRIJE SCHOLEN REGIO STADEN - HOOGLE…

Adresse
BRUGGESTRAAT 11 8840 STADEN

Code postal : 8840
Localité : STADEN
Commune : STADEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande