GEEF MAAR GAZ FONDS, AFGEKORT : GMGF

Association sans but lucratif


Dénomination : GEEF MAAR GAZ FONDS, AFGEKORT : GMGF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.817.235

Publication

27/11/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

:;SFCl7T.t;~~*itt aiuii Q'h,tN'er.0

RECHTBANK VAN Kah'` KÂNDEL

15 NOV, 2012

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*iziszaes"

Ondememingsnr : 01r 0.0 8.4 ;. D. 3 5-Benaming

(voruit) ; GEEF MAAR GAZ FONDS

(verkort) : GMGF

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Lichterveldestraat 110, 8610 Kortemark

Onderwerp akte : oprichting

STATUTEN - OPRICHTING

De ondergetekenden

-Mevrouw Marien Eecloo, wonende te 8610 Kortemark, Lichtervetdestraat 110;

-De heer Kevin De Poorter, zelfstandige, wonende te 8610 Kortemark, Lichterveldestraat 110;

-B.V.B.A. B.M.S., met zetel te 8610 Kortemark, Lichterveldestraat 110 (KBO 0875.219.815);

allen van Belgische nationaliteit.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27

juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen

zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de

statuten als volgt samenstellen ;

TITEL 1.  Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1, De vereniging draagt de naam "Geef maar Gaz Fonds", afgekort "GMGF", vereniging zonder winstoogmerk (VZW). Deze naam moet voorkomen in alle akten, documenten en stukken uitgaande van de vereniging, voorafgegaan of gevolgd door de afkorting "VZW", met aanwijzing van de zetel.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8610 Kortemark, Lichterveldestraat 110 (gelegen in het gerechtelijk arrondissement Veurne). In België kan de maatschappelijke zetel worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur. De algemene vergadering moet elke zetelverplaatsing in de statuten bekrachtigen.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht met als doel het financieel ondersteunen van allerlei maatschappelijke en sociale initiatieven en het verzamelen van fondsen voor ngo's en belangenorganisaties die opkomen voor sociale en medische projecten, en het sponsoren van elk initiatief voor het goede doel op zich.

Deze opsomming is niet limitatief en moet in de breedste zin worden verstaan. De vereniging mag aile daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom, aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. ln het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel en louter en alleen in functie hiervan kan de vereniging subsidiair daden van koophandel stellen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  Leden

Art. 5. De vereniging is enkel samengesteld uit werkende leden. Het getal van de leden is niet beperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel nooit minder dan drie bedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

." .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Art. 6. De werkende leden zijn: a) de oprichters van de vereniging, vermeld in onderhavige akte;

b) de personen die op voorstel van tenminste twee werkende leden worden voorgesteld; deze personen moeten een natuurlijke of rechtspersoon zijn die een duidelijk belang betoont bij de verwezenlijking van het doel van de vereniging; zonder voorbehoud de statuten en reglementen van de vereniging onderschrijven; een verzoek tot toetreding indienen bij de raad van bestuur; met gewone meerderheid van stemmen aanvaard worden door de algemene vergadering.

Art. 7. De leden dienen geen lidgeld te betalen aan de vereniging.

Art. 8. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige werkende leden.

Art. 9. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kan nooit teruggave vorderen van de gedane inbrengsten of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

TITEL III.  Bestuur, vertegenwoordiging

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die is samengesteld uit minstens twee bestuurders-leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde afzetbaar.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Als de bestuurders een opdracht vervullen met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een beloning worden toegekend. Het mandaat van de bestuurders eindigt bij overlijden, ontslag, ontzetting door de algemene vergadering. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder wordt binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun gegeven opdracht.

Art. 11. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 5 jaar en zijn herkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum van twee, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Art. 12. De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter. Hij/zij wordt gekozen uit de leden van de algemene vergadering en dit voor een termijn van 5 jaar. De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen en zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders en bijgehouden op de zetel van de vereniging. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend daar één bestuurder.

Art. 13. De raad van bestuurder leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze In en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met inbegrip van het afsluiten van arbeids-, huur- en aankoopcontracten. De bevoegdheden die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, vallen uiteraard niet binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art. 14. Ten aanzien van derden is de vereniging geldig verbonden door de handtekening van één bestuurder.

Art. 15. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheden (met inbegrip van de handtekening bevoegdheid) of zijn verantwoordelijkheden overdragen aan een afgevaardigd-bestuurder die instaat voor het dagelijks bestuur van de vereniging.

Art. 16. De vereniging kan personeel in dienst nemen. Het takenpakket en de functie(s) worden bepaald door de raad van bestuur."

TITEL IV. -- Algemene vergadering

Art. 17. De algemene vergadering bestaat Git aile leden, en wordt voorgezeten doer de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Derden (= niét-ledén) kunnen uitgenodigd worden als waarnemers zonder stemrecht.

Moa 2.2

Luik B - Vervolg

v i

Art. 18. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor; het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, evenals hen kwijting verlenen, het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen, het machtigen van de raad van bestuur om haar bevoegdheden aan een derde over te dragen, het uitsluiten van een lid, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en de keuze van de bestemming van het bezit van de vereniging na vrijwillige ontbinding.

Art. 19. De algemene vergadering vergadert op initiatief van de raad van bestuur of wanneer minimum een vijfde van de werkende leden erom vraagt. Tenminste éénmaal per jaar komt de algemene vergadering bijeen in het tweede kwartaal van het jaar om de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, goed te keuren. Alle leden worden bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de afgevaardigd-bestuurder. Ze vermeldt dag, plaats en uur. De oproeping vermeldt de agenda, die wordt opgemaakt door de raad van bestuur. Een punt wordt op de agenda geplaatst zo minimum een vijfde van de werkende leden hierom verzoekt. De algemene vergadering kan geen besluiten nemen over punten die niet op de dagorde worden vermeld.

Art. 20. De algemene vergadering vergadert geldig ongeacht het aantal aanwezigen.

Een lid kan zich bij volmacht door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk worden gegeven. Een lid kan slechts één volmacht hebben. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten, Bij gelijkheld van stemmen, is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, beslissend.

Een lid dat persoonlijke belangen heeft bij het stemvoorwerp dient zich te onthouden bij de stemming.

Art. 21. Van de vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de voorzitter of de afgevaardigd-bestuurder. Leden, alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V, -- Rekeningen, begroting

Art. 22. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar. Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op éénendertig december 2013. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI. -- Ontbinding, vereffening

Art. 23. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel ais dat van de vereniging nastreeft. Zolang er geen vereffenaars zijn aangesteld, is de raad van bestuur van rechtswege met de vereffening belast.

TITEL ViI.  Slot- en overgangsmaatregelen

Art. 24. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van toepassing.

Art. 25. De vereniging zal als bestuurders aanstellen:

-De Heer Kevin De Poorter, voornoemd;

-Mevrouw Marian Eecloo, voornoemd, die ais voorzitter wordt aangeduid.

De oprichters verlenen aan mevrouw Marian Eecloo, voornoemd, volmacht om als dagelijkse bestuurder en gevolmachtigde in naam en voor rekening van de vereniging de nodige stukken te ondertekenen en neer te leggen.

Gedaan te Kortemark op 22 oktober 2012

Marian Eecloo

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

M1

'Voorbehouders han het Belgisch Staatsblad

17/08/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11

ll8834*

NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank Ven Koophandel Gent

-- 6 AUO. 2015

Afdeling VEURN=iffie

A

Ondernemingsnr : 0500.817.235

Benaming

(voluit) : Geef maar Gaz Fonds

(verkort) : GMGF

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Lichterveldestraat 110, 8610 Kortemark

, Onderwerp akte : Ontbinding - vereffening - sluiting van de vereffening

Bij beslissing van de bijzondere algemene vergadering dd, 31/12/2014 werd niet éénparigheid van stemmen; beslist

Bij beslissing van de bijzondere algemene vergadering dd. 31/12/2014 werd met éénparigheid van stemmen

beslist hetgeen volgt:

De VZW heeft de laatste twee jaren geen activiteit meer uitgeoefend, de VZW heeft tevens geen schulden

noch tegoeden waardoor de staat van actief en passief op nul komt. Bijgevolg moet er geen vereffenaar worden

aangesteld.

Kwijting wordt verleend aan alle bestuurders voor hun mandaat met ingang van 31/12/2014.

De vereniging vrijwillig te ontbinden op datum van 31/12/2014 gezien de vereniging geen enkele activiteit

meer uitoefent.

De boekhoukundige stukken en bescheiden van de VZW zullen bijgehouden worden bij Mevr. Eecloo

Merlan, wonende in de Lichterveldestraat 110 te 8610 Kortemark,

Hierbij is de vereffening afgesloten per 3111212014.

Eecloo Merlan,

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
GEEF MAAR GAZ FONDS, AFGEKORT : GMGF

Adresse
LICHTERVELDSTRAAT 110 8610 KORTEMARK

Code postal : 8610
Localité : KORTEMARK
Commune : KORTEMARK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande