GRAFISCH BEDRIJVEN CENTRUM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : GRAFISCH BEDRIJVEN CENTRUM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 407.264.495

Publication

03/06/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELû:

Gri4tie Rechtbank ,Koophandel

nu

YIIIII~IIIIVIINII

" I4A~,52=

i I

r

Vo: u

behoi

aan

Belg

Staat





Ondernemingsnr : 0407.264.495 Benaming

(voluit) : GRAFISCH BEDRIJVEN CENTRUM

(verkort) : GBC Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 8020 Oostkamp (Hertsberge), Kasteeldreef 42

(volledig adres)

Onderwerp akte : statutenwijziging

Uittreksel uit een akte, verleden voor notaris Karel Vanbeylen te Zwevezele op 15 mei 2014, neergelegd vóór registratie, inhoudende de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de naamloze: vennootschap "GRAFISCH BEDRIJVEN CENTRUM", afgekort "GBC", gevestigd te 8020 Oostkamp (Hertsberge), Kasteeldreef 42, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, met ondernemingsnummer 0407.264.495.

Met eenparigheid van stemmen heeft de algemene vergadering ondermeer het volgende beslist:

1.. Vaststelling dat alle aandelen aan toonder werden omgezet naar aandelen op naam bij beslissing van 27 december 2011.

2.2. Vaststelling dat het maatschappelijk kapitaal driehonderd zesennegentig duizend zeshonderd negenenzeventig euro tweeëntwintig cent (396.679,22 EUR) bedraagt in plaats van zestien miljoen tweeduizend Belgische Frank (16.002.000 BEF).

2.2. Wijziging van het artikel met betrekking tot het maatschappelijk kapitaal, ais volgt:

"Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt driehonderd zesennegentig duizend zeshonderd negenenzeventig euro tweeëntwintig cent (396.679,22 EUR).

Het is verdeeld in zestienduizend en twee (16.002) aandelen zonder vermelding van nominale waarde."

3,1, De algemene vergadering verleent ontslag aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "PROPRINT', gevestigd te 8750 Wingene, Beememsteenweg 91, ingeschreven in het: rechtspersonenregister te Brugge, met ondernemingsnummer 0439.947.656, vast vertegenwoordigd door de: heer FEYS Marc, wonende te 8020 Oostkamp, Kasteeldreef 42, als bestuurder, met ingang vanaf 1 mei 2014.

3.2.1. De algemene vergadering beslist tot herbenoeming van volgende personen als bestuurder voor een; duur van 6 jaar, met ingang vanaf 1 mei 2014:

- de heer FEYS Marc, wonende te 8020 Oostkamp, Kasteeldreef 42;

- mevrouw GEVAERT Nina, wonende te 8020 Oostkamp, Kasteeldreef 42.

3.2.2. De algemene vergadering beslist tot benoeming van de heer FEYS, Wim Geert Chris Peter, geboren te Gent op 30 augustus 1980, wonende te 8750 Wingene, Beernemsteenweg 89, als bijkomende bestuurder voor een duur van 6 jaar, met ingang vanaf 1 mei 2014.

4. Wijziging van de externe vertegenwoordigingsmacht zodat ook een gedelegeerd bestuurder, afzonderlijk handelend, alleen de vennootschap kan vertegenwoordigen.

5, Wijziging van de datum van de jaarvergadering.

6. integrale vervanging van de statuten, aangepast aan de hiervoor vermelde agendapunten, aan de; "corporate govemance" Wet en aan het Wetboek van Vennootschappen en aanvaarding aan deze nieuwe statuten, waarbij ondermeer het volgende ongewijzigd blijft: de rechtsvorm, de naam, de duur, het doel en de: datum van het boekjaar. De plaats van de jaarvergadering wordt geherformuleerd,

Deze nieuwe statuten luiden als volgt:

RECHTSVORM-BENAMING

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "GRAFISCH BEDRIJVEN CENTRUM", afgekort "GBC". De volledige en afgekorte benaming kunnen samen of afzonderlijk gebruikt worden.

ZETEL

8020 Oostkamp (Hertsberge), Kasteeldreef 42.

DOEL

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft als doel de uitbating van een drukkerij en uitgeverij, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alsmede de groot- en kleinhandel in alle bureelartikelen, papierwaren, bureelmeubilair en machines en alle gerief en toebehoorten voor kantoorinrichting, alsmede alle fantasieartikelen.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende goederen, materieel en uitrusting kopen en verkopen, bouwen, ruilen in huur nemen of verhuren, en door inbreng, versrnelting, opslorping of inschrijving, deelnemen aan andere ondernemingen en vennootschappen die een gelijkaardig of aanvullend doel nastreven, of die eenvoudig nuttig zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen, het verlenen van bijstand en diensten op het vlak van administratie, de financiën, de verkoop, de productie en het algemeen bestuur van andere ondernemingen.

De vennootschap zal, in het algemeen, alle commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verband met haar doel, of die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden.

KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootsohap bedraagt driehonderd zesennegentig duizend zeshonderd negenenzeventig euro tweeëntwintig cent (396.679,22 EUR).

Het is verdeeld in zestienduizend en twee (16.002) aandelen zonder vermelding van nominale waarde. SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling door alle middelen dat er opnieuw meer dan twee aandeelhouders zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurders in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof lij deze opdracht in eigen naam en 'voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurderizaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan,

Een bestuurder wordt verkozen bij gewone meerderheid.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar,

Bij het openvallen van een bestuursopdracht ingevolge overlijden, ontslag of om het even welke andere reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht op voorlopig in de vacature te voorzien. ln dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen.

EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden hetzij door een gedelegeerd bestuurder, alleen optredend, hetzij door twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

DAGELIJKS BESTUUR-DIRECTIECOMITE

De raad van bestuur kan de vertegenwoordiging, wat het dagelijks bestuur aangaat, opdragen aan één of meer personen, al of niet buiten zijn leden benoemd, die volgens het besluit van de raad van bestuur individueel, gezamenlijk, dan wel als college optreden.

Het is de raad van bestuur toegestaan zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité zonder dat deze opdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur. De overdraagbare bestuursbevoegdheid kan door een beslissing van de raad van bestuur worden beperkt. Deze beperkingen en eventuele taakverdeling die de leden van het directiecomité zijn overeengekomen, kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet indien zij worden bekendgemaakt.

ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede zaterdag van de maand juni om 14.00 uur, Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Iedere algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats binnen het Vlaams gewest, aangewezen in de oproeping.

TOELATING TOT DE ALGEMENE VERGADERING-STEMRECHT

De raad van bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen:

- de eigenaars van aandelen op naam, ten minste 3 werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering, de raad van bestuur schriftelijk dienen in te lichten van hun intentie aan de vergadering deel te : nemen, alsook van het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen;

- de eigenaars van gedematerialiseerde aandelen, ten minste 3 werkdagen vóór de datum van de algemene

vergadering, op de zetel van de vennootschap op de plaatsen aangegeven in de oproeping een door de

erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest dienen neer te leggen, waarbij de

onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt

vastgesteld.

Elke aandeelhouder kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gemachtigde, al dan niet

aandeelhouder, mits hijzelf of de gemachtigde de voorgeschreven formaliteiten heeft vervuld om tot de

vergadering te worden toegelaten.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden

rechten geschorst totdat één enkel persoon schriftelijk is aangewezen als vertegenwoordiger van het aandeel

ten aanzien van de vennootschap.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruiker(s) worden alle rechten, inbegrepen

het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Elk aandeel geeft recht op één stem,

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

AANLEGGEN VAN RESERVESWINSWERDELING

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van

een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het

kapitaal heeft bereikt.

Over de bestemming van de winst wordt besloten door de algemene vergadering. Deze kan beslissen dat

een door haar te bepalen gedeelte van de uitkeerbare winst als dividend wordt uitgekeerd aan de

aandeelhouders, en een ander ais tantième aan de bestuurders. Zij is steeds bevoegd te besluiten dat de winst

geheel of gedeeltelijk wordt gereserveerd of wordt overgedragen naar het volgend boekjaar.

De raad van bestuur is bevoegd om een interimdividend uit te keren met inachtneming van de wettelijke

voorschriften terzake.

VIERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVENDE SALDO

N~ betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de

vereffenaars onder de aandeelhouders de gelden of waarden die gelijk kunnen worden verdeeld; zij

overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

SAMENKOMST RAAD VAN BESTUUR

De bestuurders van de naamloze vennootschap "GRAFISCH BEDRIJVEN CENTRUM", te weten:

- de heer FEYS Marc, voornoemd;

mevrouw GEVAERT Nina, voornoemd;

- de heer FEYS Wim, voomoemd;

zijn vervolgens in raad verenigd en besluiten, met eenparigheid van stemmen:

1) de heer FEYS Marc, voornoemd, en mevrouw GEVAERT Nina, voornoemd, te herbenoemen tot gedelegeerd bestuurder;

2) de heer FEYS Marc, voornoemd, te herbenoemen tot voorzitter van de raad van bestuur.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

(Get.) Karel Vanbeylen, notaris te Zwevezele.

Tegelijk hiermede neergelegd: afschrift der akte statutenwijziging en gecoördineerde tekst der statuten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

' Abéhoti en aan het 'Belgisch Staatsblad

05/08/2013 : BG084502
06/06/2012 : BG084502
03/06/2011 : BG084502
31/05/2010 : BG084502
19/06/2009 : BG084502
26/05/2008 : BG084502
21/05/2008 : BG084502
25/05/2007 : BG084502
16/05/2005 : BG084502
13/05/2004 : BG084502
09/05/2003 : BG084502
09/07/2002 : BG084502
17/05/2001 : BG084502
20/05/2000 : BG084502
12/05/1999 : BG084502
17/09/1998 : BG84502
23/06/1998 : BG84502
01/01/1997 : BG84502
13/06/1996 : BG84502
01/01/1993 : GE150187
01/01/1992 : GE150187
13/06/1991 : GE150187
13/12/1990 : GE150187
22/02/2016 : BG084502
01/01/1988 : GE150187
16/05/1987 : KO83448
29/05/1986 : KO83448
01/01/1986 : KO83448

Coordonnées
GRAFISCH BEDRIJVEN CENTRUM

Adresse
KASTEELDREEF 42 8020 HERTSBERGE

Code postal : 8020
Localité : Hertsberge
Commune : OOSTKAMP
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande