GROEPSPRAKTIJK VIJVE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GROEPSPRAKTIJK VIJVE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 844.254.049

Publication

02/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 31.05.2013, NGL 27.06.2013 13232-0338-014
20/03/2012
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staat " . d bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akt NEERGELEGD

-fl. 03. 2912

RECHTBANK KOOPHANDEL KORTRIJK

Griffie

flhI1HIIII VVIVIII I N AI

*12059513*

Vo

beho aan Bolg

Staat

Ondememingsnr : ~ u , ~Q t , o43

Benaming

(voluit) : ` GROEPSPRAKTIJK VIJVE'

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 8793 Waregem (Sint-Eloois Vijve), Abeelstraat 1/1

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor RONNY VAN EECKHOUT, geassocieerd notaris, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid' `Thérèse Dufaux - Nathalie Desimpel  Elisabeth Desimpel  Ronny Van Eeckhout, geassocieerde notarissen', met zetel te 8790 Waregem, Zuiderlaan 71, in datum van zes maart tweeduizend en twaalf, dat onder de naam "Groepspraktijk Vijve" door:

1/ Dokter CLARYSSE Ignace Michel Remi,

wonend te 8793 Waregem (Sint-Eloois-Vijve), Meidoornstraat 3;

2/ Dokter VANDENBROUCKE Bieke Saartje,

wonend te 8790 Waregem, Groendreef 21;

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte; aansprakelijkheid werd opgericht waarvan de zetel gevestigd is te 8793 Waregem (Sint-Eloois-Vijve), Abeelstraat 1/1.

De statuten van de vennootschap werden vastgesteld als volgt en ondermeer:

Artikel 1 : Rechtsvorm en naam

De vennootschap is opgericht als een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. De vennootschap draagt de naam GROEPSPRAKTIJK VIJVE '

Artikel 2. De vennootschap heeft tot doel :

In binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden het uitoefenen van de geneeskunde door een geneesheer - vennoot op het gebied van de algemene geneeskunde dit door de vennoot rekening houdend met de Medische Plichtenleer .

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de, vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Het doel kan onder meer omvatten :

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit ;

- de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer- vennoot;

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- het verstrekken van informatie en/of onderricht inzake algemene geneeskunde (huisartsgeneeskunde) en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.De vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. In' geval de vennootschap meerdere vennoten telt dienen dan wel de modaliteiten van een akkoord over het' investeringsbeleid te worden bepaald.

Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening. Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



lfoor-behouden ' aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan levens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de" Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Artikel 3; Zetel

De maatschappelijke zetel is voor het eerst gevestigd te 8793 Waregem (Sint-Eloois-Vijve) , Abeelstraat 1/1. Hij mag in elk ander gedeelte van het Nederlandstalig gebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder. Deze laatste zal zorgen voor de bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De overbrenging van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten. De vennootschap zal eveneens bijkomende zetels kunnen openen, dit mits naleving van de code van de medische plichtenleer en voorafgaande goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van Koophandel te Kortrijk. Behoudens gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden op de voorwaarden die door de wet zijn bepaald voor een statutenwijziging.

Artikel 5 Kapitaal

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfenzeventigduizend (75.000 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend vijfhonderd (1,500) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een/duizend vijfhonderdste (1/1.500 ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Zolang het kapitaal niet vol gestort is, is de inschrijver op aandelen verbonden door het totaal bedrag van zijn aandelen.

De aandelen zijn op naam.

Er werd een bedrag van vijfenzeventigduizend euro volstort.

Artikel 13 : Aansprakelijkheid van geneesheer-vennoot

De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten.

De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn.

De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, ais geneesheer, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

Elke geneesheer - vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats, gedurende de straftijd, een vervanger aanstellen.

Artikel 14 : De Algemene Vergadering

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt schriftelijk bij brief, fax, mail of andere informatiedrager, toegezonden aan de vennoten, tenminste vijftien dagen voor de vergadering. '

De oproeping vermeldt de agenda,

De vennoten oefenen alle bevoegdheden uit die aan de Algemene Vergadering toekomen. Zij kunnèn die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten worden notulen gemaakt die door hen worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Artikel 15 : Vergaderen van de Algemene Vergadering

De jaarvergadering van de vennootschap gaat door op de laatste vrijdag van de maand mei van ieder jaar om twintig (20.00) uur, op de zetel van de vennootschap. Indien de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag valt, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Artikel 18 : Het Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, geneesheren - vennoten.

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is van beperkte duur.

De zaakvoerder(s) worden door de algemene vergadering benoemd voor de duur van hun medische beroepsactiviteit

Is er slechts één vennoot, dan oefent de enige vennoot alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot " worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De werkverdeling, aile vergoedingen voor het gepresteerde werk - inclusief de eventuele bezoldigingen als zaakvoerder - en terugbetalingen van kosten en vacaties worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst.

is er een college van zaakvoerders, dan is het lid van het college dat bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, gehouden de wettelijke bepalingen zoals gestipuleerd in het Wetboek van Vennootschappen na te leven.































' t

. -

uik

- Vervolg

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, kan hij de verrichting doen, doch`hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen, welk verslag tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Artikel 21 : Salaris

Het mandaat van de geneesheer - zaakvoerder is bezoldigd en is in overeenstemming niet de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten,

Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed. Zo de vennoot-geneesheer de commissaris-functie uitoefent, wordt hij voor die taak niet vergoed,

Reis - en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat,

Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Artikel 22 : Externe Vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder, De vennootschap wordt, rechtsgeldig verbonden door de bovenvermelde vertegenwoordiger. HOOFDSTUK IV - BOEKJAAR EN JAARREKENINGEN

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar verloopt van 01/01/2012 tot 31/12/2012,

Elk jaar maakt de zaakvoerder een inventaris op alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultaatrekening en de toelichting, zij vormt één geheel. De zaakvoerder stelt jaarlijks een verslag op waarin rekenschap wordt gegeven van het befeid.

Een passende toelichting wordt gegeven over de aangelegenheden bedoeld in artikel 92, 94, 95, 96, 143, 319 en 328 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 23 : Winstverdeling

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van de nettowinst wordt ten minste 1/20 voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, tot dat zij 1/10 van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd niet alle reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden,

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden volgens de beslissing van de algemene vergadering, ondermeer 1/ voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's, er 21 tot het uitkeren van een redelijk dividend.

HOOFDSTUK V - ONTBINDING

Artikel 24

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de buitengewone Algemene Vergadering.

Wanneer tengevolge van een geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de Algemene Vergadering binnen een termijn van ten hoogste twee maand nadat het verlies is vastgesterd, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, besluiten over ontbinding van de vennootschap.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in een verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Artikel 25 ; Benoeming van vereffenaars

Bij ontbinding zijn de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaar benoemd.

Overeenkomstig het wetboek van vennootschappen zal de vereffenaar pas in fundtie treden na bevestiging door de rechtbank van koophandel van de benceming van de vereffenaar dcor de algemene vergadering, De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de ,datum van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft.

De vereffenaar dient in ieder geval een geneesheer te zijn.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer en/of het beroepsgeheim van de vennoten

Artikel 27 Deontologie

ledere geneesheer - vennoot is verder onderworpen aan af de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld, Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten,

TITEL Ui - SLOTBEPALINGEN

Artikel 1

De eèrste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend en dertien en het eerste boekjaar loopt tot en met eenendertig december tweeduizend en twaalf.

Artikel 2 : Overneming van verbintenissen

B

G. . Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad























" " k

4

._aa_ ..

Re comparante verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 in het Wetboek van

vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ter name van de vennootschap in

oprichting zijn aangegaan, dit te rekenen vanaf 1 januari 2012, en dit onder de opschortende voorwaarde van

" neerlegging van een uittreksel ter griffie van de Rechtbank van Koophandel,

Deze verbintenissen worden geacht van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan,

Artikel 3 : Benoeming van de eerste gewone zaakvoerder

Met éénparigheid van stemmen worden als gewone zaakvoerder bencemd (te weten voor de duur van de

hun medische beroepsactiviteit

- Dokter Ignace CLARYSSE, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

- Dokter Bieke VANDENBROUCKE, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Beide zaakvoerders aanvaarden hun opdracht onder bevestiging dat zij niet werden getroffen door enige

maatregel die zich hiertegen verzet.

Volgens artikel 22 van de statuten zijn beide zaakvoerders ieder individueel bevoegd om de vennootschap ,

te vertegenwoordigen, in en buiten rechte.

Beide vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de vorm van een

burgerlijke vennootschap `GROEPSPRAKTIJK VIJVE' verbinden er zich uitdrukkelijk toe de gedragsregels van

de code van de medische plichtenleer strikt na te leven, -

Onderhavig contract werd op voorhand voorgelegd aan de Commissie Contracten en goedgekeurd door de

Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Aanstelling commissaris,

Er wordt geen commissaris benoemd, daar uit de verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap, voor haar

eerste boekjaar, aan de criteria bedoeld in het Wetboek van Vennootschappen niet komt,

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Thérèse Dufaux.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte akte oprichting d.d. 06/03/2012.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/07/2015
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ONITEUR 3ELGE NEEr.GELEL E~

Z 9 -06- 2015 1 il 111..1 Z~l~

GISCH STAATSBLAD Rechtoank~~ORHA' DBL

Gsnt. ed. KORiRiJK



111111111111,1111011111

BEL

~-- -

Ondernemingsnr : 0844254049

Benaming

(voluit) : Groepspraktijk Vijve

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Abeelstraat 1 bus 1 te 8793 Sint-Eloois--Vijve

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag zaakvoerder

Op de bijzondere algemene vergadering van 01/02/2015 werd met eenparigheid van stemmen beslist: - het ontslag te aanvaarden van de zaakvoerder Vandenbroucke Bieke wonende te Groendreef 21 te 8790 Waregem met ingang vanaf 01/02/2015. Kwijting wordt haar verleend voor het uitoefenen van haar mandaat tot op heden.

Aldus opgesteld te Sint-Moois Vijve op 01/02/2015

Voor echt verklaard,

Clarysse Ignace

Zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
GROEPSPRAKTIJK VIJVE

Adresse
ABEELSTRAAT 1, BUS 1 8793 SINT-ELOOIS-VIJVE

Code postal : 8793
Localité : Sint-Eloois-Vijve
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande