HAANDELAARS & CO EN ACTIEF WENDUINE

Association sans but lucratif


Dénomination : HAANDELAARS & CO EN ACTIEF WENDUINE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.762.382

Publication

13/02/2014
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

054

762 382

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MONITEUR I3ELGI

EERGERGDIERGIeFIEVANDE 2 j

LGISCH ST 2014 BRUGGE(AFDEINGeGE)

°

AATSBLRAEID11 e liregriffie

DCH:BANKVANKOOPHANDELTE

0 6 -02

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): HAANDELAARS tà CO EN ACTIEF WENDU1NE

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Kerkstraat 8-10, 8420 De Haan

Onderwerp akte: Statuten oprichting

HAA.NDELAARS & CO EN ACTIEF WENDUINE VZW

Kerkstraat 8-10, 8420 De Haan

De ondergetekenden,

Haandelaars & Co VZW gevestigd te 8420 De Haan, Postbus 3 opgericht op 3 januari 1996

Actief Wenduine VZW gevestigd te 8420 De Haan, Kerkstraat 8-10 opgericht op 25 februari 2002

Mevr. Vanbesien Katrien wonende te 8420 De Haan, Bilderdijklaan 13 geboren op 10 augustus 1963 te Oostende

Mevr. Denys Ann wonende te 8420 De Haan, Kerkstraat 8-10 geboren op 10 maart 1967 te Oostende

Allen van Belgische nationaliteit zijn overeengekomen op 1 november 2013, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Benaming, Zetel, Doel, Duur

Art, 1: De vereniging draagt de naam Haandelaars & Co en Actief Wenduine vzw en is een vereniging zonder winstoogmerk zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921.

Art. 2: Deze vzw is op gericht voor onbepaalde duur.

Art. 3: De maatschappelijke zetel is gevestigd in Vlaanderen te 8420 De Haan Kerkstraat 8-10, gelegen in het gerechtelijk arrondissement 8000 Brugge, afdeling 8000 Brugge. De algemene vergadering kan de plaats van de maatschappelijke zetel wijzigen, binnen het gerechtelijk arrondissement.

Art. 4: De vereniging heeft als doel jongeren en jongvolwassenen in aanraking te brengen met kunst en cultuur.

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de toeristische en culturele uitstraling van de gemeente De Haan en zijn deelgemeente Wenduine en het uitwerken van een samenwerkingsentiteit voor de handelaars gevestigd in De Haan en Wenduine met het oog op het bereiken van hogervermeld doel. Als dusdanig wil de vereniging een platform creëren om een grotere samenhorigheid tussen de diverse leden te realiseren. De vereniging zal onder meer volgende activiteiten organiseren: braderie, avondshopping, eindejaarsacties, enz. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tij de volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel.

De vereniging kan contacten leggen, overeenkomsten afsluiten met derden of rechtspersonen en met firma' s en organisaties. Voor het bereiken van haar doel mag ze onroerende goederen die zij nodig heeft bezitten of verkrijgen.

De vereniging kan tot doel de bevordering en promotie, en het organiseren van activiteiten in verband met de kunst in de meest brede zin van het begrip, inbegrepen muziek, de literatuur, het theater, grafische en plastische kunsten en dies meer

De vereniging kan ook alle activiteiten ontplooien om middelen te verwerven ten einde kunst te ondersteunen met financiële en andere middelen.

Ter bevordering van het maatschappelijk doel kan zij overeenkomsten aangaan met gelijkgerichte verenigingen of van deze verenigingen lid worden. Zij mag alle roerende en onroerende verrichtingen nastreven die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

De vereniging kan daden van koophandel stellen, voor zover deze daden bijkomstig zijn aan het maatschappelijk doel en noodzakelijk voor het verwezenlijken van dit doel.

Leden

Art. 5: Het ledenaantal is onbeperkt met een minimum van 4 vaste leden. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Toetreding tot de vereniging veronderstelt dat het kandidaat lid zich akkoord verklaart met de statuten en het huishoudelijk reglement, De Raad van Bestuur beslist daaropvolgend tot toelating of niet. Zij moeten hun beslissing niet verantwoorden noch motiveren..

Het ledenregister is aanwezig op de maatschappelijke zetel.

De leden worden onderverdeeld in vaste en steunende leden.

Art.6: het zijn de vaste leden die enkelvoudig stemrecht hebben en van wie de rechten en plichten in de wet beschreven staan. Minimum drie en maximum acht vaste leden hebben toegang tot de boekhouding van de vzw en de mogelijkheid om een algemene vergadering bij te wonen en hun stem te laten gelden. Zij zijn vrijgesteld van enige bijdrage.

Art. 7: de rechten en plichten van de steunende leden staan vermeld in de statuten van de vzw en worden uitgebreider besproken in het huishoudelijk reglement. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage en de al of niet verplichte betaling ervan wordt bepaald door de raad van bestuur. Zij zal het bedrag van 150 euro per lid en per jaar niet mogen overschrijden.

Art8: De uitsluiting van een lid kan enkel uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Het ontslag van een lid dient schriftelijk overgemaakt te worden aan de Raad van Bestuur met een opzegtermijn van veertien dagen. Dit ontslag kan niet worden geweigerd.

Elk lidmaatschap neemt een einde in geval van overlijden of faillissement.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging.

Art.9: De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie behoudens de wettelijke bepalingen geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

i J MOD 2.2

Art. 10: De stichters van deze vereniging zijn:

Haandelaars & Co VZW gevestigd te Postbus 3 te 84200e Haan (Rechtspersoon) Actief Wenduine VZW gevestigd te Kerkstraat 8-10 te 8420 De Haan (Rechtspersoon) Katrien Vanbesien wondende te 84200e Haan, Bilderdijklaan 13 (Natuurlijk persoon) Ann Denys wonende te 8420 De Haan, Kerkstraat 8-10 (Natuurlijke persoon)

Algemene vergadering

Art. 11: De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden en wordt voorgelezen door de voorzitter. Indien deze niet aanwezig kan zijn, wordt de vergadering voorgezeten door de secretaris en daaropvolgend het oudste aanwezige lid.

Ze heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

* de wijziging van de statuten;

* de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

* de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

* de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

* de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

* de ontbinding van de vereniging;

* de uitsluiting van een vast lid;

* de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

* alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.,

Alles wat hierboven niet is opgesomd, valt niet onder de bevoegdheid van de algemene vergadering en wordt uitgevoerd door de Raad van Bestuur.

Art. 12: De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar schriftelijk bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of in geval een vijfde van de leden het vraagt. De statuten bepalen modaliteiten van deze bijeenroeping. De termijn voor een bijeenroeping is ten minste acht dagen op voorhand, art. 6 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 13: De Raad van Bestuur maakt de agenda op voor de algemene vergadering, enkel over deze punten kan er gestemd worden. Van hetgeen besproken en beslist werd in de algemene vergadering, wordt een verslag opgemaakt. Dit wordt voor haar leden openbaar gesteld op de maatschappelijke zetel.

Art. 14; De vergadering is rechtsgeldig wanneer ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Beslissingen worden genomen bij de normale meerderheid tenzij anders vooropgesteld in de statuten. Bij een gelijk aantal stemmen of bij Staking van de stemmen neemt de voorzitter de beslissing.

Raad van Bestuur

Art. 15: de vereniging wordt geleid door de Raad van Bestuur die bestaat uit twee of drie

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

personen, gekozen uit de vaste leden. Het aantal bestuurleden moet minder zijn dan de vaste leden. Enkel in geval van wanbestuur of bij overmacht kan de algemene vergadering een bestuurder uit zijn functie heffen en een nieuw persoon aanduiden, dit met tweederde meerderheidsstemmen.

Art. 16: De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. Verkozen op 22 november 2013 zijn dit

Voorzitters: Katrien Vanbesien

Secretaris: Ann Denys

Penningmeester: Kris Steen

Mede bestuursleden: Maes Marleen

Art. 17: Op uitnodiging van de voorzitter of minstens twee van zijn leden, vergadert de Raad van Bestuur minstens eenmaal per kwartaal, De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter neemt de secretaris deze functie op zich.

Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem, aangevuld met maximum één schriftelijke volmacht. De Raad stemt geldig wanneer drie vierde van de bestuurders aanwezig is.

Bij een gelijk aantal stemmen of bij staking van stemmen is het de voorzitter die beslist.

Art. 18: De Raad van Bestuur leidt de vereniging en is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Elk lid uit de Raad van Bestuur is bevoegd om zijn handtekening onder een verbintenis te zetten indien de volledige Raad van Bestuur deze persoon een schriftelijk volmacht gegeven heeft.

Begroting berekeningen

Art. 19: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar start op 22/11/2013 tot 31 december 2013.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgende jaar op. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Na goedkeuring wordt de jaarrekening neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividend aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art. 20: De vzw kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering waarbij minstens tweederde van de leden is vertegenwoordigd en waarbij een meerderheid van vier vijfde van de stemmen beslist tot ontbinding.

Art. 21: wanneer de vereniging wordt ontbonden gaat het netto actief en het maatschappelijk bezit, eigen aan de vzw naar een belangeloos doel.

Deze beslissing kan enkel gewijzigd worden door de algemene vergadering.

Diversen

Art. 22: Met een verplichte schriftelijke aanvraag, genoemd in verschillende voorgaande artikelen van de statuten, wordt een aanvraag per brief of mail bedoeld,

MOD 2.2

" r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge



Luik B Vervolg

Op da laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heil van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Art. 23: Voor alles waarin de statuten niet uitdrukkelijk voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken betreffende de verenigingen van toepassing.

Art. 33: Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een stuk waarop één van deze vermeldingen ontbreken, kan persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor alle of een gedeelte van de

verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Aldus goedgekeurd bij onderhandse akte door de Buitengewone Raad van bestuur te Oostende op 22 november 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd bij de Griffie van Koophandel te Brugge, afdeling Brugge

Getekend door,

Haandelaars & Co VZW gevestigd te 84200e Haan, Postbus 3

Actief Wenduine VZW gevestigd te 8420 De Haan (Wenduine), Kerkstraat 8-10

Ann Denys wonende te 8420 De Haan (Wenduine), Kerkstraat 8-10

Katrien Vanbesien wonende te 84200e Haan, Bilderdijklaan 13

Coordonnées
HAANDELAARS & CO EN ACTIEF WENDUINE

Adresse
KERKSTRAAT 8-10 8420 DE HAAN

Code postal : 8420
Localité : DE HAAN
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande