HADI & HOTI EDUCATION, AFGEKORT : H & H EDUCATION

Divers


Dénomination : HADI & HOTI EDUCATION, AFGEKORT : H & H EDUCATION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 631.680.232

Publication

03/06/2015
ÿþMOD. 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

01-06-2015

Griffie

*15309131*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0631680232

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Hadi & Hoti Education

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor notaris Dirk Delbaere te Gent (Ledeberg) op 30 maart 2015, Geregistreerd 8 blad(en), 0 verzending(en) op het Registratiekantoor Gent 1 op 1 april 2015, Register 5 Boek 0 Blad 0 Vak 6488, Ontvangen registratierechten: vijftig euro (¬ 50,00), blijkt dat: 1./ De Heer HOTI, Ferki, geboren te Brugge op vijfentwintig oktober negentienhonderd tweeënnegentig, eiD kaartnummer 591-3704908-95, nationaal nummer 92.10.25-305.74, ongehuwd en geen wettelijke samenwoning, wonende te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Stokveldewijk 81; 2./ De Heer HADI, Tayyeb, geboren te Kaboel (Afghanistan) op twintig januari negentienhonderd tweeënnegentig, naar verklaring ongehuwd en geen wettelijke samenwoning, wonende te NL-4537-VT Terneuzen (Nederland), Olmenstraat 13, identiteitskaart Koninkrijk der Nederlanden IV27DRHD4, persoonsnummer 237303097, bisnummer 924120-045-22

3./ De Heer HOTI, Dardan, geboren te Gjakovë (Joegoslavië) op elf maart negentienhonderd éénennegentig, eiD kaartnummer 591-1783534-97, nationaal nummer 91.03.11-495.40, ongehuwd en geen wettelijke samenwoning, wonende te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Stokveldewijk 81. 4./ De Heer HADI, Ahmad Taha, geboren te Kaboel (Afghanistan) op twintig juli negentienhonderd negentig, naar verklaring ongehuwd en geen wettelijke samenwoning, wonende te NL-4537-VT Terneuzen (Nederland), Olmenstraat 13, identiteitskaart Koninkrijk der Nederlanden IHJ9HP0C1, persoonsnummer 237303115, bisnummer 904720-073-91

Die mij verzocht hebben de oprichtingsakte te verlijden van een internationale vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de Wet op Verenigingen en Stichtingen van twee mei tweeduizend en twee (kortweg hierna aangeduid met  V&S-wet ) die de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig heeft gewijzigd.

De oprichters verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

TITEL I. RECHTSVORM - NAAM - ZETEL - DOEL - ACTIVITEITEN - DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam

De vereniging heeft de vorm van een internationale vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Hadi & Hoti Education , afgekort  H & H Education .

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  internationale vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  IVZW of, in het Frans door de woorden  association internationale sans but lucratif of de afkorting  AISBL , alsook de zetel van de vereniging.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Stokveldewijk 81. De raad van bestuur kan deze verplaatsen naar iedere andere plaats in het Nederlandstalig of tweetalig landsgedeelte van België. Zij draagt zorg voor de publicatie van elke verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur is eveneens bevoegd kantoren en centra van werkzaamheden in België en in het buitenland op te richten.

Onderwerp akte :

Stokveldewijk 81 8200 Brugge

Oprichting

H&H Education

Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 3: Doel - Activiteiten

De vereniging heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

De vereniging streeft het volgend niet-winstgevend doel van internationaal nut na: het bevorderen van de educatie, meer specifiek de geletterdheid, onder de laagste inkomensgroepen in ontwikkelingslanden en landen met een onderontwikkeld onderwijssysteem, teneinde het problematiek van ongeletterdheid in deze landen aan te pakken, en dientengevolge het doorbreken van de armoedecyclus en het functioneren in de samenleving voor zoveel mogelijk mensen te faciliteren.

Het werkterrein van de vereniging omvat primair ontwikkelingslanden en landen met een onderontwikkeld onderwijssysteem waar het Engels, het Frans of het Spaans de voertaal zijn, zonder daarbij de samenwerking met verwante organisaties en met organisaties in landen buiten het werkterrein van de vereniging uit te sluiten.

De doelgroep van de vereniging wordt gevormd uit de laagste inkomensgroepen in

ontwikkelingslanden en landen met een onderontwikkeld onderwijssysteem. De vereniging tracht hierbij de volledige doelgroep te assisteren maar legt tevens de nadruk op de meest kwetsbare categorieën:

- kinderen en jongadolescenten (8 - 14 jaar) - Deze categorie is zeer divers en bestaat onder andere uit kindarbeiders, weeskinderen, meisjes voor welke geen onderwijsmogelijkheden voorzien zijn, kinderen in vluchtelingenkampen en mindervalide kinderen.

- adolescenten (14-24 jaar)  Deze categorie is evenzeer divers en bestaat onder andere uit ongeschoolde (kind)arbeiders, werklozen, jonge moeders, vluchtelingen in vluchtelingenkampen en mindervaliden.

Zij tracht dit doel te bereiken door:

a. het, in samenwerking met educatieve instellingen en organisaties, ontwikkelen van studiemateriaal dat (semi-)autodidactisch van aard is, hetgeen de barrières voor de doelgroep van deze vereniging in ogenschouw neemt. De vereniging neemt hier zowel het Verdrag inzake de Rechten van het Kind (United Nations Convention on the Rights of the Child (UNCRC)), welke educatie ziet als een beschermde recht voor alle kinderen, als het feit dat arbeid menigvuldig een onvermijdelijke en constante factor is in het leven van deze kinderen in aanmerking, en tracht hierbij het recht op overleving te beschermen.

b. het opzetten van een netwerk waarlangs het desbetreffende studiemateriaal wordt gedistribueerd aan de doelgroep, waarbij de vereniging openstaat voor samenwerking met andere organisaties.

c. het brengen van een standaard in studiemateriaal van (semi-)autodidactische aard met behulp van een certificeringssysteem voor de desbetreffende ontwikkelende instanties en het aanmoedigen van de invoering van een dergelijk certificeringssysteem.

d. het promoten van tewerkstelling en wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot studiemateriaal van (semi-)autodidactische aard.

e. het stimuleren van duurzame en kwalitatieve onderzoek naar en het in kaart brengen van de geletterdheid in ontwikkelingslanden en landen met een onderontwikkeld onderwijssysteem, teneinde deze onderzoeksresultaten te publiceren in professionele en niet-professionele media, zodoende om met partners strategieën te ontwikkelen die als doel hebben om de doelgroep te voorzien van kwalitatieve, bevorderlijke en relevante educatie ter bevordering van de ontwikkeling van de doelgroep.

f. het verspreiden van informatie die voor het publiek, de leden en andere belanghebbenden van belang kan zijn met betrekking tot de geletterdheid in ontwikkelingslanden en landen met een onderontwikkeld onderwijssysteem in het algemeen en van (semi-)autodidactische studiemateriaal in het bijzonder.

g. het ondersteunen, verruimen en verbeteren van de verspreiding van informatie betreffende het recht op educatie voor de doelgroep teneinde om, samen met partners, de publieke bewustzijn te vergroten omtrent het recht op educatie.

h. het aanmoedigen van een mentaliteitsverandering van ouders omtrent het recht op onderwijs voor kinderen door hun betrokkenheid te stimuleren via deelname aan bijeenkomsten, informatiemeetings en andere fora, teneinde om hen te sensibiliseren.

i. het opzetten van een netwerk om de uitwisseling van docenten, studenten, en degenen die beroepsmatig betrokken zijn bij educatie te organiseren.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig zijn of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging en dit onbeperkt en zonder tijd- of frequentielimiet. De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst integraal naar de realisatie van het doel gaat.

De vereniging mag alle onroerende en roerende goederen, hetzij in volle eigendom, hetzij in vruchtgebruik bezitten die nodig zijn tot het verwezenlijken van haar doel.

De vereniging kan functies of mandaten van bestuurder, beheerder of directeur in andere

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

verenigingen of instellingen waarnemen.

Zij kan, op welke wijze ook, belangen nemen in alle verenigingen, zaken, ondernemingen of

vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel nastreven evenals ermee samenwerken

en daartoe eventuele samenwerkingsverbanden aangaan.

Artikel 4: Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

De vereniging verkrijgt pas rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van het koninklijk besluit waarbij de

internationale vereniging zonder winstoogmerk wordt erkend

TITEL II. LEDEN

Artikel 5: Effectieve en steunende leden

De vereniging bestaat uit effectieve leden en steunende leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de effectieve leden die lid zijn van ofwel de raad van bestuur ofwel het

directiecollege.

De vereniging telt tenminste twee effectieve leden.

De effectieve leden zijn op heden:

- de oprichters, de voornoemde konsoorten HOTI a) Ferki en b) Dardan en de voornoemde

konsoorten HADI a) Tayyeb en b) Ahmad, voornoemd.

Artikel 6: Toetreding

Als effectief lid of als steunend lid kunnen tot de vereniging toetreden: iedere natuurlijke of

rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die

deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar

beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk

reglement.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te

worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum en nationaliteit van

de verzoeker ofwel naam, rechtsvorm, het adres van de zetel en ondernemingsnummer, en onder

vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als ofwel

effectief lid ofwel steunend lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot het

lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent

schriftelijk bericht aan de verzoeker. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet

worden, is geen beroep mogelijk.

Artikel 7: Bijdrage

Er is geen jaarlijkse bijdrage verschuldigd door de effectieve noch de toegetreden leden.

Artikel 8: Plichten

De effectieve en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

a. De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9: Ontslag

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend

schrijven of een e-mail met ontvangstbevestiging aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het ontslag wordt effectief een maand na ontvangst van voormeld schrijven of voormelde e-mail.

De raad van bestuur zal de algemene vergadering in kennis stellen van het ontslag op de

eerstvolgende vergadering.

Artikel 10: Uitsluiting

Op voorstel van de raad van bestuur kan de algemene vergadering een lid uitsluiten uit de

vereniging, die:

(i) zich gedraagt op een manier die onverenigbaar is met de realisatie van het doel van de vereniging;

(ii) zwaar tekort komt in zijn verplichtingen ten aanzien van de vereniging;

(iii) de voorwaarden zoals voorzien in zijn toelating tot de vereniging niet naleeft en/of die het doel van de vereniging niet behartigt.

De Raad van bestuur stelt het lid in kennis van het voorstel van uitsluiting via aangetekende brief of via een e-mail met ontvangstbevestiging.

Het lid, dat het voorwerp uitmaakt van een uitsluiting, heeft het recht om de middelen voor zijn verdediging aan te brengen voor de algemene vergadering. Dit kan gebeuren, via een geschrift, vooraleer de algemene vergadering samenkomt om deze uitsluiting vast te stellen, of op mondelinge wijze op de algemene vergadering zelf.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Het lid dat het voorwerp uitmaakt om uitgesloten te worden mag niet deelnemen aan de stemming met betrekking tot zijn uitsluiting en zijn aanwezigheid wordt niet in aanmerking genomen voor de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

berekening van het quorum.

De beslissing van de algemene vergadering met betrekking tot de uitsluiting van een lid is definitief

en moet niet gemotiveerd zijn.

De beslissing wordt gemeld aan het lid via een aangetekend schrijven of een e-mail met

ontvangstbevestiging, met een kopie van de beslissing als inhoud.

De uitsluiting is effectief op de datum aangeduid in de kennisgeving.

Artikel 11: Schorsing

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het

lidmaatschap schorsen van de persoon:

(i) die voldoet aan een van de redenen vermeld in Artikel 10;

(ii) die, ondanks schriftelijk aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief of via een e-mail met ontvangstbevestiging worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Artikel 12: Beëindiging mandaat - gevolgen

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers of erfgenamen hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van enige sommen betaald aan de vereniging of van gedane inbrengen.

Artikel 13: Register van de leden

De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een register van de effectieve en steunende leden bij. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door toedoen van de raad van bestuur in dit register ingeschreven binnen de acht dagen nadat deze in kennis gesteld werd van de beslissing.

TITEL III. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING

Artikel 14: Raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens twee leden en maximaal zeven leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. Artikel 15: Duur mandaat

De bestuurders worden benoemd voor een termijn bepaald door de algemene vergadering. Indien geen termijn werd bepaald worden de leden geacht te zijn verkozen voor een onbepaalde duur. De leden zijn ad nutum afzetbaar door de algemene vergadering en zijn herverkiesbaar.

Het mandaat van de bestuurder neemt van rechtswege een einde bij de uitsluiting van de bestuurder als lid van de vereniging en wordt geschorst bij de schorsing van de bestuurder als lid van de vereniging.

Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, een vacature is opengevallen, wordt een voorlopig bestuurder door de raad van bestuur benoemd onder de effectieve leden. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 16: Bijeenroeping - Besluitvorming

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter of de

secretaris roept de raad bijeen zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen en minstens éénmaal per jaar. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan meerdere bestuurders vertegenwoordigen op eenzelfde vergadering.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 17: Bevoegdheden

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden,

met uitzondering van deze die door de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn

voorbehouden.

Meer in bijzonder behoren volgende bevoegdheden toe aan de raad van bestuur:

- het uitstippelen van het beleid evenals de doelstellingen;

- het selecteren, aanstellen, ondersteunen en evalueren van de prestaties van een uitvoerend

directielid;

- verzekeren van de beschikbaarheid van adequate financiële middelen;

- goedkeuring van het jaarlijks budget;

- vaststellen van de verloningen en vergoedingen van de leden van het directiecomité.

De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden,

zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle

handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

Artikel 18: Bevoegdheidsdelegatie - Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur,

zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan

een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie

plaatsgrijpt is onbeperkt en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden

ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur

wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig

vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een

voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Artikel 19: Directiecomité

De raad van bestuur mag een directiecomité samenstellen waarvan de leden gekozen worden uit de

effectieve leden die al dan niet deel uitmaken van de raad van bestuur. De raad van bestuur bepaalt

de bevoegdheden van dit comité en regelt de werking ervan. De raad van bestuur kan een deel van

zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan dit directiecomité, zonder dat deze overdracht

betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of op alle handelingen die op

grond van andere bepalingen van de statuten aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Het directiecomité zal bestaan uit volgende functies:

- een Uitvoerend directielid;

- een Financiële en Administratieve Manager;

- een Project en Relaties Manager;

- Publieke relaties Manager.

Het mandaat van een lid van het directiecomité neemt van rechtswege een einde bij de uitsluiting

van een lid van het directiecomité als lid van de vereniging en wordt geschorst bij de schorsing van

een lid van het directiecomité als lid van de vereniging.

Artikel 20: Ondersteunend comité

Het directiecomité mag een ondersteunend comité samenstellen waarvan de leden gekozen worden

uit de effectieve leden die geen deel mogen uitmaken van de raad van bestuur noch van het

directiecomité.

Het ondersteunend comité heeft geen eigen bevoegdheden, behoudens de taken die uitdrukkelijk

door het directiecomité aan haar worden toegewezen.

In het ondersteunend comité kunnen volgende functies openvallen:

- Veldcoördinator;

- Projectcoördinator;

- Publieke relaties coördinator;

- Web coördinator;

- Wetenschappelijke adviseur;

- Stagiair;

- Vrijwilliger.

Het mandaat van een lid van het ondersteunend comité neemt van rechtswege een einde bij de

uitsluiting van een lid van het ondersteunend comité als lid van de vereniging en wordt geschorst bij

de schorsing van een lid van het ondersteunend comité als lid van de vereniging.

Artikel 21: Vertegenwoordiging

De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door:

- Een bestuurder, afzonderlijk optredend;

- Een lid van het directiecomité, afzonderlijk optredend;

- Een lid van het ondersteunend comité, afzonderlijk optredend.

De vereniging wordt in haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd

door één persoon belast met het dagelijks bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden.

De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

TITEL IV. ADVIESORGAAN EN BIJKOMENDE ORGANEN

Artikel 22: Adviesraad

De raad van bestuur wordt geadviseerd door de adviesraad indien een bestuurder daartoe verzoekt. De adviesraad wordt samengesteld uit steunende leden die daartoe benoemd worden door de algemene vergadering.

De adviezen die door de adviesraad of door individuele leden van de adviesraad worden verstrekt zijn geenszins bindend voor de raad van bestuur.

De leden van de adviesraad kunnen door de voorzitter van de raad van bestuur worden uitgenodigd om een vergadering van de raad van bestuur bij te wonen zonder evenwel over stemrecht te beschikken.

Het mandaat van een lid van de adviesraad neemt van rechtswege een einde bij de uitsluiting van een lid van de adviesraad als lid van de vereniging en wordt geschorst bij de schorsing van een lid van de adviesraad als lid van de vereniging.

Artikel 23: Ereraad

De ereraad wordt samengesteld uit steunende leden die een herkenbare naam hebben en hun bekendheid gebruiken voor een krachtige onderschrijving van onze missie en die daartoe door de algemene vergadering worden benoemd.

De leden van de ereraad worden uitgenodigd tot alle vergaderingen van de raad van bestuur evenwel zonder enig stemrecht, evenals tot alle evenementen van de vereniging.

Het mandaat van een lid van de ereraad neemt van rechtswege een einde bij de uitsluiting van een lid van de ereraad als lid van de vereniging en wordt geschorst bij de schorsing van een lid van de ereraad als lid van de vereniging.

Artikel 24: Ambassadeurs

Ambassadeurs zijn personen, zowel mannen als vrouwen, ongeacht afkomst en beroep, die de vereniging helpen bij het promoten van de visie van de vereniging.

De ambassadeurs zijn steunende leden die in de hoedanigheid van ambassadeur worden benoemd door de algemene vergadering.

Het mandaat van een ambassadeur neemt van rechtswege een einde bij de uitsluiting van de ambassadeur als lid van de vereniging en wordt geschorst bij de schorsing van de ambassadeur als lid van de vereniging.

Artikel 25: Alumni

Alumni-leden zijn voormalige studenten, participanten, werknemers of vrijwilligers die verbonden waren met de vereniging. De doelstelling van de alumni is netwerken en het behouden van verbinding met elkaar. De Alumni kunnen tevens zorgen voor instroom in de vereniging en ze worden uitgenodigd tot de evenementen en activiteiten van de vereniging.

Alumni-leden zijn steunende leden die in de hoedanigheid van alumni worden benoemd door de algemene vergadering.

Het mandaat van een alumni-lid neemt van rechtswege een einde bij de uitsluiting een alumni-lid als lid van de vereniging en wordt geschorst bij de schorsing van een alumni-lid als lid van de vereniging. TITEL V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 26: Samenstelling - Stemrecht

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook steunende leden aanwezig zijn, doch zij bezitten geen stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 27: Vertegenwoordiging

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De steunende leden kunnen zich niet laten vertegenwoordigen.

Artikel 28: Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. Het wijzigen van de statuten;

b. Het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

d. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. Het benoemen en afzetten van de leden van de adviesraad, de leden van de ereraad, de

ambassadeurs en de alumni-leden;

e. Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging en de benoeming van de vereffenaar;

g. Het uitsluiten van een lid;

h. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. Alle gevallen waarin onderhavige staten dat vereisen.

Artikel 29: Vergadering - Bijeenroeping

De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt.

Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor éénendertig maart van elk jaar valt.

Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of via e-mail met ontvangstbevestiging uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 30: Beraadslaging

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In geval van de uitsluiting van een effectief lid, van de wijziging van de statuten of van de ontbinding van de vereniging, kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de uitsluiting van een effectief lid, de wijzigingen van de statuten of de ontbinding van de vereniging uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Deze beslissingen kunnen alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging van de statuten evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden evenals de activiteiten waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de uitsluiting, wijzigingen van de statuten of ontbinding aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het vierde lid van dit artikel, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Artikel 31: Bijkomende voorwaarden statutenwijziging

Wanneer de wijziging van de statuten betrekking heeft op het doel of op de doeleinden evenals de activiteiten waarvoor de vereniging is opgericht, dan moet deze wijziging door de Koning worden goedgekeurd overeenkomstig artikel 50 §3 V&S-Wet.

Wanneer de wijziging van de statuten betrekking heeft op de bevoegdheden van de algemene vergadering, de wijze van bijeenroeping en besluitvorming ervan, evenals de voorwaarden waaronder haar beslissingen aan de leden ter kennis worden gebracht; op de voorwaarden voor statutenwijziging, voor ontbinding en vereffening van de vereniging of de bestemming van het vermogen van de vereniging, dan dienen deze wijzigingen vastgesteld te worden bij authentieke akte.

Artikel 32: Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 33: Neerlegging stukken

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat alle stukken vermeld in artikel 51, §2 en §3 V&S Wet worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en desgevallend bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De akten, documenten en beslissingen waarvan de neerlegging krachtens artikel 51, §2 en §3 V&S

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

Wet is voorgeschreven, kunnen aan derden niet worden tegengeworpen dan vanaf de dag dat zij zijn neergelegd, desgevallend vanaf de dag zodat zij in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad zijn bekendgemaakt, tenzij de vereniging aantoont dat die derden er tevoren kennis van hadden. Artikel 34: Inzagerecht leden

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur, van het directiecomité, van het ondersteunend comité, van het adviescomité, van de ambassadeurs en van de alumni-leden en van de personen die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI. BOEKJAAR - BEGROTING  JAARREKENING - CONTROLE

Artikel 35: Boekjaar  Begroting  Jaarrekening

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van het zelfde kalenderjaar. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris. Artikel 36: Controle

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de V&S-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VII. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 37: Ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de statuten. In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering de wijze van vereffening bepalen overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Artikel 38: Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, geschiedt de vereffening door de vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen in de V&S-wet.

Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide machten voorgeschreven door de wet, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars en hun bevoegdheid. Artikel 39: Bestemming van het vermogen na ontbinding

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

TITEL VIII. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 40: Huishoudelijk reglement

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijziging aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Het huishoudelijk reglement kan slechts aangenomen en bekrachtigd worden mits het aanwezigheidsquorum en de meerderheden voor de wijziging van de statuten, zoals bepaald in de statuten wordt bekomen.

Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht. TITEL IX. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 41: Woonstkeuze

Ieder in het buitenland gedomicilieerde bestuurder, lid van het directiecomité, lid van het ondersteunend comité, lid van de adviesraad, lid van de ereraad, ambassadeurs, alumni en vereffenaar doet voor de duur van zijn opdracht woonstkeuze op de zetel van de vereniging. De leden zijn verplicht de vereniging kennis te geven van elke verandering van woonplaats. Bij ontstentenis van kennisgeving worden zij geacht keuze van woonplaats te hebben gedaan in hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

vroegere woonplaats.

Artikel 42: Wettelijke bepalingen

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd bij de wet van twee mei tweeduizend en twee, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

DEEL III. OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de datum van het koninklijk besluit waarbij de internationale vereniging zonder winstoogmerk wordt erkend, en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

DEEL IV. Benoeming VAN BESTUURDERS.

En onmiddellijk hebben de oprichters, beraadslagend als algemene vergadering, benoemd tot bestuurders, waarvan de mandaten ingaan vanaf het tijdstip waarop rechtspersoonlijkheid aan onderhavige IVZW wordt verleend bij Koninklijk Besluit:

De konsoorten HADI a) Tayyeb en b) Ahmad en de Heer HOTI Ferki, allen voornoemd, die, ieder wat hem betreft, verklaren dit ook uitdrukkelijk te aanvaarden en dat de uitoefening van deze functie hen niet verboden is.

Er wordt door de leden van de raad van bestuur beslist dat vanaf gezegde datum van het bekomen van rechtspersoonlijkheid door de IVZW:

" de Heer HADI Tayyeb, voornoemd, zal optreden als en de titel zal voeren van  voorzitter van de Raad van Bestuur , hetgeen deze verklaart te aanvaarden;

" de Heer HOTI Ferki, voornoemd, zal optreden als en de titel zal voeren van  secretaris-generaal , hetgeen deze verklaart te aanvaarden;

" de Heer HADI Ahmad, voornoemd, zal optreden als en de titel zal voeren van  penningmeester , hetgeen deze verklaart te aanvaarden.

Aan hem worden de machten toegekend zoals voorzien in de artikelen zeventien en volgende van de statuten.

Volmacht voor de administratieve formaliteiten

De comparanten, tegenwoordig of vertegenwoordigd als gezegd, beslissen als bijzondere gevolmachtigden, met macht van indeplaatsstelling en subdelegatie, aan te stellen, de voornoemde konsoorten HADI a) Tayyeb en b) Ahmad en de Heer HOTI Ferki, voornoemd, aan wie de macht verleend wordt, met macht om elk afzonderlijk op te treden, om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vereniging bij de Kruispuntbank van Ondernemingen en om de nodige formaliteiten te vervullen om de lijst met de namen van alle leden neer te leggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Te Gent (Ledeberg)

Tegelijk hiermee neergelegd:

- Een expeditie van de oprichtingsakte bestemd voor neerlegging op de rechtbank van koophandel

- Een expeditie van het Koninklijk Besluit van 12 mei 2015 waarbij aan voornoemde vereniging

rechtspersoonlijkheid wordt verleend.

- een lijst 'leden van bestuur'

Notaris Dirk Delbaere

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

.

Coordonnées
HADI & HOTI EDUCATION, AFGEKORT : H & H ED…

Adresse
STOKVELDEWIJK 81 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande