HENGELBELANGEN IJZERVALLEI, AFGEKORT : HBI

Association sans but lucratif


Dénomination : HENGELBELANGEN IJZERVALLEI, AFGEKORT : HBI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 870.915.785

Publication

04/02/2011
ÿþti

rà 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

+iioievas

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

INGENOMEN TER GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 5 JAN. 2011 VEUagfie

Ondememingsnr : 0870.915.785

Benaming

(voluit) : Hengelbelangen IJzervallei

(verkort) : HBI

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kaasschaalstraat 5 8600 Diksmuide

Onderwerp akte :

STATUTEN

De ondergetekenden:

Lepouttre Peter, treinbestuurder, Esenweg 120A, 8600 Diksmuide;

Vanlerberghe Marc, gepensioneerde, Eikenlaan 15, 8900 leper

Collie Didier, vrachtwagenmekanieker, Ten Brielenlaan 77, 8940 Wervik

allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een v.z.w. op te richten met de volgende statuten:

Benaming, zetel, doel duur.

Artikel 1. De vereniging wordt "Hengelbelangen IJzervallei", vzw genoemd

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd: Esenweg 120A , 8600 Diksmuide gelegen in gerechtelijk arrondissement "Veurne"

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel: het ondersteunen en bevorderen van de hengelsport en hengelrecreatiein het algemeen op de openbare waterlopen in de IJzervallei, ten behoeve van haar beoefenaars.

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen :

"Het organiseren van hengelinitiatie.

"Geven van infosessies (leden vergaderingen).

"Meewerken aan andere organisaties die hetzelfde doel steunen.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten alle tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van doel.

Artikel 4. De vereniging verwerft zijn inkomsten uit lidgelden en advertenties die verschijnen in ons driemaandelijks tijdschrift

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MO0 2.2

Artikel 5. De duur van de vereniging is onbeperkt. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Minimum aantal leden

Artikel 6. De vereniging is samengesteld uit minstens drie leden. Er is geen maximum aantal leden voorzien.

Artikel 7 : " De VZW bestaat uit werkende leden en toegetreden leden" " De raad van bestuur heeft de exclusieve bevoegdheid over de toewijzing van de leden"

Voorwaarden tot toelating, uittreding en uitsluiting, rechten en plichten van de werkende leden.

Artikel 8. Aanvragen tot toetreding mogen schriftelijk of mondeling gericht worden aan de zetel van de vereniging, ter attentie van de raad van bestuur. Een kandidaat werkend lid moet aan volgende voorwaarden voldoen om als werkend lid te worden toegelaten : iedereen die bereid is de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren, kan toetreden tot de vereniging als werkend lid. De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als werkend lid tot de vzw wordt toegelaten. De raad van bestuur zal deze beslissing nemen bij gewone meerderheid van stemmen door middel van een geheime stemming. Deze beslissing moet niet worden gemotiveerd en tegen deze beslissing is geen enkele vorm van beroep mogelijk. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim. De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. De kandidaat werkend lid zal persoonlijk van deze beslissing mondeling of schriftelijk worden op de hoogte gebracht

Artikel 9. Een werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Ontslag nemen kan enkel per aangetekend schrijven, gericht aan de zetel van de vereniging, ter attentie van de raad van bestuur. Het werkende lid dat ontslag neemt moet een opzegtermijn van 1 maand in acht nemen . Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijke of statutaire minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of haar zijn bijdragen niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven

Artikel 10. Een lid kan op elk moment door de algemene vergadering worden uitgesloten.

Uitsluiting van een lid kan enkel gebeuren door middel van het beleggen van een algemene vergadering, waarop de werkende leden worden samengeroepen. Het punt dat de uitsluiting behandeld, moet op de dagorde voorkomen samen met de naam van de persoon die wordt uitgesloten. Het uit te sluiten lid dient te worden uitgenodigd maar hoeft niet aanwezig te zijn. Het besluit tot uitsluiting moet worden genomen met een tweederden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim. De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid.

Artikel 11. Elk uitgesloten of ontslag nemend lid en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging, en kan het terugbetalen van zijn bijdragen niet eisen. Door ontslagname is men niet vrijgesteld van achterstallige bijdragen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Voorwaarden tot toelating, uittreding en uitsluiting, rechten en plichten van de toegetreden leden.

Artikel 12. Aanvragen tot toetreding mogen schriftelijk of mondeling gericht worden aan de zetel van de vereniging, ter attentie van de raad van bestuur. Een kandidaat toegetreden lid moet aan volgende voorwaarden voldoen om als toegetreden lid te worden toegelaten : iedereen die bereid is de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren, kan toetreden tot de vereniging als toegetreden lid. De raad van beheer bestuur beslist autonoom of een kandidaat toegetreden lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als toegetreden lid tot de vzw wordt toegelaten. De raad van bestuur zal deze beslissing nemen bij gewone meerderheid van stemmen door middel van een geheime stemming. Deze beslissing dient niet te worden gemotiveerd en tegen deze beslissing is geen enkel beroep mogelijk. De kandidaat toegetreden lid zal persoonlijk van deze beslissing mondeling of schriftelijk worden op de hoogte gebracht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

NrOD 2.2

De werkende leden kunnen de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder instemming van de toegetreden leden.

Een toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Ontslag nemen kan enkel per aangetekend schrijven, gericht aan de zetel van de vereniging, ter attentie van de raad van bestuur.

Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te hebben genomen wanneer hij zijn jaarlijkse lidbijdrage niet heeft voldaan 1 maand na de opeisbaarheid van deze bijdrage en dit zonder verdere administratieve formaliteiten

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid.

Elk uitgesloten of ontslag nemend lid en de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden toegetreden lid hebben geen enkel recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging, en kan het terugbetalen van zijn bijdragen niet eisen. Door ontslagname is men niet vrijgesteld van achterstallige bijdragen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Een toegetreden lid kan op elk moment en met onmiddellijke ingang worden uitgesloten door de raad van bestuur met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een toegetreden lid is geheim. Deze beslissing moet niet worden gemotiveerd en tegen deze beslissing is geen enkele vorm van beroep mogelijk.

Algemene vergadering, bevoegdheden, wijze van bijeenroeping, wijze van kennisgeving der besluiten.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of het oudste lid die aanwezig is en is samengesteld uit alle werkende leden.

Werkende leden die niet kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid van de VZW.

ieder werkend lid mag slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen

Alvorens toegang te krijgen tot de algemene vergadering moeten de werkende leden zich legitimeren door vertoon van hun identiteitskaart. Enkel en alleen de werkende leden worden toegelaten tot de vergadering.

Ieder werkend lid heeft één stem.

Het volgende valt onder de bevoegdheid van de algemene vergadering

-Goedkeuring van de statuten

-Goedkeuring van een wijziging van statuten.

-Benoeming en ontslag van de bestuurders

-De benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging

-Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen

-Uitsluiting van werkende leden.

-Goedkeuring van de rekening en begroting.

-Ontbinding van de vereniging.

-De benoeming van de vereffenaars wanneer de VZW zal ontbonden worden.

-Wijzigen van het huishoudelijk reglement.

-Uitstippelen van het algemeen beleid.

-De zetel van de vereniging overbrengen naar een ander adres.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-De omzetting van een vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 13. Wijze van bijeenroeping.

De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging en komt minstens eens per kalenderjaar, lopende van 1 januari tot 31 december tesamen en dit binnen de 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar . De bijeenroeping gebeurt door een lid van de raad van bestuur dmv een e-mail , met bijvoeging van de agenda, aan elk werkend lid, minstens acht dagen voor de vergadering.

De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer min. 1/5 van de werkende leden het vraagt. De werkende leden moeten dit per e-mail vragen aan de raad van bestuur.

Bij hoogdringendhéid kunnen er agendapunten worden toegevoegd of afgevoerd, mits akkoord van de algemene vergadering, genomen met tweederden van de meerderheid.

Artikel 14. Wijze van kennisgeving der besluiten.

De leden zullen, ten laatste vier weken na de vergaderingdatum, door middel van een publicatie op de website van de vereniging, op de hoogte worden gebracht van de besluiten van de algemene vergadering.

Raad van bestuur, benoeming, bevoegdheden.

Artikel 15. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur waarin zoveel mogelijk verschillende hengeldisciplines zijn vertegenwoordigd, bestaande uit minimum 3 leden die bij de opstart worden aangeduid door de ondertekenaars van de statuten voor een periode van 4 jaar of tot ontslag van het lid zelf of door beslissing van de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dat het aantal werkende leden. Na deze opstartperiode wordt de raad van bestuur verkozen door de algemene vergadering telkens voor een mandaat van 4 jaar of tot ontslag van het lid zelf of door beslissing van de algemene vergadering.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen, de termijn van hun mandaat verstreken is of indien bestuurders afgezet worden, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen .

Elke bestuurder kan op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vzw, het ontslag gebeurd per aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur en verstuurd naar het adres van de maatschappelijke zetel van de vzw

De bestuurder die ontslag neemt moet een opzegtermijn van 1 maand in acht nemen.

Elke bestuurder heeft 1 stem.

Een voorstel is niet aangenomen wanneer een stemming onbeslist eindigt

De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door publicatie op de website van de club: www.hbi.be

Alle soort leden en derden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door publicatie op de website van de club: www.hbi.be

Indien een bestuurder een bestuursfout begaat, kan er geen interne aansprakelijkheidsvordering vanuit de vzw tegen hem of haar worden ingesteld.

Artikel 16. De raad van bestuur vormt het bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging. De raad van bestuur bezit alle bevoegdheden die wettelijk of statutair niet toekomen aan de algemene vergadering, nodig om de vereniging op een verantwoorde manier en volledig in de geest van de vereniging te beheren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De vzw wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door ieder afzonderlijk lid van de raad van bestuur. Optie : Bij handelingen waarvan de waarde of de tegenwaarde het bedrag van 1000 euro overschrijdt is de gezamenlijke handtekening van alle bestuurders noodzakelijk.

De leden bijdrage

Alle leden van de VZW zowel werkende leden als toegetreden leden zijn een jaarlijkse lidbijdrage verschuldigd. :

De raad van bestuur bepaald het bedrag van deze bijdrage. Deze kan zowel bestaan uit een eenmalige toetredingsbijdrage als uit een jaarlijkse lidbijdrage. Deze bijdragen zullen jaarlijks bekend gemaakt worden via de geijkte communicatie kanalen van de VZW

Rekening en verantwoording.

Artikel 17. De rekeningen worden afgesloten op 31 december van het boekjaar dat loopt van 1 januari tot en met 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd en dit binnen de zes maand na afsluiting van het boekjaar.

Na te komen regelingen tot het wijzigen van de statuten.

Artikel 18. Het wijzigen van de statuten kan enkel gebeuren door middel van het beleggen van een buitengewone algemene vergadering, waarop de werkende leden worden

samengeroepen. Tweederden van de leden die op de leden lijst voorkomen moeten aanwezig zijn. Van deze aanwezigen moet bovendien de tweederden meerderheid worden bereikt. Is er bij de aanvang van de buitengewone algemene vergadering geen tweederden meerderheid, dan moet een nieuwe vergadering worden samengeroepen. Deze beraadslaagt wettig ongeacht het aantal aanwezigen en met een tweederden meerderheid.

Ontbinding van de vereniging.

Artikel 19.In geval van ontbinding van de vereniging, wordt het vermogen overgemaakt aan een instelling of een soortgelijke feitelijke vereniging of Vzw die hetzelfde doel nastreeft wat onder Artikel 3 van de statuten van Hengelbelangen IJzervallei Vzw wordt omschreven. Die beslissing over de verdeling of toewijzing van het vermogen die overblijft na al de betalingen die op het moment van ontbinding nog moeten gedaan worden wordt genomen in de zetelende algemene vergadering op het moment van ontbinding .

Artikel 20

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw wetgeving, waaronder de wet van 27/06/1921, gewijzigd door de wet van 02/05/2002 van toepassing.

Lepouttre Peter. Vanlerberghe Marc Collie didier

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HENGELBELANGEN IJZERVALLEI, AFGEKORT : HBI

Adresse
KAASSCHAALSTRAAT 5 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande