HENKAWILISA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : HENKAWILISA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 635.763.932

Publication

27/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15313960*

Neergelegd

25-08-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Dan. De Haenelaan 28

Ondernemingsnummer :

0635763932

Benaming (voluit) : HENKAWILISA

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Uit een akte partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap, verleden voor Meester

Frederic MAELFAIT, notaris met standplaats te Harelbeke, op 24 augustus 2015,

BLIJKT DAT :

- De naamloze vennootschap  DEFINCO overeenkomstig artikel 743 van het Wetboek van

Vennootschappen gebruik gemaakt heeft van de mogelijkheid om te splitsen door overdracht van

een deel van haar vermogen.

Bijgevolg zal een deel van het vermogen van de naamloze vennootschap  DEFINCO , met alle

rechten en plichten, overgaan op de naamloze vennootschap  HENKAWILISA .

- De algemene vergadering beslist de naamloze vennootschap  HENKAWILISA op te richten en de

statuten van voornoemde vennootschap vast te stellen als volgt :

- De zetel is gevestigd te 8630 Veurne, Daniel De Haenelaan 28 (gerechtelijk arrondissement West-

Vlaanderen).

- Het doel van de vennootschap is in de oprichtingsakte letterlijk omschreven als volgt :

 De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland voor haar eigen rekening of voor

rekening van derden en/of tussenpersonen:

1. Het verstrekken van adviezen in de ruimste zin van het woord

2. Het verstrekken van operationeel en intellectueel advies betreffende de commerciële organisatie en uitbating van productiebedrijven of dienstverlenende ondernemingen.

3. Het verlenen van commercieel advies betreffende de marketing van producten van productie of dienstverlenende ondernemingen.

4. Het verlenen van administratief, financieel en managementadvies betreffende het bestuur van diverse ondernemingen in de meest ruime zin van het woord.

5. Het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechterlijk statuut.

6. Het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt.

7. Het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

8. Alle immobiliaire operaties of ermee verband houdende verrichtingen met name: de aankoop, verkoop, ruiling, het bouwen, het laten bouwen, afbraakwerken, het huren, verhuren, ter beschikking stellen van gebouwen en gronden, de omvorming of ombouwing en valorisatie van onroerende goederen, in voorkomend geval door middel van lotissering, verkaveling, nieuwbouw, heropbouw of

8630 Veurne

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

verbouwing, alle activiteiten van makelaar in onroerende goederen. Het beheer van alle roerende en onroerende goederen, onder meer het opstellen van huurcontracten, opmaken van plaatsbeschrijving, inventariseren van meubilair, het vervullen van de functie van syndicus, het opmaken van schattingen en expertises, het opmaken van projecten, bouwbegeleiding enzovoort, zonder dat deze opsommingen beperkend zijn, en dit zowel in België als in het buitenland.

9. De aanneming en de uitvoering van alle openbare en private bouwwerken, alle onderaannemingen, afwerkingen en voltooiingswerken en in het algemeen alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met het bouwvak in betrekking staan alsmede het fabriceren, de aankoop, verkoop, de consignatie, die vertegenwoordiging en commissiehandel van alle bouwmaterialen, grondstoffen en artikelen die bij het bouwen tussenkomen.

10. De coördinatie, de opvolging en het beheer van activiteiten en projecten zoals bepaald in punt 1. en 2.

11. Algemene dienstverlening aan bedrijven, instellingen en particulieren zoals onder meer en niet beperkend opgenoemd, het ter beschikking stellen van infrastructuur, handelsruimte, secretariaatsdiensten, telesecretariaat en onthaal.

12. Het optreden als tussenpersoon in de handel, dit in de ruimste zin van het woord.

13. Het beheren van bedrijfsruimtes en een onroerend patrimonium, het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle bestuursdaden onder meer aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichting, laten uitvoeren van bouwwerken en het ter beschikking stellen ervan, dit alles in de ruimste zin.

14. Het beheren van een roerend patrimonium inzonderheid van het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen, het stellen van zakelijke of persoonlijke waarborgen in het voordeel van derden.

15. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm.

16. Het verwerven van licenties, brevetten en octrooien, alle rechten op knowhow en ontwikkelde procédés.

17. De vennootschap mag zich borgstellen of zakelijke zekerheden verstrekken ten voordele van derden of ondernemingen of vennootschappen waarin zij belangen bezit als mede-eigenaar, vennoot, schuldeiser of op andere wijze.

18. Zij mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen.

19. De vennootschap mag alle verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden, dit alles in de meest uitgebreide zin. De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

20. De vennootschap mag alle brevetten, vergunningen of merken die betrekking hebben op haar maatschappelijke doel, aankopen, exploiteren en afstaan. Zij mag in België en in het buitenland, alle commerciële, industriële, openbare, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

21. Zij mag onder meer en zonder dat de navolgende opsomming beperkend is, alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel in verband staan of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, zich door vereniging, inbreng of fusie, inschrijvingen, participaties, financiële tussenkomst of op het even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant aan het hare zou zijn of die haar bedrijvigheid in de hand zouden kunnen werken of bevorderen en uitbreiden, en er het bestuur van voeren.

Zij kan zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft, borgstellen of haar aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Deze opsomming van de doelstellingen van de vennootschappen wordt uitsluitend beperkt door de exclusieve bevoegdheden die de wet aan andere personen voorbehoudt. De hierboven vermelde activiteiten waarvoor een vergunning/attest nodig is of aan nog andere voorschriften moet voldaan zijn zullen bijgevolg slechts mogen uitgeoefend worden nadat de vereiste vergunning/attest ter beschikking zal zijn of aan de desbetreffende voorschriften zal zijn voldaan.

- Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 4.806.126,01 euro, samengesteld door inbreng in natura. Het besluit van het verslag opgesteld door de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Auditas Bedrijfsrevisoren , vertegenwoordigd door de heer Vansteelant Sven, bedrijfsrevisor, luidt als volgt :

 8. Besluit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

De inbreng in natura bij de oprichting van de NV HENKAWILISA met zetel te 8630 Veurne, Daniel De Haenelaan 28,

voor een totale nominale netto-inbrengwaarde (= boekwaarde) van 5.035.643,92 EUR

bestaat uit de naakte eigendom van alle aandelen van de NV TRAPEGEER en uit 5.000,00 EUR liquide middelen, eigendom van NV DEFINCO te 8800 Roeselare, Moorseelsesteenweg 20, ingevolge de partiële splitsing van deze laatste vennootschap.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 576 aandelen (categorieën A tot en met D) van de NV HENKAWILISA zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

" dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen inzake controle van inbreng in natura uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

" dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoord aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

" dat, onder voorbehoud dat de vruchtgebruikers zich houden aan een normaal (vrucht)gebruik van de aandelen onderworpen aan hun vruchtgebruik en dat zij deze niet daadwerkelijke verbruiken, in de gegeven omstandigheden van partiële splitsing door oprichting waarbij alle aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap in verhouding van hun huidig aandelenbezit zullen vergoed worden door nieuwe aandelen van de inbrenggenietende vennootschap, de voor de inbreng in natura door partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het eigen vermogen samengesteld bij de oprichting, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is. Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en bilijkheid van de verrichting. ER zijn geen andere inlichtingen die wij ter voorlichting van de aandeelhouders of derden onontbeerlijk achten.

Dit controleverslag werd opgesteld in uitvoering van de ons toevertrouwde wettelijke opdracht en mag niet voor andere doeleinden worden aangewend.

Roeselare, 28 juli 2015.

CVBA AUDITAS BEDRIJFSREVISOREN

vertegenwoordigd door

Sven VANSTEELANT

Bedrijfsrevisor

- Samenstelling van de raad van bestuur

De raad van bestuur bestaat uit evenveel bestuurders gekozen op voordracht van elke categorie van aandelen, die al dan niet aandeelhouders zijn.

Er dienen steeds minimum twee kandidaten per mandaat voorgedragen te worden.

Bij gebrek aan voordracht van kandidaten voor een bepaalde groep voor de hen toebehorende mandaten, kan de benoeming vrij door de algemene vergadering gedaan worden, met dien

verstande dat de benoemde bestuurders zullen geacht worden de bedoelde groep te vertegenwoordigen.

1. Over elk in te vullen bestuursmandaat wordt afzonderlijk gestemd. De bestuurders worden benoemd bij een gewone meerderheid van stemmen binnen elke categorie van aandelen.

2. Voor elke categorie van aandelen worden de kandidaten voorgedragen door de meerderheid van de aandeelhouders van elke betrokken categorie van aandelen.

Telkens wanneer overgegaan wordt tot de verkiezing van een bestuurder ter vervanging van een bestuurder wiens opdracht een einde nam, behoort het recht om kandidaten voor deze opdracht voor te dragen toe aan de houders van deze categorie van aandelen, die de uittredende bestuurder hadden voorgesteld.

De bestuurders kunnen zowel natuurlijke personen als rechtspersonen zijn. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De duur van hun opdracht mag zes jaar niet te boven gaan. De opdrachten eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervallen. Zij kunnen te allen tijde door de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

vergadering worden ontslagen.

De bestuurders zijn bij het vervallen van hun opdracht herbenoembaar.

Bij het openvallen van een bestuursopdracht als gevolg van overlijden, ontslag of om het even welke andere reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht om voorlopig in de vacature te voorzien. Evenwel dienen zij een bestuurder te benoemen onder de initiële kandidaten die voorgesteld werden door de meerderheid van de betreffende categorie van aandeelhouders waartoe de ontslagnemende bestuurder behoorde.

In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de definitieve benoeming doen.

De algemene vergadering mag aan de bestuurders vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering. - Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel.

Al wat door de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt binnen de bevoegdheid van de raad van bestuur.

- Vertegenwoordiging van de raad van bestuur

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, handelend met de meerderheid van zijn leden, zal de vennootschap tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door twee bestuurders - gekozen op voordracht van de meerderheid van de houders van een verschillende categorie van aandelen - samen optredend.

Binnen het dagelijks bestuur kan de vennootschap bovendien worden vertegenwoordigd door de hiertoe aangestelde(n), die alleen of gezamenlijk optreden zoals bepaald bij hun aanstelling. De organen die in overeenstemming met het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

- De jaarvergadering zal gehouden worden de eerste zaterdag van de maand juni om negen uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangewezen in de oproeping. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

- Het boekjaar begint op 1 januari van ieder jaar en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar. - Winstverdeling

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat.

De netto te bestemmen winst, zoals die blijkt uit de resultatenrekening, kan slechts worden

aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds, de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag en nadat overgegaan is tot kapitaalaflossing, de uitkering van een eerste dividend ad één/honderdste van het maatschappelijk kapitaal, welk dividend toekomt aan de niet afgeloste aandelen, elk voor een gelijk deel.

- Interimdividenden

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen. - Ontbinding en vereffening

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de in functie zijnde bestuurders, tenzij de algemene vergadering daartoe één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en bezoldigingen vaststelt.

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de bevoegde rechtbank van koophandel ter bevestiging / homologatie worden voorgelegd.

Indien de vereenvoudigde vereffeningsprocedure wordt gevolgd waarbij de vennootschap wordt ontbonden en de vereffening wordt gesloten in dezelfde akte, dient / dienen geen vereffenaar(s) benoemd te worden.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten. Voor zover wettelijk vereist dient deze verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel te worden goedgekeurd. Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

Indien bewijzen van deelgerechtigheid bestaan komen deze in aanmerking voor hun deel in de te verdelen massa samen met de aandelen doch slechts nadat deze laatste hun inbreng kregen terugbetaald.

- Het eerste boekjaar loopt tot 31 december 2016.

- Benoeming van de eerste bestuurders

Overeenkomstig de wet werden tot eerste bestuurders benoemd :

1) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  MOOSERWIRT , met zetel te 8880 Sint-Eloois-Winkel, Nachtegalenlaan 7, met ondernemingsnummer BTW BE 0475.525.474  RPR Gent, afdeling Kortrijk, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Decramer Hendrik.

2) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  KAFINCO , met zetel te 9090 Melle (Gontrode), Scheldeweg 54, met ondernemingsnummer BTW BE 0479.758.931  RPR Gent, afdeling Gent, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Decramer Karel.

3) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  CAZENEUVE , met zetel te 8800 Roeselare, Stationsdreef 136, met ondernemingsnummer BTW BE 0876.970.367  RPR Gent, afdeling Kortrijk, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger, de heer Decramer Willem.

4) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  COMTI , met zetel te 8800 Roeselare, Bornstraat 146, met ondernemingsnummer BTW BE 0898.218.812  RPR Gent, afdeling Kortrijk, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger mevrouw Decramer Isabel.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2021.

Voor echt verklaard ontledend uittreksel

Frederic Maelfait, notaris

Samen neergelegd met dit uittreksel: de uitgifte van de akte, samen met het verslag van de bedrijfsrevisor en het bijzonder verslag van de oprichters.

Coordonnées
HENKAWILISA

Adresse
DAN. DE HAENELAAN 28 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande