HORECA-BLANKENBERGE

Association sans but lucratif


Dénomination : HORECA-BLANKENBERGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.389.308

Publication

19/12/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ln de bislagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD tsr CRIFF:E dor RECHTBANK VAN KOOPHANDEL Tc

BRUGGE (Afdellng,ruc^6)

op: a 7 e. Zre

Griffie De griffier,

Benaming : Horeca Blankenberge

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : 8370 Blankenberge  Leopoldstraat 1

Ondememingsnr : 0418.389.308

Voorwerp akte :

I. Ontslag -benoemingen/ IL Wijziging statuten

1° Uittreksel uit het verslag van de jaarlijkse statutaire vergadering dd. 12/03/2008

1

11

IHll

llI

11111

iii

11

Alll

lI

9A

*11190287*

Werd verkozen/herverkozen als bestuurder :

De heer David Maes ,Leopoldstraat 1 -8370 Blankenberge

de heer Ronny Tanghe,Leopoldstraat 36,8370 Blankenberge

de heer Philip Janssoone- Zeebruggelaan 93 - 8370 Blankenberge

de heer Kurt Vanhoutte, Vagevuurstraat 4- 8370 Blankenberge

de heer Wim Aneca, Polderlaan 79, 8370 Blankenberge

Stelde zich na 6 jaar niet meer herkiesbaar of namen ontslag

de heer Albert Vermoere ,Astridplein 2 ,8420 De Haan

de heer Raymond Stumpf,Bosstraat 3,8370 Blankenberge

2° Uittreksel uit het verslag van de jaarlijkse statutaire vergadering dd. 22/04/2009

Werden verkozen of herverkozen ais bestuurder

de heer Dirk Kansoen ,Kerkstraat 92 8370 Blankenberge

'de Heer Marc Dewachter, Zeedijk 120, 8370 Blankenberge

31° Uittreksel uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 5 april 2011

stelden zich niet meer herkiesbaar of namen ontslag

de heer Ronny Tanghe,Leopoldstraat 36,8370 Blankenberge

de heer Kurt Vanhoutte, Vagevuurstraat 4- 8370 Blankenberge

de heer Karel MAES, Zeedijk 191, 837 0 Blankenberge

de heer Peter Kamoen, Molenstraat 31, 8370 Blankenberge

Gevolg aan bovenvermelde verkiezingen bestaat de raad van bestuur uit volgende personen :

De heer Martijn MESTDAGH, Weststraat 64-8370 Blankenberge

Mevrouw Annick FOURIER , Masereellaan 8 , 8370 Blankenberge

De heer David Maes ,Leopoldstraat 1 -8370 Blankenberge

de heer Philip Janssoone- Zeebruggelaan 93 - 8370 Blankenberge

de heer Wim Aneca, Polderlaan 79, 8370 Blankenberge

de heer Dirk Kamoen ,Kerkstraat 92 8370 Blankenberge

de Heer Marc Dewachter, Zeedijk 120, 8370 Blankenberge

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en} bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Il.Wijziging statuten

Uittreksel uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 5 april 2011

a. Aanpassing statuten

STATUTEN

TITEL I : Naam  Zetel  Doel  Duur

Art. 1: De vereniging draagt de naam HORECA Blankenberge. Zij maakt zich ook bekend onder de roepnamen Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen  Regio Blankenberge en Federatie Ho.Re.Ca Blankenberge. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden een van deze namen en, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk"of afgekort "vzw" en het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 2: De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brugge, te Blankenberge,Poiderlaan 76

Art. 3: De vereniging heeft tot doel:

a)het behartigen, ter vrijwaring en bevordering, van de belangen van de leden bij de publiek of private organisaties alwaar hun belangen kunnen geschaad of gediend worden.

b)De studie der wetten en verordeningen welke worden toegepast in de beroepssector teneinde deze op een eenvormige en rechtmatige manier te doen uitvoeren. Waar die het belang der leden schaden, moet worden gestreefd naar wijziging of afschaffing ervan.

Art. 4: Gesticht op gronden van zuiver professionele aard, gepaard met de breedste geest van verdraagzaamheid en vrijheid, zal de vereniging zich uitdrukkelijk onthouden van elke politieke of filosofische activiteit.

Art. 5: De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur.

TITEL 11: Leden  Toetredingen  Ontslagen  Verbintenissen

Art. 6:

De vereniging heeft vier soorten leden: 1/werkelijke of effectieve leden -2/ toegetreden of aangesloten leden 3/ereleden -4/steunende leden

1/

Het aantal effectieve leden is niet beperkt doch mag niet minder bedragen dan drie.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Tot de vereniging kan als effectief lid toetreden al wie door de raad van bestuur wordt aanvaard. Het kandidaat lid richt zijn verzoek om toetreding aan de raad van bestuur en bevestigt daarmee zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging. Het aanvaarden van de statuten sluit aanvaarding van het intern reglement in. De raad van bestuur beslist soeverein over elk verzoek tot toetreding.

Kunnen enkel als effectief lid erkend worden, diegenen die een nationaal lidmaatschapsnummer van Federatie HO.RE.CA Vlaanderen vzw bezitten.

Alleen de effectieve leden zijn stemgerechtigd op de algemene vergadering

2/ Toegetreden leden : de leden die een nationaal lidmaatschapsnummer van Fed.HO.RE.CA vzw bezitten

en in orde zijn met de betaling van de jaarlijkse bijdrage van Fed. Ho.Re.Ca Blankenberge.

3/

De titel van erelid kan door de raad van bestuur toegekend worden aan ieder die bijzondere verdiensten

heeft ten aanzien van de beroepssector en de vereniging

4/

Steunende leden zijn personen die geen beroepsactiviteit uit de horecasector uitoefenen maar een

financiële of materiële bijdrage wensen te leveren aan de vereniging.

Art. 7: De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet lager zijn dan 30 euro en niet hoger dan 1.000 euro. De raad van bestuur neemt de nodige maatregelen om de jaarlijkse bijdrage te innen. De maximum bijdrage van de ereleden en de steunende bedraagt 1.000 euro. Deze bijdragen zijn onafhankelijk van de bijdragen gevraagd door Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen

Art. 8: Elk lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis gebracht te worden. Elk lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te hebben genomen uit de vereniging. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

gehoord. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld. Een uitgetreden of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen. Het is toegelaten bij het aanbrengen van goederen of waarden, te bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, geheel kan worden teruggevorderd. ln geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

TITEL III: Bestuur

Art. 9: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, tenzij de vereniging slechts drie effectieve leden zou tellen, in welk geval de raad van bestuur uit slechts twee leden zal bestaan. Het aantal bestuurders is steeds kleiner dan het aantal werkelijke leden.

Enkel effectieve leden kunnen verkozen worden tot bestuurder. De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. De duur van hun mandaat wordt vastgesteld op zes jaar. Het mandaat eindigt door overlijden, afzetting of ontslag. Zij zijn herkiesbaar. De bestuurder verkozen ter vervanging van een bestuurder waarvan het mandaat voortijdig beëindigd werd wordt aangesteld tot voleindiging van het mandaat van de vervangen bestuurder. Vooraleer afgezet te kunnen worden, dient de betrokken bestuurder hiervan verwittigd te worden en dit minstens acht dagen op voorhand bij middel van een ter post aangetekend schrijven. Hij zal gemachtigd zijn alsdan zich te komen verdedigen op de vergadering die over zijn afzetting moet beslissen. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en, zo daartoe aanleiding bestaat, één of twee ondervoorzitters.

Art. 10: De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om aile handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van personeel. De raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden en onder meer: het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur en verhuurovereenkomsten van welke duur ook en van alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken zonder beding van dadelijke uitwinning en het verlenen van aile zakelijke waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats voor zover deze gelegen is te Blankenberge. Zij zal de nodige openbaarmakingsvereisten hiervoor te vervullen. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Mun aansprakelijkheid is bepert tot het vervullen van hun gegeven opdracht en tot in hun beheer bedreven misgrepen.

Alle verrichtingen die gedaan worden in uitvoering van beslissingen van de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Art. 11: De raad van bestuur kan onder zijn leden een afgevaardigde bestuurder aanduiden die met het dagelijks bestuur wordt belast. Onverminderd de bevoegdheid van de voorzitter om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen zorgt de afgevaardigde bestuurder voor de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Art. 12: De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens afwezigheid door de oudste ondervoorzitter en bij de afwezigheid van beiden door het oudst aanwezig lid. De voorzitter van de vergadering duidt een secretaris aan die het verslag van de vergadering opstelt

TITEL IV : Algemene Vergadering

Art. 13: De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de effectieve leden; haar besluiten verbinden evenzeer de effectieve leden die niet of tegenstemmen. Zij beraadslaagt en beslist slechts in de zaken die de wet uitdrukkelijk aan haar voorbehoudt

Art. 14: De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting en van het beleid van de beheerders, in de loop van het eerste trimester van ieder jaar volgend op de jaarafsluiting. De raad van bestuur stelt de agenda van de algemene vergadering op, die tevens elk voorstel moet bevatten dat door ten minste één twintigste van de effectieve leden bij ondertekende verklaring gevraagd wordt.

Luik B - Vervolg



De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als tenminste één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt en wel binnen één maand na het indienen van zulk verzoek

bij de raad. "

De uitnodigingen tot de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en als er geen is door de oudste bestuurder. Zij worden per gewone post ten minste acht dagen op voorhand verzonden. De uitnodiging bevat de agenda.

Art. 15: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter en, bij diens afwezigheid, door de oudste ondervoorzitter. en bij de afwezigheid van beiden door het oudst aanwezig lid. De voorzitter van de vergadering duidt een secretaris aan die het verslag van de vergadering opstelt

Art. 16: De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, tenzij de wet of de statuten een andere manier voorschrijven.. leder effectief lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, houder van een geschreven volmacht. Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter der vergadering., De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en door de leden die dit wensen. Deze processen-verbaal liggen ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging.

TITEL V: Begrotingen en rekeningen

Art. 17: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Op het einde van het boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen boekjaar af en maakt de inventaris, de balans en de begroting voor het volgend jaar op en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd. De rekeningen en begrotingen worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis van de leden gebracht die alsdan inzage kunnen vorderen doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund.

TITEL VI: ontbinding en vereffening

Art. 18: De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 19: Ingeval van ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars die het actief, na aanzuivering van de schulden, overdragen aan één of meerdere verenigingen of stichtingen die hetzelfde of een gelijkaardig doel als de vereniging nastreven

Art. 20: Er wordt een intern reglement opgesteld.

Art. 21: Voor alles waarin niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake vereniging van overeenkomstige toepassing.

Statuten goedgekeurd door de Bijzondere Algemene Ledenvergadering op 05 april 2011

De Raad van bestuur, bijeengekomen op 05/04/2011 heeft volgende mandaten verkozen en bepaald :

- Voorzitter : de heer Wim Aneca - Polderlaan 76,8370 Blankenberge

- Ondervoorzitter : de heer Dirk KAMOEN, Kerkstraat 92 , 8370 Blankenberge

- Secretaris : Mevrouw Annick FOURIER , Masereeltaan 8 , 8370 Biankenberge

- Penningmeester : de heer Dirk KAMOEN, Kerkstraat 92 , 8370 Blankenberge

- Afgevaardigd bestuurder : de heer Wim Aneca - Polderlaan 76,8370 Blankenberge

get. de Voorzitter

Wim Aneca

Bijlagen hij let B-elgiscli- Stneslslwd -11f12/Ztr1Y Ánnexes du Moniteur üëlgé

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HORECA-BLANKENBERGE

Adresse
LEOPOLDSTRAAT 1 8370 BLANKENBERGE

Code postal : 8370
Localité : BLANKENBERGE
Commune : BLANKENBERGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande