HORSE CYCLING FRIENDS

Association sans but lucratif


Dénomination : HORSE CYCLING FRIENDS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.527.631

Publication

11/12/2013
ÿþ MDD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NII

NN

*1318587

a1. 1''$, Li'

y,,tJ ~fr.--',,,,- 4 fI J~.t1.-

yy~~ is5.; ,~F^ P_~`~T~~, ~

14~E~A-J't~a3,irL_ S5w}w~~ La.LL4~.iLi13ó'LYi

2 8 NOV. 2013

vttffigen



C3nderneniingsnr o ç Lia 6 3A

Bef7aYé5irm

tvotun.p : HORSE CYCLING FRIENDS

(verkort)

Rechtsvorm - VZW

Zetel Zuidstraat 106, 8630 Veurne

Ornder4w*ro al,tr : Oprichting

Statuten naar aanleiding van oprichting VZW "Horse cycling friends"

Hoofdstuk 1  Ben aming,zetei,doel duur

Art. 1. De vereniging genaamd vzw" Horse cycling friends" wordt door deze statuten beheerd.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Veurne, Zuidstraat 106 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Veurne. De plaats van de maatschappelijke zetel wordt bepaald of overgebracht bij beslissing van de algemene vergadering.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel organiseren van sportmanifestaties in erkende competities en niet officiële competities. alle vormen van sportkampen met of zonder overnachtingen, opleiden en begeleiden sportbeoefenaars in en buiten competities. Muziek en cultuurmanifestaties. Alle rand omkadering van de manifestaties , zoals catering, TV-rechten, sponsering overeenkomsten .... in de ruimste zin van het woord.

Art. 4. De duur van de vereniging is onbepaald. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk 2  Vaste leden en toegetreden leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. Het aanvaarden van de leden wordt door

de raad van bestuur beslist.

Art. 6. De vaste leden zijn : de raad van bestuur

De toegetreden leden zijn : medewerkers en alle ingeschreven personen die deelnemen aan een van de

activiteiten beschreven in het doel van de VZW

Art. 7. De raad van bestuur bepaalt indien er een bijdrage betaald moet worden om lid te worden. Andere

voorwaarden om lid te worden of uit te treden , kunnen door de raad van bestuur worden opgelegd.

Art. 8. Het lidmaatschap verdwijnt indien het daarop volgende jaar geen deelname meer is aan één van de

activiteiteiten. Aan lidmaatschap neemt van rechtswege een einde in geval van overlijden of

rechtsonbekwaamheid.

Art. 9. Elk lid van de vereniging aanvaardt, door het feit zelf van zijn lidmaatschap, alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten en het huishoudelijk reglement vervat zitten.

Art.10. Geen enkel lid van de raad van bestuur noch gewoon lid, uittredend of uitgesloten lid, rechte hebbende van een overleden lid, kan enig recht laten gelden op het bezit van de vereniging. Ze kunnen nimmer het bedrag van hun jaarlijkse bijdrage terugvorderen, noch opgaven, noch voorlegging van rekeningen, noch het leggen van zegels, noch het opmaken van inventaris eisen.

Hoofdstuk 3  De algemene vergadering.

Art. 11. De raad van bestuur vormt de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur hebben elk één stem. Toegetreden leden kunnen deel uitmaken van de algemene vergadering ,maar hebben geen stemrecht.

Bij staking van stemmen heeft de voorzitter het beslissingsrecht.

De gewone algemene vergadering heeft jaarlijks plaats in het eerste kwartaal.

Op oz laatste bix van Luik B verrneld6n Rc cia Naam en hoedanigheid van insti«rnenterenàe ndtans, heoi van da perso(on(en) s)rvilygd de vereniging finchYung oi o'(.-,nisnle tan aaneen van derden te verie,yunvrooidigen

;lei' :ù . Naam en handtekenina

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een buitengewone algemene vergadering mag gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het vordert; ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of wanneer minstens één vijfde van de gewone leden zulks vragen.

De bijeenroeping gebeurt per brieffax of digitaal met mededeling van de dagorde en minstens veertien kalenderdagen voor de algemene vergadering.

Elk voorstel dat ondertekend is door een getal leden, bedragende een twintigste deel van het op de laatste jaarlijkse ledenlijst voorkomend aantal, moet op de agenda worden gebracht.

Art. 12, De algemene vergadering is bevoegd om over de volgende punten te beraadslagen :

de wijziging van de statuten;de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

de vrijwillige ontbinding van de vereniging; het benoemen en ontslaan van bestuurders,het uitsluiten en aanvaarden van effectief lid, de benoeming en de afzetting van de commissarissen , kwijting aan de bestuurders en commissarissen.

Alle beslissingen worden genomen met gewone meerderheid, behoudens de gevallen waarin de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven. Zij worden ter kennis gebracht van de leden en van derden op de wijze bepaald door de raad van bestuur.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur; bij zijn ontstentenis door de ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige beheerder.

Art.13 De na te komen regeling in geval statutenwijziging is opgenomen in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002

Art.14 De Notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register, en bijgehouden bij de secretaris en ondertekend door de voorzitter van de algemene vergadering en de secretaris. Belanghebbenden die een wettig belang doen blijken, kunnen, na vraag bij de secretaris, ervan kennis nemen, en dit ten zetel.

Hoofdtsuk 4 - Raad van bestuur

Art. 15. De raad van bestuur bestaat uit minimum 3 leden. Zij worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering. Hun mandaat is voor onbepaalde duur en onbezoldigd. Hun mandaat eindigt door ontslag, door afzetting of door overlijden.

Elk lid van de raad van bestuur kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag dient per schrijven ter kennis worden gebracht van de voorzitter.

In geval van ontslag,afzetting of overlijden kan de in de eerstvolgende vergadering de raad van beheer de mandaten herbenoemen.

Nieuwe leden voor een bestuursfunctie dienen minstens zeven dagen voor de algemene vergadering schriftelijk gesteld te worden aan de voorzitter.

Het afwezig zijn gedurende drie opeenvolgende vergaderingen van de raad, en dit zonder ernstige redenen, heeft het automatisch ontslag tot gevolg.

Art. 16. De uitsluiting van één of meer leden van de raad van bestuur wegens ernstige redenen, wordt afhankelijk gemaakt van een beslissing van de algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering, met gewone meerderheid van stemmen, na voorstel van een meerderheid van drie vijfde der stemmen van de beheerraad.

Art. 17. De raad heeft de meest volstrekte bevoegdheid voor het beheer van de vereniging. Al hetgeen niet uitdrukkelijk voorbehouden werd door de statuten of de wet aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van de raad. Aldus, en zonder dat deze opsomming beperkend is, mag de raad alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift eisen of geven, alle roerende of onroerende goederen verkrijgen of vervreemden, in huur geven of nemen, zelfs voor meer dan negen jaar; aile private en officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvragen en ontvangen; aile legaten en giften ontvangen en aanvaarden; toestemming geven tot aile contracten, verkopingen en ondernemingen, pleiten en verschijnen als eiser of als verweerder, vonnissen uitvoeren en doen uitvoeren, dading treffen, bedienden en werklieden namens de vereniging in dienst nemen of ontslaan.

De raad van beheer beslist nopens de aanvaarding of uitsluiting van de leden; hij stelt eigenmachtig het reglement van inwendige orde en tucht op.

Een beheerder mag niet deelnemen aan de beraadslaging wanneer hij bij deze een persoonlijk belang heeft.

Art. 18. Opdat de vereniging geldig verbonden zij tegenover derden, volstaan de handtekeningen van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger en van een lid van de raad van bestuur, zonder dat zij van enige beraadslaging, machtiging of bijzondere opdracht bewijs moeten geven. Voor wat betreft het dagelijks beheer, inbegrepen bewerkingen op de bank of postrekeningen, kwijtingen, briefwisseling, volstaat de handtekening van de penningmeester.

Art. 19. In rechte wordt voor de vereniging opgetreden, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter van de raad van bestuur.

MOD 2.2

Lala B - Vervolg

Art. 20. be raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het nodig is op uitnodiging, zelfs mondeling, van de voorzitter of zijn plaatsvervanger. Buiten de uitzonderingen voorzien bij de wet of de huidige statuten, worden de beslissingen genomen bij meerderheid van de aanwezige stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Alle leden van de raad beschikken over één stem.

Art. 21. De raad van bestuur kan slechts beslissen wanneer de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk lid mag schriftelijk volmacht geven aan een ander bestuurder om namens hem te stemmen; één bestuurder mag echter slechts één ander bestuurder vervangen.

Voorbehouden ziv.n het `Belgisch Stnais blrsd'

7

Hoofdstuk 5  Begroting en rekeningen

Art. 23. Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december.

leder jaar zullen de boeken worden afgesloten.

Art. 24. De raad maakt de rekeningen van ontvangsten en uitgaven op over het verlopen dienstjaar, alsook

de begroting voor het volgend dienstjaar; deze worden ter goedkeuring onderworpen aan de gewone algemene

vergadering.

Na goedkeuring van de van de rekeningen wordt aan de leden van de raad van bestuur en de

commissarissen ontlasting verleend.

Hoofdstuk 6  Ontbinding, vereffening

Art. 25. ln geval van vrijwillige ontbinding, zal de algemene vergadering beslissen nopens de wijze van vereffening, het aanstellen van de vereffenaars en de bestemming van de goederen van de vereniging.

Art.26 Voor alles waar hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake overeenkomstige verenigingen van toepassing

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichting vergadering tot beheerders aangesteld

Willy Debandt, Zelfstandig, Zuidstraat 106, 8630 Veurne.

Willy Laconte, Helleketelweg, 38, 8970 Poperinge.

Debandt Carolle, Zaakvoerder, Reningheersdijkstraat 9, 8630 Houtem- Veurne

Bart Vandecasteele,Zaakvoerder, Reningheersdijkstraat 9, 8630 Houtem- Veurne

De raad van bestuur is bevoegd voor het beleid en het financieel beheer en legt jaarlijks verantwoording a door middel van een verslag aan de algemene vergadering.

De raad mag verbintenissen aangaan om het doel van de vereniging te realiseren

De vereniging Kan geldig worden verbónden door de handtekening van de 2 daartoe aangeduide personen

Tijdens algemene vergadering bij de oprichtingen heeft de raad van bestuur de volgende personen in hun fundtie verkozen :

Voorzitter : De heer Bart Vandecasteele;

Ondervoorzitter : De heer Willy Laconte;

Secretaris : De heer Carolle Debandt;

Pennïngmeester : De heer Willy Debandt

allen hier aanwezig en verklarende te aanvaarden.

Veurne, 25 oktober 2013.

Opgemaakt in 3 exemplaren, aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering te Veurne op 30 oktober 2013.

Ondertekend door de voorzitter en de secretaris,

Voorzitter, Secretaris,

Bart Vandecasteele Carolle Debandt



Op de laatste blz, von Luik B vermelden Recto : Naam err hoedanigheid van de tnstrurnentereride notons, hetzij van de perso(o}n(eni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
HORSE CYCLING FRIENDS

Adresse
ZUIDSTRAAT 106 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande