HOUTHOOFD MARIJKE

Divers


Dénomination : HOUTHOOFD MARIJKE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 547.942.013

Publication

27/03/2014
ÿþ Mod Word 11.1.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1111111111f11,11,111MI1111101

Ai [MARI 2014

Ondernemingsnr 0944 01% Benaming

(voluit) HOUTHOOFD MARIJKE (verkort) :

Rechtsvorm: Burgerlijk vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel: Kalfvaart 9 - 8900 Ieper

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING

Op 12 maart 2014 is tussen de ondergetekenden

1/ Marijke Houthoofd, wonende te 8900 leper in de Kalfvaart 9, geboren op 12104/1965,

hierna de "werkend vennoot" genoemd,

en

2/Chantal Houthoofd, wonende te 8900 laper in de Colaeriplein 11, geboren op 08/12/1962,

hierna de "stille vennoot" genoemd,

overeengekomen om een gewone commanditaire vennootschap op te richten.

Titel

Oprichting

Vorm van de vennootschap

De vennootschap is opgericht in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap,

Naam  zetel

De naam van de vennootschap luidt: "Houthoofd Marijke"

De maatschappelijke zetel wordt gevestigd te 8900 leper, Kalfvaart 9.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz.. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Gecommanditeerde en stille vennoten

Ondergetekende sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde/beherende vennoot en zaakvoerder voor de duur van de vennootschap. Hij is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor de verrichtingen van de vennootschap.

Ondergetekende sub 2 treedt op als stille vennoot en staat slechts in voor de vennootschapsschulden tot beloop van haar inbreng in de vennootschap.

Kapitaal  plaatsing en storting op het kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt 18.600,00 EUR en vertegenwoordigt 166 volstorte aandelen zonder nominale waarde Elk aandeel

vertegenwoordigt één honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot de inbreng, welke als volgt zal gebeuren.

Inbreng

De oprichter sub 1 heeft ingetekend op 185 aandelen en betaalde hierop 18.500,00 EUR.

De oprichter sub 2 heeft ingetekend op 1 aandeel en betaalde hierop 100,00 EUR,

Samen 186 aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.

Verdeling van de participatie ln het kapitaal van de vennootschap

De toegekende aandelen naar aanleiding van de inbreng van de hierboven beschreven goederen, komen aan de comparanten toe als volgt:

-comparant sub 1: 185 aandelen;

-comparant sub 2: 1 aandeel;

Samen 186 aandelen

Titel Il

Statuten van de vennootschap

Artikel 1  Rechtsvorm  naam  identificatie

De vennootschap is opgericht als gewone commanditaire vennootschap, onder de naam : "Houthoofd Marijke",

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8900 leper, Kalfvaart 9.

De zetel kan verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel;

-het verrichten van alle handelingen inzake thuisverpleging, het uitbaten van een kabinet van verpleegkundige en het uitoefenen van al wat met dit beroep te maken heeft en in het algemeen de middelen te leveren of ter beschikking te stellen die wenselijk, nodig of noodzakelijk zijn voor het bereiken van het vennootschappelijk doel, verpleging op consultatie en aan huis van alle mensen die permanente of tijdelijke verzorging nodig hebben, indien wettelijk vereist op voorschrift van daartoe bevoegde personen;

-de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de vennoten;

-het leveren van goederen en diensten aan medici en paramedici;

-de aan- en verkoop, het ter beschikking stellen van verbruiksgoederen, onderhoudsproducten, randapparatuur en materieel dienstig in de medische sector;

-het leveren van medische goederen en diensten aan patiënten, zieken en verbruikers, alsmede het uitbouwen van diensten van dagopvang;

-de vennootschap mag beleggen in roerende of onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tasten. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen

-de vennootschap mag deelnemen aan verenigingen en vennootschappen, die een zelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

-De vennootschap mag functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen;

-Bovenvermelde opsomming is geenszins limitatief. De vennootschap kan alle handelingen stellen die, op welke wijze dan ook, bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doe

Artikel 4 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd, te rekenen vanaf 8 februari 2014.

Iedere vennoot kan ten allen tijde een einde stellen aan zijn vennootschapsverbintenis. De opzegging dient per aangetekende brief meegedeeld te worden aan de andere vennoot.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Artikel 5 Maatschappelijk kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.600,00 EUR, vertegenwoordigd door 186 volstorte aandelen. Het kapitaal van 18.600,00 EUR wordt gevormd door storting in liquide middelen.

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in een daartoe bestemd register, dat wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6  Vennoten

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen.

a) Gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

b) Stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van aile registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op aile verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 7 Bestuur

De leiding van de vennootschap berust bij één of meerdere zaakvoerders.

Tot de hoedanigheid van zaakvoerder wordt benoemd voor onbepaalde duur, mevrouw Marijke Houthoofd, beherend vennoot, die verklaart zijn opdracht te aanvaarden.

De aanstelling van een zaakvoerder gebeurt door de algemene vergadering die hierover beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee of meer zaakvoerders, dan dienen zij allen akkoord te gaan om geldig te besluiten.

De zaakvoerder beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. Hij kan alle daden van beheer en beschikking stellen.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Hij kan middels lastgeving zijn bevoegdheden delegeren aan personen binnen of buiten de vennootschap of zich door derden laten bijstaan, onverminderd zijn verantwoordelijkheid als zaakvoerder.

De zaakvoerder heeft recht op een vergoeding van zijn kosten. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

Artikel 8  Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een medevennoot of aan een derde, na vooraf aan alle andere vennoten de mogelijkheid te hebben geboden van zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke aan akkoord tegen een prijs vast te stellen door een deskundige.

Indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

Wanneer geen der vennoten wenst gebruik te maken van zijn inkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde, mits deze derde vooraf aanvaard wordt door de meerderheid van twee derden van de andere vennoten. De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden bij toepassing van artikel '1690 van het Burgerlijk Wetboek.

-

Artikel 9  Overlijden van een vennoot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. De afstammelingen en de echtgeno(o)t(e) van een overleden vennoot aan wie de aandelen van de overledene toekomen, worden van rechtswege vennoot, en vervullen de plaats van de overledene als aandeelhouder van de vennootschap.

Andere rechthebbenden van de overleden vennoot worden slechts vennoot, wanneer zij als dusdanig aanvaard worden door alle andere aandeelhouders.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel in waarde op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt in de laatste balans.

De erfgenamen en rechtverkiljgenden van de overteden vennoot mogen in geen geval de zegels laten leggen of een inventaris vorderen, noch de normale gang van de vennootschap verstoren.

Artikel 10 Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari van elk jaar en eindigt op 31 december daarna.

Het eerste boekjaar gaat in op 8 februari 2014 en zal afgesloten warden op 31 december 2015.

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt en wordt de boekhouding afgesloten.

Artikel 11 - Algemene vergadering van de vennoten

De jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden op de zetel van de vennootschap op de eerste dinsdag van de maand juni om 14.00u, of indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag,

Iedere vennoot kan steeds een bijzondere algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet deze al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering. Deze brief moet de dagorde vermelden.

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd evenals de besluiten inzake het aannemen en uitsluiten van vennoten, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, worden goedgekeurd mits de eenparige goedkeuring van alle gecommanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stille vennoten.

Artikel 12- Winstverdeling  Reservering  Verliezen

..e

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en de reservevorming zal beslist warden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de stille vennoten wordt vereist.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 13 Ontbinding  Vereffening

e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

' In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Deze heeft de bevoegdheden die de Vennootschapswet aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten of hun rechtsopvolgers hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Titel Ill

Slot- en overgangsbepalingen

-Het eerste boekjaar begint op 8 februari 2014 en eindigt op 31 december 2015.

-De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste dinsdag van de maand juni van het jaar 2016.

-Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige 'vennootschap in oprichting' en aile verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien, overneemt, en dit vanaf 8 februari 2014

Opgemaakt te laper, in 5 exemplaren, waarvan één bestemd is voor elk van de vennoten.

Houthoofd Marijke Houthoofd Chantal

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
HOUTHOOFD MARIJKE

Adresse
KALFVAART 9 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande